2010

Nieuwsarchief 2010

Wederom druk weekend met competitiewedstrijden     (19-12)
Zaterdagmiddag vonden drie competitiewedstrijden plaats tegen turnvereniging ARS uit Eindhoven. De onderbouwmeisjes derde divisie waren slechts met z’n vieren, dus alle punten zouden meetellen voor het eindresultaat. Gelukkig werden er weinig fouten gemaakt en lieten Michelle Hermans, Wieske Leenders, Romy van Lieshout en Tessa van der Heijden mooie oefeningen zien.
Tevens waren ook de bovenbouwmeisjes vierde divisie, net als vorige week, opnieuw aan de beurt. Er werd netjes geturnd, foutjes van vorige week zoveel mogelijk verbeterd. Uiteindelijk werd dit beloond met de tweede overwinning: 177 tegen 172 punten.
De derde wedstrijd werd geturnd door het seniorenteam derde divisie. ARS had een team met voornamelijk jeugdmeisjes, dus het zou lastig worden, omdat zij minder moeilijke elementen en eisen mogen te turnen. Op vloer en sprong bleven beide ploegen dicht bij elkaar, echter op brug en balk werd het verschil door ARS gemaakt, waardoor deze
wedstrijd helaas verloren werd.

Zondagochtend nogmaals drie wedstrijden. Vanwege de hevige sneeuwval heeft Turnoss uit Oss afgebeld, waardoor twee wedstrijden niet doorgingen. V&K uit Uden kwam wel naar ons Turncentrum om tegen de hogere tweede divisieploeg te turnen. Inge Berkers, Kim van Lierop, Tessa v.d. Kerkhof, Judith van Lieshout en Mei Nin v.d. Sterren. Op sprong en brug werd al een ruime voorsprong genomen op de tegenstanders. Balk en vloer lag qua niveau dicht bijelkaar, echter het verschil was al gemaakt. Met ruim vier punten verschil werd verdiend gewonnen! Individueel was Kim de beste en werd Inge (gepromoveerd naar deze hogere divisie) knap derde. Proficiat!
In januari zullen de wedstrijden weer worden voortgezet, zowel in competitieverband als individueel, waarvoor plaatsing voor landelijke wedstrijden mogelijk is.
Allen veel succes met deze voorbereidingen!

Wist u trouwens dat wij als vereniging al kleuters vanaf 3 jaar turnles aanbieden?!
Behalve in Mierlo-Hout kunt u ook in Stiphout in de gymzaal van de St. Trudobasisschool op zaterdagochtend om 10:00uur terecht.


Univé Gymgala 2010     (18-12)
Gisteravond vond in Eindhoven het jaarlijkse Univé Gymgala plaats, 2,5 uur spectaculaire optredens van turnen, dans, acrobatiek, breakdance en show. Nederlandse toppers als Rea Lenders (trampoline), Jeffrey Wammes, Epke Zonderland en Suzanne Harmes waren aanwezig. Helaas niet allemaal fit om ook een demonstratie te laten zien.
Internationaal was Griekenland goed vertegenwoordigd en ook de Zwitserse Ariëlle Kaislin liet mooie oefeningen zien op balk en vloer. Er wedern vier duels uitgevochten op trampoline, rek, tweemaal vloer.
Ook HT'35 was goed vertegenwoordigd met ongeveer 100 supporters. Een geslaagde avond!
De foto's zijn te vinden via Foto's ® Activiteiten ® Gymgala


Sterk begin van druk competitieseizoen HT’35     (13-12)
Vanwege het groot aantal wedstrijdturnsters dat HT’35 dit seizoen heeft, worden er door acht competitieploegen maar liefst 40!!! competitiewedstrijden geturnd. Dit weekend zijn de eerste hiervan geturnd.
Zowel de onder- als bovenbouwploeg uitkomend in de vierde divisie turnde hun wedstrijd tegen ‘Sine Cura’ uit Heeswijk-Dinther en wonnen allebei overtuigend met een verschil van ruim 16 punten. Individueel werden instapper Elke van de Pol eerste, evenals seniorturnster Sanne van de Vleuten met een hoge totaalscore van ruim 47 punten.

Dit jaar zijn er twee onderbouwploegen derde divisie en maar liefst drie ploegen turnend in de bovenbouw, divisie drie.
De jongste meisjes, slechts vijf turnsters, turnden erg mooie en strakke oefeningen. Ondanks dat het nog vroeg in het seizoen is, lieten zij zien erg vooruit te zijn gegaan. Overtuigend met individueel een eerste, tweede en derde plaats voor HT’35 waren zij vandaag de beste en wonnen overtuigend van ‘Dioscuri’.
Ook de bovenbouw jeugdploeg lieten veruit de beste oefeningen zien op alle vier de toestellen, waardoor individueel de eerste vier plaatsen voor HT’35 waren.
Uitslagen zijn te vinden onder 'wedstrijdturnen' ® 'Uitslagen'® '2011'.. competitieseizoen

Zo is het wedstrijdseizoen dus erg goed gestart. Komend weekend vinden er 6 competitiewedstrijden plaats. Zaterdag wordt er vanaf 13:30u geturnd en zondagochtend beginnen de wedstrijden om 09:30u. U bent van harte welkom in het Turncentrum, Rakthof te Helmond. Toegang is gratis.


Sinterklaas bezoekt HT'35     (27-11)
Ook dit jaar weer een geslaagde ochtend in ons Turncentrum.
Ga voor meer informatie en een fotoimplessie naar: Foto's ® Activiteiten ® Sinterklaas


Trainers en juryleden geslaagd voor hun cursus!     (22-11)
Vier cursisten van de KNGU nivo 2-opleiding zijn in Eindhoven geslaagd voor deze cursus.
Ze hebben het welverdiende diploma in ontvangst mogen nemen. Namens het bestuur werden Anke Rooyakkers, Fleur Dongelmans, Kaylee Schepers en Eline Koppens gefeliciteerd en in de bloemetjes gezet. We hopen dat alle vier deze kanjers nog lang zullen blijven les geven aan de diverse groepen van HT’35.
Florine Dams heeft afgelopen jaar binnen onze vereniging alle opdrachten van de YOUR TURN nivo-1 opleiding succesvol uitgevoerd. Zij kreeg daarom tijdens de clubkampioenschappen op 13 november het officiële diploma uitgereikt.
Ook op een ander vlak binnen de turnvereniging is hard gewerkt. Miriam Heesmans, Inge Berkers, Djinny Knuffman en Nicole vd Kerkhof zijn geslaagd voor de jurycursus TD1. Tijdens een pittig examen wisten zij zich staande te houden: dames: petje af en proficiat! Op naar de volgende cursus om straks ook de hogere nivo’s te mogen jureren!


Sinterklaas is in het land, zaterdag 27 november bij HT'35     (19-11)
Ook dit jaar hebben we Sinterklaas en zijn pieten weer gevraagd om een bezoekje te brengen aan onze turnvereniging. Gelukkig, Hij komt. Voor de tweede maal komt Hij samen met zijn pieten ons turncentrum in Helmond. Misschien laten de pieten dan ook nog wat kunstjes zien, die zij het afgelopen jaar geleerd hebben. Alle leden in de leeftijd van 3 t/m 8 jaar hebben als het goed is een brief ontvangen. De jeugdleden t/m 8 jaar worden om 10:15 uur in turnkleding (liefst het HT-clubtenue) verwacht in het turncentrum aan de Rakthof 14 in Helmond.
Voor de kinderen wordt een circuit opgebouwd met allerlei gym- en turnoefeningen. Sinterklaas en de pieten kunnen dan zien wat de jongens en meisjes van HT’35 al kunnen!
Ouders mogen vanaf de tribune in het turncentrum blijven kijken, maar kunnen de kinderen ook om 11:30 uur weer komen ophalen.Voor meer informatie, zie hier.


Nederlandse turntop aanwezig bij Univé Gymgala     (19-11)
Almere uitverkocht, nog kaarten beschikbaar voor Eindhoven en Groningen
O
ver enkele weken is het tijd voor ‘Sensational Gymnastics’ tijdens het Univé Gym Gala 2010. Binnen- en buitenlandse sporters en artiesten zetten een wervelende show neer met onder andere tumbling, breakdance, acrobatiek en  turnen. Maar liefst vier Nederlandse toppers die actief waren op het WK Turnen 2010 zijn aanwezig op het gala. Bart Deurloo, Jeffrey Wammes, Suzanne Harmes en zilveren medaillewinnaar Epke Zonderland geven acte de presence in Eindhoven (17 december), Almere (18 december) en Groningen (19 december).
Voor meer informatie over het programma en de kaartverkoop, kijk op www.univegymgala.nl
of http://www.youtube.com/watch?v=kXocaVt2u98Clubkampioenschappen 2010     (14-11)
Gisteren vonden in het Turncentrum Helmond de jaarlijkse clubkampioenschappen voor onze recreanten plaats. Ondanks dat dit (onbewust) samenviel met de intocht van Sinterklaas, was de opkomst overweldigend. Een volle turnhal met enthousiast publiek om alle turners en turnsters aan te moedigen, leidde tot geweldige prestaties.
Iedereen verdiende een prachtig diploma en een herinneringsmedaille vanwege het 75-jarig jubileum wat dit jaar gevierd wordt. Daarnaast natuurlijk de nummers één, twee en drie.
Op zondag was het de beurt aan alle wedstrijdturners en turnsters. Er werd vroeg in het nieuwe seizoen al erg mooi en strak geturnd. Een goed moment om te kijken hoe ver iedereen is, alvorens in december de competitiewedstrijden en in januari de individuele regiowedstrijden plaatsvinden. Zie hier de uitslagen. Inmiddels staan ook alle foto's online..


