×

Fout

[sigplus] Ernstige fout: Afbeeldingsmap moet een een relatief pad vanaf de basis map van de afbeeldingen zijn.

2013

Nieuwsarchief 2013

[sigplus] Ernstige fout: Afbeeldingsmap moet een een relatief pad vanaf de basis map van de afbeeldingen zijn.

HT’35 genomineerd voor ‘Sportploeg van het Jaar’
Onze dames bovenbouw-turnploeg heeft in de hoogste divisie die er bestaat, de competitie van 2012-2013 gewonnen, een super prestatie!!
Daarom de omroep om te stemmen! Hoe meer stemmen hoe meer kans we winnen…
Graag onderstaand berichtje kopiëren in een nieuw emailbericht en versturen (voor 06-01-2014) naar

redactiehelmond@aencmedia.nl

Nog wel één van de drie sporters kiezen..


Beste sporter:
Yara Kastelijn (wielrennen) / Amy Siemons (atletiek) / Chatilla van Grinsven (basketbal)


Beste sportploeg:
HT’35


Turnlessen in 'de Westwijzer'
Binnenkort (begin 2014) worden er ook gym/turnlessen opgestart in de wijk Warande/Helmond-West, namelijk in de nieuwe sportzaal van "de Westwijzer" aan de Cortenbachstraat. Kinderen vanaf 3 jaar kunnen hier dan op zaterdagmorgen terecht. Meer informatie kunt u verkrijgen via het secretariaat, Henny van Heijster, T: 532487 of E: secretariaat@ht35.nl

Jubilarissen gehuldigd     (31-12)
Deze maand zijn nog eens drie jubilarissen in het zonnetje gezet, namelijk:
Sonja Rooijakkers, 12 ½ jaar trainster van de damesgroep
Ciska Gruyters, 25 jaar lid
Gerrie Jonkers, 40 jaar lid
Allen proficiat en op naar het volgende jubileum...

Weekje proefdraaien op Airtrack      (29-12)
Vorige maand heeft onze vereniging de mogelijkheid gehad een week te turnen op de opblaasbare tumblingbaan 'Airtrack' genaamd. Er is door veschillende groepen met veel plezier op gesprongen en geturnd. Door de turnsters van de plusgroepen is er een filmpje gemaakt, welke ingezonden is en dus wordt er kans gemaakt op het winnen van zo'n Airtrack. Hieronder is het filmpje te bewonderen.


Regiokampioenschappen: driemaal podium en vele vierde plaatsen     (15-12)
Dit weekend vonden in sporthal ‘Tivoli’ in Eindhoven de eerste individuele wedstrijden plaats, de regiokampioenschappen voor onze turnsters uitkomend in de hoogste 1e en 2e divisie en onderbouw-meisjes turnend in categorie ‘Nationaal 2’ (N2).

Zaterdag de beurt aan de pupillen 2 Daantje Vos (die een keurige derde plaats behaald mede vanwege het hoogste punt op vloer), Luna Stolwijk die knap vierde wordt en Guusje van de Ven. Zij turnde vanwege een blessure alleen aan het rek (brug).
Ook de pupillen 1 kwamen vandaag in actie. Anouk van Aerle werd heel knap tweede vandaag en mocht dus een zilveren medaille mee naar huis nemen. Daphne Donkers turnde een prachtige rek(brug)oefening en scoorde maar liefst 14,00 punten hierop. Zij werd vijfde. Daantje van de Ven behaalde het tweede hoogste punt op vloer en werd in de meerkamp 6e. Grietje Willems werd 8e en Suze Kleijn 12e.
In de avond de beurt aan de senioren tweede divisie. Inge Berkers behaalde met de hoogste score voor haar tsukahara gehoekt een 6e plaats. Merel Wilken met net iets minder punten 7e.
Kirsten Bevers, herstellende van een blessure, werd 14e. Julia van Loon turnde een prachtige vloeroefening, maar vanwege een lage score op sprong werd zij slechts 17e.

Zondag de beurt aan de jeugdmeisjes turnend in de hoogste 1e divisie.
Lara Teerlink behaalde de hoogste score op vloer en werd tweede op balk. Daarmee werd zij in de meerkamp tweede en mocht een zilveren medaille in ontvangst nemen. Jill Hermans turnde een mooie brugoefening, waarmee ze de tweede hoogste score liet noteren, en werd uiteindelijk 5e. Danique Vreugde behaalde de 9e plaats.
De senioren (1e divisie) Kim van Lierop, Tessa van Lierop en Lisette de Rijk kwamen in de namiddag in actie. Helaas net geen podiumplaats voor Kim, zij werd vierde. Tessa van de Kerkhof, nog niet op haar oude niveau van vorig jaar, werd toch knap vijfde. Lisette de Rijk turnde alleen op brug en balk een mooie oefening.
Tenslotte de jongste meisjes, de instappers (N2) waren verdeeld over twee verschillende wedstrijden en dus twee uitslagen. Marieke Steijart behaalde een knappe vierde plaats en Gwen van Berne kort daar achter 6e. In de andere wedstrijd turnde Jill Steenbakkers, ondanks dat ze ziek was, een stabiele wedstrijd en werd ook vierde. De tweelingzusjes Laura en Sara Kloor deden nauwelijks onder voor elkaar en werden 8e en 9e.
Informatie over de doorstroming naar landelijke wedstrijden en toestelfinales volgen later.


Tilburgse Kampioenschappen     (07-12)
Onze turnsters uitkomend in de eerste, tweede of derde divisie bovenbouw en onderbouwturnsters turnend in de categorie ‘nationaal’, hadden dit weekend de eerste mogelijkheid zich te meten met andere turnsters van niet alleen verenigingen in Brabant-Oost, maar ook Limburg.
Op de eerste dag werden er verschillende vierde plaatsen, maar gelukkig ook medailles behaald. Eline Koppens (senior divisie 3) en Lara Teerlink (jeugd divisie 1) wonnen een zilveren medaille, Britt Claassen
(senior divisie 3) behaalde brons.
Zondag de beurt aan de senioren 1e en 2e divisie. Kim van Lierop na drie goede oefeningen op sprong, brug en balk helaas pech op vloer, waardoor ze vierde werd.
Inge Berkers, Kirsten Bevers, Julia van Loon en Merel Wilken begonnen op balk, gevolgd door vloer, sprong en brug. Inge werd keurig derde. Merel deed het nog net wat beter en behaalde zilver.
Volledige uitslagen zijn te vinden via 'wedstrijdturnen - uitslagen'


HT'35 genomineerd voor 'Sportploeg 2013'     (30-11)
Het damesteam 1e/2e divisie is genomineerd voor 'Sportploeg 2013'.. Kas Leenders en Lara Teerlink maken kans op de titel 'sporttalent' van het jaar!
{gallery}Activiteiten/Nominatie/sportnominaties_ed27112013.jpg{/gallery}


Jubilarissen     (26-11)
Naast de prijsuitreikingen  werden de topverkopers van de vereniging (Grote ClubActie) in het zonnetje gezet, werden de geslaagde assistent-trainsters van de niveau 2-cursus gefeliciteerd en werden nog een aantal jubilarissen - waaronder twee bijzondere clubiconen met ieder 50 jaar lidmaatschap - gehuldigd:
- Marianne Slits 12 ½ jaar lid en trainster van diverse  wedstrijdgroepen
- Edith Martens: 12 ½ jaar lid, turnster en assistent-trainster
- Miranda Vissers: 12 ½ jaar lid, bestuurslid en voorzitter activiteitencommissie
- Nanda van den Berg: 25 jaar lid, wedstrijdturnster, trainster & beheer van de website en Facebook
- Carin van de Hurk: 25 jaar lid, trainster en voormalig wedstrijdturnster                                                                                   
- Anneke Leenders: 25 jaar lid, bestuurslid en voormalig turnster
- Ine Zijderveld: 40 jaar lid, bestuurslid
- Rita van Hoof: 50 jaar lid, penningmeester, voormalig wedstrijdturnster en –trainster
- Henny van Heijster: 50 jaar lid, secretaris, voormalig turnster en trainster


Clubkampioenschappen     (24-11)
Waren twee weken geleden de turn(st)ers van de recreatie en plusgroepen aan de beurt; vandaag vonden de jaarlijkse clubkampioenschappen plaats voor de jong-talenten, onderbouw en bovenbouw wedstrijdturn(st)ers. Vanaf vanmorgen 08:30 tot 's avonds 19:00u kon er genoten worden van mooie turnoefeningen op alle toestellen.
Het was een prachtige dag, helaas moest Celine van Gerwen geblesseerd de zaal verlaten, maar is er gelukkig geen sprake van een ernstige blessure. Beterschap!
Juryleden, vrijwilligers en publiek, bedankt voor deze mooie dag!
De uitslagen van de wedstrijden zijn te vinden in de wedstrijdkalender.. de foto's zijn te vinden via ''foto's - clubkampioenschappen - 2013"


Sinterklaasviering     (23-11)
Vandaag was Sinterklaas en zijn pieten te gast bij onze vereniging.
Zie foto's - activiteiten - Sinterklaas voor foto's en het dansfilmpje


Geslaagd voor cursus niveau 2     (18-11)
Gistermiddag werden in Eindhoven het examen voor de assistentencursus niveau 2 afgenomen. Laura, Tessa, Fabiënne, Roos, Lindsey en Maud moesten laten zien dat ze inmiddels al de nodige ervaring hebben als assistent. Met de hulp van een hele groep turners en turnsters van hun recreatiegroepen werden er allerlei oefeningen gedaan. Iedereen is geslaagd en kon het diploma in ontvangst nemen. Vorige week had Britt Krebbers al haar niveau 2 examen gedaan en ook zij is geslaagd. Proficiat dames, we hopen dat jullie nog lang les blijven geven bij HT’35!NK Teams: 2x brons     (17-11)
In Amsterdam vonden dit weekend de Nederlandse Kampioenschappen voor teams plaats. HT'35 had zich twee weken geleden met alle teams hiervoor geplaatst.
Uitkomend in "supplement C" hadden we zelfs twee teams. Team 1 (Britt Claassen, Britt Krebbers, Linda Kuijpers en Danique Vreugde) behaalde de 16e plaats, team 2 (Jill Hermans, Eline Koppens, Julia van Loon, Kristel Rooyakkers en Lara Teerlink) werd 12e.
In de onderbouw ook twee teams. Pupillen 2 Daantje Vos en Luna Stolwijk turnden zich, samen met twee turnsters van Tabitta uit Boxtel, keurig naar een derde plaats.
Dit gold ook voor pupillen 1 Anouk van Aerle, Daphne Donkers, Daantje van de Ven en Grietje Willems . Proficiat dames!


