2011

Nieuwsarchief 2011

Druk maar succesvol competitieweekend!     (18-12)
Zaterdagmiddag waren er twee competitiewedstrijden gepland. Allereerst de onderbouw vierde divisieploeg die vorige week ook al geturnd hadden.
Ditmaal turnden zij tegen KDO uit Deurne. Het niveauverschil was groot, want individueel eindigden onze turnsters op de plaatsen 1 t/m 6, met daarbij uitschieters van punten op brug geturnd door Elke van de Pol en Celynne Frijters. Beide scoorden zij 13,95.
Celynne werd daarmee overtuigend eerste met maar liefst 53,00 punten.
HT'35 turnde ruim 207 punten bij elkaar, KDO 193,700.
Tevens de tweede ploeg uitkomend in de derde divisie bovenbouw, voor hen de eerste wedstrijd tegen SOS Goirle vandaag.
Direct op het eerste toestel werd een voorsprong genomen, die niet meer afgestaan werd. Als eerste jaars senior turnde Celnie van Gerwen een mooie wedstrijd en werd met ruim 45 punten tweede, eerste was Britt Krebbers met ruim 46 punten.
Mede door de mooie uitstraling en prachtige oefening van Iris van de Beek (derde) werd met ruim 8 punten verschil gewonnnen.

Zondagochtend maar liefst drie wedstrijden, twee tegen HGC uit Heesch en de bovenbouwploeg uitkomend in de hoogste 1/2e divisie turnde vandaag tegen V&K Uden.
Zowel Kim van Lierop als Tessa van de Kerkhof moesten promoveren naar de eerste divisie. HT'35 begon sterk met drie mooie tsukahara's van Kim, Merel Wilken en Inge Berkers, waardoor er direct een verschil van 2 punten ontstond. Helaas werd het spannend omdat er zowel op brug als balk wat foutjes gemaakt werden.
Qua vloeroefeningen lag het niveau gelijk, echter de genomen voorsprong werd niet meer afgestaan. Er werd verdiend gewonnen, waarbij Tessa van de Kerkhof eerste werd, gevolgd door Judith van Lieshout en Kim van Lierop.
Tevens de eerste bovenbouwploeg derde divisie. Begonnen werd op brug met mooie strakke oefeningen, gevolgd door nette balkoefeningen. Het verschil in niveau was zichtbaar en liep op tot maar liefst 13 punten.
Lieke Rijkers was de beste met ruim 47 punten, gevolgd door Kristel Rooyakkers.
Ook de onderbouw derde divisie ploeg kwam uit tegen HGC. Zij hadden slechts vier turnsters, er konden zich dus geen fouten verloofd worden, want alle punten tellen in dat geval mee.
Begonnen werd op vloer, met een mooie score van 13,70/13,60 voor Sanne Hermans en Romy van Lieshout. Op sprong scoorde Michelle Hermans het hoogste punt (13,325) samen met Wieske Leenders (13,275).
Echter in het eindklassement was Ilse Trieling de beste van HT'35 met ruim 50 punten. Voor Luna Stolwijk als instapper de eerste competitiewedstrijd. Zij turnde vier goede toestellen en werd met bijna 50 punten knap vijfde.
De overwinning was ook in deze competitiewedstrijd voor HT'35: 201,425 - 183,700.


Jubilarissen bij HT’35     (15-12)
Donderdag 15 december werden een tweetal jubilarissen gehuldigd tijdens de jaarlijkse afsluitingsavond van de damesgymgroep. Eerst werd trainster Sonja Rooyakkers in de bloemetjes gezet en haar de zilveren vrijwilligers-ster opgespeld voor een gouden vrijwilliger. Daarna kreeg Hetty Cleef voor haar 12 ½ jarig lidmaatschap een bloemetje met een herinnerings-spiegeltje, en als laatste was de zilveren jubilaris aan de beurt. Mariet Haenen gymt al 25 jaar bij de damesgroep. Tevens beheert zij al jarenlang het lief-en-leed-potje van de groep. De zilveren speld van de KNGU werd haar uitgereikt en een herinnerings-standaard met bijbehorend flesje wijn. Daarna kon de groep gaan beginnen aan een heerlijk en gezellig etentje, en daarmee het sportjaar afsluiten.
Start competitie/wedstrijdseizoen     (11-12)
Zaterdagochtend vond er een vriendschappelijke oefenwedstrijd plaats in het Turncentrum tussen de instappers van HT'35 en instappers/pupillen 1 van KDO uit Deurne. Voor onze turnsters de allereerste wedstrijd en daarom wel een hele goede voorbereiding op de vele wedstrijden die nog zullen volgen.
Guusje van de Ven was met ruim 52 punten veruit de beste, gevolgd door Daantje Vos (beide uitkomend in divisie 2). Ook zij turnde meer dan 50 punten bij elkaar. Op basis van gemiddelde was HT'35 de beste en won deze wedstrijd.

Zondagochtend vonden er drie competiewedstrijden plaats tegen Tonido uit Valkenswaard, allen geturnd in de vierde divisie.
De onderbouwmeisjes lieten duidelijk strakkere en mooiere oefeningen zien dan hun tegenstanders en wonnen deze wedstrijd met ruim 20 punten verschil! Marijne Vermeulen was individueel de beste.
Ook de beide bovenbouwploegen kwamen in actie. Hier was het toch wel iets spannender.
De senior/jeugdploeg maakte echter weinig fouten en wisten op alle toestellen hoger te scoren dan Tonido. Nicole Rooyakkers turnde als beste maar liefst 47 punten bij elkaar, kort erachter gevolgd door Eline Koppens. Dit beloofd wat voor de regiokampioenschappen.
Als laatste de junior/jeugdploeg. Nadat Tonido op het onderdeel sprong een voorsprong had genomen, werd er door onze turnsters had geknokt om de achterstand terug te draaien. Minke Hillman, eerste jaars jeugdturnstes, was vandaag de beste. Maar mede dankzij goed presteren van de gehele ploeg, werd er toch (mogelijk niet verwacht) nog gewonnen.
Viermaal winst dus! De volledige uitslagen zijn te vinden via wedstrijdturnen - uitslagen - 2012


Clubkampioenschappen voor wedstrijdturners en -turnsters     (27-11)
Nadat eerder deze maand de clubkampioenschappen voor de recreatieturn(st)ers plaats hebben gevonden, was het op zondag 27 november de beurt aan de wedstrijturners en -turnsters. 's Ochtends startten de meisjes uit te testgroep, gevolgd door de turn(st)ers uitkomend in de onderbouw. 's Middags de beurt aan de bovenbouw.

Tevens vandaag de huldiging van Moniek Meulendijks voor haar 12,5 jarig jubilieum, het afscheid van Pauke van Gerven als turnster, de cadeautjes voor degene die meer dan 20 loten verkocht hebben tijdens de Grote Club Actie en overhandiging van de vrijwilligerster aan verschillende leden. Dank jullie voor jullie inzet en ga zo door!
Zie hier de uitslagen en enkele foto's (ook via foto's - clubkampioenschappen - 2011)


Sinterklaasviering bij HT'35     (26-11)
De goedheiligman is weer in het land en kwam dus ook even bij turnvereniging HT'35 langs, zaterdagochtend in het Turncentrum. Vele kinderen waren vol verwachting naar de turnhal gekomen om te laten zien wat ze allemaal al kunnen en geleerd hebben in de turnlessen. In groepjes werd er aan de brug gezwaaid, over de balk gelopen, trampoline gesprongen en natuurlijk in de blokkenkuil, jipppiieee!! Eindelijk een keer in die bak met schuimblokken.. zo ook enkele pieten!
Maar wat was Sinterklaas onder de indruk.
Vanaf 10:15 tot 11:30u zijn de kinderen flink bezig geweest, waarbij de ochtend afgesloten werd met een ware pietendans. Ook zij hadden wat ingestudeerd, erg leuk!!
Na afloop kregen alle kinderen een leuk cadeautje, een spaarpot die zelf geschilderd kan worden.
Zie hier de foto's.


Ter informatie voor jullie:
Ik kreeg vandaag een brief binnen van de gemeente, dat Tessa en Jill zijn genomineerd voor "sporttalent van de gemeente Helmond", welke prijzen worden uitgereikt tijdens het sportgala op 12 januari a.s. in het Speelhuis.
Supergoed en Leuk !!!

Lees de brief ter informatie.
Laat me even weten als jullie mee willen naar deze avond, ivm de kaarten (er zijn maar een beperkt aantal kaarten vrij beschikbaar).
 

Groetjes,
Henny van Heijster
Secr. Turnvereniging H.T.’35

 


Jaarlijkse clubkampioenschappen voor recreanten wederom een succes!     (06-11)
Zondag 06 november vonden in het Turncentrum Helmond de jaarlijkse clubkampioenschappen plaats voor de recreatie turners en turnsters.
's Ochtends om 10:00 werd gestart met de eerste ronde, waarin ook de kleuters uit de groepen in Mierlo-Hout en Stiphout een mooie demonstratie lieten zien.
Hiervoor werden zij beloond met een mooie medaille.
Ondertussen turnden de andere groepen meisjes de toestellen sprong, brug, balk en vloer.
Voor de jongens waren dit de toestellen rek, ringen, vloer, sprong en gelijke brug.
Omdat er in enkele groepen gejureerd werd volgens de officiële FIG regels en de jongens vijf toestellen turnden, liep de wedstrijd wat uit.
Daardoor begon het turncentrum al aardig vol te raken met de turnsters van de volgende ronde.
Echter, er was behalve de prijsuitreiking nog tijd vrij gemaakt om alle 80!! vrijwilligers van onze turnvereniging HT'35 in het zonnetje te zetten en wel
met een vrijwilligersster, uitgereikt door de voorzitter van Projectgroep 'de sterren van 0492' welke in 2011 in Helmond is opgericht om vrijwilligerswerk onder de aandacht te brengen.

De tweede en derde wedstrijdronde verliepen keurig volgens het tijdsschema, turnsters waren wel wat zenuwachtig en vroegen regelmatig of ze niet even in de valkuil mochten.
Misschien als er op het einde nog tijd over zit. Helaas zat dat er niet in, maar dat houden ze nog te goed.
De turnsters/turners hebben een geweldige wedstrijd gehad en de ouders hebben kunnen genieten van de prestaties van hun kinderen. Wat een opkomst!!
Een prima verlopen wedstrijddag, waarvan er de komende tijd nog vele zullen volgen. 27 november zijn de wedstrijdturn(st)ers aan de beurt en vanaf december zullen er ook weer competitiewedstrijden worden gedraaid.
Uitslagen zijn te vinden onder het kopje 'wedstrijdturnen'.


Drie geslaagden voor jurycursus     (04-11)
Woensdagavond zijn onze drie jurycursus-kandidaten (Monique Verschuren, Helene van Kraay en Pauke van Gerven) geslaagd voor de cursus met vlag en wimpel.
Monique had zelfs het hoogste aantal punten van de hele club en ook Helene scoorde heel goed.
Dus weer een drietal (beginnende, maar wel enthousiaste) juryleden rijker.