Koninklijke onderscheiding voor Rita van Hoof!     (07-11)
Onder het mom van een etentje met bestuursleden en activiteitencommissie ter gelegenheid van het 75-jarig jubileum, werd Rita naar ’t Brandpunt “gelokt”. Het etentje begon echter iets later dan zij vermoedde, want degene die al vele feestjes en verrassingen mee georganiseerd heeft binnen HT’35, werd gisteren zelf in de bloemetjes gezet door Burgemeester Jacobs en de turnvereniging zelf! De burgemeester onderstreepte het belang van vrijwilligers voor een vereniging en noemde turnen en gymnastiek als één van de moeders van alle sporten. Na het toespreken van de jubilaris, reikte hij haar de Koninklijke onderscheiding uit! Rita is het 7e lid van HT’35 die dit lintje opgespeld heeft gekregen… Het tekent de verbondenheid en inzet bij en voor de club van een heleboel mensen.
Na een heerlijk buffet, werd Rita door het bestuur toegesproken en passeerden al haar inspanningen de revue:
Rita werkt ’t liefst achter de schermen en verricht daar een heleboel liefdadigheidswerk. Het werd daarom hoog tijd om haar na 47 jaar lidmaatschap van HT’35 eens “in de hoofdrol” te plaatsen! Net als een aantal andere aanwezigen, begon Rita jaren geleden als kleuter -niet in de hoofdrol, maar met de koprol als één van de basisbewegingen van het turnen. Dat ging zo goed, dat ze hogerop mocht en in de wedstrijdgroep ook letterlijk hogerop kwam: de rollen veranderden in salto’s! Bij vele wedstrijden heeft zij met haar ploeg dan ook menig medaille veroverd!
Na haar actieve turncarrière ging ze lesgeven aan een wedstrijdgroep vol tienermeiden. Drie keer per week en in het wedstrijdseizoen kwamen daar de wedstrijden nog bij… Die pubers hadden niet de gemakkelijkste leeftijd, maar het liep bij Rita als een trein. Ze moedigde de meiden aan en gaf hen zelfvertrouwen. Altijd belangrijk, maar vooral in die fase. Rita was voor veel mensen dan ook een voorbeeld en inspirator in haar manier van lesgeven. Het was een hechte groep waarvan diverse meiden tot op latere leeftijd doorgeturnd hebben omdat ze er zo’n plezier in hadden en zo bij de club betrokken waren! Mede haar verdienste!
Intussen zette zij -samen met haar man Bert natuurlijk- drie kinderen op de wereld. Rick en Sanne gingen in de kinderwagen “gewoon” mee naar de trainingen: In de kleedkamer konden ze rustig slapen en mama gaf turnles alsof die combinatie de normaalste zaak van de wereld was… Wij weten wel beter!
En ook voor Bert…Toen de kinderen iets groter waren en niet meer in de kinderwagen sliepen, wist hij de zaken thuis draaiende te houden als Rita was lesgeven. Rita zette het eten vaak zover klaar, dat hij het af kon maken en met de kinderen kon eten.
Alsof die inzet nog niet genoeg was, zat Rita ook in de redactie van het clubblad. Want vóór het digitale tijdperk werd “Bokkesprongen”, het clubblad van HT-35, diverse keren per jaar uitgegeven. Hiervoor moesten kopij en advertenties verzameld, verzonnen en/of losgepeuterd  worden en alles werd letterlijk in elkaar geknipt, geplakt, gedrukt en geniet. Ook hier is Rita vele uurtjes mee zoet geweest!
Toen haar eigen kinderen wat ouder werden, en hun eigen sporten kozen, hield Rita het lesgeven voor gezien. Maar gelukkig voor HT bleef ze zeer betrokken bij de club en nam ze zitting in het bestuur. Hierin vervult  ze de rol van penningmeester intussen al 12½  jaar met verve! Rita is letterlijk en figuurlijk een bestuurslid om op te rekenen! En ook bij de verenigingen waar haar eigen kroost actief was, stak Rita haar handen uit de mouwen, net als in de buurt, waar Rita menig activiteit mee op touw gezet heeft  samen met enkele andere bewoners van de Wevestraat.
Daarnaast heeft ze heel vaak de kartrekkersrol op zich genomen voor het jaarlijkse turnkamp van de jeugdleden, praatte ze moeiteloos de hele clubkampioenschappen aan elkaar, is ze dé grote organisator achter onze grote clubactie en is ze vaak de medeorganisator c.q. oprichter van activiteiten als de seizoensafsluiting met de kampioenenhuldiging en barbecue, de nieuwjaarsreceptie, vrijwilligersdag, enz.
Bovendien bedenkt en regelt ze elk jaar de meest originele decembercadeaus voor alle trainers, trainsters en vrijwilligers van HT’35! Sinds de opening van het Helmondse Turncentrum, rijdt ze ook nog  regelmatig naar de Rakthof op en neer als ze de hal heeft verhuurd aan een collega-vereniging.                           

Kortom Rita Is een “GOUWE” voor HT’35…
Zij is één van de clubmensen met een compleet blauw-wit hart!
Ze is een kei: één van de hoekstenen, en wel een héle belangrijke, waarop onze vereniging steunt en draait. Rita zorgt altijd voor een goede balans. En daarom werd de waardering voor haar inzet en verdiensten onderstreept met een symbolisch en uniek cadeau van de vereniging als bekroning op haar geweldige bijdrage aan HT’35…  en prachtig stenen beeld van een turnster in balans op een hoeksteen. Daarnaast werd haar een album met persoonlijke felicitaties aangeboden.        
Rita, nogmaals proficiat!


Dagje Aqua (op z’n) Best     (03-10)
Beter weer hadden we niet kunnen treffen.. 23-24 graden, heerlijk zonnetje, weinig tot geen wind, perfect! Na een drankje op het terras, tijd voor actie. Vooraf was de keuze gemaakt voor een van beide programma’s: vlot bouwen, touwparcours, wereldbal, twister, Zwitsers voetbal of vlot bouwen, kratten stapelen, wereldbal, boogschieten, Zwitsers voetbal. De groepen werden verdeeld, waarin ook weer twee teams gemaakt werden, en er kon gestart worden.
De ene groep begon met Zwitsers voetval: vier tegen vier, waarbij ieder team in een hele grote broek aan elkaar zat. ‘Team 381’ won van ‘team 1’ met 8-1. Daarna wereldbal, een bal van twee meter doorsnede waarop 1 teamlid moest zitten terwijl de bal over het parcours gerold werd. Ook nu was team 381 de sterkste (snelste). Heerlijk nadat er veel regen gevallen was en het hele veld doorweekt en dus vol slijk lag.
De andere groep startte met boogschieten gevolgd door krattenstapelen.. de veiligheidshelm was niet voor niets uitgedeeld.. aangezien de stapels nogal hoog werden, moest er af en toe gegooid worden met kratjes.
Daarna het touwparcours (boven het water!), wat nog niet meeviel. Zo snel mogelijk met je hele team via touwen, paaltjes, nog meer touwen en banden.. ja vooral de banden waren erg lastig..
Na de pauze was het tijd voor twister en Zwitsers voetbal.. al werd dit laatste veranderd in levend tafelvoetbal. Weer eens wat anders dan aan stokjes draaien..
Tenslotte gezamenlijk vlot bouwen, zo snel mogelijk zorgen dat het vlot het water in kon, peddelen om de steiger en de vlot weer afbreken. Team 381 was erg snel, scoorde twee punten voor deze snelheid en voor het afbreken, maar helaas strandde zij net voor het einde omdat het vlot toch wat instabiel gebouwd was. Niet voor niets gaan turnen, in plaats van bij de scouting.
De steiger (lees skischans) zag er ook nog wel erg indrukwekkend uit. ’s Middags al een groep mannen hier vanaf zien vliegen.. nu was het de beurt aan de liefhebbers van HT’35. Buikschuivend, met plankje, zonder plankje, met kano zelfs! Maar wat was het water koud!!!! Snel douchen en tijd voor een heerlijk buffet.. Een zeer geslaagde dag, zie hier de foto's!
Bestuur, maar met name Rita: bedankt!!


Marionettentheater bij HT'35     (29-09)
Woensdagmiddag mochten alle basisschool-jeugdleden naar de Odulfusgymzaal komen voor een voorstelling van het Nederlands Marionettentheater uit Amsterdam.
Wegens het mooie weer en waarschijnlijk ook vanwege andere woensdagmiddagactiviteiten, viel de opkomst helaas wat tegen. De kinderen die wel aanwezig waren, waren erg enthousiast.
Twee dieven wilden diamanten stelen om op deze manier rijk te worden. Helaas ging dat niet zonder problemen. Ze werden gestoord op hun strooptocht waardoor ze alleen een boek mee konden nemen. Ze vluchtten richting haven waar zij een schatkist zagen staan, met eenzelfde hoofd van een viking erop. De schatkist waarin een grote schat zou moeten zitten. Omdat ze niet goed op de kist hadden gelet en ze deze vervolgens op het grote schip in de haven zagen staan, moesten ze zelf ook aan boord. Op weg naar Groenland, waar ze nog verschillende avonturen beleefden…

De tijd vloog en aan het einde van de voorstelling mochten de kinderen achter de schermen kijken. Toch wel indrukwekkend, die poppen van zo dichtbij!
Vervolgens was het tijd voor wat drinken en cake. Nog even wat turnen en om half 5 werden de kinderen alweer opgehaald. Een erg geslaagde theatermiddag, zie hier de foto's!


Turnkampweekend wederom geslaagd!!     (19-09)
Dit weekend vond het jaarlijke turnkamp plaats in Ommel. Maar liefst 108 kinderen hadden zich hiervoor aangemeld.
De voorspelling waren niet heel gunstig, maar met prachtig zonnig weer heeft iedereen heerlijk kunnen genieten van alle activiteiten.

En... wist je dat:
- Megan Latour vrijdag jarig was en 115 eigengemaakte traktaties heeft uitgedeeld 
- grote meiden soms ook bang zijn in het donker
- Merel slaapt als een slak en Tim in z'n mummyslaapzak regelmatig rondhupst om wéér het licht op de wc uit te doen.
- er naast ochtendgymnastiek ook aan avondgym gedaan werd
- er aparte ronde vliegen aan een vliegenlintje hangen
- Autan bijna hetzelfde is en werkt als zonnebrandcreme (niet wetenschappelijk bewezen)
- er ook af en toe serieus gedaan werd (tijdens leidingoverleg bijvoorbeeld)
- Bodhi's t-shirt het turnkampweekend niet heeft overleefd
- er van de koekjes die vorig jaar tijdens het bosspel verstopt waren, er dit jaar 4 zijn terug gevonden
- de jongens een nieuw woord hebben gevonden: vernederd
- alle kinderen zaterdagavond om 23:30 uur stil waren en sliepen.. met dank aan Maureen
- Anja eierdopschillen spaart.
- China de winnaar is geworden van dit kampweekend, nu maar afwachten wat het WK in R'dam gaat brengen..
Klik hier voor een uitgebreider verslag... (Foto's → activiteiten → turnkamp)


Wereldkampioenschappen Turnen in RotterdamVAKANTIE
De recreatiegroepen hebben vakantie t/m zondag 5 september. De lessen starten weer als de basisscholen weer aan de slag zijn. De wedstrijdgroepen hebben een kortere break. De turners en turnsters van deze groepen worden hierover door hun eigen train(st)ers geïnformeerd. Voor meer informatie over de vereniging of een impressie van de vele activiteiten gedurende het 75-jarig jubileum, kijk eens op: www.ht35.nl
Bestuur en leiding van turnvereniging HT’35 wensen iedereen een fantastische vakantie toe!


HT’35 toostte op het 75-jarig jubileum!     (14-07)
Onder tropische temperaturen werd op zaterdag 10 juli de feestelijke bijeenkomst in het kader van het 75-jarig jubileum van HT’35. Spreekstalmeester Joop Vos en bestuurslid Monique van Ekert heetten ereleden, sponsoren, afgevaardigden van de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie en de gemeente Helmond van harte welkom, naast de turn(st)ers en leiding van de wedstrijdgroepen. Iedereen, die op zijn/haar eigen manier in de rijke geschiedenis, het heden en/of de toekomst  een rol van betekenis hadden en/of hebben. De wedstrijdsectie presenteerde zich in de nieuwe tenues die in het kader van het 75-jarig jubileum speciaal voor HT’35 werden ontworpen en gemaakt in de traditionele blauwwitte clubkleuren. Ook de gesponsorde sweaters werden geshowd. Na een korte terugblik op wederom een geslaagd wedstrijdseizoen met Brabants en Regiokampioenen en vele NK-kwalificaties, was het tijd voor de turndemonstraties. Hiervan genoten zowel publiek als de sporters zelf, want na een jaar trainen in hun droomhal, blijft het nog steeds een feest om van de aanwezige faciliteiten gebruik te kunnen maken. Aansluitend aan de demo werd aan de 10 leidsters die voor de Your Turn assistenten-opleiding van de KNGU geslaagd zijn, hun diploma uitgereikt door Frans van Lijden en  Jan van den Heuvel, respectievelijk Voorzitter van de regio zuid van de KNGU en wethouder met o.m. sport in zijn portefeuille. Namens de KNGU werd HT’35 gefeliciteerd en gecomplimenteerd omdat de vereniging binnen de regio bekend staat als een stabiele vereniging met een grote wedstrijdafdeling en een positief kritisch bestuur. Het feit dat HT al jaren bezig is haar kader tijdig op te leiden, noemde hij als een voorbeeld veel collega-verenigingen: zowel in woord en daad staat HT paraat! Wethouder van den Heuvel noemde HT’35 een icoontje van Helmond door de wijze waarop ze de jeugd aan de vereniging weet te binden. De samenwerking met de andere turnverenigingen is op initiatief van HT’35 tot stand gekomen, waardoor vorig jaar, na samenwerking tussen Janssen & Fritsen, gemeente Helmond en HT’35 het langgekoesterde turncentrum in gebruik kon worden genomen. Door het bestuur werd Anneke vd Berk –al 12 ½ jaar één van de drijvende krachten achter de activiteitencommissie van de club- in de bloemetjes gezet. En met alle aanwezigen samen werd geproost op het verleden, het heden en de toekomst van HT’35! Op naar de 100 jaar!!