Op 9 november is ons erelid Tonnie van den Elsen overleden.
Tonnie was meer dan 60 jaar lid van de vereniging en is vele jaren bestuurslid geweest.
Wij condoleren de familie en wensen hen veel sterkte


Clubkampioenschappen recreatieturn(st)ers zondag     (10-11)
Turncentrum Helmond was zondag 10 november de locatie waar alle recreatieturn(st)ers mochten laten zien waar ze de afgelopen weken zo hard voor getraind hebben: de jaarlijkse clubkampioenschappen.
Vandaag voor het eerst in een nieuwe opzet; er werd geturnd tegen leeftijdsgenootjes (op basis van geboortejaar) binnen de gehele vereniging. Dus niet, zoals voorheen het geval was, tegen kinderen uit de eigen turngroep.
De achterliggende gedachte hiervan is om meer eenheid binnen de vereniging en zo ook het niveau omhoog en gelijk te krijgen binnen de verschillende groepen.
Dit is vandaag erg goed gelukt, want uiteindelijk zijn zo’n beetje uit alle groepen turn(st)ers in de prijzen gevallen. Er waren niet alleen bekers, zilveren en bronzen medailles voor de nummers 1,2,3 van de meerkamp, maar ook een gouden medaille per toestel.
In de wedstrijdkalender is de volledige uitslag te vinden, foto’s zijn te vinden via 'foto's - clubkampioenschappen - 2013'


Vriendschappelijke wedstrijd tegen Taxandria Oisterwijk     (09-11)
Als voorbereiding op de clubkampioenschappen over twee weken, vonden er vandaag vriendschappelijke wedstrijden plaats tussen de onderbouw meisjes en jongtalenten van onze vereniging en Taxandria uit Oisterwijk. Vorig jaar was dit zo'n groot succes, dat deze wedstrijd maar al te graag ook dit jaar weer georganiseerd werd.
Voor de jongtalenten uit 2006 en 2007 de allereerste wedstrijd tegen turnsters van een andere vereniging. Voor de onderbouwturnsters een goede voorbereiding op het komend wedstrijdseizoen.
Het was vooral een leuke en gezellige wedstrijd, bedankt allemaal! Volgend jaar weer....
De uitslagen en enkele foto's zijn te vinden via 'wedstrijdturnen'.


Kwalificatie NK Teams     (03-11)
Dit weekend vonden in Waspik de kwalificatiewedstrijden plaats voor de NK Teams 2013. Ook HT'35 is dit jaar voor het eerst aanwezig.
Op zaterdag beet het team pupillen 1 het spits af. Anouk van Aerle, Daphne Donkers, Daantje van de Ven en Grietje Willems mochten als eerste turnsters van onze vereniging turnen in de nieuwe wedstrijdpakjes en lieten mooie oefeningen zien. Nieuwe oefeningen voor hen, terwijl verschillende tegenstanders nog de oefeningen van afgelopen seizoen turnden. Ook dat mag, maar logischer is natuurlijk om dit als eerste test te zien voor het komende seizoen. Er wordt goed geturnd, al blijkt de balkoefening toch nog wel erg lastig. Uiteindelijk wordt er een mooie tweede plaats behaald en dus is dit team gekwalificeerd voor de NK over twee weken in Amsterdam.

Vandaag kwamen er nog twee teams uitkomend in "supplement C" in actie. Dit is een nieuwe term voor alle bovenbouw turnsters die hetzelfde niveau turnen, dus zowel de jeugdturnsters, junioren en senioren worden zo in één genoemd. Pupillen 2 Luna Stolwijk en Daantje van de Ven turnen tezamen met twee meisjes van Tabitta uit Boxtel in een gemengd team, uitkomend in categorie N2. Na een prima wedstrijd plaatsten zij zich als derde voor de NK.
Team 1 uitkomend in "supplement C" behaalde de eerste plaats in wedstrijdronde 2. Britt Claassen, Britt Krebbers, Linda Kuijpers en Danique Vreugde kwamen tot een totaal van ruim 88 punten, goed voor een zesde plaats vandaag. Team 2 (Jill Hermans, Eline Koppens, Julia van Loon, Kristel Rooyakkers en Lara Teerlink behaalde ruim 91 punten en werd vandaag 4e. Beide ploegen hebben zich dus ook geplaatst voor het NK.


Districttrainingen turnen heren     (01-11)
24 Oktober was een hele belangrijke dag voor 40 jongens tussen 9 en 12 jaar in regio zuid. Op deze dag is de RTC‐test uitgevoerd. Het is 13:45 uur en de eerste jongens (samen met de trainers en of ouders) komen de zaal ingelopen. De gezichten staan gespannen en de jongens zijn verdacht stil. De jongens mogen altijd voordat de les start even “de zaal verkennen”. Zo noemen we namelijk de tijd voor de les dat ze even mogen spelen. Maar vandaag is er niet zo veel behoefte...
Klokslag 14:00 uur start de les. De ouders worden verzocht om de zaal te verlaten zodat de kinderen zich optimaal kunnen concentreren. De warming‐up gaat direct van start en de trainers komen bij elkaar voor het opzetten van de test. De machine loopt geolied en om 13:15 uur gaat de test van start. De jongens maken flanken, flikflakken, zwaaien, schroeven en het turngeweld barst los. De gezichten staan strak bij beenheffen aan het wandrek. Spieren spannen aan, jongens vliegen door de zaal en op dat moment voel je dat hier iets heel speciaals plaats vindt!
Om 17:00 uur worden de laatste formulieren nog snel ingevuld. 4, 3, 2, 1..... En de tijd is op. Moe maar voldaan worden de formulieren ingeleverd. Alles is uit de kast gehaald en het is tijd om nog even van het weekend te genieten. We nemen afscheid met een stevige handdruk en een gevoel van trots en tevredenheid. Maandag ochtend is er een heleboel werk te verzetten. De uitkomsten van de test worden verwerkt en dan komt het moeilijkste.... Wie mag er naar de talent training? De hele dag wordt nagedacht over de prestaties, het aantal trainingsuren in verhouding tot de leeftijd. Ook Bram (van Bokhoven) is zeer
geïnteresseerd in de uitslagen en ziet dat er zeker een nieuwe Epke, Yuri, Jeffrey, Bart of Kasimir in deze talentenpool zit!

Kas Leenders zit net niet in de talentengroep, maar heeft hiervoor een wildcard ontvangen.
Goed gedaan Kas, zet 'm op en laat zien dat je ook in de talentengroep hoort.


Sportiefste gezin van Helmond     (25-10)
De gemeente Helmond doet er alles aan om fietsen nog leuker, veiliger en voordeliger te maken. Het fietsnetwerk vervolmaken bijvoorbeeld, het aantal gratis en bewaakte stallingen verbeteren en uitbreiden, fietsdiefstal bestrijden en zorgen voor optimale verkeersveiligheid voor fietsers.
Project  BtrackB:
Een van de acties die de gemeente Helmond onderneemt om het fietsen nog leuker te maken is deelnemen aan het project ‘Bike the Track – Track the Bike’. Dit project loopt al in verschillende steden in Europa en nu gaat het ook van start in Helmond.  Hiermee dient het fietsgebruik gestimuleerd te worden middels het gebruik van een speciaal ontworpen App voor je Smartphone.  Doelgroepen zijn: Jonge ouders met kinderen tussen de 9 - 15 jaar en Sportverenigingen/clubs. Door middel van een positieve prikkel proberen we mensen aan te moedigen vaker de fiets te pakken.
Deelnemers kunnen met de App punten verzamelen voor elke fiets rit die zij maken. Hoe meer punten ze verzamelen, hoe meer kans ze maken op prijzen. Er zijn maandelijkse prijzen voor de individu met de meeste punten. Daarnaast gaan we op zoek naar het sportiefste gezin, zij winnen een pretparkarrangement t.w.v. € 500. Tenslotte wint de sportclub die de meeste deelnemers aanlevert een waardecheque van
€ 750.
In Helmond zijn er verschillende sportterreinen of locaties waar sportverenigingen zitten die deelnemen aan dit project. 

Turnvereniging H.T.’35 doet ook mee, en daarvoor zijn bij de diverse gymzalen checkpoints.
Wat is BTrackB ?
Gezinnen stimuleren om voor de fiets te kiezen, in plaats van voor de auto. Dat is het idee van BtrackB. Naar de sportclub, school, verjaardag of naar opa en oma. Als gezin maak je heel wat kilometers. Door die trappend af te leggen zorg je voor een leuk uitje, een gezond lichaam en het is beter voor het milieu. Je kunt ook meedoen zonder het hele gezin en kans maken op mooie maandprijzen!
BtrackB is een internationaal project en draait nu ook in Helmond.  Meer weten:  www.btrackb.eu/helmond.
Doe mee en schrijf je in onder onze vereniging, via deze website !!


Nieuwe turnvloer in Turncentrum     (13-10)
Afgelopen donderdag was het zover, de vierkante turnvloer welke gebruikt wordt voor vloeroefeningen, moest worden verwijderd. Er zou namelijk een nieuwe vloer worden geplaatst, namelijk eenzelfde als vorige week in Antwerpen tijdens de Wereldkampioenschappen werd gebruikt.
Veel vrijwilligers waren aanwezig om allereerst de het klittenband en bovenlaag op te rollen en af te voeren, de houten platen op karren te plaatsen en vervolgens de ondervloer los te schroeven.
Ondertussen was er ook nog tijd om de blokkenkuil onder de brug leeg te halen, schoon te maken en weer te vullen met schuimblokken.
Door het personeel van J&F werd de oude vloer afgevoerd en de nieuwe in delen binnengebracht. Tijd om de platen met veren in elkaar te zetten en alvast klaar te leggen, zodat zij vrijdag aan de slag konden om de nieuwe vloer op te bouwen.
Deze ligt inmiddels keurig in de turnhal, zodat alle turnsters deze kunnen uitproberen en weer mooie vloeroefeningen kunnen gaan turnen.
Bedankt voor alle hulp! Foto's zijn te vinden op onze Facebook-pagina: https://www.facebook.com/HT35Helmond


Geslaagd turnkamp in Ommel     (29-09)
Van 27-29 september was kampeerboerderij ‘Ons Thuis’ te Ommel de locatie waar onze turnvereniging ook dit jaar weer het jaarlijkse turnkamp heeft georganiseerd. De weersvoorspellingen waren goed, de organisatie en leiding hadden er zin in, dus het zou vast en zeker weer een groot succes worden.
Bijna 120 kinderen hadden zich aangemeld om dit weekend te komen “feesten’, het thema van dit jaar: Nieuwjaar, Pasen, Koningsdag, Carnaval, Halloween, Dierendag, Sportdag, Buitenspeeldag, Valentijnsdag, Kerst en Verjaardag.. de namen van de 11 groepen.
Vrijdagavond werd gestart met kennismakingsspelletjes, was er tijd om een joker te knutselen en was er een avondspel/spooktocht georganiseerd. Moe maar voldaan gingen de kinderen redelijk op tijd naar bed en was het al snel stil in de kamers.
Zaterdagochtend weer vroeg op om te starten met een goede warming-up en ontbijt. Zowel het bos- als veldspel stonden op het programma. Verschillende zieke personen moesten in het bos gevonden worden, om ze vervolgens een medicijn te geven om ze op te laten knappen. Bij een verkeerde keuze, ging het alleen nog maar verder bergafwaarts met ze. Bomen werden platgeknuffeld, Justin Bieber nog meer aanbeden of de polonaise werd nog langer.
Op het veld werd 4-op-een-rij gespeeld, allemaal kleine opdrachten en spellen die gespeeld moesten worden om een nieuw gekleurd vakje op het bord te krijgen.
Tussen de lunch en avondeten was er genoeg tijd om een leuke act voor te bereiden voor de bonte avond. Ook dit was erg geslaagd, alle kinderen waren erg enthousiast en de jury bepaalde dat ‘Nieuwjaar’ het leukste optreden had verzorgd. Dit werd verder gevierd tijdens de pyjamaparty.
Zondagochtend opnieuw ochtendgymnastiek, ontbijt, spullen opruimen en als laatste tijd voor de zeskamp. Ski-lopen, skippyballen, flessen omgooien, mens-erger-je-niet, band werpen en puzzelen.
Het was erg spannend en er werd hard gestreden om te overwinning.
Bij de jongste kinderen bleek ‘Nieuwjaar’ de eindoverwinnaar, in de categorie oudere kinderen was het spannender. Een gedeelde overwinning van zowel ‘Pasen’ als ‘Carnaval’.
We kunnen terugkijken op een prachtig zonnig en geslaagd kampweekend. De kinderen konden waarschijnlijk moe, maar met een goed gevoel huiswaarts keren.
Voor foto's, zie 'foto's - activiteiten - turnkamp' en Facebook.


