2012

Nieuwsarchief 2012

Viermaal winst, dus met een goed geval de feestdagen in! (23-12)
Zaterdagmiddag vonden in het turncentrum twee competitewedstrijden plaats in de derde divisie, zowel boven- als onderbouw tegen SOS Goirle. Het onderbouwteam bestaande uit Celynne Frijters, Sanne Hermans, Elke v.d. Pol en Manouk Swinkels, begon ijzersterk op balk en gaven deze voorsprong niet meer uit handen. Met ruim twintig punten verschil werd er gewonnen. Manouk was individueel de beste, mede door een bijna foutloze sprong!
Het bovenbouwteam (Lindsey de Brouwer, Celine van Gerwen, Minke Hillman, Wieske Leenders, Sophie Pagen en Amé v.d. Vorst) turnde een goede (tweede) wedstrijd en ook nu bleef de winst in Helmond.

Zondags kwam het bovenbouw 1e/2e dvisie team in actie tegen V&K uit Uden. Omdat de helft van de turnsters in dit team op vakantie was, kon er niet in de sterkste opstelling worden aangetreden. Dit bleek uiteindelijk ook niet nodig, want door Inge Berkers, Tessa v.d. Kerkhof, Kim van Lierop, Judith van Lieshout en Mei Nin v.d. Sterren werd goed geturnd waardoor er met ruim 8 punten gewonnen werd. Tegelijkertijd werd er door de vierde divisie turnsters (bovenbouw) geturnd. Voor hen de eerste competitiewedstrijd van dit seizoen. Michelle Hermans, Maud v.d. Heuvel, Juultje Leenders, Melissa Muller, Sanne v.d. Pijl en Anouk Terbeek namen het op tegen SOS Goirle. Na vier toestellen bleek het verschil 11 punten in het voordeel van HT. Proficiat!


Goed begin van competitieseizoen HT'35 (16-12)
Dit weekend vonden de eerste competitiewedstrijden plaats. Afgelopen zaterdag werden er twee wedstrijden in Heesch tegen HGC geturnd. Voor de jongste meisjes is er nieuwe oefenstof ontwikkeld. HT'35 komt met instappers Anouk van Aerle, Daphne Donkers, Suze Kleijn, Esmee Manders, Charlotte Schapendonk, Daantje v.d. Ven en Grietje Willems in de hoge categorie "N2". Er werd erg mooi geturnd, maar dat hadden zij vorig weekend in Tilburg ook al laten zien. Met een verschil van maar liefst 40!! punten werd er gewonnen. Suze werd met ruim 50 punten individueel eerste.
Tevens de beurt aan de bovenbouw turnsters uitkomend in de derde divisie. HT'35 heeft hierin 3 teams. Team 1, bestaande uit Laura Hobeijn, Lauren Peters, Sarah Riad, Anke Rooijakkers, Marieke Verhees en Fabiënne Wachters lieten her en der wat puntjes liggen en wisten het hierdoor erg spannend te houden. Wat bleek, er werd door beide teams evenveel punten gescoord. Dat is de afgelopen jaren nog nooit voorkomen..
Zondag in het turncentrum de beurt aan team 2 turnend in de derde divisie, zij turnden tegen SOS uit Goirle. Britt Claassen, Eline Koppens, Britt Krebbers, Linda Kuijpers, Ilse Trieling en Dione de Vaan lieten mooie oefeningen zien. Britt Claassen sprong voor het eerst een tsukahara gehoekt, wat haar 12,85 punten opleverde. Met een ruime overwinning is dit team de competitie goed gestart.
In Asten vond er tegelijkertijd een dubbele wedstrijd plaats tegen 'De Molenwiek':
Ook team 3 / divisie 3 (Iris v.d. Beek, Lindsey de Brouwer, Celine van Gerwen, Wieske Leenders, Sophie Pagen, Robin Sanders, Amé v.d. Vorst) en het onderbouw team divisie 4 (Bo Derks, Anne van Ekert, Merle Hoogveldt, Jeanelle Kivits, Maisy van Tuijl) hebben beide gewonnen! Op naar volgend weekend...


Geslaagd! (15-12)
Afgelopen week heeft Maya van Doren haar assistentencursus niveau 2 met succes afgerond en is Nanda van den Berg vandaag voor trainerscursus niveau 3 geslaagd.
Beiden proficiat!


Open Tilburgse Kampioenschappen: HT'35 gooit hoge ogen (09-12)
Zaterdag 8 en zondag 9 december vonden de eerste grote regionale turnwedstrijd plaats voor turnsters uitkomend in de 1e t/m 3e divisie. HT'35 nam maar liefst twaalf keer eremetaal mee naar Helmond: Brons voor Tessa van de Kerkhof (1e divisie junior), Sophie Pagen (3e divisie junior) en Linda Kuijpers (3e divisie senior).
Zilver werd er veroverd door Anouk van Aerle (Instap N2), Elke van de Pol (3e divisie pupil 2), Jill Hermans (1e divisie pupil 2), Lara Teerlink (2e divisie jeugd), Britt Claassen (3e divisie senior) en Inge Berkers (2e divisie senior). Gouden medailles werden in de wacht gesleept door Celynne Frijters (3e divisie pupil 2), Eline Koppens (2e divisie senior) en Lisette de Rijk (1e divisie senior).
Op deze website zijn de volledige uitslagen te vinden.
We wensen alle turnsters en train(st)ers opnieuw een goed weekend toe, want na dit succesvolle begin van velen, gaan volgende week ook de teamcompetities van start. Zowel op zaterdag 15 als zondag 16 december vinden er uit en thuis in het turncentrum wedstrijden plaats. Succes!


Sinterklaasviering 2012 (24-11)
Ongeveer 120 kinderen waren naar het turncentrum gekomen voor de jaarlijkse Sinterklaasviering, ook dit jaar heeft de goedheiligman tijd vrijgemaakt om naar onze turnvereniging HT'35 te komen. De kinderen moesten dan ook geduld opbrengen voordat Hij samen met z'n pieten arriveerden, vele liedjes werden gezongen, nog harder en harder. Gelukkig, om 10:30u kwamen ze met een warm welkom binnen... en dus kon er begonnen worden. De groepjes waren al gemaakt, waarna de 10 verschillende stations een voor een voorbij kwamen: brug, balk.. nee daklopen, springen op de trampoline en in de valkuil. Ook werd en geturnd op de lange mat en mochten de kinderen laten zien wat ze allemaal al hebben geleerd bij het turnen.
Zelfs de pieten hadden nog een dansje ingestudeerd, de Pieten-style. Ondanks de crisis had Sinterklaas een cadeautje voor alle kinderen meegenomen en was er een heus Pieten-diploma! ... Foto's - Activiteiten - Sinterklaas


Jaarlijkse clubkampioenschappen voor recreanten (11-11)
Gisteren vonden in het Turncentrum Helmond de jaarlijkse clubkampioenschappen voor onze recreanten plaats. Ondanks dat dit (onbewust) samenviel met de start van carnaval, was de opkomst overweldigend. Een volle turnhal met enthousiast publiek om alle turners en turnsters aan te moedigen, leidde tot geweldige prestaties.
Iedereen verdiende een prachtig diploma en een herinneringsmedaille. Daarnaast natuurlijk de nummers één, twee en drie.
Zie hier de uitslagen.


HULP GEVRAAGD!
Beste Ouders,
Op zondag 25 november (wedstrijdgroepen) zijn weer de jaarlijkse clubkampioenschappen. Zoals jullie wel begrijpen vergt zo'n dag weer heel wat voorbereiding. Deze dagen kunnen alleen tot stand komen door de vrijwilligers die bereid zijn om er weer geslaagde dagen van te maken.
Wij zijn dan ook op zoek naar ouders die bereid zijn, ons een handje te komen helpen.
Heb je een dagdeel of een hele dag de tijd om in onze gezellige koffiecorner voor de bezoekers te komen helpen?
Mocht je zin en tijd hebben, horen we het graag zo snel mogelijk. Wij hopen weer op een gezellige dag en veel hulp!Turnkamp in Ommel (16-09)
Oléee, olé, olé, olé… nee, helemaal niet! Want helaas, het zit er weer op. HT was in het zonnige weekend van 14-16 september op turnkamp in Ommel, bij ‘Ons Thuis’. Een stortbui verstoorde de binnenkomst van de kinderen, maar al snel genoeg werd het droog. Ouders uitzwaaien en beginnen.. waaraan eigenlijk? Nou, genieten van een geweldig weekend met als thema ‘beroepen’. Dus de bloemisten, boeren, bouwvakkers, doktoren, kokken, matrozen, militairen, piloten, politie, schilders en werkelozen waren ditmaal de namen van de verschillende groepen.
De kennismakingsspelletjes en het maken van een joker, die ingezet kon worden voor verdubbeling van de punten, werden als eerste gedaan op vrijdag. Er werd heerlijk geknutseld en gespeeld. Na de groepsfoto’s tijd om buiten verder te gaan. De jongste kinderen bleven naast de boerderij om gekleurde kaartjes te zoeken (valt niet mee hoor als het donker is) en de ouderen mochten op zoek naar verstopte personen, enge mensen! Vooral als je aangevallen wordt door een bokser of een man met hark. En dan ook nog een lint volgen door het grote bos, brr
Gelukkig is iedereen weer heelhuids teruggekomen en was het tijd voor wat lekkers.
Op tijd naar bed, eheh.. want zaterdagochtend tijd voor ochtendgymnastiek en een lekker ontbijt.
Vandaag een druk programma: op naar Ommel voor de vossenjacht. Wat een rare mensen staan er toch op straat.. “Lang geleden dat ik zo’n jonge non gezien heb, ben je nog in opleiding?”.. of “volgens mij lig jij hier niet zomaar…” Wat een geweldige ochtend! Een lange wandeltocht, maar veel plezier gehad. Na de lunch 4-op-een-rij op het veld en op zoek naar ‘beroepen’ (kaartjes) in het bos.
De frietjes en snack gingen als warme broodjes, nee.. frietjes over de toonbank!
Gelukkig was er nog wel vrije tijd, tijd om het optreden voor ons eigen “HT got talent” voor te bereiden. Maar liefst 26 aanmeldingen, van zang tot dans, blokfluiten en twirlen. Voor de solisten een welverdiende prijs en natuurlijk een officieel podium: Sara en Laura wisten de eerste plaats te behalen. Merle, Bo en Jinky werden tweede en het vijftal Emmy, Joya, Lieke, Suus en Floor derde.
Nog even lekker swingen in de disco en dan snel naar bed (de vermoeidheid sloeg bij velen toch al wel toe). Zondagochtend een eerste kennismaking met de zumba-dans die later voorgedragen gaat worden aan de ouders. Ontbijten en snel naar het veld, want alle kinderen hadden allang zo’n supergave stormbaan zien staan. Er stond nog een zeskamp op het programma: het vliegende tapijt, oberen, blind volleyballen, touwtrekken en eieren gooien (maar waterballonnen zijn eigenlijk veel leuker met dit mooie weer!). Een super leuke afsluiting van dit mooie weekend.
Nog even wat eten.. die soep en worstenbroodjes waren zo op en toen, helaas.. de eerste ouders kwamen de kinderen alweer ophalen… maar wie heeft er gewonnen dan?! De doktoren en bloemisten hadden het beste gepresteerd tijdens alle spellen en mochten hun prijs ophalen.
Tenslotte het beloofde zumba-optreden en vervolgens voldaan naar huis!
Allen ontzettend bedankt voor dit ge-wel-dige weekend.. en Maureen, ontzettend bedankt voor de afgelopen jaren!
Ga naar foto's, activiteiten, turnkamp om de foto's te bekijken...