Turnpakjes & -broekjes op voorraad...    (30-06)
Mocht iemand binnenkort het HT'35 turnpakje of -broekje willen aanschaffen.. er zijn er nog verschillende op voorraad. Zodoende hoeven er geen verzendkosten betaald te worden.
Pakjes, aantal:
140         2x
152         7x
164         8x

Broekjes:
152         2x
164         2x

Interesse? Neem contact op met Miranda Vissers

Circusdag met circus Tadaa!!     (19-06)
Na een voorbereidingsavond voor de leiding is Sporthal de Braak zaterdagochtend vanaf 08:30 uur de locatie waar vandaag een grootste circusvoorstelling gegeven zou gaan worden door turnsters er turners van onze vereniging.
De kinderen werden om 09:30 verwacht. Zij werden allen verdeeld in groepjes die vervolgens alle stationnetjes langs gingen om verschillende circusacts te oefenen: ballopen, jongleren, acrobatiek, touwtje springen, fietsen, trapeze zwaaien, koorddansen, ladder klimmen en chinese diabolo. Iedereen was erg enthousiast, er werd flink geoefend.
Na een welverdiende pauze, waarin de nodige energie en vitaminen naar binnen werden gewerkt, was het vanaf half 1 tijd voor de kinderen om te kiezen voor een act die tijdens de voorstelling getoond zou gaan worden.
De allerkleinsten zouden een drakenact laten zien, daarnaast waren er natuurlijk ook nog clowns en goochelaars nodig om het circus compleet te maken. In groepjes moest er vervolgens een act verzonnen worden, kon iedereen zich verkleden en werd geschminckt.
Om 14:00 uur was het zover.. ondanks dat het Nederlands elftal moest voetballen, was de tribune goed gevuld!! Nadine Peeters, directrice van het circus vandaag, opende de voorstelling en heette iedereen welkom... Tadaaaaaa!
Alle acts werden vervolgens getoond, de een nog spannender / moeilijker / knapper dan de ander. Het heeft in ieder geval een prachtig resultaat opgeleverd, waarvoor iedere keer een flink applaus werd gegeven.
Na een uur was de show teneinde en was het nog tijd om de prijswinnaars van de kleurplaten in het zonnetje te zetten:
3-4 jarigen:
1. Jessie Miksch
2. Maud van Aerle

5-6 jarigen:
1. Anouk van Aerle
2. Alexandra Korteknie
3. Lucas ..

7-8 jarigen:
1. Simone van Aerle
2. Eline van Oostrum
3. Romy van Lieshout

9-10 jarigen:
1. Anouk Terbeek
2. Marly van Duynhoven
3. Ilse te Dorsthorst


Eervolle vermelding: Nanda van den Berg
 
Een geslaagde dag, Bas bedankt!
(voor foto's, zie 'acitiviteitenkalender')


Clubteamkampioenschappen in Tilburg: Zilver voor HT’35     (14-06)
Zaterdag 12 en zondag 13 juni trad HT’35 aan met maar liefst zeven teams tijdens de regionale clubteamkampioenschappen: in teamverband wordt per niveau gestreden om de titel. Zaterdag waren als eerste de recreanten aan de beurt, uitkomend in niveau 10 en 11. De meeste van hen hebben ook al individueel meegedaan aan wedstrijden, voor pupil 2 Rae Hartman was het de allereerste keer. Zij liet zien in korte tijd een overslag over de kast geleerd te hebben en was dan ook apetrots. Bo van der Vleuten turnde een zeer strakke brugoefening, instapper Femke Morssink liet een goede balk en nog mooiere vloeroefening zien. Ook pupil 1 Nikki van Duijnhoven en instapper Gemma van Bruggen completeerden met goede oefeningen, waardoor dit team de negende plaats behaalde! Erg knap met slechts 1 uur training per week.

’s Middags waren de bovenbouwturnsters uit de hoogste niveaus aan de beurt. Helaas van Kim van Lierop donderdag geblesseerd geraakt, waardoor senioren Pauke van Gerven, Kristel Rooijakkers, Inge Berkers en Merel Wilken met z’n vieren waren. Al snel werd duidelijk dat de concurrentie veel punten liet liggen op zowel brug als balk. HT’35 begon met mooie vloeroefeningen, gevolgd door goede sprongen. Ook op brug en balk werd stabiel geturnd, waarna de ploeg uiteindelijk knap 6e is geworden.
In de andere baan turnden de hoogste niveaus (5-6-7) uit de onderbouw: pupillen 1 en 2 Fleur van den Hurk, Mei Nin van der Sterren, Judith van Lieshout, Lieke Rijkers en Sophie Pagen. De concurrentie was erg groot, maar met o.a. een hoge score van Judith op sprong en van Mei Nin op vloer werden zij keurig negende van de 16 teams.


Op zondag de beurt aan de instappers en pupillen 1 (niveau 8 en 9). Het eerste team bestaande uit Amé van der Vorst, Anouk Terbeek, Ilse Trieling, Juultje en Wieske Leenders turnden in de ochtendwedstrijd. In de tussenstand na wedstrijd 1 stonden zij keurig vierde, wat uiteindelijk een 12e plaats is geworden.
Het tweede team in dezelfde niveaus was in de volgende wedstrijdronde aan de beurt: Michelle Hermans, Juul Vos, Danique Vreugde en Neeltje van der Ven. Zij presteerden optimaal en lieten maar liefst voor alle drie de vloeroefeningen ruim 14 punten noteren. Het verschil was klein, slechts 0,3 punt verwijderd van het goud behaalden deze meisjes een mooie zilveren medaille!

Ondertussen werd ook in de andere baan door de bovenbouwturnsters, uitkomend in niveau 5 en 6, geturnd: jeugdmeisjes Britt Krebbers, Robin Sanders, Sanne Gooren, Britt Claassen en Iris van de Beek waren als eerste aan de beurt. Er werd netjes geturnd, vooral de balkoefening van Robin waarvoor zij 11,250 punten behaalde. Van de 32 teams werden zijn 15e.
Als laatste nog de beurt aan Demi Damoiseaux, Kirsten Bevers, Linda Kuijpers, Anne Dollekens en Tessa van de Kerkhof. Ieder foutje werd ook nu afgestraft. Met een totaalscore van ruim 125 punten behaalden zij de 19e plaats.
De uitslagen zijn hier te vinden.Warme speeltuinmiddag zeer geslaagd     (05-06)
Was het vorig jaar koud, winderig en kans op regen. Dit jaar ruim 25 graden, een heerlijk zonnetje en dus een zwembad vol HT-turn(st)ers in Speeltuin Helmond-West. Ondanks dat op zaterdag 05 juni ook de intocht van de wandelvierdaagse in het centrum van Helmond gepland was, waren er ruim 50 kinderen voor een gezelligde middag naar de speeltuin gekomen. Zij konden, nadat ze zich aangemeld hadden, laten verwennen met snoep, chips, drinken, appels en een ijsje. Er werd heerlijk gespeeld maar ook lekker in de zon gelegen.
Vanwege het 75 jarig bestaan van de vereniging was er dit jaar een kleurplaatwedstrijd gepland. Helaas waren niet alle prijswinnaars aanwezig en heeft alleen Jessie Miksch (3 jaar) haar prijsje in ontvangst kunnen nemen.
Voor de andere prijswinnaars wordt nog een geschikte gelegenheid gezocht om ook hen in het zonnetje te zetten.
Uiteraard zijn er ook foto's gemaakt, zie foto's à activiteiten à speeltuinmiddag
 

HT'35 2e divisie bovenbouw: kampioen van de balk vallen     (04-06)
Zaterdagvond 5 juni stappen 2 e divisie bovenbouw turnsters Kirsten Bevers, Tessa v.d. Kerkhof, Marieke Verhees, Sanne Gooren en Linda Kuijpersom 17.00uvanuit de bloedhitte de relatief koele turnhal van V&K in Uden in. De allerlaatste competitiewedstrijd van dit seizoen stond op het programma. Winst in de competitie was niet meer te behalen maar de bedoeling was wel om de winst van deze wedstrijd mee naar Helmond te nemen. Er werd begonnen op sprong en daarbij werd al meteen duidelijk dat V&K op een hoog niveau turnt (in hun team zaten ook enkele 1 e divisie turnsters). Toch waren de sprongen van Linda, Tessa en Kirsten prima en gingen de dames met een kleine achterstand naar brug. Omdat ons team alleen uit jeugdturnsters bestond, zou het op brug niet zo moeilijk moeten zijn om meer punten te scoren dan V&K. Door wat vallen her en der aan beiden kanten, bleef V&K uiteindelijk met een klein verschil van 0,2 op dit toestel nog steeds vóór op HT.
Nu naar balk. Zou het daar dan lukken? Ja zeker, hier werd HT kampioen. Kampioen “van de balk vallen” welteverstaan… Na vier turnsters van HT waren er twaalf vallen door de jury genoteerd. Twaalf vallen alléén voor HT want bij V&K viel er slechts één turnster één keer van de balk. Aan Sanne Gooren de eer om het gezicht van HT nog een beetje te redden. Dat deed ze en Sanne was de enige die op de balk bleef, heel knap. Vandaar dat Sanne de enige is op de foto die op de balk mocht zitten! Vervolgens naar vloer. Hier waren de HT-turnsters in het nadeel omdat er in Uden geen vierkante vloer is. Er was thuis wel geoefend op een rechte baan maar dat valt niet mee als je al een jaar verwend bent met een mooie vierkante vloer. Zo landde Linda bij het inturnen languit op een matras en mislukte bij Tessa in haar wedstrijdoefening het 2 e rondje handstand omdat ze half op de mat, half op de vloer was uitgekomen. Ondanks dat werden er toch keurige oefeningen neergezet waarbij Marieke een mooie 11,55 scoorde. De winst ging echter overduidelijk naar V&K: 140,45 tegen 131,55 voor HT35. Hiermee is het competitieseizoen 2009-2010 afgesloten. Helaas heeft geen enkel team de competitiefinale behaald. Volgend seizoen beter!