Superhelden-kampweekend bij ‘Ons Thuis’ in Ommel     (09-10)
Wat waren we toch verwend met het mooie zonnige weer en warme temperaturen eind september en de eerste week van oktober. Het jaarlijkse turnkamp van HT’35 stond echter een week later gepland, dus geen zwempakken en bikini’s nodig… maar warme kleding, laarzen en een regenjas.. aldus de voorspellingen.
Terwijl de leiding de kampeerboerderij aan het aankleden was in het kader van het thema, regende het inderdaad.. het ontvangst van de kinderen vond daarom binnen plaats tussen alle mooie versieringen van SuperHelden!
Zodra alle ouders vertrokken waren, werden de kinderen welkom geheten en de groepen ingedeeld, ieder een andere held. Zo was er een team van superman, mega mindy, zorro, .. lees verder


Afsluiting turnseizoen HT’35     (07-07)
Zaterdag 2 juli werd het geweldig succesvolle turnseizoen van de wedstrijdafdeling van HT’35 afgesloten met een huldiging en barbecue in Speeltuin Helmond West.. Allereerst werden de train(st)ers en juryleden in het zonnetje gezet. Zonder hun vele uren vrijwilligerswerk immers geen trainingen en/of wedstrijden!
Aansluitend werden de sporters per divisie gehuldigd. In totaal wisten de turnsters en turners dit seizoen maar liefst 87 medailles bijeen te turnen: 32 x goud, 27 x zilver en 28 x brons! Een ongekend hoog aantal podiumplaatsen… Letterlijk teveel om iedereen individueel te huldigen of vermelden.

Divisie 4
· Competitiekampioen bovenbouw
· Clubteamkampioen bovenbouw
· 2e plek clubteamkampioenschappen jongste team onderbouw
· Robin Sanders = regiokampioen junioren
· Daphne Hebels = 2e regiokampioenschappen junioren
· Anke Rooyakkkers = 3e districtsfinale junioren
· Samen 14 medailles bij toestelfinales.

Divisie 3
· Linda van Beek = Brabants kampioen senioren, 2e regiokampioenschappen, 3e Zuid-Ned. Kampioenschappen  
· Kirsten Bevers = 3e Regiokampioenschappen junioren, 3e NK-junioren!
· Merel Wilken = 3e Brabantse Kampioenschappen senioren.
· Samen 9 medailles toestelfinales door 3e divisieturnsters

Divisie 2
· Kim van Lierop = Regiokampioen junioren, 2e Brabants Kampioenschappen, 2e NK-junioren, 3e toestelfinale NK balk
· Tessa vd Kerkhof = Regiokampioen categorie jeugd, Brabants Kampioen, 3e NK-jeugd, 3e NK toestelfinale balk
· Danique Vreugde = Regiokampioen pupil 1, Brabants kampioen pupil 1
· Neeltje vd Ven = 2e Regiokampioenschappen pupil 1, 2e toestelfinale NK vloer
· Jill Hermans = Regiokampioen instap-categorie, Brabants kampioen, 3e plaats halve finale NK
· De 2e divisieturnsters samen behaalden 17 medailles tijdens toestelfinales, w.o. enkelen dus tijdens de NK!

Divisie 1
Lisette de Rijk wist tijdens de finale van de NK in deze hoge 1e divisie de 21e plaats te bereiken. Het behalen van een finaleplaats in deze divisie is onwaarschijnlijk knap en nog nooit voorgekomen in het 75-jarig bestaan van HT’35!

Heren / jongens
- Christian van Schijndel = 1e plaats divisie 5, wedstrijd in Sas van Gent.
- Dave Peters = 3e plaats divisie 5, wedstrijd in Sas van Gent
Jongens en heren zitten in de lift: een aantal van hen zijn doorgestroomd tot de kwartfinale van de NK en Marijn en Kas zelfs tot de halve finale in hun categorie! Ook Jurgen Verlijsdonk heeft prima gepresteerd dit seizoen!


Tot slot werd geproost op alle successen, alle geslaagden en –ook heel belangrijk- de goede sfeer waarin we met z’n allen blijven groeien: turners en turnsters, ouders, trainers en trainsters, jury, activiteitencommissie en bestuur…
Op het HT-succes en HT-gevoel! Daarna werd er nog gezellig gebarbecued en de jeugd vermaakte zich daarnaast uitstekend in de speeltuin! Op naar het volgende seizoen!Clubteamkampioenschappen succesvolle afsluiting van het seizoen     (26-06)
HT’35 was met zeven teams vertegenwoordigd op deze jaarlijks terugkerende teamwedstrijd. Maximaal vijf turnsters, waarbij (afhankelijk van het niveau) 3 of 4 turnsters mogen turnen en de beste drie punten tellen.
Het onderbouwteam niveau 8-9 bestaande uit Romy van Lieshout, Sanne Hermans, Emma Baggermans, Wieske Leenders en Amé van der Vorst werd keurig vijfde (van de 19 teams).

Twee teams deden mee in de bovenbouwwedstrijd niveau 5-6. Maar liefst 26 teams in totaal hadden zich ingeschreven hiervoor! Team 1 bestaande uit Robin Sanders, Kirsten Bevers, Britt Claassen en Tessa van de Kerkhof werden verdiend tweede! Team 2 deed het ook erg goed, maar lieten helaas wat punten liggen. Celine van Gerwen, Linda Kuijpers, Nicole & Anke Rooyakkers werden zesde.

De vier instappers (onderbouw), turnend in niveau 10, Anne van Ekert, Elke van de Pol, Marijne Vermeulen en Celynne Frijters lieten prachtige oefeningen zien. Deze werden dan ook verrassend maar zeer verdiend beloond met een zilveren medaille!
De gouden combinatie turnend in niveau 7-8 bovenbouw was voor Lindsey de Brouwer, Fabiënne Wachters, Sanne van der Pijl en Dione de Vaan. Zij stonden apetrots op het hoogste podium vanmiddag!

Tenslotte de hoogste categorieën, niveau 2-3-4. Ook hier twee teams namens HT’35. Team 1 Linda van Beek, Lisette de Rijk, Inge Berkers en Kim van Lierop werden serieuze podiumkansen toegedicht. Ondanks enkele punten die ze lieten liggen werden ze nog keurig derde.. Wie weet hoe anders het had kunnen zijn? Het tweede team, Kristel Rooyakkers, Merel Wilken, Eline Koppens en Anne Dollekens, werd achtste.
De volledige uitslag is hier te vinden.. Bekijk ook de foto's via foto's - clubteamkampioenschappen!Toestelkampioenschappen voor onze divisie 4-6 turnsters     (19-06)
Maar liefst 22 turnsters hadden zich aan het begin van het seizoen al geplaatst voor deze wedstrijd, waarbij per toestel medailles te verdienen zijn. En dus was er 44 keer kans op een medaille.
’s Ochtends allereerst de beurt aan de recreanten, uitkomend in de 6e divisie. Hier was er zilver voor Gieke van Bommel en brons voor Marijn van Gestel op vloer (beide pupil 2).
De instappers vierde divisie lieten goede oefeningen zien, wat voor Celynne Frijters beloond werd met zilver op sprong en zilver op balk voor Elke van de Pol.
Dione de Vaan stond al diverse keren op het podium dit seizoen en dus sloot zij deze wedstrijd in podiumstijl af, brons op sprong, goud op brug en zilver op vloer. Op balk stond ze net naast het podium.

Junioren Robin Sanders en Anke Rooyakkers lieten zien dat ze erg aan elkaar gewaagd zijn. Alle gouden medailles gingen naar HT’35. Robin won brug en vloer, brons voor haar op balk. Anke won sprong en balk, en zilver op vloer.
Jeugdturnster Fabiënne Wachters behaalde zilver op balk.
Al laatste de senioren Nicole Rooyakkers; zij nam zilver op sprong en brons op vloer mee naar huis. Sanne van der Vleuten stond net naast het podium op vloer.
De volledige uitslag is hier te vinden..


HT’35 competitiekampioen in de 2e divisie!     (05-06)
Terwijl de jeugdleden zich op zaterdagmiddag 4 juni heerlijk vermaakten in speeltuin Helmond-West tijdens de jaarlijkse HT’35-speeltuinacitiviteit, leverden de turnsters van het 2e divisie bovenbouwteam in het turncentrum een prachtige prestatie: zij werden competitiekampioen 2010-2011 door te winnen van Tabitta-1, het sterke team uit Boxtel. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd en het ging dan ook lang gelijk op. Op sprong nam Tabitta een lichte voorsprong die HT’35 op brug weer ruimschoots goed maakte. Vervolgens werden er door turnsters van zowel Tabitta als HT’35 wat foutjes gemaakt op balk. Op dit toestel was Tabitta de sterkste maar uiteindelijk haalde HT’35 de overwinning door op vloer beter te scoren. Met een klein verschil amper 2 punten (146,600 tegen 144,700) hebben Lisette, Inge, Merel, Kim, Kirsten, Tessa, Mei Nin en Judith de kampioensbeker voor zich opgeëist. Proficiat turnsters en trainers met dit mooie resultaat.


Speeltuinmiddag     (04-06)
In het Hemelvaartsweekend, maar juist wel een prachtig mooie zonnige dag. Met 28° op de thermometer prima weer om heerlijk naar Speeltuin Helmond-West te gaan. Kleren uit en hup.. het zwembad in!
Af en toe een snoepje, wat drinken of een lekker verkoelend ijsje. De kinderen die dit jaar weer naar de speeltuin waren gekomen, hebben zich maar wat goed vermaakt. Alle klimtoestellen, glijbanen, schommels en kabelbanen werden uitgeprobeerd. Ook de rekstokken waren erg populair (het blijven turnsters hè?!).
Een gezellige en geslaagde middag, voor zowel de kinderen als de leiding :)


Ga naar "foto's" ® "activiteiten" ® "speeltuinmiddag, voor een fotoimpressie.


Lisette de Rijk wordt 21e van Nederland, in hoogste eerste divisie categorie!     (29-05)
In Deventer vonden dit jaar de Nederlandse Kampioenschappen eerste divisie, turnen dames plaats. Vanuit de voorwedstrijden en halve finale had Lisette de Rijk zich knap geplaatst, nadat ze vorig seizoen nog uitkwam in de lagere tweede divisie.
Een wiebelige balkoefening leverde haar wel ruim 11 punten op. Op vloer ging het een beetje mis toen ze na haar schroefsalto nog een 1,5 schroef wilde springen. Verder een prachtige oefening met mooie sprongen en veel overtuiging.
Haar tsukahara gehoekt sprong ze erg ruim, wat haar 12,70 punten opleverde. Op naar een mooi resultaat... maar dan moest haar brugoefening wel lopen, zoals ze deze kan turnen. Helaas lukte dat niet helemaal, waardoor ze uiteindelijk als 21e eindigde. Een mooi resultaat, met slechts 8 uurtjes trainen...! Proficiat!