Nieuw seizoen inmiddels weer van start (10-09)
Vanaf augustus zijn alle groepen binnen onze vereniging weer van start gegaan en staan ook de eerste activiteiten alweer voor de deur. Komend weekend zal het jaarlijkste turnkamp opnieuw in Ommel bij 'Ons Thuis' een groot feest worden. Bijna 120 kinderen hebben zich in de leeftijd van 7 t/m 12 jaar opgegeven, we hebben er allemaal verschrikkelijk veel zin in .
De laatste voorbereidingen worden getroffen door de AC en leiding, om er een onvergetelijk weekend van te maken.
Begrijpelijk dat de turnlessen op vrijdag, zaterdag en zondag dan ook niet doorgaan.
We hebben er zin in!

Kinderen vanaf 8 jaar krijgen een brief en bijbehorend boekje om deel te nemen aan de grote clubactie. Hoe meer loten, hoe meer kans op 100.000,-
En zelf maken de verkopers ook nog kans op een leuke prijs, dus zet'm op!


Seizoensafsluiting HT’35
In speeltuin Helmond-West hebben turn(st)ers, train(st)ers, bestuur en andere verwillig(st)ers met een gezellige barbecue het ongekend succesvolle wedstrijdseizoen afgesloten. 2011 – 2012 was een topseizoen met meer dan honderd medailles tijdens regionale, districts- en landelijke wedstrijden tot op het hoogste niveau! Dat zijn er in totaal teveel om op te noemen. Daarom de top 5 in samenvatting:
- Lara Teerlink (pupil 2) en Merel Wilken (senior) veroverden allebei zilver tijdens de meerkamp van de Nederlandse Kampioenschappen 3e divisie.
- Guusje van de Ven (instap) haalde de zilveren medaille tijdens de toestelfinale balk van de Nederlandse Kampioenschappen in de 2e divisie.
- Jill Hermans (pupil 1) en Tessa van de Kerkhof (junior) verdienden ook allebei een zilveren plak tijdens de toestelfinale balk van de Nederlandse Kampioenschappen, maar dan in de hoogste 1e divisie.

Tijdens deze viering van successen zijn ook de geslaagden van de vereniging traditiegetrouw in de bloemetjes gezet en last, but nog least hebben de ploeggenoten van senior Linda van Beek een mooi beeld van een turnster cadeau gegeven, omdat ze helaas een punt heeft moeten zetten achter haar succesvolle eigen turncarrière. Gelukkig is ze ook al jaren trainsters en blijft ze als zodanig ook actief voor haar club. En daar zijn haar pupillen, medetrain(st)ers en bestuur erg blij mee! We wensen iedereen een ontspannen vakantie en zien onze trouwe en mogelijk ook nieuwe leden graag terug in het niveau seizoen. De groepen starten weer vanaf 13 augustus.


Meest succesvolle clubteamkampioenschappen ooit! (17-06)
HT’35 was dit jaar, in samenwerking met de KNGU de organiserende vereniging van de jaarlijkse clubteamkampioenschappen. Een turnwedstrijd waarbij niet individueel maar als team gepresteerd moet worden op alle vier de toestellen. HT’35 was met maar liefst elf teams vertegenwoordigd in de zes verschillende categorieën.
Michelle Hermans, Wieske Leenders, Ilse Trieling en Amé van der Vorst vormden team 1 in niveau 5-6-7 onderbouw. Zij behaalden de 7e plaats. Team 2 bestond uit Lara Teerlink, Jill Hermans en Danique Vreugde. Drie punten tellen per toestel, dus er mochten geen fouten gemaakt worden. Met slechts een verschil van 0,8 punten behaalden zij een mooie derde plaats.
Team 1 uitkomend in niveau 5-6 bovenbouw bestond uit Lieke Rijkers, Sophie Pagen, Linda Kuijpers, Nicole Rooyakkers en Eline Koppens. Zij turnden in de tweede wedstrijdronde en stonden met een groot verschil eerste in de tussenstand. In ronde drie nog de beurt aan team 2 (Britt Krebbers, Marieke Verhees, Lindsey de Brouwer en Iris van de Beek). Het beloofde erg spannend worden en na vier goede toestellen mochten zij het brons in ontvangst nemen. Team 1 bleek ook niet in te halen door de andere teams, dus voor hen verdiend goud!
Ook op zaterdagmiddag de beurt aan de twee teams uitkomend in de hoogste niveaus 2-3-4, beide beginnend op brug. Team 1, Inge Berkers, Tessa van de Kerkhof, Lisette de Rijk en Kim van Lierop begonnen goed. Lisette turnde voor het eerst een hoge dubbel salto van de brug.
Team 2 liet zich niet kennen, Kristel Rooyakkers, Merel Wilken, Celine van Gerwen, Britt Claassen en Kirsten Bevers turnden ook goed. Met een klein verschil was er goud voor team 1 en zilver voor team 2.. Wat een overmacht van HT’35!!

Zondag opnieuw een drukke wedstrijddag. ’s Morgens de beurt aan het enige team uitkomend in niveau 10-11: Merle Hoogveldt, Jinky van der Heijde, Jeanelle Kivits, Bo Derks en Michelle Allotey. Van de 9 teams werden ook zij,… overtuigend kampioen!
Niveau 8-9 onderbouw, team 1 moest al vroeg hun wedstrijd turnen. In ronde 1 waren Anne van Ekert, Elke van de Pol, Marijne Vermeulen, Celynne Frijters en Maisy van Tuijl een klasse apart ten opzichte van de andere teams… een ruime voorsprong in de tussenstand.. na twee ronden was het verschil al duidelijk kleiner geworden en in ronde drie ook de beurt aan team 2 van HT’35: Luna Stol Wijk, Manouk Swinkels, Daantje Vos, Guusje van de Ven en Sanne Hermans. Wat werd er goed geturnd en zij wisten als enige het eindtotaal van team 1 te verbeteren. Opnieuw een dubbel en dus goud en zilver voor HT’35.
Tenslotte in de andere baan de beurt aan niveau 7-8 bovenbouw. Team 1 kwam als eerste aan de beurt. Renske Raaijmakers, Sanne van de Pijl, Dione de Vaan en Minke Hillman lieten strakke oefeningen zien en ook zij wisten in de tussenstand de eerste plaats te bezetten. In de laatste ronde team 2 bestaande uit Juultje Leenders, Fenne de Jong, Fleur van den Hurk en Melissa Muller. Ook zij turnden erg goed en wisten een knappe vijfde plaats te behalen. De nummers 1, 2 en 3 van de tussenstand werden echter niet meer ingehaald en dus ook hier een overwinning.

Kan het nog beter? Eigenlijk niet.. Een van de meest succesvolle clubteamkampioenschappen ooit, waarschijnlijk.. Dit is nauwelijks te overtreffen, maar volgend jaar gaan we het opnieuw proberen.
Dit was namelijk de laatste wedstrijd van het seizoen 2011-2012, dus op naar volgend jaar. Andere oefeningen voor vele turnsters, nieuwe verplichte oefenstof en dus een grote uitdaging voor de train(st)ers. Maar eerst nog even nagenieten van dit prachtige resultaat!
Zie hier de resultaten..


Tweemaal podium bij Districtsfinale, viermaal competitiekampioen 2012 (11-06)
Afgelopen weekend stond in het teken van de districtsfinale (regio Zeeland - Brabant en Limburg) en de finalewedstrijden van het competitieseizoen.
In sporthal de Belleman te Valkenswaard was HT'35 groots vertegenwoordigd: op zaterdag maar liefst 16 turnsters en op zondag streden nog vier ploegen om te titel competitiekampioen 2012.
Zaterdagochtend turnden instappers Luna Stolwijk (10e) en Manouk Swinkels (18e) beide een goede wedstrijd, Luna behaalde zelfs op sprong het 2e punt. In de andere baan de beurt aan junioren Britt Krebbers (4e), Robin Sanders (5e), Linda Kuijpers (11e), Lauren Peters (17e), Marieke Verhees (21e) en Iris van de Beek (22e). 's Middags de beurt aan het senioren-trio speciaal uitkomend in het EK-hollands-turnpak.. helaas weinig succesbrengend voor het Nederlands voetbalelftal echter Kristel Rooyakkers turnde er een hele goede wedstrijd in en werd 4e. Merel Wilken 9e en Anke Rooyakkers 24e. In de laatste wedstrijdronde was ook pupil 2 Lara Teerlink in het rood-wit-blauw gekleed, wat mede dankzij een super brug (1e), balk (2e) en vloer (1e)oefening haar een zilveren medaille opleverde. Ilse Trieling mocht als reseverde meedoen en werd 32e. Tenslotte ook nog de beurt aan jeugdturnsters Sophie Pagen (26e) en Lieke Rijkers. Zij turnde foutloos en mocht ook de zilveren medaille mee naar huis nemen.

Zondagochtend vond de competitiefinale plaats. Het onderbouwteam uitkomend in de hoogste 1e en 2e divisie wist zich al eerder tot kampioen te laten benoemen en mochten vanochtend dan eindelijk de daarbij behorende beker op komen halen.
De andere teams moesten hiervoor nog een wedstrijd turnen tegen de andere poulewinnaars.
Zowel het vierde divisie bovenbouwteam als HT'35 team 1, turnend in de derde divisie bovenbouw wisten zich tot kampioen te laten benoemen.
Voor de volledige resultaten en groepsfoto's van deze wedstrijd, zie hier.


Geslaagde speeltuinmiddag (09-06)
Hopen op droog weer, want al die donkere wolken.. dat was het enige waar de activiteitencommissie zich zorgen om maakte vandaag.
En jawel, om 13:30u stroomden de eerste kinderen binnen bij Speeltuin Helmond-West met een klein zonnetje tussen die wolken door. Bijna 100 kinderen waren vanmiddag naar de speeltuin gekomen om zich heerlijk te vermaken op de glijbaan, schommels, draaitol en nieuwe zand/waterheuvels.
Ondertussen zorgde de AC voor wat lekkers te snoepen, drinken en na een groepsfoto was het tijd voor een ijsje.
Allen hebben heerlijk genoten, een zeer geslaagde middag!
Foto's volgen z.s.m.