HT'35 presteert goed tijdens Bondskampioenschappen in Almelo     (30-05)
In alle vroegte was het in wedstrijdronde 1 de beurt aan instappers Danique Vreugde en Neeltje van de Ven. De vooruitzichten waren goed, alleen beide dametjes waren ontzettend zenuwachtig. Gestart werd op brug, waar beiden mooie oefeningen lieten zien boven de 13 punten. Neeltje liet dit jaar zien dat je ook balk kan turnen zonder er vanaf te vallen. Dit wedstrijdseizoen is zij bij niet één competitie- of landelijke wedstrijd gevallen!
Danique wist met een score van 13,50 punten op vloer uiteindelijk de 27e plaats te behalen. Neeltje scoorde het 7e punt op sprong en werd op de meerkamp uiteindelijk 12e! Knappe prestaties in het eerste wedstrijdseizoen van beide turnsters!
In de laatste wedstrijdronde was seniorturnsters Lisette de Rijk aan de beurt. Het vierde jaar op rij dat zij de finale wist te behalen, al een hele knappe prestatie!! Maar ook zij heeft natuurlijk doelen gesteld, na een 16e, 25e en 26e plaats moest het nu maar eens beter. Lisette startte goed op vloer en liet voor haar tsukahara op sprong een score van 13,00 punten noteren. Haar brugoefening ging zoals zij deze regelmatig tijdens de trainingen laat zien. Een val van de balk kostte haar een punt, maar ondanks dat kwam zij in de top 10 van Nederland!
Met een totaal van ruim 47 punten werd zij heel knap 9e.. wat ook een vrijfde plaats had kunnen zijn.. Een nieuw doel voor volgend jaar...?


Knappe prestaties in Amsterdam: drie turnsters plaatsen zich voor NK!! en Neeltje won zilver..     (16-05)

Zaterdag 15 mei vonden in Amsterdam de andere halve finales plaatsen voor de turnsters uitkomend in de hoge tweede disivie. Helaas was instapper Juul Vos niet op tijd terug van vakantie, waardoor zij niet mee kon doen. Desondanks lieten haar leeftijdsgenootjes Danique Vreugde en Neeltje van de Ven erg knappe prestaties zien. Beide turnde erg strak en veroverde een plekje bij de beste 18.
Neeltje deed het zelfs zo goed: op 0,1 verschil met nummer 1 won zij zilver.

Seniorturnster Lisette de Rijk was niet helemaal in goede doen, maar met de hoogste D-score op balk en een mooie vloeroefening stroomt ook zij door naar het 4e bondskampioenschap op rij voor haar.
Veel succes op 29 mei in Almelo!


HT’35 in actie op NK, halve finale en tijdens competitiewedstrijd     (25-04)
Zowel Lieke Rijkers als Merel Wilken hadden zich, namens HT'35, via voor- en districtswedstrijden geplaatst voor de Nederlandse Kampioenschappen die 24 april in Terneuzen plaatsvonden. Voor beiden de eerste keer dat zij zich voor deze finale geplaatst hadden.
Helaas liet Lieke (pupil 2) puntjes liggen op balk, daar waar ze de vorige wedstrijd nog het hoogste punt behaalde. Met een totaalscore van 46,575 punten werd zij 35e.
Onze seniorturnsters Merel begon op sprong met een grote pas na haar overslag heledraai. Niet vreemd, als je de afgelopen weken op een andere sprong getraind hebt, maar welke helaas nog net niet goed genoeg was om deze op de wedstrijd te laten zien.
Haar brugoefening was strak en ook haar balk ging goed. De jury oordeelde echter anders, had een sprong niet geteld en een andere zelfs niet gezien.. Een goede eindklassering zat er daardoor helaas niet meer in, ondanks het 8e punt op vloer!
Maar, een hele knappe prestatie is het zeker het Nederlands Kampioenschap te mogen turnen!


Zondagochtend vond er nog een competitiewedstrijd plaats in het turncentrum. Het team van Nanda van den Berg, Eline Koppens, Demi Damoiseaux, Kaylee Schepers, Femke Hermans en Daphne Hebels was ditmaal in aantal wel compleet.. maar verschillende turnsters waren nog niet helemaal wedstrijdfit na blessures.
Ondanks dat werd er goed geturnd en op sprong meteen een voorsprong van 3 punten genomen op het team van SOS uit Goirle. Op brug werd het verschil iets kleiner, maar ook op balk en vloer was HT'35 de sterkste. Er werd met ruim 7 punten verschil gewonnen!

's Middags heeft Kirsten Bevers (divisie 2, jeugd) haar halve finalewedstrijd geturnd, eveneens in Terneuzen. Op sprong liet ze een mooie half in-half uit zien, maar liet op brug en balk wat puntjes liggen. Dit maakte ze deels weer goed op vloer met een mooie oefening! Helaas kwam ze net tekort om zich voor de landelijke finale te plaatsen, maar onervaren als wedstrijdturnster (Kirsten turnt dit jaar voor het eerst landelijke wedstrijden) en dan net niet de NK halen.. zonde, maar wel ontzettend knap. Nu weer lekker trainen voor volgend wedstrijdseizoen.


Goede prestaties voor Kas Leenders     (21-04)
Op 18 april jl stond de halve finale binnen het Heren Turnen op het programma. Kas Leenders, turner van HT’35 en uitkomend in de talentendivisie, had zich hiervoor knap geplaatst.
De benjamin moest als allereerste starten aan de ringen, deze vroege ochtend. Hij turnde een nette oefening en kreeg hier een prima cijfer voor, 17,20. Dat was een mooie binnenkomer. Hierna sprong, door een blessure afgelopen week is hier niet op getraind, waar Kas bij zijn eerste sprong ten val komt. Beide sprongen tellen en ondanks de val behaalde hij toch nog een 16,30. Bij brug en rek (respectievelijk 14,05 en 13,90) gaat het niet zo goed als anders, hier haalt hij normaal hoge cijfers, maar de jury ziet het vandaag anders. Bovendien is de salto van het hoge rek te hoog en de landing is zowel op voeten als op billen. Op vloer gaat het weer prima en het ziet er strak uit, 15.20. Als laatste mag Kas laten zien wat hij sinds vrijdag onder de knie heeft, de hele flank op voltige. Van de 4 hele flanken die hij moet maken, gaan de eerste twee prima, de derde wat minder en de laatste gaat super. Iets om trots op te zijn, 14,85! Al met al een goede wedstrijd, maar een plaats in de finale zit er niet in. Nu aan de slag met allemaal nieuwe onderdelen, op naar het volgende turnjaar.


Regiokampioenschappen divisie 5-6     (11-04)
Dit jaar heeft het regiobestuur ook een productgroep voor de lagere turndivisie in het leven geroepen waardoor er gelukkig ook voor recreatieturnsters van onze vereniging georganiseerd worden. HT’35 was dit weekend met 11 turnsters vertegenwoordigd bij de regiokampioenschappen divisie 5 en 6 in Asten.
’s Morgens waren de jeugdmeisjes (niveau 9) Esmee Albers, Luna Beijnsberger, Edith Martens en Maureen Verdeuzeldonk aan de beurt in een wedstrijd met in totaal meer dan 50 turnsters. Esmee kwam, wat vorige week nog niet lukte, voor het eerst alleen over de kast heen. Edith liet helaas wat puntjes liggen op balk, wat normaal haar sterkste onderdeel is, maar scoorde op sprong boven de 11 punten. Luna liet een strakke balkoefening zien wat haar het 14e punt opleverde en Maureen behaalde zelfs het 6e punt op vloer. In totaal eindigde zij individueel het hoogste, met meer dan 40 punten op de 20e plaats.
Aafke Griede was de enige pupil 1 (niveau 11), maar heeft erg goed geturnd. Ondanks dat ze hulp nodig had bij sprong was haar vloeroefening wat alles goed maakte: 12,15 punten!
Tenslotte de pupillen 2 (niveau 10) Alyssa Holzken, Anne-Li van Houts en Bo van der Vleuten. Gestart werd op balk waarop Bo het 4e punt scoorde. Zowel Anne-Li als Alyssa lieen een zeer strakke vloeroefening: 10,35 resp. 11,65. Hier heeft Bo wat puntjes laten liggen want op brug behaalde zelfs het 3e punt (12,20). Het verschil met het podium was klein, maar met een totaalscore van 45,20 werd Bo knap 9e. 

Instapper Femke Morssink (niveau 11) moest helaas alleen de wedstrijd turnen omdat Isa van den Hurk zich vorige week blesseerde. Op brug sprong ze heel knap zelf naar de hoge legger, turnde op balk een strakke oefening zonder val. Op vloer liet ze met mooie spagaatsprongen zelfs 11,65 punten noteren. Met als laatste op sprong een overslag tot rugligging behaalde ze de totaalscore van 37,65 punten.
Nikki van Duijnhoven (pupil 1, niveau 10) begon goed op vloer. Op sprong was het even spannend of ze alleen over de kast zou komen, maar dat lukte. De score van brug viel helaas was laag uit, omdat haar afsprong niet geteld is. In totaal behaalde ze 37,50 punten en verdiende net als alle andere turnsters een mooi diploma.
Met 1 uurtje training per week hebben jullie je prima staande gehouden, dus op naar de volgende wedstrijd!!


Zesmaal plaatsing voor halve finale, divisie 2     (10-04)
In Rotterdam vonden vandaag de kwartfinales voor de turnsters uitkomend in de tweede divisie plaats. Tot nu toe waren alle instappers doorgestroomd, dus vandaag zouden de eersten afvallen. Wieske Leenders, Neeltje van de Ven, Juul Vos en Danique Vreugde moesten dus hun beste beentje voor zetten. Neeltje behaalde de hoogste score op vloer, maar liet punten liggen op brug. Danique liet twee mooie overslagen zien wat 12,55 punten opleverde. Juul had een strakke brugoefening en Wieske straalde op vloer waardoor zij een score van 12,90 behaalde. Individueel was Neeltje de sterkste en kwam enkele tienden tekort voor het podium: ze werd vierde. Danique werd 14e en ook Juul mocht als laatste turnster doorstromen naar de halve finale, op 15/16 mei in Amsterdam.
Judith van Lieshout (pupil 2) turnde vandaag zeer constant met een mooie overslag en salto op sprong. Ondanks haar val vorige week bij de competitiewedstrijd op vloer, liet ze nu weer een strakke oefening zien. Met 49,041 punten stroomt ze als 20e door. Kirsten Bevers (jeugd) was als enige overgebleven van een grote groep HT'35-turnsters. Zij hield zich knap staande, door een strakke balkoefening en het vierde punt op vloer te turnen: 12,55. Dit resulteerde in een 15e plaats, waardoor zij 25 april in Terneuzen de halve finale turnt.  
Helaas had Kim van Lierop zich afgelopen week geblesseerd bij het oefenen op nieuwe onderdelen. Daarom alleen Lisette de Rijk (senior) de laatste wedstrijdronde in actie. Ondanks wat foutjes op balk, maar met een strakke tsukahara (13,15) en zeer mooie vloeroefening (ditmaal wel beloond met 12,45 punten) werd zij 12e. Ook zij plaatst hiermee voor de halve finale in Amsterdam.


Winst en verlies voor HT in Boxtel op Paaszaterdag     (05-04)

3 april 2010 stonden 3 teams van HT35 om 8.45u al klaar om naar Boxtel af te reizen. Daar werden twee competitiewedstrijden en een vriendschappelijke wedstrijd geturnd.