Juniorenteam derde divisie wordt poulekampioen     (29-05)
Vanochtend werd in het Turncentrum de 'inhaalwedstrijd' geturnd tussen het nog ongeslagen juniorenteam van HT'35 en de turnsters van TurnOss uit Oss. Begonnen werd op sprong, waar direct een voorsprong werd gepakt door mooie half in-heel uit sprongen van Celine van Gerwen en Britt Claassen. Op brug leverde een strakke oefening van Linda Kuijpers het hoogste punt op. Helaas viel zij vervolgens geblesseerd uit. Na twee toestellen was het verschil al opgelopen tot maar liefst 12 punten! Een mooie oefening van Lauren Peters op balk volgde. Een leuke nieuwe oefening werd geturnd door Iris van de Beek op vloer, wat haar 11,50 punten opleverde. Britt Krebbers completeerde het team en werd individueel knap 4e, achter Britt Claassen, Lauren en Celine. Met maar liefst 18 punten verschil werd dit team overtuigend poulekampioen.
Op 18 juni moeten zij het opnemen tegen de andere poulewinnaars, om uit te maken wie zich competitiekampioen mag noemen dit seizoen!


Kas Leenders turnt halve finale, uitkomend in de talentendivisie     (22-05)
We hebben besloten om deze wedstrijd wat risico’s te gaan nemen. De finale is namelijk niet haalbaar en we kunnen dus wat nieuwe onderdelen oefenen die niet zeker zijn. Kas start op rek, waar hij een goede oefening draait. Jammer genoeg durft hij een nieuwe onderdeel niet – uitzwaai salto - en hij maakt tussenzwaai salto tot landing op het achterwerk … Daarna komt vloer en ook hier gaat het niet vlekkeloos, de stutrol die altijd lukt, mislukt. Daarentegen lukt de dubbel flikflak (nieuw) wel! Op paard voltige gaat het helemaal mis, maar wel nieuwe onderdelen geprobeerd! Het volgende toestel is ringen en daar turnt Kas een strakke oefening. Waar het nog beter gaat is op sprong. Daar turnt hij de sterren van de hemel met een overslag op verhoog vlak en een strakke streksalto. Als laatste brug gelijk. Daarna lukt het niet om 3x van de 3 handstanden te halen en aangezien hier heel streng wordt gejureerd, haalt hij ook hier een laag cijfer. Al met al toch een wedstrijd om tevreden over te zijn. Kas eindigt 20e van de 22 … een keer niet als laatste …


Podium Linda van Beek bij districtsfinale     (21-05)
In Prinsenbeek vonden vandaag de zuid-Nederlandse Kampioenschappen derde divisie plaats. Turnsters uit limburg, zeeland en noord-brabant streden om te titel districtskampioen. 's Ochtends turnde Romy van Lieshout (instap) een
degelijke wedstrijd, wat haar de 28e plaats opleverde. Jeugdmeisjes Lieke Rijkers en Sanne Gooren eindigden respectievelijk 23e en 26e.
's Middags de beurt aan pupillen 1 Wieske Leenders en Ilse Trieling. De scores van beide lagen dicht bijelkaar met voor beide een totaalscore van 47,300 punten, de 30e plaats. Junioren Linda Kuijpers, Britt Claassen en bronzen (NK) medaillewinnaar Kirsten Bevers turnden in de andere baan. Voor haar prachtige nieuwe vloeroefening behaalde Kirsten het tweede punt, maar helaas liet ze wat punten op balk liggen, waardoor ze net als 4e naast het podium eindigde. Linda werd 24e en Britt 29e.
Pupillen 2 Evi Heesmans en Anouk Terbeek konden helaas wegens blessures niet deelnemen.
En dus alleen de senioren in de laatste wedstrijdronde. Ook hier deden Nanda van den Berg, Pauke van Gerven en Kristel Rooijakkers niet mee, waardoor alleen Anne Dollekens, Linda van Beek en Merel Wilken de strijd moesten aangaan. Dankzij een stabiele wedstrijd voor Linda met een mooie vloeroefening (12,250, tweede punt) maar helaas een val op brug werd zij geen tweede maar derde vandaag. Merel werd kort hierachter vijfde en Anne 14e.


Vier geslaagden voor trainerscursus niveau 3     (18-05)
Maandag 16 mei en vandaag, woensdag 18 mei vonden de examens plaats van de trainerscursus niveau voor Linsey Beekers, Monique Verschuren, Linda van Beek en Lisette de Rijk. Na een periode van het maken van lesvoorbereidingen, volgen van lesdagen, bespreken van evaluaties en geven van lessen was het nu eindelijk zo ver. Alle opdrachten waren voldoende afgerond en dus mochten zij examen doen. En met succes, alle vier mochten na afloop hun welverdiende diplome in ontvangst nemen. Van harte proficiat!


Zilver en brons voor HT’35 op NK turnen 2e divisie!     (15-05)
Kim van Lierop (junior) en Tessa van de Kerkhof (jeugd) hebben zich op 14 mei 2011 van hun beste kant laten zien op het NK turnen meerkamp 2e divisie in Waalwijk: Kim behaalde het zilver en Tessa brons! En dat in een deelnemersveld met de beste 36 turnsters van Nederland in hun leeftijdscategorie. Hiermee hebben beide meisjes zich naar de top geturnd.
Tessa begon sterk op balk en vervolgde haar wedstrijd met drie mooie oefeningen op vloer, sprong en brug. Daarbij liet ze twee nieuwe onderdelen zien, een auerbachsalto als afsprong van de balk en een schroef op vloer. Met een puntentotaal van 47.367 klom ze op naar de prachtige 3e plek. Kim begon met een iets lager punt op sprong maar wist de achterstand die ze daarmee opliep helemaal goed te maken door op brug en balk twee prachtige oefeningen te turnen. Daarna nog als afsluiting een prima vloeroefening waarmee Kim de 2e plek veilig stelde.
Naast Tessa en Kim, turnden instapper Jill Hermans en pupil-1 Neeltje van de Ven ook op dit NK. Helaas was voor hen een top-10 klassering net niet weggelegd maar Neeltje werd uiteindelijk mooi 12e dankzij een prima vloeroefening en Jill keurig 15e.
Zondag 15 mei werd aansluitend de NK toestelfinales 2e divisie geturnd. Ook hier waren Kim, Tessa, Jill en Neeltje van de partij. Per toestel moesten de turnsters onderling uitmaken wie van de 9 deelneemsters per leeftijdscategorie het beste was op een toestel. Ze hadden zich hiervoor gekwalificeerd via de halve finales in april. Tessa turnde weer een goede balkoefening die net genoeg was voor het brons en hetzelfde was weggelegd voor Kim. Neeltje turnde zich naar de 2e plek op vloer en Tessa nam ook nog de bronzen medaille op sprong mee naar Helmond. Uiteindelijk heeft HT’35 dit weekend zes nationale medailles behaald, een hele knappe prestatie in de moeilijke 2e divisie waar doorgaans veel meer trainingsuren gemaakt worden dan de 7 a 8 uur bij HT’35. Allemaal van harte gefeliciteerd!


Helaas... nog geen competitiekampioen     (23-04)
Helaas lukte het Inge Berkers, Tessa van de Kerkhof, Kim van Lierop, Mei Nin van der Sterren en Kirsten Bevers niet om de winst binnen te halen in de competitie tweede divisie.. Er werd niet slecht geturnd maar helaas werden drie vallen op balk te veel om de genomen voorsprong op Tabitta uit Boxtel weer uit handen te geven. Op sprong en vloer heeft HT'35 gewonnen, op brug en balk Tabitta. Mei Nin turnde mooi op balk, Kirsten voor het eerst een tsukahara gehurkt op sprong! Uiteindelijk werd er met precies 2 punten verloren. Een beslissingswedstrijd zal nodig zijn om te bepalen wie de competitie dit seizoen gaat winnen.. Wordt vervolgd..


Halve finale divisie 2: Podium voor Tessa     (17-04)

De laatste halve finale vond vandaag in Twello plaats.
Jeugdturnster Tessa van de Kerkhof stond het gehele seizoen al op het podium. Volop kansen voor haar dus, om zich te plaatsen voor het NK. Ze ging voortvarend van start op sprong, waar ze het hoogste punt liet noteren. Ook haar balkoefening was goed voor een plaatsje in toestelfinale, want met een score van 11,85 werd ze hierop tweede. Met een mooie vloeroefening tot besluit wist Tessa zilver te behalen.
Senior Inge Berkers, gepromoveerd vanuit de derde divisie dit seizoen, behoort in de tweede divisie ook bij de besten.. liet ze afgelopen wedstrijden zien. Vandaag turnde ze een stabiele wedstrijd, een mooie vloeroefening, maar helaas een wat mindere score voor haar tsuhara gehurkt op sprong. Ze moet nog afwachten of ze daadwerkelijk mag deelnemen, want ze kwam 0,05 tekort om bij de beste twaalf te eindigen. Als eerste reserve staat ze op de lijst..

  
Regiokampioenschappen divisie 5-6 in Heesch     (17-04)
Zaterdagochtend mochten in de sporthal 't Vijfeijken in Heesch en de pupiilen 1 Femke Morssink en Quinty Sanders laten zien hoe hard zij gewerkt hebben om de oefeningen van divisie 5, niveau 10 onder de knie te krijgen. Gestart werd op brug waar Femk voor het eerst de buikdraai liet zien. Quinty turnde een mooie balkoefening waarbij zelfs de koprol erop bleef. Op vloer een mooie oefening van Femke en op sprong twee mooie overslagen over de kast. Helaas net geen toestelfinale voor Quinty op balk, maar een goed gevoel aan deze wedstrijd overgehouden door beiden. 

Voor instappers Isa Groenen, Megan Latour en Eline Smulders de allereerste officiële wedstrijd. Een beetje onder de indruk van de grootte van de hal en drukte qua turnsters, werd er gestart op balk. Megan bleef er als enige op. Eline liet vervolgens een prachtige vloeroefening zien en Isa behaalde met een hoge buikdraai in haar brugoefening hier een mooi cijfer.
Geen medailles, maar een mooie wedstrijd om op terug te kijken. Jullie mogen allen trots op jezelf zijn!!

