Nieuws

Flashback op eerste helft 2020
Publicatiedatum: 09-07-2020

Op nieuwjaarsdag wensten we iedereen een gelukkig, mooi en sportief nieuwjaar.. niet wetende dat we nu ruim een half jaar later een ontzettend vreemd voorjaar en turnseizoen achter de rug hebben.
Vanaf december, januari werden door de hogere divisies de eerste plaatsings- en voorwedstrijden geturnd voor de later geplande regiokampioenschappen, toestelfinales en landelijke wedstrijden. 
Vonden wedstrijden begin maart eerst nog doorgang waarbij turnsters uit Brabant enkel mee mochten doen indien geen klachten, werd half maart het turnseizoen plotsklaps volledig gestaakt. Onze 5e divisie en D2 turnsters hebben hierdoor geen enkele wedstrijd kunnen turnen.

In de hoop dat het maar tijdelijk zou zijn en er mogelijk nog een vervolg zou komen, werd toch al snel duidelijk dat de pandemie geheel Nederland zou treffen. Het persbericht op 20 maart was duidelijk: het coronavirus zorgt voor een abrupt einde van het wedstrijdseizoen. 
Trainingen kwamen te vervallen in afwachting op betere tijden. Begin mei kwam de mogelijkheid tot buiten sporten. Na de toestemming/vergunning van de gemeente om met onze vereniging buiten te gaan sporten op de buitenterreinen van het Turncentrum en op het schoolplein van Odulfus, is direct gestart door de fitnessgroepen. Vervolgens startten ook de plus- en wedstrijdwedstrijdgroepen volgens een aangepast lesrooster; wie had dat gedacht dat we onze buitenruimten naast het turncentrum ooit zouden gebruiken om (aangepast) te trainen. 

Tenslotte kon ook een start gemaakt worden met de trainingen voor onze recreatiegroepen. Gelukkig was het weer alle groepen grotendeels goed gezind en zijn er maar weinig trainingen geannuleerd.
Alle lof voor onze train(st)ers die tijd en energie gestoken hebben in het voorbereiden van de aangepaste trainingen die zij verzorgd hebben!
Inmiddels kunnen de trainingen weer binnen plaatsvinden, gewoon weer aan de brug, over de balk en in de blokkenbak! Want de eigenlijke turntoestellen zijn voor turn(st)ers natuurlijk het meest geliefd.

Op dit moment staan we aan het begin van de zomervakantie.
Terugkijkend op een turbulente periode waarbij niemand weet hoe de komende tijd eruit gaat zien, moeten we nu weer vooruit gaan kijken. Wat zijn de mogelijkheden voor komend turnseizoen? Kunnen er weer wedstrijden georganiseerd worden binnen de RIVM-regels?
Ondanks die onzekerheid maakt HT’35 gebruik van de mogelijkheid om in de zomervakantie de turntrainingen voort te zetten (bij voldoende aanwezigheid). Al dan niet op een andere locatie/tijd als normaal, maar in ieder geval weer binnen in een gymzaal maar met turntoestellen!

Op naar een mooie zomer, allen fijne vakantie & stay safe!

Zomer-trainingen voor zaterdaggroepen in gymzaal Odulfus (’t Hart van ’t Hout) aan Slegerstraat in Mierlo-Hout

Vanwege de Corona-periode is besloten om de trainingen in de zomervakantie voort te blijven zetten.
Dit verloopt voor de recreatiegroepen volgens het normale lesrooster, behalve voor de groepen die normaliter op zaterdag trainen in de Carolus / Vendelier / Westwijzer.
Van zaterdag 11 juli t/m zaterdag 22 augustus zullen de lessen volgens onderstaand schema doorgaan, mits er voldoende kinderen aanwezig zijn..

Wij verzoeken u daarom om uw kind wekelijks tijdig aan of af te melden bij de betreffende leiding.
Als de les vanwege onvoldoende deelname niet doorgaat, dan krijgt u hier bericht van via de leiding.