De tweede divisie onderbouw met Fleur v.d. Hurk, Judith v. Lieshout, Neeltje v.d. Ven, Danique Vreugde en Juul Vos turnden hun laatste competitiewedstrijd van dit seizoen en wilden graag de winnende lijn voortzetten. Tegen Tabitta een flinke kluif!
Het team moest even wennen aan de ''andere'' zaal en toestellen, maar vol goede moed begonnen zij aan hun eerste toestel balk. Helaas werden er wat puntjes weggegooid met enkele vallen van de balk.
Danique Vreugde bleef er als enige op en scoorde daarmee ook welverdiend het hoogste punt op balk, een 12.85. Op vloer werden de vallen van balk gelukkig goed gemaakt. De turnsters turnden zeer mooie vloeroefeningen, wat ook resulteerde in een voorsprong op de tegenstanders.
Judith had alleen flink pech bij het springen van haar arabier-flikflak-salto en kwam ongelukkig op de vloer terecht. Daarna toch knap op de andere toestellen doorgeturnd en ze haalde op sprong zelfs een 14.075! Ook Fleur maakte een mooie sprong.
De tegenstanders uit Boxtel waren op dit toestel wat sterker, waardoor de voorsprong van HT kleiner werd. Als laatste mochten de meiden op brug zich van hun beste kant laten zien met oefeningen die de laatste tijd goed zijn verbeterd. De instappers lieten zien dat ze hun oefeningen met salto af, alle drie nu helemaal alleen konden. Judith en Fleur lieten ook een stabiele oefening zien, wat voor Judith zelfs resulteerde in een score boven de 14 punten. Maar door wat kleine foutjes hier en daar, scoorde ook op dit toestel de tegenstander iets hoger. De uitslag was dus erg spannend voor de meisjes. Het verschil was maar 8 tienden! Maar wel in het voordeel voor onze meiden, ze hebben dus weer gewonnen! En omdat dit hun laatste competities was en ze nu alle geturnde competitiewedstrijden hebben gewonnen (wedstrijd tegen FlikFlak is niet door gegaan) zijn ze toch een beetje kampioen. Vandaar dat ze van de vereniging allemaal een gouden medaille kregen!


Ook de 3e divisie onderbouw turnde tegenTabitta. Voor deze meisjes (Amé v.d. Vorst, Ilse Trieling, Michelle Hermans, Minke Hillman, Anne Baggermans en Lisa Mertens) was het de eerste, na wat afgelaste en verschoven wedstrijden, competitiewedstrijd van het seizoen dus nog even wennen. Dit vooral ook omdat de zaal in Boxtel toch wat anders is dan ons eigen turncentrum. Ze mochten beginnen op brug. Het ophurken is voor sommige nog steeds een probleem, maar Ilse en Michelle lieten zien dat ze hun oefening zeer goed beheersen. Op balk gingen de oefeningen helaas ook hier gepaard met hier en daar een val. Toch scoorde Ilse, Michelle en Lisa hier nog netjes boven de 10 punten. Op vloer lieten de meiden stabiele oefeningen zien, met zelfs voor het eerst een boogje in de oefening van Anne Baggermans. Als laatste moesten de meiden nog springen. Michelle scoorde met haar mooie sprong boven de 13 punten. Ook de andere instappers hadden mooie sprongen.
De pupillen moesten over de pegasus, wat voor hun nog steeds een hele opgave is. Minke was de enige van de 3 die er in slaagde alle moed, kracht en concentratie bijeen te rapen en er over heen te komen. Waarna ze ook een waanzinnig applaus kreeg van het publiek. De meiden hadden hun best gedaan, maar helaas kwam het team nog wat tekort en verloor de wedstrijd met 187,500 tegen 198,750. 


Als derde team kwam de 2e divisie bovenbouw in actie. Zij turnden deze dag een vriendschappelijke wedstrijd om zo wat meer wedstrijden te turnen en eventueel nieuwe elementen kan uitproberen in je oefening. De turnsters gingen daardoor ook met wat minder zenuwen de wedstrijd in en turnde gewoon hun oefeningetjes. Naast de verplichte oefenstof van de onderbouw kon het publiek dus ook genieten van de keuze oefeningen van deze dames. Helaas moest Sanne Gooren door een blessure de wedstrijd vanaf de zijlijn meemaken. Kim v. Lierop, Tessa v.d. Kerkhof, Marieke Verhees, Lauren Peters, Linda Kuijpers en Marloes Thielen namen het op tegen zes getalenteerde turnsters van Tabitta. Op balk werd er niet zo strak geturnd en door een aantal vallen lieten de HT-turnsters hier wat punten liggen. Dat het team van Tabitta het sterkste was, bleek gaandeweg de wedstrijd al maar vooral op vloer lieten de meisjes zien dat HT ook talent in huis heeft! HT verloor de wedstrijd met 135,50 tegen 142,10 maar Tessa werd individueel netjes gedeeld 3e, op de voet gevolgd door Kim v. Lierop en Linda Kuijpers. Al met al een leuke en sportieve wedstrijd die voor herhaling vatbaar is.


Volgend weekend staan de ¼ finales 2e divisie in Rotterdam op de agenda. De instappers Juul, Wieske, Neeltje en Danique mogen daar strijden voor een plaatsje in de ½ finales. Ook Judith, Kirsten, Kim en Lisette moeten laten zien wat ze waard zijn. Dames, veel succes!


Jaarlijkse Jong-Talenttest     (31-03)
De jaarlijkse Jong-Talenttest vond dit jaar voor het eerst plaats in het turncentrum, trainingslocatie van de wedstrijdgroepen van HT’35. Twaalf stations waren uitgezet, waar  de kinderen in kleine groepjes een voor een verschillende opdrachten moesten uitvoeren: sprinten, hoogspringen, boogje uitduwen, spagaatjes, verspringen en optrekken aan een stok. Iedereen was erg enthousiast en alle kinderen (tussen de 50 en 60 aanmeldingen) hebben hun uiterste best gedaan om te laten zien wat ze konden.
Na afloop kregen zij dan ook een mooi diploma. Nu maar afwachten wie er gebeld gaat worden om door te stromen naar de wedstrijd- of talenttestgroep…
Voor foto's, zie Foto's ® Activiteiten ® Jong-talenttest


Kwartfinale II voor talenten van HT'35     (28-03)
Na een lange rit van 2 uur naar Hellendoorn, mochten de talentjes Kas Leenders en Levi Nijhof hun progressie laten zien. Het beloofde een spannende wedstrijd te worden, temeer daar ze beiden keihard hadden getraind voor deze tweede kwartfinale. Bij goede resultaten was doorstroming naar de halve finale binnen bereik.
De benjamins gingen goed van start op het onderdeel ringen. Ook op sprong en brug hadden ze een duidelijke vooruitgang geboekt! Na 4 toestellen werd het moeilijker om de concentratie te behouden en de oefening op vloer was dan ook minder dan de eerder toestellen. Als laatste toestel kwam voltige en werden de twee jongens nog even op scherp gezet wat resulteerde in mooie resultaten op dit onderdeel. Al met al prachtige prestaties, Kas werd 8e en Levi 21e!
Verzwakte competitieploeg verliest nipt     (28-03)
Zondagochtend vond in Eindhoven een competitiewedstrijd plaats tegen ETV Olympia, derde divisie bovenbouw. Geturnd werd in de olympische volgorde, dus begonnen onze jeugdmeisjes Lindsey de Brouwer en Femke Hermans, junioren Demi Damoiseaux en Kaylee Schepers en senior Nanda van den Berg op sprong. Eline Koppens is al enige tijd geblesseerd en daar kwam Daphne Hebels afgelopen week bij.
De landingen van sprong moesten op een wiebelende dikke mat in de valkuil, dus het viel niet mee stil te blijven staan. Nanda behaalde, ondanks niet helemaal fit te zijn, de hoogste score van 11,80 punten en vlak daarachter Kaylee: 11,55. De verschillen waren klein, zo ook op brug. Demi turnde knap voor haar nieuwe liggerwissel en behaalde 11,00. Ook Femke turnde erg strak en wist maar liefst 10,70 punten te behaalden.
In tegenstelling tot de vorige wedstrijd, werd de voorsprong van HT’35 na twee toestellen verder uitgebouwd op balk. Lindsey behaalde maar liefst een score van 11,05 en straalde ook op vloer waarvoor zij het hoogste punt kreeg: 11,60. Helaas was het niet genoeg voor de overwinning.. met minder dan twee punten werd helaas verloren.
Individueel was Demi veruit de beste met een puntentotaal van 44,25.

In Vught werd de competitiewedstrijd tegen Prins Hendrik geturnd door de onderbouwmeisjes (derde divisie) Amber v.d. Sande, Lieke Rijkers, Sophie Pagen, Juultje Leenders, Anouk Terbeek en Lauren Verhulst.
Op sprong ging Juultje verrassend goed van start met de hoogste van meer dan 13 punten. Ook Lauren liet vandaag zien goed over de pegasus te kunnen komen!
Sophie en Lieke turnden zeer strak op brug en behaalde 13,25 en 13,20. Op vloer straalde Anouk en ook zij liet een score van meer dan 13 punten noteren.
Echter, deze goede resultaten waren niet goed genoeg voor de overwinning.. Juultje behaalde wel individueel de tweede plaats, knap gedaan!

Komend weekend worden er drie wedstrijden in Boxtel tegen Tabitta geturnd, waarvan één vriendschappelijk. Turnsters en train(st)ers, veel succes!


Plaatsingswedstrijden divisie 2: Neeltje wordt eerste!!     (21-03)
Zondag 21 maart vonden in Budel de eerste landelijke wedstrijden plaats, waarbij de turnsters zich kunnen plaatsen voor de kwartfinale volgende maand in Rotterdam of Twello. 's Morgens vroeg allereerst de instappers (9 jaar) en pupillen 1 (10 jaar).
De jongste meisjes Wieske Leenders, Danique Vreugde, Neeltje v.d. Ven en Juul Vos startten in de olympische volgorde, dus op sprong met mooie overslagen. Neeltje zet het 2e punt van de wedstrijd neer. Op brug behaalt Danique met een score van meer dan 12 punten de 3e plaats. Op balk werd strak geturnd en tenslotte op vloer, waar Neeltje de laatste turnster was en ook nog het hoogste punt liet noteren, hebben de turnsters mooie oefeningen laten zien.
Neeltje werd terecht kampioene met een puntentotaal van 50,800. Danique stond net naast het podium en werd vierde. Ook Juul en Wieske plaatsten zich voor de kwartfinale.
In de andere baan turnden Judith van Lieshout en Mei-nin v.d. Sterren. Beide lieten mooie oefeningen zien, wat resulteerde in de 18e plaats voor Judith en Mei-nin werd 27e. Zij plaatste zich helaas net niet.
's Middags de meeste turnsters namens HT'35. De twee pupillen 2 Evi Heesmans en Fleur van den Hurk mochten geen fouten maken, maar helaas liet Fleur op brug en Evi op balk wat puntjes liggen, waardoor zij zich niet plaatsten voor de volgende wedstrijd. Tevens waren de jeugdmeisjes aan de beurt. De grootste groep turnsters, Kirsten Bevers, Britt Claassen, Sanne Gooren, Tessa v.d. Kerkhof, Linda Kuijpers, Lauren Peters, Marloes Thielen en Marieke Verhees, waarvan slechts de helft zou doorstromen naar de volgende wedstrijd. Kirsten slaagde hierin als enige met een 18e plaats en mag zich opmaken voor de kwartfinale.
In de laatste wedstrijdronde was het de beurt aan junior Kim van Lierop en senior Lisette de Rijk. Voor beide turnsters zijn er podiumkansen, dus er moest strak geturnd worden. Kim liet een zeer nette balkoefening zien, wat beloond werd met het 4e cijfer van de wedstrijd. In totaal werd zij met 45,350 punten keurig zesde. Lisette wist dat haar pupil Neeltje het podium had behaald, nu zij zelf nog. Ondanks het hoogste punt op balk en een vierde plaats op zowel sprong als brug viel ze helaas net buiten het podium en behaalde met ruim 47 punten de vierde plaats.