Zilveren medailles op NK turnen 1e divisie (04-06)
Zaterdagochtend 2 juni stonden in Waalwijk drie turnsters uit de hoge 1e divisie in sporthal De Slagen om de landelijke finale (meerkamp) te turnen. Op deze NK konden Kim van Lierop (senior), Tessa van de Kerkhof (junior) en Jill Hermans (pupil-1) laten zien dat er ook bij HT’35 op hoog niveau geturnd wordt. Voor alle drie was het een goede wedstrijd en kunnen ze terugkijken op mooie resultaten. Jill haalde zelfs de top-10 door op een prachtige 9e plek te eindigen. Tessa en Kim sprongen beiden voor het eerst een nieuwe moeilijke sprong en Tessa turnde ook voor het eerst een flik flak op de balk. Zij behaalde daarmee een mooie 20e plek en Kim turnde zich, na een hele strakke balkoefening, naar de 17e plek. In dit zware deelnemersveld, waar veel turnsters vaak veel meer uren per week turnen dan de meisjes van HT’35, een heel knappe prestatie. Gefeliciteerd!
Aansluitend waren er zondag op dezelfde locatie nog de landelijke toestelfinales. Jill en Tessa hadden zich ieder weten te plaatsen bij de beste 8 op de balk door goede oefeningen te turnen op de halve finales. Zij gingen zondag strijden om de nationale eer op dit toestel. Jill mocht daarnaast ook nog proberen om het podium te halen op sprong. Dat laatste is helaas niet gelukt maar zowel Tessa als Jill wisten met hele goede balkoefeningen allebei zilver te behalen!! Ook dat is een prestatie in deze divisie. Kortom: een mooi turnweekend.Vriendschappelijke wedstrijd voor turnsters divisie 5-6 (03-06)
Op zaterdag 02 juni vond er een meerkamp/toestelfinale wedstrijd plaats, speciaal georganiseerd voor onze recreatieturnsters uitkomend in divisie 5 en 6. De meeste turnsters hadden al ook deelgenomen aan de regiokampioenschappen in Asten en Tilburg, eerder dit seizoen.
Ditmaal waren echter de niveaus 9 (jeugd turnsters) en 10 (pupillen 2) samengevoegd in de meerkamp en streden de instappers (niveau 12 en 11) en pupillen 1 (ook niveau 11) tegen elkaar.
Spannend was het in ieder geval, er werd netjes geturnd, mooie oefeningen en weinig foutjes. Femke Morssink en Lyanne Dortmans mogen zich de winnaar noemen en wisten een mooie gouden medaille mee naar huis te nemen. Daarnaast waren er ook nog toestelfinales, waarvoor per toestel slechts 1 uitslag.
Nieuwsgierig geworden? Zie hier de uitslagen..


11e plaats voor Kas Leenders op Nederlands Kampioenschap (02-06)
Tijdens het NK voor talenten in Nijverdal is Kas Leenders 11-e van Nederland geworden. Zijn totaalscore tijdens deze wedstrijd was 95,90 behaald op 6 toestellen. Als enige uit Brabant had Kas zich weten te plaatsen voor dit NK in de hoogste klasse van het jongensturnen.
Na een sterk begin op sprong (18,50), volgde de brug gelijke liggers. Een mooie oefening waarin een makkelijker element was opgenomen in plaats van de moeilijke hanstand pak-pak. Dit resulteerde in een mooie score (15,90). Rek was het volgende toestel en ondanks dat de afsprong niet goed was, toch een goede score (17,30).
Hierna volgde de vloer, waar tijdens het inturnen een kleine blessure aan de hand behandeld moest worden. Ondanks dit ongemak turnt Kas toch nog een goede oefening, maar met een grote fout tijdens het flanken. Dit resulteert in 14,40. Daarna volgt paard-voltige,altijd een lastig toestel (14,20). De blessure eerder opgelopen bij vloer zorgt er voor dat de ringen niet zo goed gaan als verwacht (15,60). Met een eindscore van 95,90 wordt Kas toch 11-e.
Een compliment vooral aan Kas , en zeker ook aan zijn trainers die, weliswaar zonder topsportsubsidie, maar wel door te turnen in de zaal van Jansen en Fritsen, een fraai resultaat hebben weten te bereiken.


Goed weekend voor de jongens van HT’35 (14-05)
Op zaterdag 12 mei mochten 2 van de mannen van HT’35 weer aan de bak. Dit keer ging het om de NK finale 4e divisie. Thijs Pieterse en Cristhian van Schijndel stonden om 12:30 te wachten voor de hal te Volendam.
Het begon met een beetje stress omdat de turnpakken er nog niet waren. Maar ze waren onderweg dus dat zou goed komen. Wij zijn gewoon begonnen met de algemene warming-up en toen de inturntijd op het eerste toestel en wel rekstok. Daar kwam de redding, de pakjes dus vlug omkleden en we konden beginnen.
Rek liep behoorlijk vlot maar er was wel wat spanning te zien in de oefeningen. Voltige kwam daarna, niet het beste onderdeel van HT maar het ging redelijk. De andere onderdelen verliepen erg goed. Cristhian scoorde op vloer het hoogste cijfer van de wedstrijd en op ringen de een na hoogste. Ook Thijs presteerde erg goed en heeft heel netjes geturnd.
Uiteindelijk is Thijs 16de geworden van Nederland 4de divisie jeugd en Cristhian eindigde als 11de .
Na een goede zaterdag, is Kas Leenders op zondag aan de beurt. Hij moet strijden tegen 15 andere jongens om een plek bij de eerste 14. Dat is namelijk de eis voor plaatsing op het NK.
Na een zeer netjes geturnde vloeroefening en voor zijn kunnen prima voltige, staat Kas 15e. Vervolgens is het toestel ringen aan de beurt, een foutloze oefening zonder extra virtuositeit zorgt ervoor dat hij naar de 16e plaats zakt. De spanning stijgt … gelukkig is sprong een van de betere toestellen en met een score van 17.90 komt er weer een kansje. Daarna gaat het op brug compleet mis en lijkt het of de kansen zijn verkeken. Als laatste toestel dan nog de rekstok. Een goed doorgeturnde oefening zonder fouten en een score van 17.25 zorgen er uiteindelijk voor dat met een nipt verschil van 0.10 punt Kas voor het eerst in zijn turncarrière naar de finale gaat!
Wij als trainers zijn erg trots op de jongens en gaan werken om komende wedstrijden weer wat beter te scoren.


Nederlandse Kampioenschappen turnen, divisie 2 (13-05)
In Almelo vonden dit weekend de bondsfinale en toestelfinales plaats, voor de turnsters uitkomend in de tweede divisie. Op beide dagen was HT'35 van de partij. Zaterdagochtend mocht Guusje van de Ven strijden met de besten van Nederland in de categorie instap. Daantje Vos was reserve, maar helaas geen afmeldingen waardoor ze alsnog mee mocht doen. Guusje begon goed op brug. Op balk wat kleine foutjes, maar dat is niet vreemd.. het is niet niks om in je eerste turnseizoen direct een NK te mogen turnen. Op vloer en sprong liet ze mooie oefeningen zien en behaalde uiteindelijk de 18e plaats.
In de tweede wedstrijdronde de beurt aan Danique Vreugde. Voor haar de olympische volgorde sprong, brug balk en vloer. De eerste drie toestellen gingen prima, maar helaas een val op vloer bij de serie overslag-salto. Desondanks een mooie prestatie en een 26e plaats. Op naar de eerste divisie volgend jaar!
Tenslotte seniorturnster Inge Berkers, ze zou vandaag voor het eerst tsukahara gehoekt gaan springen. Allereerst op brug een goed doorgeturnde oefening, gelukkig maar want de laatste trainingen liep deze niet helemaal lekker. Haar balkoefening zag er strak uit, weinig wiebels en dus een ruime score van 10 punten. In de vloeroefening was nog een extra schroefsalto ingebouwd en dus een hogere D-score. Als laatste naar sprong, de eerste een mooie gehurkte tsuki en als tweede sprong de gehoekte variant tot stand. Dit alles goed voor een mooie 16e plaats en dus de vooraf gestelde doelstelling (bij de beste 18) gehaald. Goed gedaan meiden!

Zondag mochten Guusje van de Ven (balk), Daantje Vos (vloer) en Danique Vreugde (balk en vloer) deelnemen aan de toestelfinales. De beste turnsters van Nederland hadden ook hier nog medaillekansen. Guusje lukte het om een mooie zilveren medaille mee naar huis te nemen! Gefeliciteerd!
Uitslagen zijn onder het kopje 'wedstrijdturnen' te vinden.


Medailleregen bij toestelfinales voor turnvereniging HT’35 (23-04)
Zondag 21 april vonden in Panningen (L) de Zuid-Nederlandse Kampioenschappen plaats, de zgn. districtsfinale voor turnsters uitkomend in de vierde divisie. Namens HT’35 maar liefst 18 turnsters die zich gekwalificeerd hadden voor deze wedstrijd.
Instapper Jinky van der Heijde behaalde het goud en mag zich terecht kampioen noemen. Michelle Allotey eindigde als vierde net naast het podium. Merle Hoogveldt werd 13e, Jeanelle Kivits 22e.
Voor de jeugdturnsters vandaag geen podiumkansen, Sanne van der Pijl, Juultje Leenders en Renske Raaijmakers eindigden in de middenmoot.
Bij de pupillen 1 (10 jaar) was het wel wat spannender.. Elke van de Pol eindigde met een mooie sprong en vooral balkoefening als derde en mocht dus de bronzen medaille mee naar huis nemen. Celynne Frijters werd 5e. Anne van Ekert, mede dankzij de mooiste vloeroefening van de wedstrijd, 11e en Marijne Vermeulen 22e.
De concurrentie bij de junioren was groot, Lindsey de Brouwer was de beste van het kwartet, ze werd 14e. Femke Hermans en Maud v.d. Heuvel 26e en 27e. Fabienne Wachters werd 34e.
Helaas hebben wat foutjes op de balk de senioren Eline Koppens en Nicole Rooijakkers de das om gedaan, want anders was het podium voor beide serieus mogelijk. Eline werd nu vierde, Nicole 9e.

Zondag vonden in Oisterwijk de toestelfinales plaats voor turnsters uitkomend in de vierde, vijfde en zesde divisie plaats. Ook enkele recreatieturnsters hadden zich hiervoor geplaatst.. en ook door hen werden mooie medailles behaald:
Jeugdturnster Gieke van Bommel werd derde op balk, Marijn van Gestel behaalde hier zelfs goud. Instapper Maud van Stiphout behaalde ook goud, maar dan op brug. Chanelle Ogboru (pupil 2) werd knap derde op brug en tenslotte nog een zilveren medaille op sprong en gouden medaille op vloer voor Serine Joosten, pupil 1. Hier een overzicht van de andere medailles in de vierde divisie:
Jinky van der Heijde (instap, niv. 10): balk 1e, vloer 2e
Michelle Allotey (instap, niv. 10): brug 3e, vloer 3e
Merle Hoogveldt (instap, niv. 10): balk 3e
Elke van de Pol (pupil 1, niv. 9): sprong 3e, balk 1e, vloer 3e
Celynne Frijters (pupil 1, niv. 9): sprong 2e, vloer 2e
Anne van Ekert (pupil 1, niv. 9): vloer 1e
Renske Raaijmakers (jeugd, niv. 7): brug 1e, balk 1e
Dione de Vaan (jeugd, niv. 7): brug 2e, vloer 3e
Maud van den Heuvel (junior, niv. 6): balk 2e
Lindsey de Brouwer (junior, niv. 6): sprong 1e
Eline Koppens (senior, niv. 5): sprong 1e, vloer 1e
Nicole Rooyakkers (senior, niv. 5): sprong 3e, brug 1e
Klik hier voor foto's..