Op zondag maar liefst zeven pupillen 2 namens HT'35 die mochten strijden om te titel 'regiokampioen 2011': Gieke van Bommel, Nikki van Duijnhoven, Joëlle Frijters, Marijn van Gestel, Melissa Muller, Claudia Steehouder en Djaya van Stiphout. Na goede overslagen over de kast werden ook op brug mooie oefeningen geturnd. Gieke behaalde hier zelfs een toestelfinale (11,95). De balkoefening staat vooral in het teken van 'de koprol'. Iedereen leefde met elkaar mee, in de hoop dat dit onderdeel erop zou blijven. Helaas.. zeven keer werd er gevallen. Desondanks voor zowel Melissa (10,40), Nikki (10,20) en Marijn (9,95) wisten zich bij de beste 12 te plaatsen. Ook op vloer mooie oefeningen, waar zowel Gieke (12,35) als Marijn (12,20) een toestelfinale wisten te behalen.
Allen wisten zich goed staande te houden en hebben keurige oefeningen laten zien. We zijn trots op jullie en de gekregen 'medaille' is zeer zeker verdiend!Vierde divisie bovenbouw wordt poulewinnaar     (16-04)
Zaterdagmiddag stonden er drie competitiewedstrijden op het programma tegen Prins Hendrik/De Adelaar uit Vught. Was het echter niet dat de bovenbouwploeg vierde divisie deze af heeft gezegd vanwege een incompleet team en dus was de winst voor HT'35.. Niet zomaar een winst, nee dit team bestaande uit Lindsey de Brouwer, Femke Hermans, Maud van den Heuvel, Sanne van de Pijl, Nicole Rooyakkers, Kaylee Schepers, Sanne van der Vleuten en Fabiënne Wachters is hiermee poulekampioen geworden omdat zij alle wedstrijden dit seizoen gewonnen hebben. Voor hen volgt op 18/19 juni de competitiefinale tegen de andere poulewinnaar, waaruit de competitiekampioen 2011 komt.
De andere wedstrijden werden wel geturnd. De vierde divisie onderbouw, Anne van Ekert, Celynne Frijters, Minke Hillman en Fenne de Jong, turnde een strakke wedstrijden en wisten individueel de plaatsen 1 t/m 4 op te eisen. Knap gedaan!
Voor de derde divisie onderbouwploeg bestaande uit Tessa van der Heijden, Michelle Hermans, Juultje Leenders, Wieske Leenders en Romy van Lieshout moest helaas met een klein verschil de winst aan de tegenstander laten. Michelle was vandaag de beste met 51,300 punten en behaalde individueel de derde plaats. 


Halve finale tweede divisie     (10-04)
Nadat gisteren de Nederlandse Kampioenschappen in Dalen plaatsvonden, was het vandaag de beurt aan de tweede divisie turnsters in de halve finale. Het doel: plaatsing voor hun NK in Waalwijk op 14 mei.
Er werd goed gestart door instapper Jill Hermans. Zij zette op brug direct het tweede en balk het hoogste punt neer, waardoor zij zich plaatste voor deze toestelfinales. Ook op vloer en sprong liet ze mooie punten noteren, met uiteindelijk de derde plaats in de meerkamp! Ook Emma Baggermans turnde goed, maar kwam tekort om zich bij de beste 12 de plaatsen.
In de andere baan de beurt aan pupillen 1 Neeltje van de Ven en Juul Vos. Gestart werd op sprong, waar mooie overslagen en salto's werden gespronten. Juul liet helaas wat puntjes liggen op brug, maar wist met een goede balk en vloeroefening knap terug te komen. Helaas was het niet genoeg voor plaatsing. Neeltje wist zich met het derde punt op vloer te plaatsen voor deze toestelfinale en in de meerkamp uiteindelijk als 5e te plaatsen voor de NK!

Wedstrijdronde drie: De beurt aan junior Kim van Lierop. Zij startte ijzersterk, zoals ze tijdens trainingen ook regelmatig fantastische oefeningen laat zien. Het hoogste punt (12,500) leverde direct een toestelfinale op. Op vloer en sprong (voor het eerst tsukahara) plaatste zich als reserve, maar uiteindelijk wist ze met maar liefst 0,6 punten voorsprong verdiend de gouden medaille te behalen!! Op naar Waalwijk...


Regiokampioenschappen divisie 5-6 in Valkenswaard     (10-04)
Vandaag de beurt aan jeugdturnsters Edith Martens en Sanne Verbakel. Luna Beijnsberger had helaas afgemeld.
In een veld van maar liefst 50 tursters zou het een moeilijke wedstrijd worden, maar er werd goed geturnd. Hier en daar nog wat foutjes, maar voor Sanne leverde het wel een toestelfinale vloer op. Met een 37e resp. 24e plaats mogen ze trots zijn op het resultaat. Volgend weekend zijn in Heesch de instappers Megan, Isa en Eline, pupillen 1 (Quinty en Femke) & 2 (Gieke, Nikki, Marijn, Joëlle, Melissa, Claudia en Djaya) aan de beurt..


Bondskampioenschap divisie 3: Kirsten Bevers wordt derde!!     (09-04)
In Dalen, gemeente Coevorden, vond vandaag de NK plaats voor de derde divisie turnsters. Namens HT'35 turnden junioren Kirsten Bevers en Linda Kuijpers. In de andere wedstrijdbaan mochten senioren Linda van Beek, Pauke van Gerven, Kristel Rooyakkers en Merel Wilken zit meten met de besten van Nederland.
De junioren begonnen op balk waar Kirsten direct sterk startte met een score van 12 punten. Na vloer (tweede toestel) stond ze zelfs even eerste. Op sprong zette ze de goede lijn voort en bleef meedoen om het podium. Uiteindelijk mag ze zich de derde beste turnster van Nederland noemen. Linda turnde een stabiele wedstrijd, weinig echte fouten. Een mooie ervaring met goed resultaat.. ze eindigde als 26e.
De senioren startten op brug, waar over het algemeen niet zo'n heel hoge punten gescoord werden. Voor Linda wel een score boven de 10, dus op naar balk. Pauke wist van de vier het hoogste cijfer te behalen, knap! Na deze twee toestellen moest er via vloer en sprong maar opgeklommen worden van de middenmoot naar de top van Nederland. Uiteindelijk mag Linda zich de nummer 7 van Nederland noemen. Kristel werd 15e, Pauke 18e en Merel 31e.


Districtsfinale divisie 4 in Valkenswaard     (09-04)
Als afsluiting van het individuele wedstrijdseizoen is door de productgroep de districtsfinale (beste turnsters uit Zeeland, Limburg en Brabant) georganiseerd in Valkenswaard. Namens HT'35 hadden zich 16 turnsters hiervoor geplaatst.
's Morgens eerst de beurt aan instappers Celynne Frijters, Anne van Ekert, Elke van de Pol en Marijne Vermeulen. Zij turnden een goede wedstrijd en eindigde 12e, 14e, 17e en 31e.

Bij de jeugdmeisjes lag het niveau hoog en dus moesten Lindsey de Brouwer, Sanne van der Pijl en Fabiënne Wachters hun uiterste best doen zich bij de besten te scharen. Dit zat er helaas niet in, waardoor zij in de middenmoot eindigden.
Junioren Anke Rooyakkers, Robin Sanders en Daphne Hebels doen het hele seizoen al mee met de top. Het beloofde dus spannend te worden. Daphne was helaas nog niet hersteld van haar blessure en Femke Hermans was niet helemaal fit.
Robin wist knap als vierde te eindigen, Anke scoorde net wat meer punten waardoor zij als derde op het podium mocht plaatsnemen!
Pupillen 2 Dione de Vaan, Fenne de Jong, Lauren Verhulst en Minke Hillman kwamen in de laatste wedstrijdronde in actie tezamen met seniorturnsters Nicole Rooyakkers. Zij turnde een strakke wedstrijd en wist keurig als 7e de eindigen. Dione eindigde in haar categorie als 8e. Fenne, Lauren en Minke eindigden resp. als 22e, 24e en 25e.


Halve finale eerste divisie     (03-04)
Zondagmiddag, Volendam. Vandaag was het de beurt aan Lisette de Rijk om zich als senior, uitkomend in de hoogste eerste divisie, te plaatsen voor de Nederlands Kampioenschappen. Hét niveau onder de eredivisie..
Ondanks een lichte enkelblessure moest ze er 100% voor gaan. Ze turnde een stabiele wedstrijd, met zelfs het zesde punt op balk. Op vloer een wat aangepast programma, maar ook hier een oefening met veel uitstraling.
Uiteindelijk wist ze zich als 7e ruim te plaatsen voor de NK, 28 mei in Deventer. Klasse!


2e kwartfinale jongens te Zuidwolde     (03-04)
Na een rit van ruim 2 uur hebben Allard en Kas hun 2e kwartfinale. Bij de jongenswedstrijden is het zo dat beide kwartfinales meetellen en van die totaalscore wordt gekeken wie zich kwalificeert voor de halve finale. Ondanks de lange rit gaan de jongens meteen goed van start. Allard startte op voltige waar hij 4 flanken aan elkaar turnde en 16,50 behaalde, het hoogste punt voor hem op deze wedstrijd. Op de andere toestellen heeft hij ook prima geturnd en hij is uiteindelijk 8e geworden.
Kas Leenders begon de wedstrijd op rekstok en liet meteen zien dat hij beter geconcentreerd bezig was met zijn wedstrijd. Hij haalde op sprong zijn hoogste toestelscore van 16,10 met een mooie streksalto en een overslag op het verhoogd vlak. Op het laatste toestel, de brug, is het Kas zelfs gelukt om beter te scoren dan een van de jongens van FlikFlak. Kas is uiteindelijk 7e geworden en heeft zich daarmee geplaatst voor de halve finale op 22 mei te Zwijndrecht.
Op zondag moesten vervolgens al vroeg in de ochtend nog 5 jongens aan de slag.
Tim Ronken, Jorik Venema, Thijs Pieterse en Bo Koelink startten onder begeleiding van Danny op voltige. Dit was een zeer goed begin voor de heren, waarbij ook nog mooie punten behaald zijn. Tim behaalde zijn hoogste score op voltige, 18,40. Jorik behaalde met 15,40 punten zijn hoogste score op rekstok, Thijs piekte op de ringen met een score van 15,90 en Bo sprong naar een score van 18,40. Ook de andere toestellen gingen naar tevredenheid, ze zijn allemaal weer vooruitgegaan! Voor Thijs en Tim is het nog een paar dagen spannend, zij hebben zich waarschijnlijk net niet geplaatst voor de halve finale. Over een paar dagen weten we het zeker.
Marijn Hendrikx turnde op de andere baan. Hij moest op sprong beginnen waar hij meteen zijn hoogste score haalde, 16,80. Ook op vloer turnde hij een mooie oefening. Hij mag zeker tevreden zijn met de behaalde punten, zeker omdat hij ook door mag naar de halve finale op 8 mei in Hellendoorn!