Voorwedstrijd regiokampioenschappen divisie 4     (20-03)
 Zaterdagochtend, de allereerste wedstrijd voor instapper Gemma van Bruggen, turnend in de recreatiegroep in Brandevoort. Uiteraard nog wel even wat extra getraind om goed voorbereid de wedstrijd in te gaan. Begonnen werd op balk, een beetje wiebelig, maar geen enkele val! Op vloer was de overslag erg goed gelukt, maar was ze daarna de oefening even kwijt.
Sprong was getraind met een plank, maar tijdens het inturnen kwam Gemma niet over de kast heen. Tijdens de wedstrijd werd dus de trampoline gebruikt, waardoor zij een prachtige overslag liet zien. Tenslotte brug, mooie zwaaien en een hoge buikdraai leverde in totaal een 26e plaats op. Erg knap voor maar 1 uur training per week, in vergelijking met andere turnsters die soms 6 uur per week trainen. Super goed gedaan!!!

’s Middags was de beurt aan de twee senioren Wienke Schiks en Sanne van der Vleuten.. begonnen werd op balk waar Wienke meteen een strakke oefening neer zette en het 5e punt scoort (= toestelfinale). Ook op vloer werden door beide turnsters goede oefeningen neergezet, waarbij Sanne zelfs 10,800 punten scoorde. Het niveau lag dicht bij elkaar, dus het zou spannend worden. Op sprong werd door beide half/half gesprongen en op brug werden goede oefeningen geturnd. Wienke plaatste zich als 6e voor de regiofinale/kampioenschap, Sanne werd 11e.

Heren Ht’35 laten zich weer zien
Zaterdag 20 maart waren voor de jongens van HT’35 de tweede regiokampioenschappen turnen. Na ronde 1 in Veldhoven was het nu de gemeente Oisterwijk die de wedstrijd organiseerde. Er waren verschillende groepen en categorieën waarin er geturnd werd.
In ronde 1 moest Redouan el Maach strijden om de medailles voor de dag en voor de regio op 3e divisie instap 1. We begonnen op de vloer en werkte zo alle toestellen af om te eindigen met het hoge rek. Tijdens de prijsuitreiking werd duidelijk dat Redouan de 3e plek van de dag gewonnen had en samen met de punten van de wedstrijd in deel 1 behaalde Redouan de zilveren medaille van regio zuidoost. 

In Ronde 2 was het wat drukker hier hadden we 3 turners die gingen strijden tegen een groot veld aan tegenstanders (eigenlijk 4 maar Jurgen Verlijsdonk daags ervoor geblesseerd). Onze pupillen Bodhi Dirks, Allart Venema en Tijn Leenders hebben deze ronde ook goed gestreden. Helaas kwamen ze niet op het podium maar ze hebben zich wel verbeterd ten opzichte van de vorige wedstrijd.

Tenslotte was het de beurt aan onze jeugdturners en onze enige senior. Dave Peters en Myrhon Wijdh hebben voor deze wedstrijd een aantal geheel nieuwe elementen moeten leren in een zeer korte tijd. Zo moest hun oefenstof aangepast worden om zo aan de eisen te voldoen. Ze eindigde helaas net naast het podium maar het was zeker een leermoment.
Danny van Roij is onze senior en dus het voorbeeld voor de jonge jongens van onze vereniging. Dit voorbeeld heeft hij zeker waar gemaakt. Door het net afwerken van de oefenstof, die al erg pittig is, had Danny deze dag een gedeelde 1e plaats. Omdat hij in Veldhoven 2e was geworden had Danny net te weinig punten om ook 1e van de regio te worden maar als 2e van regio Zuidoost kan Danny zeker met een opgeheven hoofd terug keren naar Helmond.


Winst en verlies in competitie voor HT'35     (13-03)
Zaterdagmiddag was wederom het turncentrum gevuld met publiek voor een dubbele competitiewedstrijd.. wel met wat vertraging, ‘Avanti Turnivo’ uit Reusel was te laat wegens verkeersproblemen, waardoor alleen de onderbouwmeisjes (derde divisie) op tijd konden beginnen. Instappers Wieske Leenders en Juul Vos, pupil 1 Evi Heesmans en pupillen 2 Mei-nin v.d. Sterren en Judith van Lieshout turnden tegen OJC uit Rosmalen.
Het was een zeer spannende wedstrijd, er werden weinig fouten gemaakt met als resultaat een overtuigende winst voor HT’35. Individueel was Judith met ruim 52 punten veruit de sterkste!
Een half uur later konden ook de bovenbouwturnsters (ploeg 1, derde divisie) beginnen. Jeugdmeisjes Lindsey de Brouwer, Daphne Hebels, Femke Hermans, junioren Demi Damoiseaux en Kaylee Schepers en senior Nanda v.d. Berg konden tot het laatste toestel redelijk bijblijven, maar lieten op balk te veel punten liggen, waardoor de winst naar Avanti Turnivo ging.

In Valkenswaard moest opnieuw de bovenbouw derde divisieploeg, met voornamelijk senioren, in actie komen. Ditmaal tegen ‘Tonido’, een ploeg van 5 jeugdmeisjes. Dit is een groot voordeel voor hen, omdat zij aanzienlijk minder zware oefeningen hoeven te turnen dan onze senioren. Desalniettemin werd er sterk gestart op balk door Inge Berkers, Merel Wilken, Anke Rooijakkers, Anouk Ligthart, Kristel en Nicole Rooijakkers. Op vloer was het even wennen aan het turnen in een ‘rechte lijn’, iets wat in onze turnhal niet meer hoeft, maar de turnsters lieten mooie oefeningen zien. Op sprong was HT’35 duidelijk de betere ploeg en ook op brug werden strakke oefeningen geturnd. Individueel was Nicole ditmaal de sterkste van onze ploeg met een puntentotaal van meer dan 46 punten, maar helaas werd er toch met een klein verschil verloren.

In diezelfde divisie heeft HT’35 nog een derde team. Zij turnden hun tweede competitiewedstrijd thuis in het turncentrum, tegen ‘Olympia’ uit Leende. Het niveauverschil was erg groot, mede omdat twee turnsters van de gasten eigenlijk een divisie lager turnen. Individueel was de gehele top 6 voor HT’35. Anne Dollekens werd eerste, gevolgd door Robin Sanders, Britt Krebbers, Iris v.d. Beek, Fleur Dongelmans en Laura Hobeijn. Er werd zeer overtuigend met ±20 punten verschil gewonnen.
Proficiat turnsters!

Komend weekend vinden er in Tilburg regiokampioenschappen voor de lagere vierde divisie plaats. Instapper Gemma van Bruggen en senioren Wienke Schiks en Sanne v.d. Vleuten zullen HT’35 vertegenwoordigen.
Op zondag zijn vervolgens de landelijke plaatsingswedstrijden in Budel voor de hogere tweede divisie, waar maar liefst 20 van onze turnsters zullen deelnemen.
Wederom een druk wedstrijdweekend dus, allen succes!


Tweemaal plaatsing voor Nederlandse Kampioenschappen     (07-03)
In Nederweert vonden zaterdag 06 maart de districtswedstrijden plaats, waarbij de turnster zich bij de allerbeste moesten scharen om zich te plaatsen voor de Nederlandse Kampioenschappen, 24 april in Terneuzen.
's Morgens mochten als eerste instapper Amé van der Vorst en jeugdturnster Britt Krebbers laten zien wat ze in huis hadden.
Als laatst geplaatste zou het niet meevallen, maar Amé liet mooie oefeningen zien en behaalde een 36e plaats. Britt liet wederom zien dat zij vorige week niet voor niets toestelkampioen op sprong werd en behaalde wederom de hoge score van 11,566 punten. Een totaalscore van 40,149 leverde de 28e plaats op.
In wedstrijdronde twee de beurt aan Juultje Leenders, pupil 1. Zij werd met ruim 45 punten 32e. Tegelijk kwamen ook de junioren Demi Damoiseaux, Anne Dollekens, Fleur Dongelmans en Kaylee Schepers in actie. Demi startte sterk op brug en werd uiteindelijk 15e. Helaas lieten zowel Anne als Fleur kostbare punten op balk en vloer liggen, zij werden 30e en 31e. Kaylee had pech op brug, waardoor zij als 36e eindigde.
Tenslotte de pupillen 2 Lieke Rijkers, Sophie Pagen en Sanne v.d. Pijl. Het zou een spannende wedstrijd worden met toch wel mogelijkheden. Sophie had wat pech door een lagere score op brug, maar turnde erg netjes. Zij werd knap 17e. Lieke turnde zeer strak op balk en behaalde hierop het hoogste punt: 12,850. Mede hierdoor plaatste zij zich voor de NK, proficiat! Sanne werd 30e.
In de andere baan de senioren, waar de concurrentie erg hoog is. Eline Koppens en Pauke van Gerven konden helaas niet meedoen wegens blessures. Ook Linsey Beekers meldde zich na een mislukte brugoefening af voor de wedstrijd. Nicole Rooijakkers en Nanda v.d. Berg turnden constant en werden 14e resp. 16e. Kristel Rooijakkers werd mede door een hoge vloerscore 10e. Ook Inge Berkers plaatste zich, ondanks een prachtige tsukahara op sprong, net niet en werd 9e. Maar ditmaal was het Merel die de hoogste totaalscore behaalde en zich zeer knap plaatste voor de NK met een 7e plaats! Veel succes in Terneuzen!

Zondag 07 maart vonden er drie competitiewedstrijden plaats in het Turncentrum. Twee teams van GV Best en één team van ARS uit Eindhoven waren te gast.
De vier senioren Inge, Merel, Kristel en Nicole hadden daardoor een druk weekend. Deze ploeg werd aangevuld met Anke Rooijakkers en Maud v.d. Heuvel. Een zeer spannende wedstrijd tegen GV Best welke met 1 punt verschil in het voordeel van HT’35 beslist werd! Ook verschillende onderbouwmeisjes hadden gisteren geturnd: de ploeg van Lieke, Sophie en Juultje werd versterkt door Anouk Terbeek, Fenne de Jong en Lauren Verhulst. Ondanks wederom een sterk optreden van Lieke (individueel tweede) werd verloren.
Het derde team (ook uitkomend in de derde divisie bovenbouw) bestond voornamelijk uit jeugdmeisjes: Laura Hobeijn, Britt Krebbers, Sarah Riad, Robin Sanders, Fabienne Wachters en junior Anne Dollekens. Deze eerste competitiewedstrijd van deze ploeg werd ook helaas verloren, maar volgend weekend kunnen zij op zondag (09:30 uur)  in de herkansing tegen Olympia Leende. Zaterdagmiddag is er overigens ook een competitiewedstrijd in het turncentrum, deze begint om 13:30 uur.
Turnsters veel succes!