Nieuwe Zumba-groep gaat komende week starten     (07-09)
Vanaf vrijdag 13 september start er een nieuwe zumba groep!
Na de eerste groep (18:30-19:30u) zal de tweede van 19.30-20.30u in turncentrum Helmond gaan plaatsvinden!
Kom je meedoen?


40 en 50-jarig jubileum - bestuursleden HT’35     (18-08)
Dit jaar zijn er een aantal jubilarissen binnen het bestuur van HT’35.
Ine Zijderveld  - 40 jaar lid, Henny van Heijster en Rita van Hoof -50 jaar lid.
Dit moet gevierd worden natuurlijk.
Op 17 augustus heeft het bestuur daarom een uitje georganiseerd voor deze jubilarissen. Het moest een verrassingsdagje worden.
Om 10.00 uur worden Henny en Rita (met aanhang) opgehaald. Helaas moesten Ine en Paul verstek laten gaan (door omstandigheden).
Na een kopje koffie bij de voorzitter (Monique van Ekert) vertrekken we naar onze dag bestemming: Den Bosch.
Eerst werd nog gedacht dat ze bij Flik Flak in de turnhal op de balk moesten, maar dat werd ze “gelukkig”  bespaard gebleven.
We werden ontvangen met een kopje koffie en een echte “Bossche Bol”. Daarna werden we door een gids rondgeleid door de oude binnenstad van Den Bosch.
Na een broodje en soepje gingen we met een rondvaartboot over de Binnendiezen.
Het was een gezellige middag. En gelukkig hadden we de hele dag de zon erbij!!
Rond 19.00 uur waren we terug in Helmond en werd er nog een diner aangeboden bij “De Steenhoven”. Gelukkig konden Ine en Paul nu nog wel aanschuiven.
De jubilarissen werden hier door de rest van het bestuur nog eens extra in het zonnetje gezet en werd hen een cadeau en bos bloemen aangeboden.

Namens ons allemaal, Ine – Henny – Rita - van harte gefeliciteerd met jullie jubileum!Gevonden voorwerpen.. informeer bij Henny (secretariaat@ht35.nl) of af te halen in het Turncentrum (vanaf 12 augustus)Seizoensafsluiting    (24-06)
Zondag 23 juni vond in het Turncentrum van onze vereniging de afsluiting plaats van het wedstrijdseizoen 2012-2013.
Onder het genot van een hapje en een drankje werd erdoor verschillende turn(st)ers nog getraind en een demonstratie gegeven.
Alle kampioenen van afgelopen seizoen werden kort genoemd, met uitzondering van Lara Teerlink. Met haar uitslagenlijst van dit seizoen kon het niet bij een korte vermelding blijven.. En daarom werd zij extra in het zonnetje gezet met het ontvangen van een beeldje.
Komende week vinden de laatste turnlessen plaats en kan iedereen gaan genieten van een fijne vakantie. Op naar volgend seizoen!Eline Koppens deelneemster Ahoy Cup 2013     (16-06)
De NK’s van bijna alle gymsporten in één weekend en op één locatie, dat is ‘Fantastic Gymnastics NK 2013’. Op vrijdag 14 juni vonden er al podiumtrainingen plaats om te wennen aan de toestellen, de sfeer te proeven van turntempel Ahoy en te genieten van alle andere deelne(e)m(st)ers. Tessa van de Kerkhof was als tweede reserve helaas toeschouwer van haar wedstrijd. Eline turnt vandaag haar meerkamp uitkomend in niveau 4. Zowel jeugd, junior als seniorturnsters strijden vandaag tegen elkaar. Eline begint op balk, gevolgd door vloer, sprong en brug.

Na een goede meerkamp eindigt ze als 27e.


Competitiefinale als afsluiting van mooi turnseizoen 2012-2013     (15-06)
In het turncentrum van onze vereniging HT'35 hebben vandaag de competitiefinalewedstrijden van dit seizoen plaatsgevonden.
De bovenbouwploeg divisie 1-2 bestaande uit Inge Berkers, Tessa v.d. Kerkhof, Kim van Lierop, Judith van Lieshout, Mei Nin v.d. Sterren, Lara Teerlink, Danique Vreugde, Merel Wilken werden gehuldigd, evenals onze instappers turnend in niveau N2: Anouk van Aerle, Daphne Donkers, Suze Kleijn, Esmee Manders, Charlotte Schapendonk, Daantje v.d. Ven, Grietje Willems.
Daarnaast moest de bovenbouwploeg divisie 4 als poulewinnaar nog turnen voor de overwinning.
Femke Hermans, Maud v.d. Heuvel, Juultje Leenders, Sanne v.d. Pijl en Anouk Terbeek namen het op tegen het team van Prins Hendrik (Vught) en Tonido (Valkenswaard). Het niveau lag erg dicht bij elkaar en bij de uitslag bleek er slechts 0,5 punten tussen de nummer 1 en 3 te zitten. Helaas bleek HT'35 als derde geëindigd, maar desalniettemin een mooie prestatie van deze dames. Gefeliciteerd!


Vijf keer goud, 3x zilver en eenmaal brons dit weekend     (09-06)
Na de geweldige prestaties van gisteren zijn ook vandaag verschillende medailles door onze turnsters in ontvangst genomen.
's Morgens de beurt aan team 1 niveau 5-6 (turnend in de hoogste divisies 2-4). Na vier goed geturnde toestellen stonden ze na hun wedstrijd ruim aan kop. Helaas moest er tot laat in de middag gewacht worden op de definitieve uitslag, want nog vele teams moesten turnen. Zo ook team 2 (Lindsey de Brouwer, Wieske Leenders, Sarah Riad, Ilse Trieling en Amé v.d. Vorst) van HT'35. Zij wisten uiteindelijk een mooie zevende plaats te behalen.

Voor team 1 was er niets veranderd en dus mochten Maud v.d. Heuvel, Sophie Pagen, Nicole Rooyakkers, Lara Teerlink en Dione de Vaan de gouden medaille in ontvangst nemen.

In de andere baan had toen al de prijsuitreiking voor turnsters ook uitkomend in niveau 5-6, maar dan in de lagere divisie 4-6, plaatsgevonden. Ook hier bleek HT'35 onverslaanbaar en was er ook goud voor Anne Dollekens, Moniek Meulendijks, Sanne v.d. Pijl, Sanne v.d. Vleuten en Fabiënne Wachters.
Tenslotte de laatste wedstrijd van dit weekend, de hoogste niveaus 5-7 in de onderbouw.
HT'35 team 1 bestond uit Celynne Frijters, Jill Hermans, Luna Stolwijk en Daantje Vos. In een sterk deelnemersveld kwamen zij net tekort voor de bronzen medaille, waardoor ze als vierde naast het podium eindigden. Wel een mooie zilveren medaille voor team 2, bestaande uit HT-meiden en meisjes turnend bij 'ARS' uit Eindhoven. Dit combinatieteam bestond uit Wendy Blummel, Sanne Hermans, Anouk van Herpen, Elke van de Pol en Vera van Roij.

Een knappe prestatie!

Alle vrijwilligers bedankt voor het organiseren van dit prachtige turnweekend!


Unicum bij clubteamwedstrijden: ex aequo voor kampioenen niveau 10-11!     (08-06)
In Sporthal de Weijer te Mierlo worden dit weekend de clubteamkampioenschappen gehouden, georganiseerd door onze vereniging HT’35.
Zaterdagochtend mochten als eerste de twee teams bestaande uit instappers (Anouk van Aerle, Daphne Donkers, Suze Kleijn, Esmee Manders, Jara Miksch, Charlotte Schapendonk, Daantje van de Ven en Grietje Willems), uitkomend in het niveau N2. Beide ploegen turnden mooie oefeningen en wisten daarmee een zilveren en bronzen medaille in de wacht te slepen.
De toon was gezet, op naar meer eremetaal. In wedstrijd twee turnde de bovenbouw-ploeg niv. 7-8. Minke Hillman, Fleur van den Hurk, Juultje Leenders, Anouk Terbeek en Sanne Verbakel wisten met een verschil van bijna 6 punten overtuigend de overwinning te behalen.
Ondertussen in de andere baan de beurt aan onze zesde divisie meisjes. Ook hier had HT’35 twee teams ingeschreven. Emmy Bijl, Bregje Drouen, Lyanne Dortmans,  Isa Groenen, Robin van Hirtum, Yara Knijf, Eline Smulders, Fleur van de Sande en Maud van Stiphout lieten na een wat voorzichtig begin op brug en balk vervolgens prachtige sprongen en vloeroefeningen zien.
Op het laatste toestel werd dan ook pas duidelijk dat beide!! teams een gelijke score behaald hadden en dus ex aequo clubteamkampioen zijn geworden.
Een prestatie die nog nooit is voorgekomen!

Na de middagpauze de beurt aan de onderbouwploegen niveau 8-9. Twee ploegen van slechts drie turnsters (Anne van Ekert, Merle Hoogveldt en Maisy van Tuijl vormden team 1, Bo Derks, Jinky van der Heijde en Manouk Swinkels team 2). Een zeer knappe prestatie van team 1 om dan een mooie tweede plaats te behalen. Team 2 kwam helaas net tekort voor de bronzen medaille en eindigde als vierde.
Over drie wedstrijdronden de beurt aan de hoogste turndivisies in onze regio, waarbij HT maar liefst drie teams had ingeschreven. Team 1 (Britt Claassen, Tessa van de Kerkhof, Eline Koppens, Britt Krebbers en Kim van Lierop) stonden na de eerste wedstrijdronde kort achter de nummer 1, tweede. Uiteindelijk restte hen de ongelukkige, maar knappe vierde plaats. Voor team 2 (Celine van Gerwen, Linda Kuijpers, Lisette de Rijk, Kristel Rooyakkers en Merel Wilken) was de vijfde plaats weggelegd en team 3 (Iris van de Beek, Kirsten Bevers, Anke Rooyakkers en Danique Vreugde) eindigde als 12e.

Op naar morgen..!!
Ook dan komen er nog verschillende teams van onze vereniging in actie.Speeltuinmiddag     (01-06)

Vandaag stond de jaarlijkse speeltuinmiddag weer op de planning. Maar liefst 125 kinderen kwamen vol enthousiasme naar Speeltuin Helmond-West om zich heerlijk uit te leven op alle klim-, glij- en schommeltoestellen. Iedereen heeft gezellig gespeeld en uiteindelijk kwam ook de zon nog tevoorschijn. Moe maar voldaan ging iedereen weer tevreden naar huis. Foto's zijn te vinden op www.facebook.com/ht35helmondNK divisie 1 in Hoogwoud     (01-06)
Hoogwoud, deelgemeente van Opmeer in Noord-Holland was vandaag de locatie waar voor onze divisie 1 turnsters de Nederlandse Kampioenschappen plaatsvinden. Gelukkig was pupil 2 Jill Hermans pas in wedstrijdronde 2 aan de beurt, 's morgens heel vroeg moeten vertrekken is toch geen pretje.
Zij mocht beginnen op balk, waar ze een mooie oefening neerzette. Ook op vloer liet ze mooie acrobatiek en gymnastische sprongen zien. Sprong, het toestel waar ze morgen nog de toestelfinale van mag turnen, turnde ze voor het eerst naast de overslag over de pegasus en gestrekte schroefsalto. Tenslotte een goede brugoefening, wat haar een knappe 11e plaats in de meerkamp opleverde. Succes morgen!