In Reusel vonden dit weekend de halve finales plaats voor de turnsters uitkomend in de hoogste 1e divisie. Jill Hermans, Tessa van de Kerkhof en Kim van Lierop wisten zich met succes te plaatsen voor de Nederlandse Kampioenschappen volgende maand.


Nederlandse Kampioenschappen turnen, divisie drie (18-04)
Utrecht, naast Stadion Galgenwaard. Daar moest het 14 april jl. gaan gebeuren voor onze vijf HT-turnsters die zich via regiokampioenschappen en de halve finale in het verre Leek (Groningen) geplaatst hadden voor de Nederlandse Kampioenschappen. Het moment van genieten omdat je bij de beste 36 van Nederland hoort.. en hopelijk ook nog een super wedstrijd turnen!
Luna Stolwijk, dit jaar voor het eerst als instapper turnend, mocht ‘smorgens het spits afbijten en begon direct met een super sprong, waar ze het derde punt behaalde!! Op brug en balk turnde ze mooie oefeningen en spetterde als laatste nog op vloer. Met 48,716 punten mag ze met trots zeggen dat ze 18e geworden is!
’s Middags de beurt aan jeugdturnster Lieke Rijkers. Zij begon vandaag op brug, gevolgd door balk. Wat een mooie oefening! Het derde punt van de wedstrijd! Op sprong liet Lieke voor het eerst half in – heel uit zien wat beloond werd met 11,500 punten. Een mooie 15e plaats voor haar als eindresultaat. Ook in deze wedstrijdronde de beurt aan pupil 2 Lara Teerlink. Vorig jaar nog uitkomend in de lagere vierde divisie, nu direct via alleen nog maar podiumplaatsen dit jaar, door naar het NK. Spannend, dat was het zeker. Wat met een nog strakkere overslag op sprong en wat ruimere opzwaaien op brug had ze het voor zichzelf wel wat gemakkelijker kunnen maken. Wetende dat ze fantastisch balk en vloer kan turnen (veruit de hoogste punten op beide toestellen!) kwam ze nu 0,2 punt te kort op de overwinning.. Maar even trots mag ze uiteraard zijn op een mooie zilveren medaille! Tweede van Nederland!!

In de laatste wedstrijdronde de beurt aan senioren Merel Wilken en Kristel Rooyakkers. Vanwege een indeling op basis van eerdere prestaties turnden beide niet in eenzelfde groep.
Kristel begon op vloer, en hoe?! Een mooie strakke oefening, volledig gespreide sprongen en dus 12,500 punten; het derde punt! Voor het eerst dit seizoen een tsukahara op sprong, mooi ruim geturnd en dus 12,400 punten. Resultaat? Na twee toestellen de eerste plaats!
Vervolgens op brug een oefening die goed doorgeturnd is en nog steeds podiumkansen, zo lijkt het. Was het echter niet dat de jury van balk roet in het eten gooide. Sprongen werden (onterecht) afgewaardeerd, de pirouette niet geteld.. En dus te weinig onderdelen over. Hoe zuur is dat dan dat je vervolgens 36e in de meerkamp wordt. Kristel, een super meerkamp die helaas niet zo gewaardeerd werd, maar je mag trots zijn op je prestatie!
Merel begon op brug, net wat hogere opzwaaien hadden geleid tot meer dan de nu verkregen 10,450 punten. Op balk een wat geïmproviseerde oefening, goed voor ruim 10 punten.
Op vloer liet ze een mooie oefening zien wat haar het zesde punt op leverde; 12,300 punten. Tenslotte naar sprong, waar haar eerste tsukahara eindelijk stil stond na 5-6 passen.. hopelijk een tweede goede tot stand. En die kwam er.. wat Merel een mooie en verdiende zilveren medaille opleverde. Proficiat!


Nationale Sportweek: Start Bodyfit voor dames en heren

In april is Turnvereniging HT’35 gestart met een nieuwe groep BODYFIT. Dit is fitness op muziek voor dames en heren vanaf 25 jaar. Na een warming-up worden er vele spierversterkende en lenigheids-oefeningen voor het hele lichaam gedaan. Dit in groepsverband onder deskundige begeleiding. Het is zowel voor mannen als vrouwen zeer geschikt.
In het kader van de Nationale Sportweek kunt u gratis 1 of 2 proeflessen meedoen en hoeft u geen inschrijfgeld te betalen. U kunt zich inschrijven voor de maanden tot de zomervakantie (kosten € 15,- per maand).
Tijd: woensdag 20.00 tot 21.00 uur gymzaal Odulfusschool aan de Slegerstraat.
Verdere informatie kunt u verkrijgen bij het secretariaat, tel. 532487 of e-mail: secretariaat@ht35.nl.Succesvol paasweekend: tweemaal poulekampioen! (07-04)
Zaterdag 07 april stonden er belangrijke competitiewedstrijden op het programma, zowel de bovenbouw derde als vierde divisie konden poulekampioen worden.
Geturnd werd er tegen ‘De Molenwiek’ uit Asten. Eline Koppens, Sanne v.d. Pijl, Renske Raaijmakers, Nicole Rooyakkers, Dione de Vaan en Sanne van der Vleuten, uitkomend in de vierde divisie, lieten er geen gras over groeien en wisten op alle vier de toestellen ruim boven de tegenstander te komen. De eerste vijf plaatsen waren individueel voor HT, Eline met bijna 47 punten werd eerste. Als de uitslag 182 tegen 167 punten is, dan hebben ze verdiend, toch?
Tevens Iris van de Beek, Celine van Gerwen , Britt Krebbers, Lauren Peters, Sarah Riad en Marieke Verhees. Ook zij wisten wat hen te doen stond en leverde ook deze ploeg een overwinning van ruim 7 punten op. Nog een poulekampioen erbij.. en het leuk is; de andere derde divisie bovenbouwploeg van HT’35 is eveneens poulekampioen.. mogen ze op de competitiefinale uitvechten wie uiteindelijk de competitie wint!

’s Middags vond in het turncentrum de derde competitiewedstrijd plaats, de tweede vierde divisie bovenbouw ploeg bestaande uit Lindsey de Brouwer, Femke Hermans, Maud van den Heuvel, Minke Hillman, Fenne de Jong en Fabienne Wachters. Zij namen het op tegen ‘Variant’ uit Lage Mierde, individueel turnend in de lagere vijfde divisie. Het verschil was daarom erg groot (25 punten), HT domineerde op alle toestellen en bezette individueel de eerste zes plaatsen. Lindsey was wederom de beste met ruim 47 punten.


Druk wedstrijdweekend, HT door het hele land actief.. Serina Joosten wordt regiokampioen! (01-04)
De dichtstbijzijnde wedstrijden zijn in Tilburg dit weekend: de regiokampioenschappen voor turnsters in de 5e en 6e divisie. Namens HT’35 turnsters turnend in de recreatiegroepen van Brandevoort en Mierlo-Hout. Instappers (div. 6) Maud van den Eijnden, Maud van Stiphout en Denise van Cranenbroeck mochten als eerste laten zien wat ze in huis hadden. Eerstgenoemde startte direct met het tweede punt op brug en liet ook een mooie balkoefening zien, waardoor zij zich voor deze twee toestelfinales plaatste. Met 46 punten werd ze 13e. Iets beter was vandaag naamgenoot Maud van Stiphout, met een derde plaats op sprong en goede brugoefening mag ook zij naar deze twee toestelfinales. Maud werd 11e. Denise liet helaas wat puntjes liggen op vloer, maar dankzij drie andere goede oefeningen werd zij 21e.
Vervolgens de beurt aan pupillen 2 (div. 6) Femke Morssink en Chanelle Ogboru. Met twee mooie oefeningen op vloer lieten ze zien goed mee te kunnen doen vandaag. Femke liet een super overslag zien, waarvoor zij 12 punten behaalde. Uiteindelijk werd zij met ruim 43 punten keurig 16e. Chanelle behaalde maar liefst 12,55 punten op brug, een vierde plaats en dus een toestelfinale. Hierdoor werd ze met ruim 45 punten keurig 10e.


Voor de instappers Bregje Drouen, Jordan Koene, Fleur van de Sande, Lola Stahl en Joya Verbeek, uitkomend in de vijfde divisie (niveau 11) vandaag de allereerste wedstrijd. Er werd gestart op vloer waar Jordan direct een ruime 12 liet noteren en Lola 11,25 kreeg mede dankzij een goede houding en afwerking. Bregje vloog over de kast heen en kreeg hiervoor 11,25. Joya liet zien ook goed met 2 voeten te kunnen springen en dat werd beloond met 11,30 punten. Fleur maakte aan de hoge legger mooie hoge zwaaien en kreeg 10,15 voor haar brugoefening. Jordan verbaasde iedereen met een super balkoefening, het derde punt van vandaag en dus een toestelfinale voor haar.

In de tweede wedstrijdronde de beurt aan de pupillen 1 (niveau 11). Het niveau lag hoog, er werd goed geturnd en vooral door onze eigen turnsters. Met een hele mooie handstand-platvallen liet Eline Smulders zien met sprongen vooruit te zijn gegaan ten opzichte van vorig jaar. 11,85 was goed voor een toestelfinale. In totaal behaalde ze de 9e plaats. Isa Groenen mag met 12,90 punten op vloer ook naar de toestelfinale. Zij werd in de meerknap knap 15e.
Romy van de Heuvel had een super dag vandaag, 47,95 punten was goed voor plaats vier en maar liefst drie toestelfinales: sprong, balk en vloer. Er kan er echter maar 1 de beste zijn. Serina Joosten behaalde op sprong, balk en vloer het hoogste punt! Ook op brug liet zij een mooie oefening zien, vier toestelfinales voor haar. En met 50,80 punten mag ze zich ook nog eens regiokampioen 2012 noemen. Proficiat!
Uitslagen zijn te vinden via wedstrijdturnen - kalender / Afbeeldingen via foto's - recreatiegroepen

Ondertussen vonden in Nieuw Vennep de halve finales voor de tweede divisie turnsters plaats. Niet alleen kant op plaatsing voor het Bondskampioenschap, maar ook de landelijke toestelfinales.. mits een plaats bij de beste drie per toestel. Instappers Guusje van de Ven en Daantje Vos kregen dat beide voor elkaar. Guusje werd derde op balk en Daantje op vloer! Guusje stond helaas net naast het podium en werd vierde, op naar het NK! Daantje moet nog even afwachten of ze ook hier mag deelnemen. Met een keurige 14e plaats is zij reserve.
Dit geldt ook voor junior Kirsten Bevers. Ze draaide een goede meerkamp, liet helaas wat punten liggen op brug, en mag hopelijk toch nog naar het NK.
Mei-Nin van der Sterren en Judith van Lieshout (uitkomend in de categorie jeugd) plaatsten zich allebei niet. Mei Nin was nog dichtbij met een 4e plaats op het onderdeel sprong (zij is reserve), maar met uiteindelijke een 17e resp. 32e plaats, redden zij het vandaag niet.
Emma Baggermans, pupil 1, turnde vandaag in de olympische volgorde sprong, brug, balk en vloer. Op vloer kwam ze tot een 9e plaats, in de meerkamp werd ze 22e. Danique Vreugde (pupil 2) was in wedstrijdronde twee aan de beurt.
Ze startte direct sterk op vloer met 13,85 punten, het tweede punt en dus een landelijke toestelfinale. Dit herhaalde ze vervolgens nogmaals op balk, ook nu tweede. Maar ze mocht ook nog de bronzen medaille mee naar huis nemen, met 52,70 punten werd Danique derde. Op naar het NK!