Lesrooster zomer2020 zaterdaggroepen
De bestaande regels blijven gelden: thuis de sportkleding aantrekken, handen wassen en thuis naar het toilet gaan. 
Ouders mogen niet binnen in de zaal, maar moeten buiten wachten.

 

 

Informatie m.b.t. contributie 2e kwartaal
Publicatiedatum: 16-06-2020

De afgelopen weken is er door onze vereniging geleidelijk aan opgestart met lessen in de buitenlucht. Allereerst de fitnessgroepen en al snel gevolgd door de wedstrijd- en plusgroepen.
Sinds korte tijd zijn ook de recreatiegroepen gestart met aangepaste trainingen. Op deze manier hebben we geprobeerd gebruik te maken van de mogelijkheden die ons tot op heden geboden worden.
De persconferentie van woensdag 27 mei jl. bracht ons het goede nieuws dat de binnensport - onder voorwaarden -  open mag op 1 juli mits de cijfers rond het virus dat toelaten.

Eerder zijn de leden geinformeerd over de contributie van het tweede kwartaal.
De volgende brief is daar een vervolg van.
Brief aan alle leden

Primeur van buiten sporten voor de fitnessgroepen
Publicatiedatum: 16-05-2020

Binnenkort gaan de lessen weer opstarten, wel met aangepaste lesprogramma’s buiten.
U krijgt hier nog bericht van via de eigen leiding.

fitnessNa de toestemming/vergunning van de gemeente om met onze vereniging buiten te gaan sporten op de buitenterreinen van het Turncentrum en op het schoolplein van Odulfus, is direct gestart door de fitnessgroepen.
Zij hebben geen materiaal nodig en zijn dus direct in actie gekomen na het toestemmingsbericht.
Op het schoolplein van Odulfus was woensdagavond nagenoeg de gehele groep aanwezig om weer samen, op 1,5 m afstand, te sporten.
Trainsters en leden waren allen enthousiast om op deze manier toch samen te kunnen sporten. Ondanks het enigszins koude weer kon met gepaste kleding het lesprogramma afgewerkt worden.
Donderdagavond was de beurt aan de 2e fitnessgroep op dezelfde locatie, die ook enthousiast zijn begonnen.

Na deze succesvolle start is ook het buitenterrein van de Rakthof gereed om buiten te starten voor de wedstrijd/plusgroepen.
Met een aangepast lesrooster zullen die groepen vanaf komende week ook weer samen buiten gaan sporten, hoewel zij zich zullen moeten beperken tot voorbereidingsoefeningen zonder toestellen.
Als dit naar wens verloopt, zullen daarna ook buiten-trainingen worden opgezet voor alle andere (recreatie)-groepen op het schoolplein van Odulfus.Informatie m.b.t. contributie 2e kwartaal
Publicatiedatum: 05-04-2020

De Nederlandse regering heeft op 31 maart de maatregelen ter bestrijding van de verspreiding van het coronavirus verlengd. Voor de sport betekent dit dat er tot 1 juni geen congressen, (bij)scholingen, festivals, evenementen en toernooien mogen worden georganiseerd. Het verbod om sport- en fitnessclubs (sportaccommodaties en sportinrichtingen), waaronder zwembaden, sporthallen en sportvelden, open te stellen, geldt tot en met 28 april. Op 21 april neemt de regering een besluit over de periode erna. De KNGU blijft de richtlijnen van het RIVM volgen, net als de adviezen van het ministerie van VWS/NOC*NSF.

Omtrent de contributie, geeft de volgende brief hierover mee duidelijkheid.
Brief aan alle leden

CORONAVIRUS ZORGT VOOR ABRUPT EINDE AAN HET WEDSTRIJDSEIZOEN
KNGU - 19 maart 2020

Afgelopen zondag maakte de overheid bekend dat er in ieder geval t/m 6 april geen georganiseerde sportactiviteiten kunnen plaatsvinden. Premier Mark Rutte gaf in zijn toespraak heel duidelijk aan dat de maatregelen met betrekking tot het coronavirus Nederland mogelijk langer in haar greep gaan houden.