In wedstrijdronde 3 de beurt aan juniorturnsters Tessa van de Kerkhof en senior Lisette de Rijk. Als eerste reserve mocht zij gelukkig ook meedoen aan dit NK.
Ook zij startten beide sterk op balk. Hoge scores werden behaald, waarna ook op de andere toestellen mooie tsukahara's werden geturnd en met veel flair de vloeroefening werd laten zien. Tessa eindigde op een mooie 12e plaats en Lisette wist, ondanks weinig training vanwege een blessure, een knappe 25e plaats te behalen.


Kas Leenders 12e van Nederland     (01-06)
In Almere vindt vandaag het Nederlands Kampioenschap heren plaats, waarvoor Kas Leenders zich geplaatst heeft als 1e divisie pupil (niveau 7).
Al in de eerste wedstrijd moet hij laten zien wat hij in huis heeft. Eerste toestel is vloer, niet helemaal perfect, maar met een hele mooie arabier-flikflak-streksalto als afsluiter toch een mooie opening van de wedstrijd (13,60).
Op voltige (12,60) en ringen (14,75) gaat alles netjes en op sprong haalt hij ook een goed punt, vooral door de goede arabier over de pegasus (16,10). Daarna komt brug en tijdens het inturnen lukt het allemaal niet, dat heeft Kas opgespaard voor de wedstrijd, hij turnt een zeer strakke, vrijwel foutloze oefening met een mooi punt als beloning (16,55). Als laatste komt het toestel rek, in andere rondes is gebleken dat hier uitermate streng gejureerd wordt. Ondanks dat Kas een nette oefening turnt, is het punt dus niet hoog (9,55). Toch is het eindresultaat een 12e plaats, iets om trots op te zijn!


Toestelkampioenschappen NK     (26-05)
Na de meerkampfinale van gisteren, vonden vandaag in Dordrecht de toestelkampioenschappen plaats. Hiervoor was plaatsing uit eerder geturnde wedstrijden mogelijk.
Namens HT'35 hadden zich verschillende turnsters geplaatst.
Luna Stolwijk (pupil 1) reserve op sprong. Zij mocht helaas niet meedoen.
Guusje van den Ven (pupil 1) voor balk, maar zij heeft niet deelgenomen.
Daantje Vos (pupil 1) werd met 13,333 keurig vijfde.
Lara Teerlink (jeugd) behaalde na haar tweede plaats op de meerkamp gisteren nu goud (12,200) op vloer en brons op brug met 11,750.

Komend weekend vindt in Hoogwoud de NK divisie 1 plaats. Jill Hermans, Tessa van de Kerkhof en Lisette de Rijk, heel veel succes toegewenst!


Nederlands Kampioenschap divisie 2: Lara Teerlink behaalt zilver!     (25-05)

Dordrecht was dit jaar de plaats waar het voor de beste 36 turnsters in divisie 2 van Nederland moest gaan gebeuren.. Ook HT'35 was hier vertegenwoordigd, allereerst in de nieuwe instap N2-klassen. Ondanks de zenuwen turnde Anouk van Aerle een goede meerkamp met mooie cijfers.
Dit leverde haar een knappe 21e plaats op, en dat in je eerste jaar als wedstrijdturnster.
Pupil 1 Luna Stolwijk stond vorig jaar ook al op het NK, toen echter in de lagere divisie 3. Zij is gepromoveerd naar deze 2e divisie en heeft dit seizoen laten zien ook nu weer bij de besten van het land te horen.
Na een wat minder goed begin op balk, was vooral een strakke vloeroefening de basis voor een goede 30e plaats.
Jeugdturnster Lara Teerlink stond het gehele seizoen al op het podium. Meestal op de hoogste trede, zou dat nu ook het geval zijn. Na een goed begin op sprong met een mooie half in-heel uit, strakke brugoefening, het vierde punt van de wedstrijd op balk en een nette vloeroefening moest ze helaas enkele tienden toegeven op de nummer 1, maar dat betekent dus dat Lara het zilver heeft behaald op het NK!
Tweede van Nederland, wat een prestatie. Ook zij is dit seizoen gepromoveerd vanuit de derde divisie en mag het volgend jaar gaan proberen in de hoogste eerste divisie.
Senior Inge Berkers had helaas een wat mindere start op vloer, waardoor een hoog eindresultaat al direct niet meer mogelijk was. Desondanks liet ze nog een mooie tsukahara op sprong zien, turnde ze goed door op brug en na de balkoefening mag ze toch heel tevreden zijn met de 30e plaats.
HT'35 is trots op deze mooie resultaten.


Districtsfinale divisie 4     (25-05)
In Waspik vonden vandaag de districtsfinales plaats. De beste turnsters uit Zeeland, Noord-Brabant en Limburg, turnend in de vierde divisie, streden om een podiumplaats.
's Morgens de beurt aan de jeugdmeisjes. Juultje Leenders behaalde mede dankzij een mooie balkoefening de 7e plaats. Minke Hillman werd 23e en Anouk Terbeek kort daarachter 27e.
In de tweede wedstrijdronde de beurt aan de pupillen 1 en junioren.
Jeanelle Kivits, Merle Hoogveldt en Bo Derks stonden bij de regiokampioenschappen eerder dit seizoen nog op het podium, dus er waren ook nu mogelijkheden genoeg om een mooi resultaat neer te zetten.
Er werd door alle drie de pupillen goed geturnd. Jeanelle werd 7e, Bo 15e en Merle 16e.
De junioren begonnen de meerkamp op brug, gevolgd door (een sterke oefening van Maud van den Heuvel op) balk, vloer en sprong. Hier behaalde Sanne van der Pijl het hoogste punt voor haar half in-heel uit.
Sanne werd uiteindelijk 9e met ruim 44 punten. Fabiënne Wachters 18e en Maud 22e.
Tenslotte waren als laatste pupillen 2 Anne van Ekert en Maisy van Tuijl aan de beurt. Na twee goede balkoefeningen werd er ook mooi geturnd op vloer. Maar het niveau was hoog, waardoor Anne op een mooie 15e en Maisy ede 20e plaats eindigden.


Kas Leenders plaatst zich voor het NK     (12-05)
Na een vakantie van 2 weken en een slechte nacht slapen in vliegtuig en auto, moet Kas aan in Vught zijn halve finale (divisie 1 pupil) beginnen.
Geen optimale situatie, maar wie niet waagt, wie niet wint! Kas moet op vloer starten en heeft zware benen. Kort inturnen en vlammen tijdens de wedstrijd dan maar.
Dat lukt prima, geen grote fouten, alleen wat minder strak dan normaal, 11.75.
Op voltige gaat het heel netjes en strak, maar ook hier ontbreekt de kracht en duikt Kas van het toetsel af, gelukkig toch nog een redelijk punt, 10.85.
Daarna komt het toestel ringen, een prima oefening met slechts een foutje (wederom door gebrek aan kracht) dat door de jury niet veel wordt afgestraft, 13.50.
Kas wil eigenlijk opgeven, hij denkt het NK niet meer te kunnen halen, maar zijn beste twee toetsellen moeten nog komen, sprong en brug.
Deze twee toestellen gaan dan ook prima met hoge scores, op sprong zelfs met een half punt bonus voor het stilstaan na de landing, 17.50 en brug zonder vallen 15.50.
Als laatste de rekstok, probleemloos gaat deze oefening, alleen wel een basisoefening en dan kan het nooit een hoge score opleveren, 10.75.
Al met al is het geen perfecte wedstrijd, maar onder deze omstandigheden een prima prestatie die beloond wordt met een 13e plaats en dus plaatsing voor het NK!


Thijs Pieterse en Wendell Cairo turnen goed NK     (11-05)
In Vught vonden vandaag de Nederlandse Kampioenschappen turnen heren divisie 4 plaats.
Zowel Thijs als Wendell hadden zich hiervoor namens HT'35 geplaatst. Als eerste toestel was brug aan de beurt.
Hier en daar wat schoonheids-/stressfoutjes, maar verder prima oefeningen. De kop was er af... dus op naar het volgende toestel:
de rekstok, niet het favoriete toestel van Thijs, toch turnt hij hier een hele strakke oefening met een mooie hoge salto als slot.
Wendell draaide rek zoals we hem kennen, heel strak en vlot. Na even kort inturnen was vloer aan de beurt. Ook hier prima oefeningen op een kleine hapering na.
Voltige ging boven verwachting, beiden scoorden boven de 7 punten, een hele verbetering t.o.v. vorig jaar.
Toen het toestel ringen aan de beurt was, was de stress er wel af en turnde vooral Thijs een hele mooie oefening waarin onder andere achteropzet tot hoeksteun lukte.
Als afsluiter 'sprong' en daar werden twee degelijke overslagen geturnd. Wendell werd knap 13e en Thijs gedeeld 16e, een prima afsluiting van het seizoen!


HT'35 verovert 32 medailles bij toestelfinales     (21-04)
In Eindhoven vonden de toestelkampioenschappen plaats voor de turnsters uitkomend in de 4e, 5e en 6e divisie. HT was met een groot aantal turnsters aanwezig en er werd zeer goed gepresteerd. Hier een overzicht van de behaalde resultaten:
Marijn van Gestel (div. 6 Jeugd): balk 1e
Gieke van Bommel (div. 6 Jeugd): balk 3e
Anne Baggermans (div. 6 Jeugd): vloer 2e
Chanelle Ogboru (div. 6 Jeugd): brug 2e
Sanne Verbakel (div. 6 Junior): sprong 1e, vloer 1e
Maud van Stiphout (div. 6 Pupil 1): vloer 2e
Robin van Hirtum (div. 6 Pupil 1): vloer 3e
Lyanne Dortmans (div. 6 Pupil 1): vloer 1e
Noa Hurkens (div. 6 Pupil 1): vloer 3e
Emmy Bijl (div. 6 Pupil 2): balk 2e, vloer 1e
Romy v.d. Heuvel (div. 6 Pupil 2): vloer 2e

 

Jeanelle Kievits (div. 4 Pupil 1): sprong 2e, brug 2e, balk 1e en vloer 1e
Merle Hoogveldt (div. 4 Pupil 1): balk 3e, vloer 2e
Anne van Ekert (div. 4 Pupil 2): balk 2e, vloer 1e
Anouk Terbeek (div. 4 Jeugd): brug 3e
Juultje Leenders (div. 4 Jeugd): sprong 1e, balk 3e
Maud v.d. Heuvel (div. 4 Junior): balk 2e, vloer 1e
Sanne v.d. Pijl (div. 4 Junior): sprong 1e
Nicole Rooyakkers (div. 4 Senior): sprong 1e, brug 2e, balk 3e, vloer 1e
Sanne v.d. Vleuten (div. 4 Senior): sprong 2e
Zie hier de volledige uitslagen


Jill Hermans en Tessa van de Kerkhof naar NK     (21-04)
In het verre Leek, Groningen, worden dit weekend de halve finales voor de turnsters in de hoogste 1e divisie geturnd. Jill Hermans, pupil 2, deed het erg goed en wist met mooie oefeningen een knappe 11e plaats zich te kwalificeren voor het Nederlands Kampioenschap. Ook plaatste zij zich voor de toestelfinale sprong.
Jeugdturnster Danique Vreugde liet hoge scores noteren op balk en vloer, maar ondanks dat kwam ze net tekort om zich rechtstreeks te plaatsen voor het NK, zij is nu reserve. Tessa van de Kerkhof, junior, moest met nog 19 andere turnsters strijden om een plaatsje bij de beste 11. Ze begon met een goede oefening op sprong, gevolgd door een mooie tsukahara op sprong, brug en balk. Uiteindelijk wist ze zich als 9e te plaatsen met ruim 47 punten.
Als laatste is Lisette de Rijk nog aan de beurt.. zij begon ijzersterk op balk, maar liet helaas wat puntjes liggen bij de landing van haar laatste serie flikflak-1,5 schroef. Daardoor moest zij een tandje bijzetten op sprong en brug. Helaas ging ook de brugoefening niet helemaal zoals het moest gaan en moet ze nu genoegen nemen met een reserveplaats voor het NK, 1 juni a.s.