Acht competitiewedstrijden in een weekend: viermaal winst!     (03-04)
Zaterdagochtend vonden er drie competitiewedstrijden in het Turncentrum tegen Tonido uit Valkenswaard plaats. De onderbouwmeisjes divisie 4 (Celynne Frijters, Minke Hillman, Fenne de Jong, Dione de Vaan, Lauren Verhulst, Marijne Vermeulen) turnden een goede wedstrijd, maar kwamen helaas tekort voor de overwinning.
Ook de onderbouwploeg uitkomend in de hogere divisie 3 (Tessa van der Heijden, Michelle Hermans, Juultje Leenders, Wieske Leenders, Romy van Lieshout) turnden goed. Voor Juultje weer voor het eerst een volledig programma na haar blessures. Wieske turnde zicht uiteindelijk individueel naar de tweede plaats toe, echter was dat niet voldoende om de wedstrijd te winnen.

De bovenbouw divisie 4 ploeg (Lindsey de Brouwer, Maud van den Heuvel, Sanne van de Pijl, Nicole Rooyakkers, Sanne van der Vleuten, Fabiënne Wachters) ligt nog steeds op kampioenschapskoers, maar dan moest er vandaag wel weer gewonnen worden. Een sterke wedstrijd leverde individueel voor Nicole vandaag de eerste plaats op met maar liefst 47,05 punten. Met ruim 6 punten verschil werd overtuigend gewonnen. Nog één wedstrijd te gaan, alvorens ze zich competitiekampioen mogen noemen.

's Middags hebben er nog twee ploegen, divisie 3 onderbouw (Sanne Hermans, Fleur van den Hurk, Anouk Terbeek, Ilse Trieling, Amé van der Vorst) en bovenbouw (Sanne Gooren, Laura Hobeijn, Sophie Pagen, Sarah Riad, Lieke Rijkers, Robin Sanders, Marieke Verhees) in Reusel geturnd tegen Avanti Turnivo.
Deze bovenbouwploeg was nog ongeslagen in de competitie, maar kon helaas niet op tegen het sterke team van Avanti Turnivo. Met slechts 2 punten werd helaas verloren.
Het andere team begon gehavend aan de wedstrijd wegens blessures van Fleur en tijdens de wedstrijd zo bleek ook van Anouk. Er werd desondanks goed geturnd, maar ook dit was niet goed genoeg voor een overwinning.

Zondagochtend vonden in het Turncentrum alsnog drie wedstrijden plaats. De hoogste eerste/tweede divisieploeg
(Inge Berkers, Tessa van de Kerkhof, Kim van Lierop, Judith van Lieshout, Mei-Nin van der Sterren) turnde tegen De Meere uit Boxmeer. Zowel Kim al Judith vielen tijdens de wedstrijd uit, waardoor er door de overgebleven turnsters geen fouten gemaakt mochten worden, omdat drie punten tellen per toestel. Het bleek genoeg want mede door de eerste plaats van Tessa en tweede van Inge werd met drie punten verschil gewonnen.
De derde divisieploeg senioren (Nanda van den Berg, Anne Dollekens, Fleur Dongelmans, Eline Koppens, Kristel Rooyakkers, Anke Rooyakkers) turnde de laatste competitiewedstrijd ook tegen De Meere. Na drie toestellen bleek het verschil al opgelopen tot 11 punten. Individueel waren uiteindelijk Kristel, Eline, Anke en Anne de nummers 1 t/m 4.
Ook het junioren derde divisieteam (Iris van de Beek, Britt Claassen, Celine van Gerwen, Britt Krebbers, Linda Kuypers, Lauren Peters) moest weten te winnen van SOS Goirle/K&K om op koers te blijven voor de titel poulekampioen. Met mooie oefeningen werd uiteindelijk overtuigend gewonnen, waarbij Linda 2e en Celine eerste is geworden.
Allen proficiat!


Halve finale in Wieringerwerf     (27-03)
In de kop van Noord-Holland vonden dit weekend de halve finales plaats voor de turnsters uitkomend in de derde divisie. In de bovenbouw categorieën hadden zich zeven turnsters geplaatst en maken dus nog kans deel te nemen aan de landelijke bondsfinale.
Lieke Rijkers (jeugd) mocht ’s middags de spits afbijten. Zij liet een constante en stabiele wedstrijd zijn, maar kwam te kort om mee te doen met de besten. Een mooie prestatie tot dusver, maar helaas voor haar geen deelname aan de NK.
In de avondwedstrijd kwamen junioren Kirsten Bevers en Linda Kuijpers, maar ook senioren Linda van Beek, Pauke van Gerven, Kristel Rooijakkers en Merel Wilken in actie.
Kirsten behaalde knap het tweede punt op brug, Linda liet met een mooie balkoefening het zesde punt noteren. Het lag dicht bij elkaar en met ruim 44 punten (8e resp. 7e plaats), mogen beide turnsters verdiend naar de finale.
Ook de bij senioren waren er hoge verwachtingen gezien de vorige wedstrijden.
Gestart werd op brug, waar Pauke helaas wegens een blessure geen optimale oefening kon laten zien. De punten op balk vielen voor allen helaas wat tegen, maar het niveau was dan ook hoog. Merel en Kristel lieten mooie vloeroefeningen zien. Pauke stond wederom na haar overslag-salto op sprong. In de einduitslag behaalden zij resp. een 8e, 15e en 17e plaats. Linda liet met het hoogste punt op brug en vloer zien dat zij veruit de beste was. Met een verschil van 1,5 punt op de nummer twee werd zij verdiend eerste! Allen plaatsten zich met deze resultaten voor het bondskampioenschap, 09 april, in Dalen.


Competitiewedstrijd tegen Den Akert     (20-03)
De divisie vier onderbouwploeg kwam gistervanmiddag in actie tegen turnsters van Den Akert in Geldrop.
Met alleen nog overwinningen op zak, werd ook deze wedstrijd weer goed begonnen. Fenne de Jong, Dione de Vaan, Minke Hillman, Lauren Verhulst en instappers Elke van de Pol en Celynne Frijters lieten wederom mooie oefeningen zien.
De verschillen waren klein en door beide ploegen slechts kleine foutjes gemaakt.
Op vloer werd ondanks mooi turnen de wedstrijd helaas (onnodig) verloren.


Plaatsingswedstrijden in Nederweert voor turnsters divisie 1 en 2     (20-03)
Een van de weinige landelijke wedstrijden die in de buurt zijn. Ditmaal was de organisatie in handen van Wilskracht Nederweert, waar zaterdagochtend 19 maart de instappers Jill Hermans en Emma Baggermans (divisie 2) mochten laten zien of zij zich konden plaatsen voor de halve finale.
Begonnen werd op sprong waar Jill direct het hoogste punt neerzette. Ook op de andere toestellen was ze veruit de beste, wat resulteerde in een overwinning met maar liefst 52,250 punten. Emma turnde een constante wedstrijd, wat haar een 10e plaats opleverde. Ook zij mag door naar de halve finale.
Kim van Lierop (junior) turnde later op de dag. Helaas voor haar geen beste wedstrijd, maar toch goed genoeg om zich als 15e te plaatsen.
Zondag werd ’s morgens de wedstrijd door de pupillen 1 Danique Vreugde, Neeltje van de Ven en Juul Vos geturnd. Begonnen werd op sprong. Danique werd hierop knap derde. Op vloer zette ze deze mooie lijn voort en werd hier vijfde. Neeltje behaalde de derde plaats en kwam met een mooie overslag op sprong knap terug. Ook Juul turnde een goede wedstrijd. Alle drie mogen doorstromen naar de halve finale.
’s Middags de beurt aan de jeugdmeisjes Tessa van de Kerkhof, Judith van Lieshout en Mei Nin van der Sterren. Tessa heeft tot op heden een mooi seizoen gedraaid en bewees ook nu weer bij de top te horen. Op zowel sprong, brug als vloer werd zij derde. Uiteindelijk mocht ze verdiend het zilver mee naar huis nemen.
Judith en Mei Nin kwamen helaas te kort voor plaatsing.
Tenslotte de senioren Lisette de Rijk (divisie 1) en Inge Berkers (divisie 2).
Lisette moest helaas de wedstrijd grotendeels aan zich voorbij laten gaan wegens een blessure. Een aangepaste brugoefening zorgde ervoor dat zij in ieder geval geen laatste werd. Inge begon goed op balk, al was dat niet helemaal aan het cijfer te zien. Ze zat goed in de wedstrijd en uiteindelijk zelf het tweede punt op brug noteren. Op slechts 0,087 miste zij net de bronzen medaille.
Op naar de halve finale in Volendam, Twello of Dalen…


Competitieseizoen gaat verder in Best     (13-03)
Na een periode van carnaval, ski- of zonvakantie was het dit weekend weer tijd voor competitiewedstrijden. Ditmaal was voor zowel de onderbouwmeisjes Michelle Hermans, Romy van Lieshout, Tessa v.d. Heijden, Juultje & Wieske Leenders als voor het seniorenteam uitkomend in eveneens de derde divisie, Pauke van Gerven, Kristel & Anke Rooyakkers, Eline Koppens, Fleur Dongelmans en Anne Dollekens G.V. Best de tegenstander.
Beide ploegen begonnen niet op volledige sterkte aan de wedstrijd.
De bovenbouwploeg begon echter voortvarend op sprong en nam meteen een voorsprong van ruim 2 punten. Hopelijk kon dit vastgehouden worden. Op balk kwam de tegenpartij echter sterk terug, waardoor het na twee toestellen gelijk stond. Op brug waren zij echter de betere, mede omdat de vier jeugdmeisjes duidelijk minder moeilijke oefeningen hoeven te laten zien ten opzichte van onze senioren. Op vloer werd de achterstand niet wat teruggehaald, maar helaas bleek het niet voldoende om de wedstrijd te winnen.
De onderbouwmeisjes begonnen op brug, maar moesten al direct hun meerdere erkennen in de turnsters van Best. Op sprong en vloer lag het niveau dicht bijelkaar, maar ook op balk liep de achterstand verder op. Desondanks behaalde Wieske individueel de derde plaats, maar werd helaas ook deze wedstrijd verloren.

Komend weekend vinden in Nederweert de eerste landelijke wedstrijden plaats voor de turnsters uitkomend in zowel de eerste als tweede divisie. Namens HT'35 hebben Jill Hermans, Emma Baggermans (instap divisie 2), Kim van Lierop (junior, divisie 2), Neeltje van de Ven, Danique Vreugde, Juul Vos (pupil 1, divisie 2), Tessa van de Kerkhof, Mei Nin van der Sterren, Judith van Lieshout (jeugd, divisie 2), Lisette de Rijk (senior, divisie 1) en Inge Berkers (senior, divisie 2) zich geplaatst.
Allen veel succes toegewenst!

Geboren!!

16 januari 2011: Joël
Zoon van trainster Linda Berkers
Linda, Bart en zusje Zoë.. proficiat!


21 januari 2011: Teun
Zoon van oud turnster Simone Wintjes
Martijn & Simone, gefeliciteerd en geniet van jullie zoontje.