Gemiste trainingstijd
Deze maatregelen zorgen in onze tak van sport voor veel gemiste trainingstijd. Het niet kunnen trainen heeft invloed op eventuele deelname aan wedstrijden. Dat erkent ook bondsarts Karin Top. “Na elke gemiste trainingsweek luidt het advies voor de fanatieke sporter om twee weken niet aan wedstrijden deel te nemen. Voor topsporters is dat zelfs een periode van drie weken voor elke niet getrainde week,” legt Top uit.
Mocht er na 6 april weer gesport kunnen worden, dan betekent het dat er pas halverwege de maand mei weer verantwoord deelgenomen kan worden aan wedstrijden. Omdat er sinds 14 maart geen wedstrijden meer worden georganiseerd, moet een groot aantal wedstrijden worden ingehaald. Dit wordt qua planning onhaalbaar.

Alle wedstrijden geannuleerd
Om die reden kunnen we niet anders dan besluiten ons normale wedstrijdseizoen en ons NK in Ahoy Rotterdam te annuleren. Met dit besluit hopen we bovendien de eventuele onzekerheid over het vervolg van het wedstrijdseizoen weg te nemen bij clubs, coaches en sporters.
“Samen komen we hieruit, daar ben ik van overtuigd,” zegt KNGU-directeur Marieke van der Plas. “De gymsport gaat immers over kracht, lef en lenigheid. Voor nu is het vooral belangrijk om goed voor elkaar te zorgen,” zegt Van der Plas.
Mocht na 6 april blijken dat we het normale leven weer kunnen oppakken en dus ook weer in groepsverband mogen sporten, dan bekijken we op dat moment per discipline samen met onze vrijwilligers welke alternatieve activiteiten we in het land kunnen organiseren.

Landelijke wedstrijden in Volendam en Waddinxveen
Publicatiedatum: 08-03-2020

In het weekend van 7-8 maart was turnvereniging HT’35 landelijk vertegenwoordigd bij kwalificatiewedstrijden, achtste en kwartfinale wedstrijden.
In Volendam turnden Tessa van de Kerkhof en Kim van Lierop in de categorie senior divisie 1 zich naar de 9e en 10e plaats tijdens de tweede kwalificatie.
De kwartfinale voor de junioren (divisie 2): Marieke Steijaert 5e, Romy Hulsers 11e, Pleun Vestjens 13. Zij stromen door naar de halve finale
Ook de senioren divisie 2 kwamen in actie: Dione de Vaan 6e, Anne Dollekens 13e, Sophie Pagen, 18e. Dione plaatst zich voor de halve finale, Anne is reserve.
Ondertussen werd in Waddinxveen de achtste finale heren geturnd door de jeugd- en junioren uitkomend in de derde divisie.
Imre Remmerswaal (jeugd) wist het zilver te behalen. Eerstejaars junior Roel Dankers werd 8e, Wassim Toub 13e en Philip van Bommel 17e. In de categorie junior-2 was er opnieuw een podiumplaats: Brons voor Guus Hegeman, Koen Janssen werd 14e. Allen zijn geplaatst voor de kwartfinale.

Regionaal was er een oefenwedstrijd in Cuijk voor de D2 meisjes, ter voorbereiding op hun voorwedstrijden 14-15 maart in Asten. Zij turnden tegen turnsters van Olympia in zowel de categorie D1 als D2.
Uitslag instap/pupil-1: Fieke Maas 1e, Emma van Schaijk 2e, Fleur Senssen 3e, Elize de Vries 7e, Chelsea van Stiphout 10e, Silke van den Berg 11, Hannah Appelhof 13, Lizzy van den Bogaard 14e
Uitslag pupil-2/jeugd-1: Helena van Lierop 1e, Isabel van Hoof 5e, Jopke van Leuken 8e

Volledige uitslagen zijn te vinden via 'wedstrijdturnen'