Nederlandse Kampioenschappen divisie 3     (13-04)
Reusel was vandaag het toneel van de Nederlandse Kampioenschappen divisie 3, waarbij vier turnsters van HT'35 aanwezig zijn: Elke van de Pol, pupil 2, begon op brug, vervolgens naar balk, vloer, sprong en brug. Met een 31e plaats mag zij trotst zijn op dit mooie resultaat.
In de laatste wedstrijdronde senioren Eline Koppens en Kristel Rooyakkers. Britt Claassen is afgelopen week helaas geblesseerd geraakt tijdens een scooterongeval, waardoor zij niet kon deelnemen. Eline en Kristel begonnen sterk op vloer, respectievelijk het hoogste en vierde punt van de wedstrijd. Na twee toestellen stonden zij zelfs op plaats 3 en 2, dankzij een mooie half in-heel uit en tsukahara gehurkt. Na vervolgens een brug- en balkoefening zijn zij geëindigd op een mooie 8e en 17e plaats.
Vanmorgen vond er ook nog een halve finale voor de instappers N2 plaats. Anouk van Aerle wist zich als 5e te plaatsen voor haar NK, volgende maand in Dordrecht. Charlotte Schapendonk en Esmee Manders turnden ook een goede wedstrijd maar kwamen helaas te kort voor plaatsing.


Halve finales divisie 2 / N2 in Waddinxveen     (07-04)
Voor de turnsters uitkomend in de tweede divisie vinden er dit weekend, op zowel zaterdag als zondag, de halve finales plaats in Waddinxveen. Van hieruit kunnen de turnsters zich plaatsen voor het Nederlands Kampioenschap. Voor de instappers N2, waarin ook turnsters van HT'35 vertegenwoordigd zijn, vindt er volgende week zaterdag 13 april in Reusel ook nog een halve finale plaats.
Vandaag allereerst de beurt aan instappers Daphne Donkers, Grietje Willems. Beide turnden een goede wedstrijd en Daphne wist zich als reserve (6e) te plaatsen voor het NK. Grietje werd keurig 9e. Pupillen 1 Luna Stolwijk, Guusje van de Ven en Daantje turnden ook in wedstrijdronde 1. Het niveau lag erg hoog, maar Luna wist zich met onder andere een prachtige brugoefening als 7e te plaatsen voor het NK. Guusje is reserve met een 10e plaats. Daantje werd, met de mooiste vloeroefening, 16e. 
In de tweede wedstrijdronde de beurt aan instappers Daantje van de Ven en Suze Klein. Na een goed begon op sprong, vervolgens naar brug, balk en vloer, wisten zij een 12e en 13e plaats te behalen.
Vanmiddag kwamen jeugdturnster Lara Teerlink, Mei Nin van der Sterren (junior) en senioren Inge Berkers, Merel Wilken en Kirsten Bevers nog in actie.
Tot op heden heeft Lara nog iedere keer op het podium gestaan en ook vandaag bleek ze weer onverslaanbaar. Met de hoogste score op brug en vloer wist ze met een verschil van meer dan 1,5 punt ook vandaag goud te behalen. Mei Nin kwam tekort voor plaatsing en werd 19e.
De seniorturnsters begonnen wat onzeker op balk, maar lieten vervolgens mooie vloeroefeningen zien. Inge wist zich uiteindelijk als 9e te plaatsen voor het NK. Kirsten en Merel werden respectievelijk 14e en 15e.
De uitslagen zijn hier te vinden.


Bovenbouwteam wordt poulewinnaar!     (07-04)
In Vught vonden vandaag de laatste competitiewedstrijden plaats voor zowel het boven- als onderbouwteam turnend in de vierde divisie.
"Prins Hendrik" was de tegenstander. De pupillen Anne van Ekert, Maisy van Tuijl, Bo Derks, Merle Hoogveldt en Jeanelle Kivits turnden een goede wedstrijd, lieten helaas te veel punten liggen op balk en kwamen zodoende tekort voor de overwinning.

Ook de bovenbouwturnsters lieten geen stabiele balkoefeningen zien, maar kwamen op de andere toestellen dusdanig beter voor de dag dat Femke Hermans, Maud v.d. Heuvel, Sanne v.d. Pijl, Juultje Leenders, Anouk Terbeek en Melissa Muller met een mooie overwinning zich poulewinnaar mogen noemen.
Later dit voorjaar volgt de beslissingswedstrijd voor de titel "competitiekampioen 2013".


Competitiekampioen 2013     (30-03)
Vandaag vonden in Rosmalen twee competitiewedstrijden plaats, voor het derde divisie onderbouwteam de een na laatste wedstrijd, tegen OJC. Celynne Frijters, Elke van de Pol, Sanne Hermans, Manouk Swinkels en Jinky van der Heijde turnden een goede wedstrijd en wisten met groot verschil de winst me naar Helmond te nemen.
Tevens de kampioenwedstrijd voor het bovenbouwteam, turnend in de hoogste 1e-2e divisie. Merel Wilken, Kim van Lierop, Tessa van de Kerkhof, Danique Vreugde en Lara Teerlink moesten het klusje klaren. Het niveau was hoog, er werd goed geturnd en met ook hier een ruime overwinning ging de titel naar HT’35. Ook Inge Berkers, Judith van Lieshout en Mei Nin van der Sterren maken deel uit van deze ploeg. Zij mogen later dit seizoen de overwinningstrofee ophalen.

In Helmond de laatste wedstrijd voor de derde divisie bovenbouwploeg, vandaag bestaande uit Eline Koppens, Britt Claassen, Britt Krebbers, Linda Kuypers, Lieke Rijkers en Ilse Trieling. Na een goede start op sprong, waar direct een groot gat werd geslagen, werd deze voorsprong verder uitgebouwd op de andere toestellen brug, balk en vloer. Met 13 punten verschil was de overwinning daar.
Deze ploeg behaalt de tweede ploeg in de poule; gefeliciteerd!


Halve finale divisie 3: viermaal plaatsing voor NK     (24-03)
Vandaag vinden in Nederweert de halve finalewedstrijden voor het NK plaats. Namens HT'35 zijn er iedere categorie turnsters aanwezig.

In de eerste wedstrijd turnde Elke van de Pol (pupil 2). Zij moest het spits afbijten op vloer, maar deed dit niet onverdienstelijk. Met een goed geturnde meerkamp wist zij zich met een zesde plaats te kwalificeren voor het Nederlands Kampioenschap.
Manouk Swinkels (pupil 1) was in de tweede ronde aan de beurt. Ondanks een goede meerkamp kwam ze met een 14e plaats gekort voor plaatsing. Dit gold ook voor jeugdturnster Dione de Vaan. Ondanks de hoogste score op sprong en een mooie vloeroefening, liet ze wat punten liggen op brug. Een totaalscore van 43,850 leverde een 13e plaats op.
Voor de wedstrijd van de junioren hadden drie turnsters zich geplaatst. Lieke Rijkers, Lindsey de Brouwer en Sophie Pagen. Sophie was gelukkig op tijd hersteld na een ongelukkige polsbreuk in de training, maar had uiteraard wel een trainingsachterstand. Begonnen werd op balk, gevolgd door vloer, sprong en balk. Alle drie kwamen helaas tekort om zich te plaatsen: 15e, 16e en 17e.
In de laatste wedstrijd de beurt aan de senioren. Britt Claassen en Britt Krebbers turnden in baan 1, Kristel Rooyakkers en Eline Koppens waren ingedeeld in de andere baan.. des de meer kans voor plaatsing dus.
Britt en Britt begonnen beide goed op sprong een een tsukahara. Het niveau bleek echter erg hoog in deze wedstrijd, want op de andere toestellen werd goed gescoord door de andere turnsters. Dit moesten zij dus ook proberen vol te houden. Ondanks goede oefeningen op brug, balk en vloer redde Britt Krebbers het net niet, zij werd 13e. Britt Claassen turnde ruim 44 punten bij elkaar en wist zich als 10e wel te plaatsen.
Eline en Kristel begonnen op brug. Hier werd goed doorgeturnd. Er werd streng gejureerd want op balk kwamen er niet veel scores boven de 10 op het bord te staan. Goede vloeroefeningen (voor Kristel het hoogste punt) en een mooie tsukahara gehurkt werd zij knap vijfde. Eline deed het nog net iets beter en behaalde 43,633 punten. Hiermee werd ze vierde. Beide mogen dus naar het NK. Gefeliciteerd met deze mooie resultaten!


Regiokampioenschappen divisie 5-6: Isa Groenen behaalt zilver     (23-03)
In Boxmeer vonden vandaag de laatste regiokampioenschappen voor turnsters uitkomend in de 5e en 6e divisie plaats. Serina Joosten, gepromoveerd naar de vijfde divisie, turnde een goede wedstrijd. Helaas werd haar mooie vloeroefening niet beoordeeld, omdat muziek bij deze oefening verplicht was. Vol goede moed dan toch maar naar sprong, waar ze een mooie overslag met plank liet zien. Ook op brug turnde ze een goede oefening. Op de balk kon ze de zenuwen moeilijk in bedwang houden en moest het toestel helaas twee keer verlaten. Desodanks mag ze trots zijn op dit resultaat. Twee niveaus omhoog in 1 jaar met zo weinig trainingsuren valt niet mee.
Pupillen 2 Emmy Bijl, Isa Groenen, Romy v.d. Heuvel en Eline Smulders mochten in de derde wedstrijdronde laten zien wat ze in huis hadden. Wat het was, weet niemand, maar ze wisten vandaag het beste in zich naar boven te halen. Isa zette als eerste direct een prachtige brugoefening neer (2e punt). Eline was enorm trots dat haar ondersprong geteld werd en dat de koprol op de balk bleef. Romy had helaas wat pech op brug, maar liet op de andere toestellen zien, bij de beste te horen: drie toestelfinales voor haar. Emmy turnde vandaag haar eerste regiowedstrijd. Vier hele mooie oefeningen werden beloond met een knappe 6e plaats.
Isa deed het nog een beetje beter en wist verdiend een zilveren medaille mee naar huis te nemen. 
Hier een overzicht van de behaalde toestelfinales, 21 april in Eindhoven:
Isa Groenen (div. 6 Pupil 2): sprong, brug, balk, vloer
Emmy Bijl (div. 6 Pupil 2): balk, vloer
Eline Smulders (div. 6 Pupil 2): balk, vloer
Romy v.d. Heuvel (div. 6 Pupil 2): sprong, balk, vloer


Regiokampioenschappen div. 6: Marijn van Gestel 2e, Sanne Verbakel wint     (17-03)
Twintig recreatieturnsters waren vandaag vertegenwoordigd bij de regiokampioenschappen. Vanmorgen allereerst de beurt aan de instappers, hun allereerste wedstrijd. Er werd goed begonnen op brug, gevolgd door balk, vloer en sprong. Maar liefst 71! deelnemers. Jackie van de Pol werd 20e, Tara van Hoeck 32e, Jinke Venema 34e, Nanne van den Eijnden 51e en Marit de Bruin 66e.
In de andere baan kwamen de jeugdmeisjes in actie. Zij begonnen op balk, Marijn van Gestel zette daar het hoogste punt neer: 12,85! Ook de andere drie de oefeningen werden netjes uitgevoerd, waardoor ze knap tweede werd en dus de zilveren medaille behaalde. Gieke van Bommel liet helaas punten liggen op sprong, anders had ze ook op het podium geeindigd, nu werd ze 7e. Anne Baggermans werd 9e, Chanelle Ogboru 13e, Femke Morssink 25e en Nikki van Duijnhoven 28e.
In de tweede wedstrijdronde waren de pupillen 1 aan de beurt. Noa Hurkens had een prachtige vloeroefening, maar kwam tekort op sprong. Ze werd 37e. Bregje Drouen werd 32e, Joya Verbeek 31e. Yara Knijf, ondanks een gelukte brugoefening, 29e. Lyanne Dortmans had niet helemaal haar dag en eindigde als 27e. Robin van Hirtum 18e, Fleur van de Sande deed het nog een beetje beter: 14e. Maud van den Eijnden liet de mooiste vloeroefening zien en werd 12e. Maud van Stiphout miste net het podium op slechts 0,05 en werd dus heel knap vierde.