03 maart 2011: Manou
Dochter van trainster Rowena Hellings
Wij feliciteren Martijn & Rowena van harte met de geboorte van hun dochtertje!Jong-Talenttest 2011     (05-03)
De jaarlijkse Jong-Talenttest vond dit op 02 maart plaats in het turncentrum, trainingslocatie van de wedstrijdgroepen van HT’35. Twaalf stations waren uitgezet, waar de kinderen in kleine groepjes een voor een verschillende opdrachten moesten uitvoeren: sprinten, hoogspringen, boogje uitduwen, spagaatjes, verspringen en optrekken aan een stok. Iedereen was erg enthousiast en alle kinderen (ongeveer 30 aanmeldingen) hebben hun uiterste best gedaan om te laten zien wat ze konden.
Nu maar afwachten wie er gebeld gaat worden om door te stromen naar de wedstrijd- of talenttestgroep…
Voor foto's, zie Foto's ® Activiteiten ® Jong-talenttest


HT’35 heeft er na dit weekend weer vijf kampioenen bij!     (28-02)

Valkenswaard, Sporthal de Belleman. Dat was dit weekend de locatie waar op zaterdag de regiokampioenschappen voor de vierde divisie turnsters en zondag de Brabantse Kampioenschappen voor de turnsters uitkomend in de eerste, tweede en derde divisie plaatsvond.
Zaterdagochtend mochten allereerst instappers Anne van Ekert, Celynne Frijters, Elke van de Pol en Marijne Vermeulen hun wedstrijd turnen. Gestart werd op sprong waar Elke en Celynne direct een score van 12 punten lieten noteren. Marijne behaalde zelfs 13,133 voor haar brugoefening en Anne liet het derde punt van de wedstrijd op vloer noteren. Celynne werd met bijna 50 punten uiteindelijk vijfde, Elke 8e. Anne wist zich ook nog net de plaatsen voor de districtsfinale op 9 april. Marijne moet genoegen nemen met de ‘reserveplaats’.
Ondertussen turnden ook de jeugdmeisjes Sanne van der Pijl die keurig vierde werd. Fabienne Wachters werd 7e en Lindsey de Brouwer 9e waarmee zij geplaatst hebben. Maud van den Heuvel kwam ondanks de prachtige vloeroefening (12,10 en dus het tweede punt van de wedstrijd) helaas tekort.

De juniorenturnsters laten zich dit seizoen bovenaan de uitslagen zien, zo ook nu weer. Bij de plaatsingswedstrijd was het 1-2-3. Nu stond Robin Sanders met zowel het hoogste punt op brug en balk en het tweede punt van de wedstrijd op vloer verdiend bovenop het podium met een totaalscore van 47,950 punten. Zij mag zich dus regiokampioen noemen! Daphne Hebels werd keurig tweede met 46,800 punten. Ook Anke Rooyakkers (1e op vloer) en Femke Hermans hebben zich geplaatst voor de volgende wedstrijd.
Pupillen 2 turnsters (11 jaar) Minke Hillman, Fenne de Jong, Dione de Vaan en Lauren Verhulst laten dit seizoen zien erg goed vooruit te zijn gegaan. Zo goed zelf dat zowel Fenne als Dione het hoogste cijfer op vloer lieten noteren van maar liefst 14,00 punten. Lauren liet wederom een prachtige brugoefening zien en Minke turnde erg strak op balk. Allen plaatsten zich voor de districtsfinale, waarbij Fenne zelfs op het podium haar zilveren medaille mocht ophalen.
Tenslotte senioren Nicole Rooyakkers en Sanne van der Vleuten. Nicole zat goed in de wedstrijd en behaalde op vloer met een super hoge flikflak-salto uiteindelijk het hoogste cijfer. Zij plaatste zich als 6e voor de districtsfinale. Sanne kwam hiervoor helaas tekort.

Zondag moesten de turnsters uit regio Brabant-Oost het opnemen tegen turnsters uit –West. Hiervoor hadden zich maar liefst 12 turnsters zich geplaatst. Allereerst instappers Jill Hermans en Emma Baggermans.
Jill liet zien duidelijk de beste te zijn vandaag met de hoogste score op brug, balk en vloer, dus nadat zij regiokampioene werd mag zij zich nu ook Brabants Kampioene noemen. Emma werd ondanks een mooie vloeroefening 10e.
Junioren Kirsten Bevers (als eerste geplaatst) en Linda Kuijpers mochten ook in de eerste wedstrijdronde laten zien wat ze konden. Kirsten had helaas haar dag niet, maar werd toch nog 6e. Linda keurig negende.
Ook Tessa van de Kerkhof ging als regiokampioene deze wedstrijd in. Zij heeft er hard voor moeten vechten om na een super balkoefening (hoogste punt van de wedstrijd 11,90) en mooie vloeroefening zich uiteindelijk ook als Brabants Kampioen te laten huldigen.

Pupillen 1 Danique Vreugde en Neeltje van de Ven waren allebei favoriet voor de gouden medaille. Danique was vandaag met een prachtige balkoefening de betere. Beide behaalden 12,40 voor de vloeroefening, echter met een ruim verschil werd Danique verdiend eerste. Neeltje kwam net tekort voor de bronzen medaille.
Linda van Beek en Merel Wilken, turnend in de derde divisie categorie ‘senioren’  moesten perfect turnen om kans te maken.
Zo was de verwachting. Al snel bleek dat de concurrentie voornamelijk kwam van de turnsters uit onze regio Brabant-Oost.
Met een hoge tsukahara (12,666) en prachtige vloeroefening (12,55), beiden de hoogste punten op deze toestellen, werd Linda verdiend Brabants Kampioene.
Merel turnde een stabiele wedstrijd wat haar de bronzen medaille opleverde.
Juniorturnster Kim van Lierop miste in Tilburg bij de regiokampioenschappen het goud op enkele tienden.. Dus ook nu zou het wederom spannend kunnen worden. Dat bleef het ook tot het laatste toestel. Kim stond er na een mooie balkoefening (2e punt), goede vloeroefening en strakke sprong goed voor. Helaas liet naar brugoefening niet helemaal zoals ze deze kan turnen en kwam ze 0,2 punten tekort voor de gouden medaille. Desondanks een prachtig resultaat met maar liefst 48,216 als eindscore.
Senioren Inge Berkers (divisie 2) en Lisette de Rijk (1e divisie) turnden helaas vanwege een blessure hun brugoefening. Hopelijk zijn zij eind maart weer opgeknapt wanneer de landelijk plaatsingswedstrijden gepland staan, voor doorstroming naar het NK.


Winst op vrijdag, zaterdag nog vier competitiewedstrijden     (19-02)
In Boxtel werd op vrijdagavond 18 februari de competitiewedstrijd tegen Tabitta-2 geturnd. Zo midden in het seizoen hebben de turnsters, uitkomend in de eerste/tweede divisie al heel wat wedstrijdritme opgedaan en begonnen meteen sterk. Merel Wilken behaalde op sprong 12,45, Tessa van de Kerkhof zag haar brugoefening met maar liefst 12,00 punten beloond worden, gevolgd door Mei Nin van der Sterren met 11,15. Kim van Lierop liet wederom een erg strakke balkoefening zien waarvoor zij 12,15 punten behaalde. Ook op vloer was HT veruit de betere en liet Kirsten Bevers met een mooie schroefsalto 11,95 noteren. Kortom met 16 punten verschil werd gewonnen van Tabitta. 
Vanmiddag waren er twee wedstrijden in Oisterwijk tegen Taxandria. Het onderbouwteam derde divisie bestaande uit Sanne Hermans, Fleur van de Hurk, Anouk Terbeek, Ilse Trieling en Amé van der Vorst turden een goede wedstrijd, maar konden helaas zowel op sprong, brug en balk geen winst pakken op de tegenstanders. Op Vloer konden ze iets van de opgelopen achterstand goed maken, waardoor Ilse individueel uiteindelijk nog de tweede plaats wist te behalen. Met een verschil van 5 punten werd helaas verloren.
Ondertussen turnden ook de bovenbouw derde divisie juniorenturnsters. Op sprong werd direct voor Iris van de Beek, Britt Claassen, Celine van Gerwen, Daphne Hebels en Britt Krebbers een voorsprong gepakt. Op brug en balk lagen de punten dichter bij elkaar, echter op vloer was HT weer veruit de betere. Het verschil had wat groter mogen zijn, maar een totaalscore van 176,300 tegen 171,350 was de winst voor onze turnsters. Zij zijn nog steeds volop in de race om poulekampioen te worden!
De uitslagen van de thuiswedstrijden tegen Avanti Helmond en V&K uit Uden volgen z.s.m.


Veel medailles bij toestelfinales in Eindhoven     (13-02)
Zondag 13 februari vonden in Eindhoven de toestelfinales voor de turnsters uitkomend in de eerste, tweede en derde divise plaats. Per toestel kon er dus een medaille behaald worden.
HT'35 wist maar liefst 29 medailles te winnen:
Jill Hermans (instap, niv. 8): sprong 3e, balk 3e, vloer 1e
Emma Baggermans (instap, niv. 8): brug 3e, vloer 3e
Romy van Lieshout (instap, niv. 9): balk 3e
Neeltje vd Ven (pupil 1, niv. 7): sprong 2e, balk 3e, vloer 1e
Danique Vreugde (pupil 1, niv. 7): balk 1e, vloer 2e
Tessa vd Kerkhof (jeugd, niv. 5): sprong 1e, brug 2e, vloer 2e
Kirsten Bevers (junior, niv. 5): brug 3e, vloer 2e
Celine van Gerwen (junior, niv. 5): sprong 3e
Kim van Lierop (junior, niv. 4): sprong 3e, brug 1e, balk 1e, vloer 3e
Pauke van Gerven (senior, niv. 4): sprong 1e
Merel Wilken (senior, niv. 4): sprong 3e
Linda van Beek (senior, niv. 4): brug 2e, vloer 1e
Kristel Rooijakkers (senior, niv. 4): balk 3e
Lisette de Rijk (senior, niv. 2): brug 1e, balk 1e, vloer 3e


Regiokampioenschappen divisie 3: zilver voor Linda, brons voor Kirsten     (12-02)
In Eindhoven vonden in de Tivoli sporthal de regiokampioenschappen plaats voor turnsters uitkomend in de derde divisie. Hiervoor hadden zich 21 turnsters geplaatst. In de eerste wedstrijdronde de beurt aan instappers (9 jaar) Romy van Lieshout, Sanne Hermans en Tessa van der Heijden. Het niveau was hoog en er werd streng gejureerd, dus er mochten geen fouten gemaakt worden. Romy wist zich als 8e knap te plaatsen voor de districtsfinale (21 mei in Prinsenbeek).
Ook de jeugdmeisjes kwamen deze ronde in actie. Lieke Rijkers plaatste zich mede dankzij een mooie vloeroefening als 8e voor zowel de landelijke halve finale (26/27 maart in Wieringerwerf) als samen met Sanne Gooren (18e) de districtsfinale. Sophie Pagen plaatste zich net niet.
's Middags de beurt aan de pupillen 1 (10 jaar) en junioren (14/15 jaar).
Wieske Leenders mag samen met Ilse Trieling naar Prinsenbeek. Dit geldt ook voor Britt Claassen, als reserve geplaatst voor deze wedstrijd en nu keurig 19e geworden. Linda Kuijpers deed het nog wat beter en mag ook naar de halve finale én Brabantse Kampioenschappen (26 februari in Valkenswaard). Kirsten Bevers turnde weer een goede wedstrijd, al kan ze beter. Verdiend werd zij vandaag derde en behaalde een bronzen medaille!!
Tenslotte de pupillen 2 (11 jaar) Evi Heesmans en Anouk Terbeek. Zij mogen als 14e en 18e naar Prinsenbeek. Ook alle seniorenturnsters stromen door naar een of meerdere wedstrijden.
Nanda van den Berg en Anne Dollekens mogen de districtsfinale turnen. Kristel Rooyakkers en Pauke van Gerven mogen ook naar de halve finale in Wieringerwerf. Merel Wilken werd vandaag zesde en mag ook nog in Valkenswaard uitkomen voor HT.
Linda van Beek liet voor het eerst weer haar tsukahara op sprong zien en wist zodoende de zilveren medaille te behalen vandaag. Zij plaatste zich uiteraard voor alle drie de genoemde wedstrijden. Proficiat!