Succesvol weekend voor HT'35     (28-02) 
Sporthal 'De Belleman' in Valkenswaard was dit weekend de lokatie waar op zaterdag de regiokampioenschappen en zondag de toestelfinales plaatsvonden.Zaterdagochtend was het als eerste de beurt voor instappers (9 jaar) Ilse Trieling en Ame vd Vorst. Zij turnen dit jaar voor het eerst wedstrijden. Ilse kwam net te kort, maar mag nog hopen als reserve dat ze volgende week, net als Ame die zich wel plaatste, toch mee mag doen.Britt Krebbers (jeugd, 12-13 jaar) behaalde op sprong het hoogste punt en werd 9e waarmee ze zich heeft geplaatst.In Wedstrijdronde 2 de beurt aan pupillen-1 (10 jaar) Juultje Leenders en Fenne de Jong. Fenne kwam te kort, maar met een 20e plaats stroomt Juultje wel door. Ook de junioren (14-15 jaar) Demi Damoiseaux, Fleur Dongelmans, Kaylee Scgepers en Anne Dollekens komen volgende week in actie. Helaas door een mindere balkoefening kwam Anke Rooijakkers net tekort.Afsluitend van deze dag, allereerst tijd voor de pupillen-2 (11 jaar) Lieke Rijkers, Sophie Pagen en Sanne vd Pijl. Een zeer spannende strijd om het podium waarbij Lieke door het ontbreken van een onderdeel in haar brugoefening het zilver heeft laten liggen. Zij werd nu 4e en kort erachter Sophie 5e. Ook Sanne plaatste zich.De grootste groep HT'35 turnsters werd gevormd door de senioren: Linsey Beekers, Nanda vd Berg, Inge Berkers, Pauke v Gerven, Eline Koppens, zusjes Kristel & Nicole Rooijakkers en Merel Wilken.Allen plaatsten zich voor de districtswedstrijd van volgende week. Inge en Eline werden ex aequo vierde, Merel heel knap 6e.HT'35 is volgende week dus wederom goed vertegenwoordigd, waar de turnsters zich kunnen plaatsen voor de Nederlandse Kampioenschappen in Terneuzen.

Zondag wederom verschillende successen, hieronder een overzicht:
Britt Krebbers (jd, niv. 6): 1e sprong
Anke Rooijakkers (jr, niv. 5): 1e sprong
Lieke Rijkers (pupil 2, niv. 7): 3e balk
Neeltje v.d. Ven (instap, niv. 8): 1e sprong, 1e balk, 1e vloer
Danique Vreugde (instap, niv. 8): 2e balk, 2e vloer
Juul Vos (instap, niv. 8): 3e balk
Inge Berkers (sr, niv. 4): 3e brug
Eline Koppens (sr, niv. 4): 3e vloer
Kim van Lierop (jr, niv. 4): 2e vloer
Lisette de Rijk (sr, niv. 3): 1e sprong, 2e brug, 3e vloer
Tessa v.d. Kerkhof (jd, niv. 5): 1e sprong
Voor alle uitslagen, zie wedstrijduitslagen


Goede start voor twee talenten in de kwartfinalewedstrijd     (27-02)
Vandaag, 27 februari, turnden Levi Nijhof en Kas Leenders hun eerste nationale kwalificatiewedstrijd (kwartfinale te Sittard) in de talentendivisie, waar 23 deelnemers waren. Levi en Kas (beiden 7 jaar oud) kunnen zich middels deze en de volgende kwartfinale op 28 maart te Hellendoorn, plaatsen voor de halve finale in april. Hiervoor moeten ze wel tot de beste 48 turners van Nederland in hun categorie (benjamins) behoren. Ze hebben vandaag ondanks een zeer vroege start een goed begin gemaakt en hebben prima geturnd. Ze behaalden respectievelijk een voorlopige 18e en 11e plaats. Beide jongen hebben nu een maand de tijd om oefeningen te verbeteren, zodat ze eind maart nog beter voor de dag kunnen komen en zich dan dus kunnen kwalificeren voor de halve finale!


Competitiewinst onderbouwmeisjes HT’35     (21-02)
Zondagochtend 21 februari stonden drie competitiewedstrijden op het programma, allen geturnd in de derde divisie. ‘De Adelaar’ uit Vught zou de tegenstander zijn van de bovenbouwturnsters en een van beide onderbouwploegen, was het niet zo dat deze vereniging afgelopen week belde omdat zij geen juryleden hebben. Een alternatieve datum werd niet gevonden, waardoor de winst bij voorbaat naar HT’35 gaat.
Bleef er nog één wedstrijd over tegen ‘Variant’ uit Lage Mierde.
Voor de pupillen Fenne de Jong, Juultje Leenders, Sophie Pagen, Lieke Rijkers, Amber v.d. Sande en Anouk Terbeek de eerste competitiewedstrijd.
Op sprong liet Amber een mooie overslag zien wat werd beloond met 13,375 punten. Juultje scoorde net wat lager: 13,10. Sophie liet een zeer strakke brugoefening zien met een hoge score van 14,15 punten! Lieke liet op balk de moeilijkste oefening zien, turnde helaas minder strak maar kreeg toch nog 11,50 punten. Fenne en Anouk straalden beide op vloer en behaalde 13,35 resp. 13,80 punten.
Het was ongelooflijk spannend want met een verschil van 0,4 punten was de winst voor HT’35. Individueel werd Sophie overtuigend eerste!

Voor de bovenbouwturnsters was er nog wel een onderlinge oefenwedstrijd georganiseerd, als voorbereiding op de regiokampioenschappen van komend weekend (zaterdag 27 februari) in Valkenswaard. Dan zullen maar liefst 22 turnsters strijden voor plaatsing voor de districtswedstrijd een week later in Nederweert.
Een druk weekend want op zondag vinden de toestelfinales plaats: dertig turnsters hebben zich geplaatst voor maar liefst 56 finaleplaatsen en kunnen nu per toestel medailles behalen. Turnsters en trainers veel succes!


Lisette de Rijk wordt Brabants Kampioen 2010     (08-02)
Zondagochtend in alle vroegte moesten Tessa v.d. Kerkhof (jeugd) en instappers Neeltje van de Ven en Danique Vreugde naar Waspik zodat zij om 8.30u konden beginnen met het turnen in de 2e divisie voor het Brabantse Kampioenschap. De zes beste turnsters van onze regio Brabant-Oost turnden tegen de beste zes van Brabant-West. De concurrentie was goed en maakte het onze turnsters flink lastig. Danique had pech op de balk en viel er twee keer af waardoor haar punt niet zo hoog werd. Hetzelfde kwam Neeltje op de brug. Dat was heel jammer want Neeltje turnde verder een goede wedstrijd en kwam net wat te kort voor het podium. Ze werd uiteindelijk heel mooi vierde! Tessa begon goed op brug met een hoog punt 11.40 maar dit kon zij op de balk niet voortzetten. Een val met de arabier was de oorzaak van een matig punt wat moeilijk goed te maken was op vloer en sprong. Toch haalde Tessa haar achterstand nog redelijk in, vooral door een mooie sprong, en werd uiteindelijk heel netjes vijfde.

...

In de laatste wedstrijdronde was het de beurt aan senior Lisette de Rijk, uitkomend in de tweede disivie. Ondanks dat ze niet helemaal fit was, begon ze strak op balk. Helaas wel een val na haar salto, maar de oefening werd goed door geturnd. Ook op vloer liet ze met een schroef en mooie sprongen een nette oefening zien. Tijdens het inturnen op sprong was het even spannend.. haar tsukahara liep niet helemaal lekker, maar leverde net als balk en vloer, het tweede punt op.

Tenslotte de brug, tijdens de training voert ze haar oefening vaak perfect uit.. nu moest het ook maar tijdens de wedstrijd gebeuren.. gelukkig was dat het geval met als resultaat het Brabants Kampioenschap 2010. Proficiat!!!


Driemaal competitiewinst voor HT’35     (06-02)

Zaterdagmiddag vonden in het Turncentrum de eerste officiële competitiewedstrijden plaats. Zowel de tweede divisie onderbouw- als bovenbouwploeg beten het spits af.
De onderbouwmeisjes turnden tegen ‘De Meere’ uit Boxmeer. Begonnen werd op balk, waar helaas enkele foutjes werden gemaakt. Instapper Juul Vos turnde erg strak wat beloond werd met een 11,45. De vloeroefeningen werden keurig afgewerkt wat een superscore van 14,55 voor Neeltje vd Ven opleverde. Ook Danique Vreugde deed het bijzonder goed en behaalde 13,55 punten.
Op sprong werden door pupil-2 Vera Lurvink een z.g.a. perfecte overslag over de pegasus en salto gemaakt, waarvoor zij 13,675 punten kreeg.
Judith van Lieshout liet een strakke brugoefeningen zien en behaalde het hoogste van allemaal: 12,65.
Individueel werd Neeltje v.d Ven eerste, een goede generale voor de Brabantse Kampioenschappen van morgen. Maar het belangrijkste was de winst voor HT’35: 154,075 tegen 152,800 voor De Meere.

Ondertussen turnden ook de bovenbouwmeisjes tegen Tabitta uit Boxtel: zij in de officiële volgorde, dus begonnen werd op sprong: Als enige juniormeisje liet Kim van Lierop een prachtige half in – heel uit zien en behaalde 12,00. Een strakke overslag van Britt Claassen leverde 11,15 punten op. Tessa vd Kerkhof liet zien hoe een brugoefening geturnd moet worden en met een mooie streksalto-halve draai behaalde zij 11,55 punten. Op balk moeten nog wat samenstellingsfoutjes uit de oefeningen gehaald worden, maar mede dankzij het strakke turnen behaalde Kirsten Bevers en Linda Kuijpers een 10,75 en 10,90.
Het zou spannend worden, dus de vloeroefeningen moesten perfect geturnd worden. Kim liet met haar schroef-, halve schroef en twistsalto een score van 12,00 punten noteren.
Individueel werd zij eerste, gevolgd door Tessa. Beide turnen morgen de Brabantse Kampioenschappen, dus dan nog zo’n keer hè? Met ruim drie punten verschil werd gewonnen van de senioren van Tabitta: 134,500 – 131,050.

Ondertussen was een van onze ploegen uitkomende in de derde divisie actief in Boxmeer tegen ‘De Meere. Ook zij wonnen overtuigend met individueel de eerste plaats voor Demi Damoiseaux, tweede werd Eline Koppens en derde Daphne Hebels.Viermaal podium en 22 regiofinaleplaatsen voor HT35-turnsters!     (01-02)
Ook afgelopen weekend namen turnsters van HT’35 diverse medailles mee naar huis, deze keer bij de plaatsingswedstrijden 3e divisie in Vught. Zaterdag was het eerst de beurt aan de meisjes uit de onderbouw. De onderbouwturnsters probeerden zich te plaatsen voor de regiofinale op 27 februari a.s. in Valkenswaard. De beste zestien van de wedstrijd stromen door en dat lukte prima voor instappers Ilse Trieling (9e) en Amé van der Vorst (14e), pupillen-1 Juultje Leenders (12e), Fenne de Jong (13e) en Birgit van Breugel (16e).
Sophie Pagen en Lieke Rijkers (pupillen-2) deden het zelfs zo goed dat ze het podium wisten te behalen, Sophie zilver en Lieke brons (met twee eerste plaatsen voor Sophie op vloer en brug!). Zij mogen hierdoor ook uitkomen op de Brabantse kampioenschappen in Waspik op 7 februari 2010. Sanne van der Pijl werd 10e en heeft zich ook geplaatst.
Helaas was het voor Michelle Hermans, Vera Raaijmakers, Anne Baggermans, Minke Hillman, Lisa Mertens, Lauren Verhulst, Anouk Terbeek en Amber van der Sande wat te hoog gegrepen om ook bij de beste zestien te eindigen.