In de laatste wedstrijdronde de beurt aan Sanne Verbakel, zij begon direct goed met een half in-half uit op sprong, waar zij de hoogste score behaalde. Ook op vloer liet ze het hoogste punt noteren, waardoor de nipt genoeg score om een gouden medaille mee naar huis te nemen.
Foto's zijn te vinden via: Foto's - Recreatiegroepen - Wedstrijdfoto's - Regiokampioenschappen
Er werden ook nog toestelfinales behaald, 21 april in Eindhoven:
Marijn van Gestel (div. 6 Jeugd): brug, balk
Gieke van Bommel (div. 6 Jeugd): balk, vloer
Anne Baggermans (div. 6 Jeugd): vloer
Chanelle Ogboru (div. 6 Jeugd): brug, balk
Maud van Stiphout (div. 6 Pupil 1): brug, vloer
Maud van den Eijnden (div. 6 Pupil 1): balk, vloer
Fleur van de Sande (div. 6 Pupil 1): brug
Robin van Hirtum (div. 6 Pupil 1): sprong, vloer
Lyanne Dortmans (div. 6 Pupil 1): vloer
Noa Hurkens (div. 6 Pupil 1): vloer
Sanne Verbakel (div. 6 Junior): sprong, brug, vloer


Driemaal competitiewinst in het turncentrum     (17-03)
Vanochtend stonden er in het turncentrum 3 competitiewedstrijden op de planning. Turnoss kwam, net als vorige week, nogmaals op bezoek. Nu met twee onderbouwteams, de 3e divisie pupillen en hun instappers N2. En daarnaast kwamen de turnsters van Flik Flak om een wedstrijd te turnen tegen het 1e/2e divisie bovenbouwteam van HT. Voor één van deze Flik Flak turnsters was het een wedstrijd dichtbij huis want Chelsea turnt weliswaar in Den Bosch maar woont in Dierdonk dus een keertje weinig reistijd voor haar. Deze wedstrijd was belangrijk voor de stand in de poule. Inge Berkers, Kim van Lierop, Merel Wilken, Tessa v.d. Kerkhof en Lara Teerlink moesten vandaag daarom echt hun beste turnprestaties laten zien terwijl ze aangemoedigd werden door de reserves Judith van Lieshout, Mei Nin v.d. Sterren en Danique Vreugde. Flik Flak had weliswaar maar 3 turnsters wat betekende dat bij hen elke fout meteen afgestraft zou worden maar dat was zeker geen garantie op de winst voor HT want het gaat in deze divisies om een hoog niveau met veel risico’s. Aan beide zijden werd goed geturnd dus de strijd ging aardig gelijk op. Alleen op brug haalden de meisjes van Flik Flak ongeveer 3 punten minder waardoor de winst inderdaad in Helmond bleef! Met 143,00 tegen 140,100 konden de HT-turnsters de felicitaties in ontvangst nemen. Over twee weken turnen zij hun laatste wedstrijd uit tegen OJC in Rosmalen. Bij winst zijn ze dan competitiekampioen, dat wordt nog spannend.
Ondertussen turnden ook de instappers tegen de jongste meisjes van Turnoss. Dit team van Turnoss had nog heel weinig wedstrijdervaring, voor 3 van de 4 turnsters was het hun eerste wedstrijd omdat zij niet mee hebben gedaan met de regiowedstrijden. Heel spannend en ook nog wat onwennig voor deze meisjes. De turnsters van HT (Anouk van Aerle, Daphne Donkers, Esmee Manders, Daantje v.d. Ven en Suze Klein) waren duidelijk meer ervaren en turnden mooie oefeningen. Charlotte en Grietje keken als reserves toe hoe hun mede-turnsters het er vanaf brachten. Tegen het goede turnen van HT konden de meisjes van Turnoss nog niet op en zij verloren de wedstrijd met 161,45 tegen 129,050. Op 14 april of 12 mei vindt de “return” van deze wedstrijd plaats in Oss en dan weten de HT-instappers of zij ook competitiekampioen gaan worden!
De derde wedstrijd was van de pupillen 1-2. Sanne Hermans, Celynne Frijters, Elke v.d. Pol, Manouk Swinkels en Jinky v.d. Heijde mogen dit seizoen maar liefst 6 competitiewedstrijden turnen en dit is pas wedstrijd nummer 4. Ook zij turnen nog tegen OJC op 30 maart en tegen Best op 20 april. Maar vandaag was het Turnoss die in het turncentrum op bezoek kwam. Her en der werden wat foutjes gemaakt maar uiteindelijk werden de inspanningen van dit team ook beloond met winst: 159,600 voor HT tegen 152,300 voor Turnoss.
Volgende week zijn de landelijke halve finales voor de 3e divisie en wordt er één competitiewedstrijd geturnd bij de 4e divisie. In het Paasweekend staan er drie competitiewedstrijden op de planning waarbij het voor de 1e/2e divisie bovenbouw tegen OJC dus een feestje zou kunnen worden.


Jeanelle Kivits wordt regiokampioene     (16-03)
In “de Belleman” te Valkenswaard vinden dit weekend de regiokampioenschappen divisie 4. Turnsters hebben zich eerder in januari voor deze wedstrijd kunnen plaatsen. 16 turnsters zijn er namens HT’35 geplaatst.
’s Morgens de beurt aan de jeugdmeisjes, zij begonnen op brug. Minke Hillman begon direct sterk en werd uiteindelijk 7e. Anouk Terbeek was met name sterk op balk en de beste op vloer, waardoor ze 6e werd. Juultje Leenders liet helaas punten liggen op brug, maar scoorde op sprong, balk en vloer bij de beste twee. Zij eindigde als negende. Fenne de Jong kon vanwege een blessure helaas niet meedoen.
’s Middags de beurt aan de pupillen 1 en junioren.
In de voorwedstrijd was er nog een volledig HT-podium voor Jeanelle Kivits, Merle Hoogveldt en Bo Derks. Ook ditmaal werd er goed geturnd. Bo werd mede dankzij een goede brugoefening 9e. Merle was de beste op brug en eindigde net naast het podium. Jeanelle was net als de vorige keer veruit de beste van allemaal en mag zich regiokampioene noemen.
Junioren Sanne van de Pijl, Fabienne Wachters en Maud v.d. Heuvel begonnen op vloer. Hierop scoorde Maud het derde punt en werd in de meerkamp 10e. Fabienne eindigde als 6e en net daarboven als 5e Sanne.
Alle turnsters hebben zich met deze resultaten geplaatst voor de districtswedstrijd, later dit seizoen in Waalwijk.
Tenslotte in de laatste wedstrijdronde kwamen nog vier turnsters in actie, de pupillen 2 Anne van Ekert en Maisy van Tuijl, maar ook senioren Sanne v.d. Vleuten en Femke Hermans. Anne heeft pas sinds kort weer de training hervat na haar polsbreuk, maar turnde een goede meerkamp. Ze werd knap 10e. Kort hierachter eindigde Maisy als 11e. HT leek een abonnement genomen te hebben op een vierde plaats, want ook Sanne eindigde net naast het podium. Femke werd 24e en mag helaas als enige niet door naar de districtsfinale.
De volledige uitslagen zijn te vinden via wedstrijdturnen - uitslagen - 2013.

Morgen worden de regiokampioenschappen gehouden voor turnsters uitkomend in de 5e en 6e divisie. Ook dan is HT'35 ruim vertegenwoordigd met turnsters die in de recreatiegroepen trainen. Veel succes!
Zondag vinden er in het turncentrum drie competitiewedstrijden plaats. U bent van harte welkom vanaf 10:00u.


Meerdere podiumplaatsen tijdens landelijke voorwedstrijden     (10-03)
Het T-kwadraat in Tilburg is dit weekend de locatie waar de landelijke voorwedstrijden regio Zuid-Nederlands plaatsvinden. Van hieruit vindt er doorstroming naar de halve finales plaats.
Onze instappers N2, waren verdeeld over 3 verschillende wedstrijden. Daphne Donkers behaalde de derde plaats, evenals Anouk van Aerle. Grietje Willems werd tweede. Daantje van de Ven eindigde als vierde net naast het podium. Suze Klein werd keurig vijfde. Ook Esmee Manders (10e) en Charlotte Schapendonk (14e) hebben zich geplaatst.
Jill Hermans turnt in de hoogste eerste divisie en wist zich keurig staande te houden tussen alle andere meisjes die waarschijnlijk veel meer uren maken. Met ruim 51 punten werd ze knap 7e.
In wedstrijdronde drie de beurt aan de pupillen 1 (divisie 2). Het was spannend, met helaas net geen medailles voor Guusje van de Ven (4e) en Luna Stolwijk (5e). Daantje Vos liet helaas punten liggen op brug maar mede dankzij een prachtige vloeroefening heeft ze zich toch nog als 17e geplaatst.
Ook in divisie 2, categorie jeugd, turnde Lara Teerlink. Vorige week met 2 vallen nog op de eerste plaats geëindigd.. wetende dat dit vandaag niet nogmaals gaat lukken. Maar met een sterk begin en het hoogste punt op brug en vervolgens ook op vloer de hoogste score wist ze ditmaal wel een strakke meerkamp te draaien. Ruim 47 punten en dus opnieuw goud voor Lara!
Tenslotte de beurt aan de senioren, eveneens turnend in de tweede divisie. Inge Berkers turnde wederom een mooie brugoefening en behaalde voor haar thukahara gehurkt op sprong meer dan 13 punten. Ze werd knap vijfde. Merel Wilken eindigde als 10e. Kirsten Bevers werd, mede vanwege het hoogste punt op balk, 11e. Tot zover hebben alle turnsters zich geplaatst voor de halve finale.

Zaterdagmiddag vond er in het turncentrum een competitiewedstrijd plaats tussen het bovenbouw derde divisie team (Anke Rooyakkers, Marieke Verhees, Sarah Riad, Laura Hobeijn  en Fabienne Wachters) tegen TurnOss uit Oss. Op sprong en brug lagen de punten dicht bij elkaar, echter op balk werden door HT meerdere fouten gemaakt, waardoor de tegenstander een lichte voorsprong nam. Helaas kon dit verschil op vloer net niet meer goed gemaakt worden, waardoor met slechts 1 punt verschil verloren werd.