Ook Inge Berkers (senior) heeft zich, nadat ze vorig jaar reserve was, geplaatst voor het Bondskampioenschap. Met een sterke meerkamp, mooie tsukahara en stabiele brugoefening werd zij heel knap 6e.

Tenslotte nog de kwartfinale voor seniorturner Danny van Roij in Waddinxveen. In een groot deelnemersveld was de concurrentie groot. Helaas kwam deze wedstrijd wat te vroeg om nog enkele nieuwe elementen in te bouwen. Desondanks goede oefeningen op vloer en sprong. Met 52 punten werd Danny 31e.


Regiokampioenschappen divisie 5 - 6: Anne Baggermans wint brons (25-03)
In Asten vonden vandaag de regiokampioenschappen plaats voor turnsters uitkomend in de lagere divisies 5 en 6. Namens HT'35 turnsters die slechts 1,5 uur per week trainen. Zij moeten het opnemen tegen meisjes die waarschijnlijk 3-4 uur per week in de gymzaal staan.
Desalniettemin kwam onze jeugdmeiden goed voor de dag. In de vijfde divisie mocht Melissa Muller het opnemen tegen 46! andere turnsters.
Zij traint pas enige tijd in de wedstrijdgroep en heeft veel bijgeleerd. Melissa behaalde een prima 20e plaats.


In de andere baan de turnsters in de 6e divisie. Anne Baggermans zette het 2e punt op balk en vloer neer, wat resulteerde in een bronzen medaille in de meerkamp. Gieke van Bommel draaide ook vier prima oefeningen, mag eveneens dankzij een goede balk en vloeroefening naar de toestelfinales en werd uiteindelijk 5e, op slechts 0,5 van het podium.
Merel van Dijk liet een super overslag op sprong zien, werd 8e op vloer (toestelfinale) en met ruim 44 punten 9e. Tenslotte Marijn van Gestel, ook zij mag naar de toestelfinale balk en vloer. Helaas liet ze wat puntjes liggen op brug, maar werd keurig 19e.
Volgende week zijn de instappers, pupillen 1 & 2 aan de beurt in Tilburg. Ook hier is HT'35 aanwezig...


Vijfmaal plaatsing NK divisie 3: Lara Teerlink en Luna Stolwijk behalen zilver! (24-03)
In het verre Leek (Groningen) vonden vandaag de halve finale wedstrijden plaats voor turnsters uitkomend in de derde divisie. Zij konden zich plaatsen voor het Bondskampioenschap, volgende maand in Utrecht. In alle vroegte de beurt aan instapper Luna Stolwijk. Zij begon goed op balk en liet ook een mooie vloeroefening . Haar sprong was goed voor het vierde punt. Al met al goed voor een zilveren medaille!! Eindelijk een keer op het podium in plaats van iedere keer vierde.
’s Middags jeugdturnster Lieke Rijkers. Een stabiele oefening voor haar met een super balk oefening . Met ruim 44 punten behaalde zij een 7e plaats. Ook zij mag naar Utrecht.
Pupil 2 Lara Teerlink stond tot nu toe iedere keer op het hoogste podium, vandaag was de concurrentie groter. Zij begon op balk met een mooie oefening, scoorde op vloer het hoogste punt: 13,733. Ook haar sprong en brugoefening waren erg mooi, wat haar met opnieuw ruim 53 punten een zilveren medaille opleverde.

In de laatste wedstrijdronde waren senioren Merel Wilken en Kristel Rooyakkers aan de beurt. Ook zij startten op balk. Helaas een val bij de flikflak van merel, maar ze liet zich niet kennen. Een mooie vloer- en strakke brugoefening leverde haar een goede zesde plaats op. Kristel was vandaag de beste op vloer, ruim 12 punten! Met 43 punten plaatste ook zij zich als 15e voor de NK.
Allemaal proficiat, de uitslagen zijn te vinden via de wedstrijdkalender.


Regiokampioenschappen divisie 4: 3x zilver, 1x brons en Eline Koppens wordt kampioen (24-03)
In Asten vonden vandaag de regiokampioenschappen plaats. Turnsters uitkomend in de vierde divisie hadden zich hiervoor begin januari voor kunnen plaatsen. Namens HT'35 22 turnsters. De instappers waren in de eerste wedstrijdronde ingedeeld, beginnend op balk. Michelle Allotey startte direct erg sterk en mede dankzij de mooiste brugoefening werd zij heel knap tweede. Jinky van der Heijde werd 6e, Jeanelle Kivits 8e en ook Merle Hoogveldt mag als 11e door naar de districtsfinale. Bo Derks miste plaatsing nipt er werd 16e.
Ook de jeugdturnsters turnden in de ochtend. Renske Raaijmakers werd met een mooie balkoefening 2e op dit toestel en wist uiteindelijk ook een zilveren medaille mee naar huis te nemen. Sanne van der Pijl en Juultje Leenders werden resp. 7e en 8e. De 11e plaats van Minke Hillman was ook goed voor plaatsing. Fleur van den Hurk, herstellende van een enkelblessure, wist zich helaas niet te plaatsen.
De pupillen 1 behoorden in januari bij de besten.. vandaag ook? Jawel hoor, opnieuw een redelijk blauw podium: Elke van de Pol behaalde mede dankzij de beste balkoefening van deze wedstrijd een knappe zilveren medaille. Ook Celynne Frijters mocht naar het podium, op slechts 0,2 van Elke werd zij derde. Marijne Vermeulen werd 6e en Anne van Ekert 11e. Allen zijn door naar de districtsfinale.
Tevens de junioren, waar het niveau dicht bijelkaar lag. Namens HT'35 vier turnsters. Beginnend op sprong behaalde Lindsey de Brouwer 11,90 punten, het tweede punt. Deze lijn zette zij de gehele wedstrijd voort en mocht de zilveren medaille meer naar huis nemen. Femke Hermans, Maud van den Heuvel en Fabiënne Wachters werden 12e, 13e en 14e: genoeg voor plaatsing.
Tenslotte de senioren: Eline Koppens was vandaag veruit de beste met het hoogste punt op balk en vloer. Met bijna 48 punten mocht zij de gouden medaille meenemen naar huis. Nicole Rooyakkers lijkt een abonnement op de vierde plaats genomen te hebben. Met een stabielere balkoefening mag zij hopelijk volgende keer ook het podium betreden.. nu kwam ze 0,2 tekort.


Brabantse Kampioenschappen turnen dames, t/m divisie 3 (18-03)

In Vlijmen/Heusden vonden vandaag de Brabantse Kampioenschappen plaats, waarvoor de turnsters zich via de voorwedstrijden hebben kunnen plaatsen. Per categorie ongeveer 11/12 turnsters.. 's Ochtends als eerste de beurt aan instapper Luna Stolwijk. Zij begon heel sterk op brug en behaalde hier het 2e punt. Ook mooie oefeningen op balk en vloer wat voor haar een prima vijfde plaats opleverde.
Guusje van de Ven en Daantje Vos startten op vloer en behaalden beide 13,05. Met een tweede punt op sprong voor Guusje lag hier de basis voor een mooie gouden medaille en dus de titel Brabants Kampioen! Daantje werd keurig 6e.
In de andere baan turnde Lieke Rijkers (jeugd, divisie 3). Ondanks een mooie balkoefening (11,65) was het niet genoeg voor het podium, zij eindigde als vijfde.
Wedstrijdronde 2 de beurt aan Emma Baggermans, op alle toestellen heel stabiel en behorend bij de besten: Terecht een zilveren medaille behaald! Lara Teerlink was ook vandaag veruit de besten in de categorie pupil 2 (divisie 3). Met een eerste plaats op sprong, balk en vloer behaalde zij met opnieuw 3 punten verschil de gouden medaille: Brabants Kampioen dus!
Kirsten Bevers (junior) en Merel Wilken (senior) turnden in de andere wedstrijdbaan hun wedstrijd. Met een strakke brugoefening behaalde Merel het hoogste punt. Ruim 44 punten waren vandaag goed voor zilver! Kirsten had pech met haar brugoefening waardoor zij (ondanks dat ze zeer sterk gestart was op balk en vloer) vandaag 8e werd.
In de laatste wedstrijdronde de beurt aan pupil 2 Danique Vreugde en pupil 1 Jill Hermans, gestart op balk waar ze direct het 2e resp. 3e punt neerzetten. Ook op vloer wordt er netjes geturnd. Jill behaalt op sprong het hoogste punt, dus het beloofd spannend te worden. Als laatste naar brug waarna een totaalscore van ruim 52 punten voor Danique goed was voor goud, ook zij wordt Brabants Kampioen! Jill wordt heel knap derde! Tenslotte junior Tessa van de Kerkhof en senioren Kim van Lierop en Lisette de Rijk, allen uitkomend in de hoogste 1e divisie. Het niveau lag erg hoog, mooie oefeningen werden geturnd. Kim werd op slechts 0,3 van het podium vijfde. Lisette ondanks een rugblessure, zesde. Ook Tessa behaalde de zesde plaats dankzij het vierde punt op balk en een mooie vloeroefening, 12,50 punten. Uitslagen, zie wedstrijdkalender.
Zouden we bijna vergeten te vermelden dat er gisteren ook nog een wedstrijd geturnd werd. Onze divisie 4 meisjes onderbouw (Michelle Allotey, Anne van Ekert, Celynne Frijters, Jinky van der Heijde, Elke van de Pol en Marijne Vermeulen) turnden de laatste competitiewedstrijd tegen Prins Hendrik uit Vught. Het was een spannende wedstrijd want de punten lagen dicht bij elkaar. Helaas was het niet genoeg om HT een derde kampioenschap binnen te halen, want met slechts drie punten ging de winst naar PH.