Regiokampioenschappen, toestelfinales en plaatsingswedstrijden HT’35
Publicatiedatum: 15-02-2020, laatste wijziging: 16-02-2020

In Tilburg vonden de regiokampioenschappen divisie 3, N3 en Jeugd-1 N4 plaats
Het resultaat? 2x goud, 1x zilver, 2x brons en 16x plaatsing voor de landelijke halve finale!.. later dit seizoen in Rotterdam, Zierikzee of Dalen.
In alle leeftijdscategorieën was HT’35 ruim vertegenwoordigd, afhankelijk van het aantal inschrijvingen stroomt er een bepaald percentage (±30%) door naar de landelijke wedstrijden en dus is het aantal turnsters in iedere categorie anders (ovb), zie *.

Instap N3: Lieve van den Berkmortel 11e, Roos Keuning 20e, Isa Verkuyten 22e, Annemijn Rooijakkers 34e
Pupil-1 N3: Dana Vogels 1e*, Jasmijn Conde 9e*, Yara Timmers 12e
Pupil-2 N3: Alpha van Hoof 4e*, Puck Aben 6e*, Feline Aben 20e, Saartje Beks 36e
Jeugd-1 N4: Day van der Ven 1e*, Evy Donleben 3e*, Lotus van Zutphen 8e, Zoë Fransen 20e
Jeugd-2 (E): Meyke Smits 2e*, Sophie Steuten 4e*, Jet van der Velden 6e*, Amy Wijgerse 7e*, Floor van der Aa 9e, Chiara Couwenberg 11e, Lieke Crone 12e
Junior (D): Sophie Meulendijks 3e*, Gwen van Berne 10e*, Maud van Aerle 12e*, Lian Tiebosch 17e, Jill Steenbakkers 27e, Merel Verhofstadt 29e
Senior (C): Gerdie Verberne 4e*, Renske van Elewout 12e*, Jonne van de Zande 21e*

De toestelfinales voor onze turnsters uitkomend in divisie 3, N3 en Jeugd-1 N4 hebben dit weekend mooie resultaten opgeleverd. 11x goud, 9x zilver en 7x brons:
Sprong: Dana Vogels (2e), Puck Aben (2e), Sophie Steuten (2e), Sophie Meulendijks (2e), Meyke Smits (3e), Lian Tiebosch (3e), Jonne van der Zande (3e)
Brug: Dana Vogels (1e), Gerdie Verberne (1e), Day van der Ven (2e), Sophie Steuten (2e), Meyke Smits (3e)
Balk: Jasmijn Conde (1e), Alpha van Hoof (1e), Day van der Ven (1e), Sophie Steuten (1e), Evy Donleben (2e), Meyke Smits (2e), Dana Vogels (3e)
Vloer: Dana Vogels (1e), Puck Aben (1e), Day van der Ven (1e), Jet van der Velden (1e), Gwen van Berne (1e), Sophie Steuten (2e), Lotus van Zutphen (3e), Floor van der Aa (3e)

Uitslag regiokampioenschap en toestelfinales divisie 2 senioren:
Dione de Vaan 4e, (goud op vloer), Anne Dollekens 9e (zilver op vloer), Sophie Pagen 13e
Uitslag regiokampioenschap divisie 1 senioren:
Tessa van de Kerkhof 2e, Fenna Vestjens 3e, Kim van Lierop 6e, Kirsten Bevers 7e, Daphne Donkers 10e

In Weert turnden onze jongste jongens divisie 3 en 4 hun plaatsingswedstrijd voor het NK.
Div. 4 Instap: Yme Fabrie werd 9e, Sam Stoffels eindigde als 29e en Rafael Jansen als 30e.
Div. 3 Instap: Teun Heinemans wint GOUD.
Div. 4 Pupil: Hugo Boersma 24e
Rafael, Sam, Yme en Hugo hebben nog een plaatsingswedstrijd in Sas Van Gent op 29 maart. Teun heeft zich al geplaatst voor de landelijke kwartfinale.