Zondag 's middags mochten de turnsters uit de eerste divisie senioren Lisette de Rijk, Kim van Lierop, juniore Tessa van de Kerkhof en jeugdturnsters Danique Vreugde nog aantreden voor hun meerkamp. Danique turnde in tegelijkertijd en in dezelfde baan als de ere-divisie turnsters. Deze streden om een plaats in het team tijdens de EK. Danique turnde een goede meerkamp en werd mede dankzij het tweede punt op sprong vijfde. Lisette turnde haar beste wedstrijd van het seizoen en werd met meer dan 47 punten 6e. Kim had opnieuw pech op brug, maar plaatste zich wel voor de halve finale. Tessa turnde in de laatste wedstrijdronde een zeer goede balk en vloer, maar liet helaas punten liggen op brug. Zij werd nu vierde, anders had ze een podiumplaats behaald.
Eveneens in deze ronde de beurt aan divisie 2 turnsters Judith van Lieshout en Mei Nin van der Sterren. Judith turnde alleen brug. Mei Nin zal nog hard moeten trainen om genoeg onderdelen op brug te behalen, maar mag wel door naar de halve finale.
Uitslagen zijn te vinden via 'wedstrijdturnen'.

In het turncentrum werd er zondagochtend een competitiewedstrijd geturnd in de derde divisie bovenbouw. Kristel Rooyakkers, Linda Kuypers, Lieke Rijkers en Dione de Vaan moesten het met z'n 4-en doen vandaag. Dit bleek echter ruim voldoende voor een overwinning op "Taxandria" uit Oisterwijk.


Succesvolle toestelfinales en Brabantse Kampioenschappen: Lara Teerlink wordt Brabants Kampioen!!     (04-03)
In de goed gevulde sporthal ‘de Rusheuvel’ in Oss vonden dit weekend de toestelfinales (zaterdag) en Brabantse Kampioenschappen (zondag) plaats voor de turnsters uitkomend in de hoogste eerste, tweede en derde divisie. HT’35 was met maar liefst … turnsters aanwezig op zaterdag.
Hier een overzicht van de behaalde resultaten.
Celynne Frijters (div. 3 Pupil 2):   sprong 1e, brug 2e
Guusje van de Ven (div. 2 Pupil 1):  brug 2e, balk 3e
Daantje Vos (div. 2 Pupil 1):   vloer 1e
Daantje van de Ven (Instap N2): vloer 3e
Daphne Donkers (Instap N2):  sprong 2e
Anouk van Aerle (Instap N2):  vloer 2e
Grietje Willems (Instap N2):  brug 3e
Suze Klein (instap N2):   brug 2e, balk 2e
Danique Vreugde (div. 1 Jeugd): vloer 3e
Manouk Swinkels (div. 3 Pupil 1): sprong 3e
Dione de Vaan (div. 3 Jeugd): vloer 2e
Britt Claassen (div. 3 Senior):  sprong 1e, balk 2e
Britt Krebbers (div. 3 Senior):   brug 3e
Kristel Rooyakkers (div. 3 Senior): vloer 2e
Inge Berkers (div. 2 Senior):  sprong 2e
Merel Wilken (div. 2 Senior):  vloer 1e
Jill Hermans (div. 1 Pupil 2):  sprong 2e, brug 2e, balk 3e, vloer 2e
Lara Teerlink (div. 2 Jeugd):  brug 1e, balk 2e, vloer 1e
Tessa van de Kerkhof (div. 1 Junior): sprong 3e, brug 2e, balk 3e, vloer 2e
Lisette de Rijk (div. 1 Senior):  brug 1e, vloer 2e
Kim van Lierop (div. 1 Senior):   sprong 1e, balk 2e, vloer 3e

Voor de senioren eerste divisie gold deze wedstrijd ook direct als Brabants Kampioenschap. Lisette de Rijk behaalde een mooie 5e plaats. Kim van Lierop had helaas pech op brug en op vloer liet haar vloermuziek het afweten, wat haar de nodigde punten kostten.
Ook Tessa van de Kerkhof moest het opnemen tegen sterke tegenstanders uit zuid-west-Brabant en werd uiteindelijke knap zesde.
Zondagochtend mochten de instappers N2 Daantje van de Ven, Anouk van Aerle en Daphne Donkers als eerste aantreden. De prijsuitreiking vond echter pas plaats na de tweede wedstrijdronde. De speaker liet weten dat Anouk en Daantje op het podium mochten plaatsnemen, maar of het goud, zilver of brons zou worden, was nog een verrassing. Daantje werd keurig tweede, Anouk derde. Daphne behaalde kort daarachter de vijfde plaats.
Pupillen 1 Guusje van de Ven en Luna Stolwijk (zaterdag nog ziek in bed) turnden beide erg goed. Luna had een prachtige brugoefening waarvoor zij meer dan 14 punten scoorde. Ze eindigde als 6e. Guusje turnde vandaag wel alle toestellen, in tegenstelling tot zaterdag bij de toestelfinales. Een voetblessure hield haar aan de kant, zondags op de tanden bijten dus. En hoe, ondanks twee vallen nog steeds een podiumplaats behalen: een zilveren medaille voor haar!
Lara Teerlink, jeugdturnster uitkomend in de tweede divisie, begon op vloer met een prachtige oefening. Op brug lukte helaas haar reuzendraai net niet, maar toch nog een goede score. Op balk moest ze ook helaas het toestel eenmaal voortijdig verlaten.. maar ook staat er geen maat op: Met ruim 46 punten was het goud en dus de overwinning voor Lara!
Jill Hermans, als enige onderbouwturnster van onze vereniging uitkomend in de hoogste eerste divisie, maar met waarschijnlijk de minste trainingsuren in vergelijking met haar tegenstanders, verbaasde wederom iedereen. Mede dankzij een strakke overslag en streksalto op sprong, maar ook een steeds beter wordende brugoefening behaalde zij vandaag brons.
In de laatste beurt aan de junioren en senioren. Inge Berkers mocht op het laatst invallen als reserve en wist zelfs bijna het podium te behalen, met een strakke brugoefening en dankzij een mooie tsukahara werd zij knap vierde. Britt Claassen heeft het gehele seizoen al een podiumplaats te behalen en ook nu mocht zij weer een zilveren medaille mee naar huis nemen. Het vershcil met de nummer een wordt echter steeds kleiner, ga zo door! Britt Krebbers liet vandaag voor het eerst een tsukahara op sprong zien. Mede hierdoor eindigde zij net als vierde naast het podium. Kristel Rooyakkers, nog niet volledig hersteld van haar blessure, werd achtste.
Lieke Rijkers en Lindsey de Brouwer kwamen vandaag tekort om een medaille mee naar huis te nemen, zij werden 6e en 12e.
Volledige uitslagen, klik hier. Foto's zijn te vinden via foto's  - landelijke wedstrijden - Brabantse Kampioenschappen


Competitiewinst voor bovenbouwturnsters     (04-03)
Ondanks het drukke wedstrijdweekend was er ook nog tijd gevonden voor een competitiewedstrijd, eveneens in Oss, tegen 'Sportief'. De vierde divisieturnsters Femke Hermans, Maud van den Heuvel, Sanne van der Pijl, Anouk Terbeek en Juultje Leenders namen het op tegen (slechts) vier meisjes van de tegenpartij. Het niveauverschil was groot, de eerste vier individuele plaatsen waren voor HT. Met ruim 15 punten ging de overwinning mee naar Helmond.


Druk wedstrijdweekend voor HT-turnsters     (25-02)
Zaterdag 23 februari vonden in Panningen de districtswedstrijden plaats. Turnsters uit Zuid-Nederland (Zeeland, Brabant en Limburg) streden om te titel Districtskampioen 2013.
’s Morgens de beurt aan de instappers (niveau N2). Daantje van de Ven startte direct goed op vloer en werd uiteindelijk 8e. Anouk van Aerle hoorde op zowel brug als balk bij de beste drie en werd 9e. Grietje Willems turnde op brug, balk en vloer bij de beste 6. Met ruim 48 punten werd zij 10e. Daphne Donkers was vandaag de beste op sprong en eindigde uiteindelijk kort achter Grietje op de 11e plaats. Charlotte Schapendonk had zich als laatste geplaatst voor deze wedstrijd en werd nu van de 34 turnsters knap 25e.
In de andere baan de beurt aan de jeugdturnsters Dione de Vaan en Ilse Trieling. In een sterk deelnemersveld begonnen zij op sprong. Dione 25e, Ilse 30e.
’s Middags turnden pupillen 1 Manouk Swinkels en Jinky van der Heijde hun wedstrijd. Ook zij begonnen op sprong en lieten hier mooie overslagen zien. Het niveau lag dicht bij elkaar en ietder foutje werd meteen afgestraft. Manouk werd 17e, Jinky 24e.
Tevens kwamen ook Lieke Rijkers, Lindsey de Brouwer en Sarah Riad in actie. Helaas moest Sophie Pagen geblesseerd toekijken. Na een goed begin op brug werden er wat foutjes gemaakt op balk. De mooie sprongen van Lieke en Lindsey konden dit niet meer goed maken, waardoor zij respectievelijk 20e, 26e en 28e werden.
In de laatste wedstrijdronde de beurt aan de pupillen 2. Elke van de Pol (8e) turnde een prachtige brugoefening, waarvoor zij 13,00 scoorde. Celynne Frijters (9e) liet mooie sprongen en een strakke vloeroefening zien. Sanne Hermans turnde ook een mooie meerkamp en werd 21e.
Tenslotte de senioren, vijf turnsters namens HT’35 die begonnen op vloer. Kristel Rooyakkers kon helaas niet meedoen vanwege een blessure. Linda Kuypers behaalde mede dankzij een mooie balkoefening de 16e plaats. Celine van Gerwen scoorde erg goed op vloer en werd 14e. Eline Koppens behoorde tot de beste vijf op sprong en brug, waardoor zij als 13e eindigde. Britt Krebbers was op alle toestellen stabiel en werd 9e, maar Britt Claassen, het hele seizoen al erg sterk, was veruit de beste op sprong met een mooie gehoekte tsukahara. Met bijna 46 punten behaalde zij een bronzen medaille.

Zondagochtend vonden in het turncentrum twee competitiewedstrijden plaats, van zowel de onderbouw als bovenbouw  vierde divisie ploeg. Anne van Ekert ontbrak opnieuw, maar is inmiddels uit het gips dus ze mag weer gaan opbouwen. Maisy van Tuijl, Bo Derks, Jeanelle Kivits en Merle Hoogveldt stonden er opnieuw met z’n vieren voor, tegen “Variant” uit Lage Mierde. Er werd goed geturnd, her en der wat foutjes, maar met de eerste en tweede plaats voor HT werd er met ruim 6 punten gewonnen. Merle was veruit de beste met ruim 54 punten!
De bovenbouwmeisjes (Femke Hermans, Maud van den Heuvel, Sanne van der Pijl, Anouk Terbeek en Juultje Leenders) turnden hun wedstrijd tegen het combinatieteam van TV Someren en De Molenwiek uit Asten. Er werd goed geturnd, op met name balk en vloer was het verschil erg groot, wat resulteerde in een duidelijke overwinning: 183,950 – 173,250.