Geslaagd! (14-03)
Pauke van Gerven is vandaag geslaagd voor de tweede jurycursus dames turnen, proficiat!


38 Medailles tijdens toestelfinales divisie 1-3 (11-03)
Nadat gisteren al de regiokampioenschappen geturnd werden in Oss, stonden vandaag de toestelfinales op het programma. Medaille kansen per toestel. HT'35 was afgevaardigd met maar liefst 32 turnsters.
En het resultaat? 19x goud, 8x zilver en 11x brons.
Voor de uitslagen, zie 'wedstrijdturnen'. Foto's zijn hier te vinden...


Toestelkampioenschappen heren, verplichte oefenstof: 6x goud voor Kas Leenders (10-03)


Regiokampioenschappen div. 3: Lara Teerlink wordt kampioen, Merel Wilken 3e (10-03)

In Oss vonden vandaag de regiokampioenschappen voor de turnsters uitkomend in de derde divisie plaats. Namens HT'35 maar liefst 19 turnsters. 's Ochtends de beurt aan instappers Luna Stolwijk en Manouk Swinkels.

Opnieuw voor beide een zeer goede wedstrijd, waarbij Luna zelfs het hoogste punt op sprong liet noteren en Manouk het derde punt. Op slechts 0,05 werd Luna (net als de vorige wedstrijd) vierde.. Manouk werd keurig 10e. Beide plaatsten zich voor de districtsfinale, later dit seizoen.
Tevens de jeugdmeisjes Lieke Rijkers en Sophie Pagen. Gestart werd op vloer, waar Sophie direct het hoogste punt scoorde: 12,00! Lieke was constanter op sprong en brug, wat uiteindelijk resulteerde in de vierde plaats voor Lieke en direct daarna op 0,05 Sophie.

Pupillen 1 Romy van Lieshout en Sanne Hermans waren in de middag aan de beurt. Het niveau ligt dicht bij elkaar dus ieder foutje wordt direct afgestraft. Romy plaatste zich als 15e en laatste, Sanne werd 27e.
Ook de junioren waren deze wedstrijdronde de beurt. Op sprong zette Linda Kuijpers het tweede punt neer en werd uiteindelijk 7e, kort daarachter op de 10e plaats eindigde Robin Sanders. Met een knappe balkoefening, beloond met maar liefst 12 punten, werd Marieke Verhees 13e. Lauren Peters plaatste zich als 21e en laatste voor de districtsfinale. Iris van de Beek werd 23e.
De beste van hen was echter Britt Krebbers. Met de mooiste oefening op vloer en strakke oefeningen op de andere toestellen werd zij verdiend 4e, op ook slechts 0,05 van het podium.
Was het vorige keer nog dat HT beslag legde op de plaatsen vijf, nu is al diverse keren de vierde plaats behaald.. en dus net geen medailles..
Uitzondering hierop was pupil 2 Lara Teerlink. Met prachtige balk (14,10) en vloeroefeningen (13,25) werd zij met maar liefst drie punten verschil op de nummer 2 zeer verdienstelijk regiokampioen 2012!
Ilse Trieling werd 19e, terwijl er 18 door mochten naar de districtsfinale. Wieske Leenders eindigde als 24e.
Tevens de senioren in de laatste wedstrijdronde. Hier mocht ook Merel Wilken het podium betreden. Met goede oefeningen, zelfs het tweede punt op brug, werd zij vandaag (wederom) derde en mocht dus de bronzen medaille mee naar huis nemen. Met een stabiele wedstrijd werd Kristel Rooyakkers 8e. Nichtje Anke Rooyakkers plaatste zich als 22e voor de districtsfinale.
Zie hier de volledige uitslagen: wedstrijdturnen


Jong-talenttest zeer geslaagd! (07-03)
Vandaag vond de jaarlijkse talenttest van onze vereniging plaats. Wat een opkomst!!! Ongeveer 60 kinderen meldden zich om 13:30u in het turncentrum. Na een gezamelijke warming-up werden groepjes gemaakt, waar ze mochten laten zien hoe hard ze kunnen rennen, ver kunnen springen en over de balk kunnen lopen. Maar ook hoe ver ze kunnen reiken en hoe lang ze kunnen blijven hangen aan de rekstok.
Ondanks dat het allemaal wat langer duurde dan gepland, hebben allen zich goed vermaakt en kregen dan ook verdiend een diploma mee naar huis..

Foto's zijn hier te vinden, via foto's - activiteiten - jong-talenttest.


HT’35 domineert dit weekend opnieuw: 10x podium!! (04-03)
Eindelijk was het zover, de eerste individuele wedstrijd voor de turnsters uitkomend in de vierde divisie. ’s Ochtends beginnen de pupillen 1 (10 jaar). Tijdens de competitiewedstrijden heel stabiel geturnd, en dat laten ze nu opnieuw zien. Na vier weken in het gips gezeten te hebben wordt Elke van de Pol fantastisch eerste met ruim verschil op de nummer 2! Celynne Frijters behaald met een prachtige de bronzen medaille. Anne van Ekert en Marijne Vermeulen delen plaats vijf. Maisy van Tuijl, pas één jaar turnend in de wedstrijdgroep, wordt heel knap 17e en is reserve voor de regiofinale. Vervolgens de instappers (9 jaar) en HT’35 laat zien bij de besten te horen. Jinky van der Heijde behaald met ruime voorsprong goud, gevolgd door Michelle Allotey (eerste op brug en vloer) en Merle Hoogveldt. 1-2-3 voor HT!! Jeanelle Kivits wordt keurig 6e, Bo Derks knap 8e.. en dan moet het weekend eigenlijk nog beginnen. In de loop van de dag zijn de senioren aan de beurt. Hier wint Eline Koppens met ruim 48 punten goud, terecht na een eerste plaats op sprong, balk en vloer. Nicole Rooyakkers wordt op 0,05 vierde gevolgd door Sanne v.d. Vleuten als vijfde.
Zondags de beurt aan de jeugdmeisjes. Ook hier een HT-gekleurd podium. Renske Raaijmakers is helemaal terug en verovert met ruim 45 punten verdiend goud, gevolgd door Dione de Vaan. Zij mag het zilver mee naar huis nemen. Minke Hillman wordt knap 6e, Sanne van der Pijl 7e. Ook Juultje Leenders (11e) en Fleur van den Hurk (13e) plaatsen zich voor de regiofinale. Fenne de Jong werd 21e.
De junioren waren als laatste dit weekend aan de beurt. Maud van den Heuvel zette een zeer goede wedstrijd neer, derde op brug en balk en maar liefst 12 punten op vloer, het hoogste punt! Dit alles goed voor een zilveren medaille (slechts 0,05 achter de nummer 1). Fabienne Wachters werd net vierde, mede dankzij een eerste plaats op brug. Lindsey de Brouwer werd keurig zesde en Femke Hermans zevende. Allen mogen naar de regiofinale.

Ondertussen werd er ook nog in ’s Hertogenbosch geturnd. Kas Leenders turnde zijn kwartfinale wedstrijd en werd in een sterk deelnemersveld 13e.
Ook in Breda was het spannend want hier vonden de plaatsingswedstrijden plaats voor de turnsters uitkomend in de hogere 1e/2e divisie. Doorstroming naar de halve finales is hier het doel.
Instappers Guusje van de Ven en Daantje Vos begonnen op vloer en hier liet Daantje direct een score van 13 punten neer zetten, Guusje behaalde het hoogste punt op sprong en ook op brug en balk werd goed gepresteerd, alles goed genoeg voor de vijfde resp. zevende plaats.
’s Middags de beurt aan jeugdturnsters Mei Nin van der Sterren en Judith van Lieshout. Met een stabiele wedstrijd werden zijn 11e en 16e, genoeg voor plaatsing. Senioren Linda van Beek en Inge Berkers begonnen op balk, gevolgd door mooie oefeningen op vloer. Linda liet de mooiste tsukahara zien en Inge turnde een mooie brugoefeningen. Met slechts 0,084 verschil werd de 5e resp. 6e plaats behaald.
Zondagochtend startte Emma Baggermans (pupil 1 – divisie 2) namens HT’35. Met het hoogste punt op brug werd zij met ruim 49 punten vijfde. Pupil 2 Danique Vreugde was in wedstrijdronde twee aan de beurt. Ook zij turnde mee met de besten en werd eveneens vijfde in haar wedstrijd.
Jill Hermans turnend in de eerste divisie als pupil 1 startte op brug goed. Op vloer behaalde zij heel knap de hoogste score en ook op sprong liet zij de mooiste overslag en salto gestrekt zien. Met maar liefst 53,300 punten werd zij knap maar zeer verdiend eerste!!
Kirsten Bevers, gepromoveerd naar de tweede divisie, begon goed op sprong. Als ze haar brugoefening nog verder kan verbeteren, kan ze opnieuw mee gaan doen om het podium. Nu werd ze 11e en mag naar de halve finale.
Ook Tessa van de Kerkhof moest promoveren en wel naar de eerste divisie. Voor het eerst sprong zij een mooie tsukahara wat haar het derde punt opleverde. Met 44 punten werd zij negende.
Tenslotte de eerste divisie senioren Kim van Lierop en Lisette de Rijk. Ook zij begonnen op sprong met een goede tsukahara (5e en 6e). Ook op balk werd strak geturnd. Uiteindelijk resulteerde dit een een mooie 5e plaats voor Kim en Lisette werd kort erachter 7e. Alle turnsters stromen door naar de halve finales.
HT’35 lijkt een abonnement te hebben genomen op de vijfde plaats.. Knap gepresteerd dames!


Tweede poulekampioen bekend: divisie 3 bovenbouw (team 1) (26-02)
Zondag 26 februari vonden in Someren tegen TV Someren twee competitiewedstrijden plaats, allereerst het bovenbouw vierde divisie team bestaande uit Lindsey de Brouwer, Femke Hermans, Maud van den Heuvel, Minke Hillman, Fleur van de Hurk en Fabiënne Wachters. Voor enkelen van hen geen ideale voorbereiding na een weekje wintersport maar er werd goed geturnd. Helaas was wederom het onderdeel sprong bepalend voor deze wedstrijd. Werd er eerder hierop een westrijd verloren, was dat nu opnieuw het geval. Het verschil was echter klein, slechts 2 punten.
Anders was het bij de wedstrijd geturnd door de bovenbouw derde divisie. Helaas voor TV Someren een incompleet team vanwege blessures, dus niet helemaal een eerlijke strijd. Linda Kuijpers, Sophie Pagen, Lieke Rijkers, Anke Rooyakkers, Kristel Rooyakkers en Robin Sanders streden er echter goed voor. Allen waren individueel te sterk voor de tegenstanders, met een mooie eerste plaats voor Kristel. Met ruim 18 punten verschil werd er gewonnen en dus mag dit team zich poulewinnaar noemen. Proficiat!