Op zondag gingen de meisjes en dames van de bovenbouw de strijd aan. Voor veel van deze turnsters was het heel spannend, zij zijn namelijk van de vierde naar de moeilijkere derde divisie gegaan. Bij de jeugd lukte het alleen Britt Krebbers met haar 15e plaats om door te stromen naar Valkenswaard. Voor Laura Hobeijn, Fabiënne Wachters, Sarah Riad, Lindsey de Brouwer, Anouk Ligthart, Femke Hermans, Robin Sanders, Daphne Hebels, Iris v.d. Beek en Maud van den Heuvel was dit helaas niet het geval. Robin, die pas sinds een half jaar bij HT’35 turnt, zette een zeer strakke balkoefening nee,r waarmee ze een knappe tweede plaats behaalde en op dit toestel uit mag komen op de toestelfinales op 28 februari. Lindsey had haar wedstrijdzenuwen goed in bedwang op de vloer en bezette de 3e plek waarmee zij ook naar de toestelfinales mag.
Daarna was het de beurt aan de junioren Demi Damoiseaux, Kaylee Schepers, Anke Rooyakkers, Anne Dollekens en Fleur Dongelmans. Zij lieten zien dat HT’35 veel goede turnsters heeft en ze zetten allemaal mooie oefeningen neer. Allen plaatsen zich voor de regiofinale. Demi werd vijfde met een prachtige vloeroefening waar zij het hoogste punt voor kreeg.
Tenslotte waren het de senioren die voor een plekje bij de beste 16 gingen strijden. Deze dames presteerden iets wat zelden voorkomt: zij bezetten 7 plekken achter elkaar, nl. vanaf nummer 2 t/m nummer 8! Inge Berkers en Eline Koppens stonden op podium (resp. zilver en brons en plaatsten zich voor de Brabantse kampioenschappen). In hun kielzog volgden Kristel en Nicole Rooyakkers, Pauke van Gerven, Nanda van den Berg, Merel Wilken en Linsey Beekers. Al deze turnsters mogen ook naar de volgende wedstrijd, een prachtige prestatie.

Meisjes en dames, heel goed gedaan en veel succes op de volgende wedstrijden!

In totaal werden er maar liefst 37 toestelfinales behaald, welke wedstrijden op zondag 28 februari in Valkenswaard worden geturnd:

Ilse Trieling: vloer
Michelle Hermans: sprong
Juultje Leenders: vloer
Sophie Pagen: brug en vloer
Lieke Rijkers: sprong, brug, balk, vloer
Britt Krebbers: sprong
Sarah Riad: sprong
Robin Sanders: balk
Lindsay de Brouwer: vloer
Demi Damoiseaux: sprong, brug, vloer
         Fleur Dongelmans: balk
         Anke Rooyakkers: sprong
         Anne Dollekens: brug
         Kaylee Schepers: sprong
         Inge Berkers: sprong, brug, balk, vloer
         Eline Koppens: sprong, brug, balk, vloer
         Kristel Rooyakkers: brug, balk, vloer
         Nicole Rooyakkers: sprong, brug, vloer
         Pauke van Gerven: vloer
         Nanda van den Berg: sprong, brug
Komend weekend vinden de eerste competitiewedstrijden plaats in het Turncentrum van HT’35: zaterdag 06 februari bent u van harte welkom vanaf 13:00 uur (Rakthof, Helmond)
Zondag zijn de Brabantse Kampioenschappen. Iedereen heel veel succes toegewenst!


Goed debuut voor talenten Kas en Levi     (25-01)
Zaterdag 23 januari 2010 was het zover: Kas Leenders en Levi Nijhof, uitkomend in de 'talentendivisie Benjamin' turnen hun eerste wedstrijd in Waspik.
Vrijdag tijdens de laatste training alle oefeningen nog een keer doorgenomen, dus met goed vertrouwen zaterdagochtend (om 08:00 warming-up!!) naar Waspik. Eenmaal daar gearriveerd was te zien dat de tegenstanders ook erg hard hebben getraind, vaak meer uren in de week trainen dan wij, maar dat is op dit niveau wel te verwachten. De Jong-talenten van regio Brabant Zuid-Oost zouden vandaag alles uit de kast halen om het onze HT’35 talenten het moeilijk te maken.

Kas en levi turnen nog niet zo lang mee in de wedstrijdselectie van HT'35, Levi zelfs pas vanaf de zomervakantie.
Na de goede prestaties van de jongens was het wachten op de uitslag. Geen podiumplaats is geen ramp, aangezien er jongens waren die 9 uur per week trainen. Maar toch waren we nerveus, want ze hadden goed gepresteerd.

Kas eindigde op een 10e plaats en Levi als 14e all-round.
Eén ding is zeker, nu weten we waar we meer op moeten trainen een voor de jongens zelf: ze weten waar ze het voor doen!
Op naar de volgende wedstrijd!Maar eerst zijn de oudere wedstrijdjongens aan de beurt op 6 februari in Veldhoven.
Als zij net zo netjes turnen als Kas en Levi, dan komt het helemaal goed!


Regiokampioenschappen divisie 2 te Oss     (16-01)
Dit weekend vindt pas de eerste officiele kennismaking met het nieuwe wedstrijdsysteem plaats, omdat de eerder geplande competitiewedstrijden vanwege de weersomstandigheden niet door zijn gegaan.
In Oss waren onze 2e divisie turnsters als eerste aan de beurt. Zij moesten het opnemen tegen turnsters van zowel regio Brabant-Oost als Limburg. Er is goed gepresteerd: Kim van Lierop (junior) werd 4e en derde van regio BO, waardoor zij zich geplaatst heeft voor de Brabantse Kampioenschappen.
Lisette de Rijk deed het nog wat beter, zij werd eerste in onze regio maar moest in de totaalscore één turnster uit Limburg voor zich dulden, waardoor zij een zilveren medaille behaalde maar daardoor wel regiokampioene 2010 werd!!!
Linda van Beek blesseerde zich helaas, nadat tijdens de warming-up haar overslag-schroef perfect ging, lukte deze helaas niet tijdens haar wedstrijdoefening, waardoor zij haar knie blesseerde. Linda, beterschap toegewenst!
De 'pupillen 1' Fleur van de Hurk en Evi Heesmans debuterend in de tweede divisie, hebben netjes geturnd. De ereprijzen bleven hier nog buiten hun bereik, maar de resultaten geven zeker vertrouwen voor de toekomst!

Zondagochtend om 09:00 begint wedstrijdronde 1 weer en is het de beurt aan de instappers. Voor Wieske Leenders, Juul Vos, Neeltje vd Ven en Danique Vreugde de allereerste wedstrijd. Er wordt strak geturnd op balk en door Neeltje een mooi vervolg gegeven met ook het hoogste cijfer na balk op vloer. Zij wordt uiteindelijk met ruim 2 punten verschil regiokampioene 2010!!! 's Middags waren de pupillen 2 en jeugdmeisjes aan de beurt. Vera Lurvink (pupil 2) liet de mooiste vloeroefening zien, maar kwam met een 8e plaats in het totaalklassement een klein beetje tekort om zich te kwalificeren voor de Brabantse Kampioenschappen.
Ook de jeugdmeisjes komen op sommige onderdelen nog wat te kort maar in het grote deelnemers veld doen zij niet onder voor de concurrentie. Tessa van de Kerkhof wordt in de regio 4e en plaatst zich tevens voor de Brabantse Kampioenschappen. Ook de pupillen 2 Judith en Mei-Nin en jeugdturnsters Marieke, Sanne, Lauren, Britt, Kirsten, Marloes en Linda mogen doorstromen naar de landelijke voorwedstrijden op 20 en 21 maart a.s. in Budel.
Een succesvol eerste turnweekend voor onze turnsters, proficiat!
Alle uitslagen zijn hier te vinden...

Op 30 en 31 januari worden de individuele wedstrijden 3e divisie geturnd in Vught. Turnsters en train(st)ers: alvast veel succes en plezier gewenst!


Bewegen op muziek voor volwassenen     (04-01)
Ons jubileumjaar is gestart! HT’35 bestaat in 2010 al 75 jaar. En dat gaan we natuurlijk vieren: met onze jongste leden, maar ook met de senioren en iedereen daar tussen. Houdt u van gezelligheid? En uw goede voornemen voor dit jaar is meer te gaan bewegen? Kom dan eens kijken en vrijblijvend een keer meedoen bij een van onze groepen voor volwassenen. In een gemengde groep wordt wekelijks aan de algemene conditie gewerkt; op muziek. Op woensdagavond van 20:00 - 21:00 uur is er plaats in de groep dames/heren vanaf ongeveer 25 jaar. En op woensdagmiddag 15:00 -16:00 uur is er plaats in de groep dames/heren vanaf ongeveer 50 jaar. Beide groepen krijgen les in de Odufusgymzaal aan de Slegersstraat in Mierlo-Hout.
Graag tot ziens en .....

HT'35 wenst iedereen een sportief en gelukkig 2010 toe! Theo Giebels 90 jaar! Van harte gefeliciteerd!!     (04-01)

Dhr. Theo Giebels is 24 december jl. 90 jaar jong geworden. Zijn kinderen hadden hem verrast met een mooi feest bij zaal De Koning, waar een heleboel familie, vrienden en kennissen  van Theo verzameld waren. De fotograaf van De Loop was gevraagd “Meneer  Giebels” ,zoals hij binnen de turnclub wordt genoemd, op de gevoelige plaat te komen vastleggen. Deze fantastische leeftijd van het HT- erelid van is immers wel een bijzondere felicitatie waard!
Dhr Giebels heeft bijna 75 jaar geleden mee aan de wieg gestaan van de oprichting van de turnvereniging en is vele jaren actief gebleven binnen bestuur, als trainer en ook als jurylid.  nog eens aan de omstandigheden toen: De eerste oefeningen werden gemaakt in een lege zaal van een schoolgebouw. De houten vloer en de met kolen gestookte kachel zorgden ervoor dat stof en rook de vrije vlucht hadden. Tweede hands spullen werden later gekocht en een kokosmat van vier cm dik was de landingsmat… Door o.a. zijn nooit aflatende inzet en voor turnen onmisbare doorzettingsvermogen  is zijn turnclub uitgegroeid van een kleine dorpse vereniging naar de grootste en meest succesvolle turnclub van Helmond en omstreken, met groepen op diverse locaties in de stad. Voor de turners en turnsters van nu zijn de omstandigheden van toen bijna niet meer voor te stellen. Voor meneer Giebels is de lang gekoesterde en inmiddels gerealiseerde droom van het Helmondse Turncentrum met alle 1e klas toestellen, valkuilen enz.  bijna even onvoorstelbaar: Tegenwoordig landen ze zelfs  in de schuimblokken vertelde hij op zijn feest… waar hij zelf in de watten werd gelegd en met volle teugen genoot van het ingezette “Lang zal hij leven” waarop hij met iedereen wilde proosten! En als je zag hoe fit en energiek hij met iedereen een praatje wilde maken, zouden we iedereen willen adviseren om in het jubileumjaar snel lid te worden van HT’35: bewegen is echt gezond: voor lichaam en geest!