Druk competitieweekend wederom succesvol: zes maal winst!      (06-02)
Zaterdagmiddag werd in het Turncentrum de competitiewedstrijd van de onderbouwmeisjes divisie 4 geturnd tegen "Variant" uit Lage Mierde. Voor HT'35 turnden Anne van Ekert, Fenne de Jong, Dione de Vaan, Lauren Verhulst en Marijne Vermeulen. Gestart werd op sprong, waarbij Dione meteen het hoogste cijfer liet noteren. Het beloofde een spannende wedstrijd te worden, want het ging gelijk op tussen beide ploegen. Op brug turnde Marijen maar liefst 13,55 punten bijeen. Ook Lauren behaalde 13,30 punten. Nog steeds slechts 2 punten verschil. Op balk moest dus netjes geturnd worden. Anne turnde een prachtige oefening waarvoor zij 12,90 scoorde. HT bleek nu duidelijk de betere, zo ook op vloer. Hier scoorde Fenne maar liefst 14,20 punten wat resulteerde in 207,55 voor HT'35 en 190,85 punten voor Variant. Individueel werden Dione eerste, gevolgd door Lauren, Anne en Fenne. Marijne werd keurig zesde.
Ook in Eindhoven werd tegen ETV geturnd, door het juniorenteam derde divisie. Britt Claassen, Celine van Gerwen, Daphne Hebels, Britt Krebbers, Linda Kuijpers en Lauren Peters turnden nu pas hun eerste competitiewedstrijd nadat een eerdere wedstrijd vanwege het slechte weer niet doorging. Na een spannende wedstrijd ging de overwinning mee naar Helmond!!
De andere geplande wedstrijd (jeugdmeisjes derde divisie) tegen ETV ging niet door, vanwege ziekte/blessures van de tegenpartij. Ook deze wedstrijd is dus gewonnen door HT.

Zondag zijn er nog drie wedstrijden in het Turncentrum Helmond geturnd. 'FlikFlak' uit Den Bosch (divisie 1/2 bovenbouw) en twee ploegen van 'HGC' uit Heesch waren te gast (divisie 3 onder- en bovenbouw).

De turnsters uitkomend in de hoogste 1e en 2e divisie, Inge Berkers, Tessa van de Kerkhof, Kim van Lierop, Judith van Lieshout en Lisette de Rijk startten goed op sprong, waarop direct een voorsporg werd gepakt. Op brug werden vervolgens mooie doorgeturnd. Ook met strakke balk- en vloeroefeningen werd de voorsprong niet meer uit handen gegeven. Ondanks dat de meisjes uit Den Bosch duidelijk meer trainingsuren maken, won HT'35 verdiend deze wedstrijd!

De onderbouwmeisjes startten vandaag op vloer. Evi Heesmans, Michelle Hermans, Tessa van der Heijden, Juultje en Wieske Leenders en Romy van Lieshout turnden mooie oefeningen. Ook op sprong werden mooie overslagen geturnd. De verschillen waren echter klein met HGC, dus er mochten geen fouten gemaakt worden. Na balk en vloer werd duidelijk dat met 5 punten verschil de winst in Helmond bleef.
Ondertussen moesten ook de bovenbouw divisie 3 turnsters hun derde competitiewedstrijd tegen HGC turnen. Gestart werd op balk door Nanda van den Berg, Anne Dollekens, Fleur Dongelmans, Pauke van Gerven, Kristel en Anke Rooijakkers. Na een wat moeilijke start werd op vloer strak geturnd en werd het verschil tussen beide ploegen langzaam groter. Vooral de sprong van Pauke (overslag-salto) was erg mooi en tot stand! Nadat als laatste de brugoefening geturnd waren, bleek het verschil opgelopen tot maar liefst 10 punten! Proficiat!!
Ze uitslagen zijn te vinden via 'wedstrijdturnen' ® 'uitslagen' ® '2011'4 schuimrubber-matras-kussens van 85 x 60 cm (met hoes)


Af te halen bij:
Henny van Heijster, Snelliusstraat 10, Helmond,
Tel. 532487
Email: secretariaat@ht35.nl


Dubbele competitiewinst     (30-01)
Zondagochtend werden er behalve de wedstrijden in Tilburg ook nog twee competitiewedstrijden geturnd in het TurnCentrum in Helmond. 'De Molenwiek' uit Asten was op bezoek, divisie 3 bovenbouw. Voor HT'35 deden Sanne Gooren, Laura Hobeijn, Sophie Pagen, Lieke Rijkers, Robin Sanders en Marieke Verhees mee. Er werd na het toestel sprong tegen een lichte achterstand aangekeken, die op brug al wat werd weggewerkt door mooie oefeningen van Robin en Sophie. Op balk werd het verschil gemaakt, waar vooral Sanne en Lieke erg strak turnden. Na mooie vloeroefeningen was de winst van bijna zeven punten een feit!
Ook de onderbouwmeisjes uitkomend in de derde divisie turnden hun tweede wedstrijd. Sanne Hermans, Anouk Terbeek, Ilse Trieling en Amé van der Vorst moesten het met z'n vieren doen. Er mochten dus geen fouten gemaakt worden tegen OJC uit Rosmalen. Op sprong en balk waren de tegenstanders beter, op brug werd door HT een hoger puntentotaal geturnd, echter op vloer waren onze meisjes een klasse beter. Hier werd de achterstand met een verschil van maar liefst 10 punten ruim goedgemaakt. Ilse was individueel de beste met ruim 50 punten. Opnieuw een overwinning voor deze ploeg! Proficiat train(st)ers en turnsters!


Regiokampioenschappen divisies 1 en 2: Jill, Danique en Tessa worden kampioen!!     (30-01)
In sporthal T-Kwadraat in Tilburg werden dit weekend door turnvereniging K&K de regiokampioenschappen voor de turnsters uitkomend in de hoogste divisies. HT'35 was met 11 turnsters vertegenwoordigd.
De jongste meisjes, categorie instap, Jill Hermans en Emma Baggermans waren met junior Kim van Lierop 's morgens ingedeeld in de eerste wedstrijdronde.
Na de warming-up liet Jill op het eerste toestel meteen zien goed in vorm te zijn. Op balk liet zij de hoogste score noteren en op zowel sprong als brug werd ze tweede. Ook op vloer heeft ze een toestelfinale behaald, zo ook Emma. Ook zij liet een mooie oefening op muziek zien. Emma werd keurig zesde, echter Jill was vandaag de verdiende winnaar met maar liefst 51,450 punten.
Kim beeindigde haar mooie brugoefening waarin zij zowel losom-handstand als een reuzenzwaai laat zien, helaas met een val. Ook op balk heeft ze wat puntjes liggen, echter met een hoge moeilijkheidsgraag op vloer en mooie half in-heel uit op sprong behaalde zij een keurige tweede plaats en vier toestelfinales.
In de tweede wedstrijdronde was eerste divisie turnster Lisette de Rijk aan de beurt. Zij begon geblesseerd aan de wedstrijd, wat haar wat punten heeft gekost op vloer. Op sprong liet ze een goede tsukahara zien en ondanks een val van de balk behaalde zij 10,85 punten. Uiteindelijke stond ze met een vierde plaats net naast het podium, maar plaatste ze zich wel voor alle vier de toestelfinales.

Pupillen 1 Neeltje van de Ven, Juul Vos en Danique Vreugde startten vandaag op brug. Danique moest als allereerste en turnde meteen een prachtige oefening waarin ook haar zolendraai lukte. Het leverde haar het derde punt van de wedstrijd op. Op balk liet Neeltje haar boogje zien, turnde een strakke oefening en behaalde hier het hoogste punt. Dit deed zij ook op vloer.  Ondanks dat Neeltje met haar goede sprong nog dicht in de buurt kwam, wist Danique vandaag de voorsprong te behouden en werd met 50,675 regiokampioen. Ook Juul turnde een hele goede wedstrijd en wist zich als 11e de plaatsen voor de landelijke voorwedstrijd.
Inge Berkers, senior tweede divsie, startte met een mooie vloeroefening, maar viel helaas in haar laatste serie. Ondanks dat toch nog een toestelfinale. Zo ook op sprong voor haar tsukahara. Op brug en balk turnde ze stabiel en werd in een groot deelnemersveld keurig vijfde.
Zondagochtend tenslotte de beurt aan jeugdmeisjes Tessa van de Kerkhof, Judith van Lieshout en Mei Nin van der Sterren . Begonnen werd op sprong, waar Tessa meteen het hoogste punt liet noteren. Ze was dan ook niet van plan de leiding af te staan en liet vervolgens een mooie brug, balk en strakke vloeroefening zien. Met een totaal van ruim 46 punten werd ze verdiend regiokampioen! Judith had pech op vloer, omdat haar muziek er halverwege haar oefening mee stopte. Gelukkig turnde ze goed door en leverde dit weinig aftrek op. Mei Nin liet op alle toestellen wat puntjes liggen, maar heeft zich net als Tessa en Judith geplaatst voor de volgende landelijke wedstrijd.
De uitslagen zijn hier te vinden..