Jong-talenttest 2012
Op woensdag 07 maart vindt de jaarlijkse talenttest van onze vereniging weer plaats.
Download hier de informatie en neem het strookje volledig ingevuld mee naar het Turncentrum deze middag..Sportfonds raakt geld niet kwijt Doen verenigingen zo weinig? (15-02, bron Traverse)
De Stichting Sportfonds Helmond zit met een probleem. De kas, gevuld met een dikke vijftigduizend euro, raakt maar niet leeg. Twee jaar geleden startte het fonds met een startkapitaal dat nagenoeg gelijk was aan het bedrag dat nu nog in kas zit. “Het lijkt wel of Helmondse verenigingen niks meer organiseren”, verzucht voorzitter Frans de Rooij.
‘Het fonds keert gelden (subsidies) uit die zijn bedoeld voor de sport in Helmond. Dit uitgangspunt mag gezien worden in de breedste zin van het woord.’ Die tekst op de website van het fonds zou toch uitnodigend genoeg moeten zijn, zo vindt De Rooij. Toch kreeg het fonds in de afgelopen twee jaar slechts negen verzoeken die gehonoreerd werden. “Er waren wel meer vragen”, zegt de voorzitter, “maar als mensen niet eens de moeite nemen om ons standaard formulier fatsoenlijk in te vullen, dan houdt het natuurlijk op. We vragen wel een verantwoording voor de besteding van de gelden. Een aanvraag waar alleen op staat dat het voor de ‘algemene ondersteuning’ is, die gaat natuurlijk in de prullenmand.”
Ook activiteiten met een commercieel karakter komen niet voor subsidie in aanmerking.

Activiteiten
Doelstelling van het sportfonds is om activiteiten bij Helmondse sportverenigingen te ondersteunen. “Het gaat met name om stimuleringsactiviteiten”, zegt De Rooij. “Maar dat mag ruim gezien worden. Je kunt denken aan de organisatie van toernooien, open dagen, jeugdkampen of andere sportgerelateerde zaken.” Daarnaast kan er ook een beroep op het sportfonds worden gedaan als het gaat om het beter laten verlopen van sportactiviteiten. “Nodig een keer een gast-trainer uit, geef je trainers een extra cursus, laat scheidsrechters opleiden; al dit soort zaken kan voor een hele of gedeeltelijke subsidie van het fonds in aanmerking komen.”

Afwijking
De gelden van het fonds kunnen niet worden aangevraagd door of voor individuele sporters. Ook zaken als een dropping of een feestavond komen niet voor subsidie in aanmerking. “En dat geldt ook voor ‘normale’ materialen als ballen en doelnetten. Alhoewel hier in sommige gevallen van kan worden afgeweken.”
Dat laatste ondervond ook HT ’35. Hennie van Heijster, secretaris van die Helmondse turnvereniging vertelt: “Door een onverwacht snelle verhuizing kwamen we een valmat te kort. Dat zijn dure aankopen, zeker als je niet in de gelegenheid bent om daar tijdig voor te reserveren. Gelukkig wisten we de weg naar het sportfonds te vinden en kregen we een mooie bijdrage in de kosten.”


Wederom vijfmaal competitiewinst en de eerste poulekampioen is bekend! (12-02)
Zaterdag 11 februari vinden in het Helmonds Turncentrum twee competitiewedstrijden plaats. De bovenbouw derde divisie ploeg bestaande uit Kristel Rooyakkers, Britt Claassen, Linda Kuypers, Lieke Rijkers, Sophie Pagen en Robin Sanders. Zij turnden tegen 'Turnoss' uit Oss een stabiele wedstrijd resulterend in een overwinning van ruim drie punten.

Eveneens de wedstrijd van de meisjes in de 1e/2e divisie onderbouw Jill Hermans, Lara Teerlijk, Guusje van de Ven, Daantje Vos en Danique Vreugde. Overtuigend met individieel de eerste vier plaatsen voor HT, werd ruimschoots gewonnen van de tweede ploeg van Tabitta uit Boxtel.
Beide ploegen hebben nog een wedstrijd te gaan en kunnen dan poulekampioen resp. competitiekampioen worden.

Zondag 12 februari werd met maar liefst drie ploegen naar Budel vertrokken om de competitiewedstrijden tegen 'Turnlust' te turnen. De bovenbouwploeg uitkomend in de hoogste 1e/2e divisie Inge Berkers, Kirsten Bevens, Tessa van de Kerkhof, Kim van Lierop en Merel Wilken. Het verschil was groot, al direct na het eerste toestel en de voorsprong werd niet meer uit handen gegeven. Met maar liefst 13 punten verschil ging de winst mee naar Helmond, Kim werd overtuigend eerste met ruim 46 punten.
De meisjes onderbouw turnend in de vierde divisie Michelle Allotey, Anne van Ekert, Celynne Frijters, Jeanelle Kivits en Marijne Vermeulen hebben tot nu toe ook nog alles gewonnen, dus het beloofde spannend te worden. Het niveau lag dicht bij elkaar maar er werd goed geturnd. Zo goed dat Anne individueel de eerste plaats behaalde en de ploeg met een kleine twee punten verschil won. Nog een wedstrijd te gaan en dan kunnen ook zij poulekampioen worden.

Als laatste de derde divisie onderbouwploeg bestaande uit Michelle Hermans, Wieske Leenders, Romy van Lieshout, Luna Stolwijk, Manouk Swinkels en Amé van der Vorst. De laatste wedstrijd voor hen en er werd erg goed geturnd. Luna turnde wederom een super wedstrijd en werd opnieuw eerste, maar het allerbelangrijkste.. deze ploeg werd knap poulekampioen en kan in juni strijden om het competitiekampioenschap!, proficiat!


Achtste finales turnen heren in Tilburg (06-02)
Op 4 februari moeten Levi Nijhof en Danny van Roij zich plaatsen voor de 1/4e finale. De wedstrijd begint om 17.30 uur en is uiteindelijk om 21.45 uur afgelopen, een lange zit.
Levi begint op vloer, waar hij een nette oefening turnt, hij vergeet alleen zijn handstand heffen … Volgende toestel is paard voltige waar hij 4 hele flanken aan een stuk turnt, voor het eerst op een wedstrijd en heel netjes! Ringen, sprong, brug en rek volgen, ook daar is vooruitgang geboekt. Op voltige scoort Levi zijn hoogste punt, 18,60 gevolgd door een 18,45 voor sprong. Deze prima cijfers zijn echter niet voldoende voor een plaats in de kwartfinale. Dat is ook niet vreemd, gezien het deelnemersveld uit 150 jongens bestaat en er zich slechts 56 plaatsen voor de ¼ finale!
Danny begint ook op vloer, waar hij een nette oefening turnt. Op voltige blijkt het wat moeizamer te gaan, hier is nog flink aan te werken. De andere toestellen gaat het middelmatig, Danny kan niet laten zien, wat tijdens de trainingen wel lukt. Er is genoeg om aan te gaan werken. Danny mag wel door naar de kwartfinale, daar krijgt hij een herkansing om te laten zien wat hij allemaal wel kan.
Zondag 5 februari, Kas Leenders moet zijn wedstrijd starten op rekstok. Dat gaat niet zo als tijdens de trainingen en inturnen, hier laat Kas punten liggen, zo ook op alle toestellen. De wedstrijd gaat wel geconcentreerder en er is veel vooruitgang geboekt, maar er is nog veel te verbeteren. Zo ook op voltige waar een Stökli niet is meegeteld omdat de lengteas draai niet in één, maar in twee flanken is uitgevoerd, 2,5 punt die van de D-score af gaat. Op sprong haalt Kas zijn hoogste cijfer: 17,95 voor een mooie overslag en streksalto. Uiteindelijk eindigt Kas als 13e plaatst zich voor de kwartfinale. Met hard werken is een finale haalbaar …


Voorwedstrijden regiokampioenschappen divisie 3 in Best (06-02)
Dit weekend de eerste individuele wedstrijden voor onze turnsters uitkomend in de derde divisie. 's Morgens de beurt aan instappers Luna Stolwijk en Manouk Swinkels. Beide hadden al enkele competitiewedstrijden geturnd, maar nu toch de eerste grote wedstrijd. Begonnen werd op sprong waar mooie punten voor de overslag werd neergezet. Het begin was goed en dus eindigde Luna heel knap op slechts 0,016 van het podium als vierde. Zij mag naar de Brabantse Kampioenschappen en de landelijke wedstrijden. Manouk werd 11 en mag naar de regiofinale.
Vervolgens de beurt aan pupillen 1 Sanne Hermans en Romy van Lieshout. Het niveau lag dicht bij elkaar en foutjes werden direct afgestraft. Beide plaatsten zich als 21e resp. 25e voor de regiofinale.

In de andere baan de beurt aan de jeugdmeisjes Lieke Rijkers, Sophie Pagen, Evi Heesmans en Anouk Terbeek.
Begonnen werd door Evi op sprong, afgelopen week haar teen gebroken en toch knap geturnd vandaag. Anouk turnde alleen haar balkoefening omdat ze nog herstellende is van een blessure.
Lieke en Sophie turnden beide een knappe meerkamp, deden met de beste mee. Lieke wist zich dan ook heel knap de zilveren medaille te laten omhangen met tevens een toestelfinale op brug en balk. Sophie werd keurig 8e.
In de laatste ronde de junioren, maar liefst negen HT-turnsters. Britt Claassen werd met een prachtige balkoefening 1e op dit toestel en werd 6e in de meerkamp. Britt Krebbers 8e, Robin Sanders dankzij een mooie brugoefening 9e. Linda Kuijpers (10e) wist zich als 2e op brug en balk te plaatsen voor de toestelfinale. Iris van de Beek (11e), Marieke Verhees (15e) en Lauren Peters (16e) wisten zich ook te plaatsen voor de regiofinale. Laura Hobeijn en Sarah Riad haalden dat helaas net niet.

Tevens de senioren, slechts drie turnsters vanwege blessures van de anderen. Merel Wilken hield de HT-vaandel hoog en wist ondanks drie vallen knap derde de worden, waarvoor zij een bronzen medaille kreeg omgehangen. Kristel Rooyakkers werd keurig vijfde en Anke Rooyakkers 12e. Beide geplaatst voor de regiofinale.

Zondagochtend kwamen de laatste turnsters van HT'35 in actie: Pupillen 2 Michelle Hermans, Wieske Leenders, Lara Teerlink, Ilse Trieling en Ame van der Vorst begonnen op brug, vervolgens stabiele oefeningen op balk waarbij Ame en Lara boogjes lieten zien. Michelle liet voor het eerst haar flikflak-salto op vloer zien.
Met een eerste plaats op balk en vloer stelde Lara haar overwinning veilig, met ruim 52 punten (1,5 punt meer dan de nummer 2) behaalde zij overtuigendend goud en mag doorstromen naar de Brabantse Kampioenschappen, landelijke halve finale en regiofinale. Ook Ilse, Ame en Wieske plaatsten zich voor laatstgenoemde finale.
In totaal behaalde HT'35 37 toestelfinales, 20 regiofinaleplaatsen en niet te vergeten driemaal podium! Allen veel succes bij de volgende wedstrijden!
Zie hier de volledige uitslagen


Competitieverlies in Den Bosch (05-02)
Naast de wedstrijden die in Best geturnd werden afgelopen weekend, vond er in Den Bosch tegen Flikflak ook nog een competitiewedstrijd plaatst in de divisies 1 en 2. Judith van Lieshout, Mei-nin van der Sterren, Kirsten Bevers, Tessa van de Kerkhof en Kim van Lierop maakten het team compleet.
Het niveau lag erg dicht bij elkaar, op brug werden wat foutjes gemaakt, maar ook Flikflak liet op balk punten liggen. Helaas kon de achterstand van minder dan een punt na drie toestellen niet meer goed gemaakt worden op vloer.