Regiokampioenschappen heren, divisie 3-4-5     (29-01)
Na een lange rit van ruim 1,5 uur richting Sas van Gen kunnen we bijna meteen van start. In de eerste ronde zitten Jurgen Verlijsdonk (div. 4, niv. 10) en Allard Venema (div. 3, niv. 9). De concurrentie is groot en de jongens zijn niet helemaal wakker. Jurgen turnt desondanks een strakke wedstrijd en eindigt op de 5e plaats. Allard had de 1e twee toestellen wat moeite, maar pikte uiteindelijk het juiste ritme op en behaalde op ringen het op één na hoogste punt! Helaas niet genoeg om zijn mindere toestellen in te halen, hij eindigt op de 7e plaats.
In de middag zijn de jeugdturners div. 5 niv. 10 aan de beurt, Cristhian van Schijndel en Dave Peters. Zij starten op brug en laten daar meteen zien dat zíj de concurrentie zijn! De wedstrijd gaat heel goed met her en der een foutje. Even lijkt het er op dat Dave onderin gaat eindigen maar hij pakt zich op en turnt twee goede laatste toestellen waardoor hij zichzelf net op het podium turnt. Cristhian blijft constant turnen en turnt zich in zijn 1e regionale wedstrijd meteen naar het hoogste podium.
Al met al dus een goede wedstrijd, zie hier de uitslag!


Voorwedstrijden regiokampioenschappen derde divisie     (23-01)
Dit weekend vinden er in Oss 'kwalificatie'wedstrijden voor de regiofinale plaats, voor turnsters turnend in de derde divisie plaats. 's Morgens was het allereerst de beurt aan de jeugdmeisjes Sanne Gooren, Laura Hobeijn, Sophie Pagen, Sarah Riad en Lieke Rijkers. Er werd begonnen op vloer, waar Lieke meteen een mooie oefening liet zien goed voor een toestelfinale.
Op sprong blijft het moeilijk om over een pegasus van 1.25m te komen, echter ook hier werd goed gepresteerd. Sophie en Laura lieten vervolgens strakke oefeningen op brug zien, wat beloond werd met 11.75 voor beiden.  Ook Sarah turnde erg netjes en kreeg hiervoor 11.65. Sanne bleef scherp tot het einde wat leidde tot een erg goede balkoefening, 11.05 punten. Goed voor een toestelfinale. Zowel Sanne (7e), Lieke (11e) als Sophie (14e) wisten zich te plaatsen voor de regiofinale.
Ook bij de junioren was HT'35 goed vertegenwoordigd met maar liefst 8 turnsters. Helaas was Britt Krebbers ziek en meldde zich af. Celine van Gerwen turnde haar eerste wedstrijd voor HT en liet ondanks een mindere voorbereiding vanwege blessures een goede sprong zien, waarvoor zij een toestelfinale behaalde. Britt Claassen was op dit toestel de beste vandaag, maar moet nog even afwachten of zij mee mag doen met de finale. Zij is eerste reserve.
Marieke Verhees en Iris van de Beek kwamen helaas tekort. Zo ook Lauren Peters, echter mag zij nog wel meedoen aan de toestelfinale sprong. Linda Kuijpers turnde vier mooie oefeningen en plaatste zich als 9e voor de regiofinale.

Er kan er echter maar een de beste zijn en dat was Kirsten Bevers, met 4 toestelfinales (eerste op vloer!) en ruim verschil op de nummer twee behaalde zij 47,100 punten en dus won zij de gouden medaille!!

Zondagochtend waren als eerste de pupillen 1 aan de beurt. Gestart werd op vloer door Michelle Hermans en zette een mooie oefening neer. Ilse Trieling scoorde hier het hoogste en ook op sprong liet zij de mooiste overslag zien. Ook Wieske Leenders turnde een goede wedstrijd en liet een mooie brugoefening zien. Voor Amé van der Vorst moesten haar beste toestellen nog komen. Zowel op brug als balk behaalde zij het hoogste resultaat en plaatste zich daarmee als eerste voor de toestelfinales.
Alle meisjes kwalificeerden zich voor de regiofinale en voor Ilse leverde dat zelfs een zilveren medaille én vier toestelfinales op!!!

Voor de instappers Romy van Lieshout, Tessa van der Heijden en Sanne Hermans was het vandaag de allereerste officiële wedstrijd. Gestart werd op balk, waar Romy meteen het hoogste punt liet noteren.. en vervolgens ook op vloer. Tessa liet op zowel sprong als balk mooie oefeningen zien waarmee ze plaatse voor de toestelfinales. Ook Sanne turnde een goede wedstrijd en mag ook naar de toestelfinale balk. Uiteindelijk werd ze 5e, Tessa heel knap derde maar er was er maar één de beste vandaag: Romy behaalde met 48,516 punten de gouden medaille!
In de laatste wedstrijdronde was het de beurt aan de pupillen 2 Evi Heesmans, Anouk Terbeek en Fleur van de Hurk. Fleur had wat pech bij sprong, maar wist toch nog met een mooie vloeroefening, net als Anouk en Evi, de toestelfinale te bereiken. Evi deed het nog een beetje beter vandaag en deed ook nog op brug. Ze behaalde uiteindelijk de vijfde plaats. Ook Anouk plaatste zich voor de regiofinale.
Tenslotte de senioren, Linda van Beek, Nanda van den Berg, Anne Dollekens, Fleur Dongelmans, Pauke van Gerven, Kristel Rooyakkers en Merel Wilken, verdeeld over twee toestellen.. niet heel erg makkelijk wanneer er maar één trainer is. Maar de dames hebben elkaar goed geholpen, waardoor een goede wedstrijd werd geturnd. 
Pauke liet vandaag voor het eerste overslag-salto en Merel tsukahara op sprong zien. Linda, terug van een zware blessure, liet een prachtige vloeroefening zien, wat beloond werd met de hoogste score: 12,75! Kristel liet wederom een stabiele balkoefening zien met voor het eerste als afsprong auerbachsalto.
Individueel ging het zilver vandaag naar Pauke en Merel werd met een klein verschil derde. Ook de andere dames hebben zich geplaatst voor de regiofinale, al moet Fleur nog even afwachten of ze ook daadwerkelijk mee mag doen, als eerste reserve.

Al met al wederom een succesvol wedstrijdweekend: tweemaal goud, zilver en brons.. en in totaal 35 toestelfinales!
Volgend weekend is het de beurt aan de turnsters uitkomend in de hogere eerste en tweede divisie, succes!!
(zie hier de uitslagen)


Succesreeks gaat voort, opnieuw competitiewinst     (17-01)

Zaterdagmiddag vond in Rosmalen de tweede competitiewedstrijd tegen OJC plaats voor de bovenbouwturnsters, uitkomend in de combinatie van hoogste 1e en 2e divisie.
Voor HT’35 ditmaal senioren Inge Berkers en Merel Wilken, junioren Kim van Lierop en Kirsten Bevers en jeugdturnster Tessa van de Kerkhof.
Op sprong werd goed gestart door Inge met een mooie tsukahara gehurkt, waarvoor zij 11,70 scoorde. Merel wilde deze sprong voor het eerst tijdens een officiële wedstrijd laten zien, maar kwam helaas niet goed van de pegasus waardoor voor een alternatief gekozen moest worden. OJC leidde na het eerste toestel, echter de HT-meiden vochten zich sterk terug en wonnen brug en balk overtuigend, waardoor de basis voor een overwinning werd gelegd. Kim liet vervolgens nog de hoogste score op vloer noteren (12,00) echter Tessa was vandaag individueel de beste met een totaal van 45,300 punten. Met ruim zeven punten verschil ging de overwinning mee naar Helmond!

Zaterdag 22 en zondag 23 januari vinden in Oss de regionale voorwedstrijden voor de turnsters uitkomend in de derde divisie plaats. Er doen maar liefst 32 HT-meiden mee, die allen willen strijden voor een plaatsje in de regiofinale maar ook voor de toestelfinales. Allen veel succes toegewenst!


Competitiewedstrijd in Oss     (09-01)
Ondanks het drukke weekend met individuele regiowedstrijden, werd er ook nog een competitiewedstrijd geturnd. Het 'seniorenteam', uitkomend in de derde divisie, kwamen tegen Turnoss in actie: ditmaal waren dat Linda van Beek, Nanda van den Berg, Pauke van Gerven, Eline Koppens, Kristel en Anke Rooyakkers.
Voor Linda weer de eerste wedstrijd na haar zware knieblessure vorig seizoen.
De gymzaal waarin geturnd moest worden, was niets in vergelijking met onze mooie turnhal, echter er werd erg goed geturnd door de HT meiden. Er werd goed gestart op sprong, waarbij Pauke knap haar overslag-heel doorsprong ondanks de beperkte ruimte. Op brug werden helaas enkele onnodige foutjes gemaakt, maar wist Nanda haar oefening goed door te turnen en het hoogste (11,30) punt te scoren. Eline (10,35) en Anke (10,55) turnden foutloos op balk en Kristel spetterde zoals altijd op vloer, waarvoor zij 11,35 behaalde. Op dit toestel moesten wel enkele oefeningen wat aangepast worden qua moeilijkheid, omdat de tumblingbaan duidelijk minder vering had, dan de turnsters gewend waren. Kristel en Anke werden individueel eerste en tweede en dus ging de overwinning met ruim 5 punten verschil mee naar Helmond! 


Succesvolle start van 2011: vijf podiumplaatsen!!     (08-01)
Op zaterdag 8 januari moesten alle turnsters uitkomend in de vierde divisie hun eerste individuele wedstrijd van het nieuwe seizoen turnen.. de voorwedstrijden voor de regiowedstrijd/finale. 's Morgens allereerst de beurt aan de instappers. Voor hen echt de eerste officiele wedstrijd.
Celynne Frijters miste net het podium en behalve Elke van de Pol en Marijne Vermeulen wist ook Anne van Ekert, net uit het gips na een breuk in haar elleboog, zich knap te plaatsen voor de finalewedstrijd.
Ook de jeugdmeisjes hadden er zin in. Fabiënne Wachters scoorde op brug het hoogste punt en werd daarom verdiend eerste. Ook Lindsey de Brouwer liet een spetterende oefening op vloer zien en werd vierde, gevolgd door Maud van den Heuvel (7e) en Sanne van der Pijl (12e).
De junioren waren vandaag het meest succesvol wat resulteerde in een geheel HT-podium door Daphne Hebels, Anke Rooyakkers en Robin Sanders. Kaylee Schepers werd 5e en Femke Hermans knap 8e. In totaal wisten zij 14 toestelfinales bij elkaar te turnen.

Dione de Vaan, pupil 2, had vandaag een echte superdag en turnde een strakke wedstrijd waardoor zij overtuigend de gouden medaille mee naar huis mocht nemen en zich plaatste voor alle vier de toestelfinales. Fenne de Jong werd 4e, Lauren Verhulst 5e en Minke Hillman, na een lange vliegreis net terug van vakantie, erg knap 6e!
Zodoende plaatsen alle !! turnsters zich voor de regiofinale, welke 26 februari wordt geturnd en sleepten zij tezamen maar liefst 38 toestelfinales in de wacht. De volledige uitslag is hier te vinden..
De foto's via "foto's" ® "landelijke wedstrijden" ® "regiokampioenschappen"