Wederom winst voor HT'35 (29-01)
Vandaag vonden er twee competitiewedstrijden plaats in Rosmalen tegen turnvereniging 'Prins Hendrik'. Het beloofde vooraf niet gemakkelijk te worden, maar de beide bovenbouwploegen (derde en vierde divisie) begonnen vol vertrouwen aan deze wedstrijd.
Het niveau lag dicht bij elkaar, maar uiteindelijk wist de ploeg van Britt Claassen, Linda Kuijpers, Sophie Pagen, Lieke Rijkers, Kristel Rooyakkers en Robin Sanders op zowel sprong, brug en vloer het verschil te maken. Er werd met een verschil van 0,6 gewonnen, waarbij Lieke overtuigend eerste werd!

Voor de vierde divisie bovenbouwploeg bestaande uit Lindsey de Brouwer, Femke Hermans, Maud v.d. Heuvel, Minke Hillman, Fenne de Jong en Fabienne Wachters werd het nog spannender. Allen turnde prima oefeningen en alleen op het onderdeel sprong helaas minder punten dan PH gehaald, wat uiteindelijk ook de beslissing gaf. Met een verlies van 0,3 bleef de overwinning dus in Rosmalen.
Komend weekend vinden er in Best de regiokampioenschappen voor de derde divisie turnsters plaats. HT'35 is aanwezig met maar liefst 29 turnsters. Allen heel veel succes toegewenst!


Prijzenregen in Veldhoven! (22-01)
Al vroeg moesten er op zaterdag 21 januari bij de toestelkampioenschappen turnen heren t/m divisie 5 vier jongens aan de slag. Thijs Pieterse, Cristhian van Schijndel, Jurgen Verlijsdonk en Tijn Leenders zijn in de eerste wedstrijd aan de beurt. Alle 4 de jongens turnen een goede wedstrijd met her en der een foutje. Ondanks die foutjes, behalen alle jongens een aantal medailles!
Thijs behaalde goud op ringen en brons op voltige, vooral op dat laatste toestel een welverdiende medaille, hier heeft Thijs heel hard op getraind. Cristhian heeft op vloer en rek een gouden medaille gescoord en op voltige nog een bronzen medaille. Jurgen liet soms een steekje vallen, maar behaalde op ieder toestel een medaille!? Goud op vloer, ringen en sprong, zilver op voltige en rek en brons op brug. Tijn turnde slechts twee toestellen, vloer en sprong, en behaalde op beide toestellen brons.
In wedstrijd 2 heeft Ivan Spikmans zijn kunnen laten zien op sprong en vloer, beide goed voor zilver! Een goede eerste wedstrijd voor onze ex-schoonspringer.
In wedstrijd 3 had Danny van Roy het vaandel hoog te houden en dat heeft hij dan ook prima gedaan. Hij scoorde brons op vloer, ringen en sprong en behaalde zilver op voltige. Op brug was hij helaas een element vergeten en kwam daardoor niet op het podium terecht. Al met al een vruchtbare wedstrijd!Regiokampioenschappen divisie 1-2 zeer geslaagd: tweemaal kampioen! (22-01)
Zaterdag 21 en zondag 22 januari vonden in het T-Kwadraat te Tilburg de regiokampioenschappen regio Brabant-Oost voor de hoogste divisie turnsters plaats, waarvan 13 HT-turnsters.
De jeugdmeisjes Mei Nin van der Sterren en Judith van Lieshout turnde in de tweede divisie een stabiele wedstrijd met hier en daar wat foutjes. Dit was uiteindelijk goed voor een 6e respectievelijk 8e plaats. Beide plaatsten zich voor de landelijke voorwedstrijden. Tevens de beurt aan eerste divisie turnsters Tessa van de Kerkhof (junior) en senioren Kim van Lierop en Lisette de Rijk. Voor laatst genoemde een ongelukkig begin van het seizoen, maar toch goed voor een 4e plaats. Kim deed het erg goed en wist zelfs de zilveren medaille te behalen. Tessa, net als Kim gepromoveerd vanuit de tweede divisie, turnde prima en behaalde brons.
Op zondag kwam ook de onderbouw aan de beurt. Voor instappers Guusje van de Ven en Daantje Vos de eerste wedstrijd; en wat voor een. Na een wat wiebelige start op balk turnden beide een super wedstrijd. Guusje werd regiokampioene en Daantje keurig derde, proficiat! Emma Baggermans (pupil 1) liet helaas wat puntjes liggen op balk, maar werd toch nog knap vierde.
Jill Hermans (ook zij moest promoveren naar de eerste divisie) deed het met een super vloeroefening, waarvoor zij het hoogste punt behaalde, hartstikke goed en wist met ruim een punt voorsprong het regiokampioenschap binnen te halen!
In de andere baan de beurt aan Kirsten Bevers (divisie 2, junior). Na een periode van blessures heeft we nu weer een goede meerkamp kunnen turnde en werd prima vierde. Hopelijk nu blessurevrij door blijven trainen voor de volgende wedstrijd.

's Middags de beurt aan pupil 2 Danique Vreugde. Juul Vos kon helaas nog niet deelnemen vanwege een blessure, vandaar dat Danique er alleen voor stond. Echter, ze hield goed stand en liet prachtige oefeningen zien. Dit werd dan ook beloond met een mooie grote ziveren medaille!
Senioren Linda van Beek en Inge Berkers lieten op balk wat puntjes liggen, maar behaalde op sprong de hoogste punten voor de thukahara. Medaille nummer 7, want Linda werd (onverwacht?) derde. Ook Inge plaatste zich als 12e voor de landelijke wedstrijden.
In totaal 7 medailles, tienmaal plaatsing voor de Brabantse Kampioenschappen en maar liefst 37 toestelfinales! Zie hier de resultaten & foto's...


Vrijwilligersavond bij Brandevoortse hoeve (20-01)
Geen nieuwjaarsborrel, maar een vrijwillgersavond dit jaar georganiseerd door het bestuur. HT'35 was te gast bij de Brandevoortsehoeve. Het welkomswoord werd gedaan door Monique van Ekert met daarbij een bloemetje voor AC-lid Mieke Rooyakkers en geslaagd heren-jurylid Rob Leenders.

Er stond een uitgebreid streekbuffet klaar en zodra de buikjes gevuld waren, was het tijd voor "ik hou van hoooooooooollllland"... uhh HT natuurlijk.
Petje op - petje af, petje op.. Was het antwoord op de vraag verkeerd, helaas.. dan moest je plaatsnemen in het Holland House (heel gezellig daar hoor!) Maar uiteindelijk was er natuurlijk ook een winnaar, de eindstrijd ging tussen Lisette de Rijk en Miranda Vissers. Laatstgenoemde beantwoorde de laatste vraag juist en kreeg hiervoor een mooie... attentie!
Zie hier enkele foto's..


HT'35 nog steeds ongeslagen in de competitie (15-01)
Inmiddels zijn er 18 competitiewedstrijden geturnd, waarvan dit weekend maar liefst zes.. en jawel hoor, ook deze werden allen gewonnen door HT! De een wat spannender (slechts 2 punten verschil) de ander wat minder... om maar gerust te zeggen, een klasse apart.. 33 punten verschil?! Misschien was de tegenstander nog niet geheel klaar, zou natuurlijk ook kunnen. Desalniettemin een mooie overwinning voor onze meisjes.

Komend weekend staan de eerste regiokampioenschappen op het programma in Tilburg. De turnsters uitkomend in de hoogste 1e en 2e divisie mogen het opnemen tegen elkaar.. Allen veel succes!

De uitslagen van de competitiewedstrijden zijn te vinden via 'wedstrijdturnen' - 'uitslagen'.


Sportgala (13-01)
Donderdag 12 januari, de dag van Helmond’s Sportgala 2011. Niet in de theaterzaal van het Speelhuis, maar gelukkig vond het wel zijn doorgang in zaal Traverse.
Wij als vereniging waren uiteraard rijk vertegenwoordigd, want het was sportief gezien wederom een succesvol turnseizoen. Naast de uitreiking van de sportpenning aan de competitiekampioenen van het 1e en 2e divisie team, waren er ook genomineerden in de categorie sporttalenten van het jaar. Wat stonden beide trots op het podium, Jill Hermans en Tessa van de Kerkhof. Helaas voor hen geen award, maar hun prestaties waren zeker een nominatie waardig (zie de turnprofielen).
Een mooi gevulde avond, aan elkaar gepraat door presentator Toine van Peperstraten, van zang, dans en speeches van de wethouders en burgemeester Hr. Jacobs. Er lijkt toch een vloek op te liggen, want jawel hoor.. het brandalarm ging af.
Was het echter niet zo, dat er niemand!! reageerde.. toch opmerkelijk met zo’n catastrofale brand voor Theater het Speelhuis nog vers in het geheugen.
Gelukkig vals alarm, waardoor de avond op sportieve wijze kon worden voortgezet en met een borrel kon worden afgesloten.
Op naar volgend jaar, want ook dan is HT’35 gegarandeerd weer van de partij!


Nieuwe groepen bij HT'35 (09-01)
Dankzij de vraag naar extra lessen, starten we m.i.v. januari 2012 met enkele extra groepen en kunnen we nog nieuwe leden plaatsen:
• Zumba-fitness: Een fitnessprogramma, gebaseerd op Latijns-Amerikaanse dans, zoals de salsa, merengue, axé, samba en cumbia. Het is leuk voor jong en oud, en een perfecte manier op je conditie op peil te houden. Gratis proeflessen op vrijdagavond 13-1-2012 in het turncentrum van HT’35: raktweg 14 Helmond: 18.30 – 19.30 uur en 19.30 – 20.30 uur.
Laat per mail /telefoon even weten of ú of je deel wil(t) nemen aan een proefles. zumba@ht35.nl /06-29281413
• Fitnessgroep voor dames en heren 30+: werken aan de algehele conditie op muziek: woensdagavond 20:00 – 21:00 uur gymzaal BS St. Odulfus. Ook hier is de eerste les natuurlijk gratis en vrijblijvend.
• Turngroep meisjes + 6 t/m 8 jaar: op zaterdagmiddag van 14:45 – 16:15 uur in gymzaal BS St. Odulfus.)