Later in de middag vonden er in Budel twee competitiewedstrijden plaats tegen "Turnlust". De onderbouwmeisjes turnend in de derde divisie (Elke van de Pol, Celynne Frijters, Sanne Hermans, Jinky van der Heijde en Manouk Swinkels) waren dankzij een goede wedstrijd net wat sterker als hun tegenstander en mochten de overwinning dus mee naar Helmond nemen.
Helaas had het bovenbouw-team wat meer pech. De afgelopen weken waren Sophie Pagen en Minke Hillman al uitgevallen wegens blessures, kon Iris van de Beek niet meedoen en raakte Celine van Gerwen tijdens de wedstrijd geblesseerd, waardoor zij geen brug en balk meer kon turnen. Lindsey de Brouwer, Wieske Leenders en Ame van der Vorst completeerden het gehavende team, maar een overwinning was daardoor niet meer mogelijk.
Komend weekend vinden in Oss de toestelfinales en Brabantse Kampioenschappen plaats. Turnsters, allen veel succes toegewenst!Competitiewinst meisjes onderbouw     (17-02)
Zondagmiddag vond in het turncentrum de laatste competitiewedstrijd voor de 1e/2e divisie onderbouwploeg plaats, tegen Tabitta uit Boxtel. Begonnen werd op sprong, waar het voor de meisjes uit Boxtel af en toe een klein gevecht was met de aanloopmatjes. Uiteindelijke werden er mooie overslagen en salto's geturnd; hoger dan hoog kan de hurksalto van Luna Stolwijk bijvoorbeeld niet. Floor Kuijpers (turnster van Taxandria Oisterwijk) kwam vandaag ook goed voor de dag met mooie oefeningen, waardoor zij individueel 2e werd. Jill Hermans, als enige uitkomend in de hoogste 1e divisie, turnde vandaag een zeer goede balkoefening en behaalde het hoogste punt op sprong. Zij werd knap vierde. Daantje Vos liet een prachtige vloeroefening zien, wat beloond werd met 14,85 punten. Guusje van de Ven turnde, ondanks een voetblessure, de volledige wedstrijd mee.. en hoe? ze was veruit de beste van allemaal. Met name haar balkoefening was erg strak: 13,85. Floor Smits (eveneens Taxandria) deed buiten mededinging mee.
De foutjes die door de tegenstander werden gemaakt maar met name door het goede en strakke turnen van onze HT-meiden, zorgde voor een ruime overwinning van bijna 6 punten: 162125-154,425. Proficiat!

Tweemaal winst voor HT'35 in competitieverband     (03-02)
Een druk wedstrijdweekend, dit keer geen individuele maar competitiewedstrijden. Zaterdag vonden er in het turncentrum plaats tegen Prins Hendrik uit Vught. De derde divisie onderbouw ploeg bestaande uit Celynne Frijters, Jinky van der Heijde, Sanne Hermans, Elke van de Pol en Manouk Swinkels begonnen goed op sprong, maar lieten helaas punten liggen op brug. Teveel bleek uiteindelijk, want ook op balk en vloer lag het dicht bij elkaar. Met een Verschil van nog geen drie punten werd helaas verloren. 
Britt Claassen,  Eline Koppens, Britt Krebbers, Lieke Rijkers, Ilse Trieling en Dione de Vaan, ook turnend in de derde divisie wisten er een spannende strijd van te maken. Op sprong en vloer was HT’35 veruit de beste, maar op brug was het duidelijk een nadeel dat deze ploeg uit drie senioren bestaat, tegen een jong jeugdteam van Prins Hendrik. Ook deze wedstrijd werd verloren.
Zondag twee uit-wedstrijden tegen OJC in Rosmalen.
De 1e en 2e divisie onderbouwploeg  (Jill Hermans, Floor Smits, Luna Stolwijk, Guusje van de Ven en Daantje Vos) begonnen wiebelig op een gladde! balk. Ook op vloer werd minder strak geturnd dan de meisjes kunnen, maar met goede overslagen en salto’s op sprong en mooie brugoefening bleef het verschil minimaal. Met een klein verschil werd helaas verloren.
Was er dan helemaal geen winst dit weekend voor HT? Jawel, het bovenbouwteam derde divisie wat eveneens naar Rosmalen was gereisd, zorgde hiervoor.
Nanda van den Berg, Laura Hobeijn, Sarah Riad, Anke Rooyakkers, Marieke Verhees en Fabienne Wachters begonnen goed op brug en zorgden direct voor een verschil van 3 punten. Deze voorsprong werd op brug, maar vooral balk en vloer verder uitgebreid naar 9 punten! Anke was individueel de beste.
Thuis turnde de vierde divisie onderbouwploeg (Bo Derks, Merle Hoogveldt, Jeanelle Kivits en Maisy van Tuijl) hun competitiewedstrijd tegen KDO Deurne. Anne van Ekert moest vanaf de tribune toekijken, vanwege een blessure. Desondanks waren zij vele malen sterker dan de meisjes uit Deurne. Met een groot verschil werd ook deze wedstrijd gewonnen!
De volledige uitslagen zijn te vinden via 'wedstrijdturnen'.


Guusje van de Ven en Lara Teerlink worden regiokampioen!!     (27-01)
Een druk weekend voor HT'35 in Eindhoven, de turnsters uitkomend in de hoogste divisies turnden vandaag de regionale kampioenschappen, waarmee plaatsing voor de Brabantse Kampioenschappen maar ook landelijke doorstroming afgedwongen kan worden.
's Morgens als eerste de beurt aan eerstejaars jeugd-turnster Danique Vreugde. Zij moest afgelopen jaar promoveren, waardoor er veel van haar gevraagd wordt. In een sterk deelnemersveld waarbij de meesten meisjes duidelijk meer uren per week turnen, hield ze zich goed staande door de achtste plaats te behalen.
Lara Teerlink, ook gepromoveerd maar dan naar de tweede divisie, wist vier prachtige oefeningen neer te zetten. Op zowel brug, balk en vloer behaalde zij een toestelfinale, maar nog belangrijker: ze won overtuigend het regiokampioenschap!
Dit deed ook Guusje van de Ven. Was vorig weekend haar jongere zusje nog de beste bij de instappers, ook nu werd er winst behaald want Guusje was met een ruime voorsprong op de nummer twee de beste. Een mooie gouden medaille werd behaald!
Luna Stolwijk werd keurig vijfde en ook Daantje Vos (7e) liet een goede meerkamp zien.
De eerste divisie bovenbouwturnsters kwamen in de tweede wedstrijdronde in actie. Tessa van de Kerkhof behaalde het hoogste punt op sprong door een goede gehurkte tsukahara. Uiteindelijk behaalde ze de tweede plaats.
Lisette de Rijk en Kim van Lierop (senior) namen het op tegen twee andere turnsters. Ondanks de mooiste brugoefening werd Lisette derde. Kim turnde alleen op brug en balk vanwege een knieblessure en werd daarom vierde.

Jill Hermans moest het opnemen tegen de leeftijdgenootjes pupillen 2. Vandaag was duidelijk dat het harde werken op de training heeft geresulteerd in mooie oefeningen: Jill werd terecht en heel knap tweede!!
In de laatste ronde ook de beurt aan de senioren derde divisie. Nadat zij zich vorige week in Tilburg geplaatst hadden, mochten ook zij vandaag strijden om het regiokampioenschap. Britt Claassen wist net vorige week, mede dankzij de mooiste gehoekte tsukahara, het podium te behalen. Vorige week brons, vandaag een treetje hoger: zilver! Stond Britt Krebbers vorige week nog naast het podium, nu was er brons voor haar.
Kristel liet vandaag weer een vloeroefening zien zoals het hoort en werd keurig vierde. Ook Eline Koppens mag door naar de landelijke wedstrijden.

Zondag is het de beurt aan de pupillen 1 & 2, jeugd en junioren derde divisie.
Voor de pupillen 2 en junioren de eerste wedstrijd van het seizoen, omdat de oorspronkelijke geplande voorwedstrijd vorig weekend niet doorging. Vandaag voor hen de mogelijkheid tot plaatsing voor landelijke wedstrijden en toestelfinales. Celynne Frijters, Elke van de Pol en Sanne Hermans begonnen op sprong. Celynne zette hier direct het hoogste punt neer. Ook op brug was zij veruit de beste, maar met helaas een wat mindere balkoefening moest zij genoegen nemen met een 9e plaats. Elke deed het net wat beter (8e) en wist eveneens een toestelfinale sprong en brug te behalen. Sanne liet een prachtige vloeroefening zien, maar kwam uiteindelijk als 14e ook tekort voor plaatsing. In de andere baan de jeugdmeisjes: Dione de Vaan had wat goed te maken na haar mindere brugoefening van vorige week. Ditmaal een goede meerkamp, goed genoeg om als 13 door te stromen naar de landelijke wedtrijden. Ilse Trieling mocht als reserve toch nog meedoen vandaag en wist keurig 20e te worden. Wieske Leenders behaalde de 32e plaats.
Pupillen 1 Manouk Swinkels en Jinky van der Heijde moesten een perfecte meerkamp draaien, omdat er slechts 12 meisjes zouden doorstromen naar de landelijke wedstrijden. Mede dankzij een mooie overslag op sprong werd Manouk 11e, Jinky werd 21e. In de laatste wedstrijdronde de junioren. Begonnen werd op brug waar Sophie Pagen de mooiste oefening liet zien, ook op vloer behoorde zij bij de beste twee.. niet wetende dat dit allemaal genoeg was voor een bronzen medaille! Ook eerste jaar Lieke Rijkers turnde goed op met name balk: 11,75 punten! Zij mag als vijfde doorstromen net als Lindsey de Brouwer, die zevende werd. Sarah Riad (17e) en Laura Hobeijn (23e) kwamen hiervoor tekort.
Voor de volledige uitslagen, zie wedstrijdkalender!


HT-vrijwilligers op zoek naar nieuw talent tijdens vrijwilligersavond     (25-01)
Vanavond waren alle vrijwilligers van onze turnvereniging uitgenodigd om aanwezig te zijn bij de vrijwilligersavond, ditmaal in Snookertown. Waarschijnlijk om misschien een nieuw talent te ontdekken, snookeren? Poolen? Golf? Een groep van ruim 50 personen bezette een groot deel van de hal, actief aan een tafel of gewoon gezellig kletsend.  Een combinatie hiervan ging meestal niet goed, de ballen vlogen regelmatig in het rond. Dit was tijdens de uitleg van de spellen toch echt niet genoemd, de ballen moesten immers in de pockets!
Met een hapje en een drankje werd namens het bestuur een dankwoord uitgesproken, waarbij Nanda van den Berg als webmaster van deze website benoemd werd tot ‘vrijwilligster van het jaar 2012’. Ter afsluiting kregen allen een presentje, bestuur; ontzettend bedankt voor deze gezellige avond!


Eline Koppens en Britt Claassen behalen goud en brons     (21-01)
Gisteren vonden in het T-Kwadraat voor de 3e divisie voorwedstrijden voor de regiokampioenschappen van volgende week plaats, de tweede divisie turnsters turnden vandaag al het regiokampioenschap. 's Middags de beurt aan de  junioren (Mei Nin van der Sterren en Judith van Lieshout) en senioren (Inge Berkers, Kirsten Bevers en Merel Wilken) tweede divisie. De junioren begonnen op balk waar Mei Nin een goede oefening neerzette. Judith wist op vloer en sprong een toestelfinale te bereiken. Beide plaatsten zich voor de landelijke wedstrijden als 14e en 15e. De senioren startten op brug. Helaas werd de handstand van Merel niet geteld, waardoor ze te weinig onderdelen overhield. Met een toestelfinale op vloer wist zij zich als 14e te plaatsen. Kirsten turnde een stabielen wedstrijd en werd 13e. Inge had de pech dat haar prachtige schroefsalto op vloer niet gezien was. Met een toestelfinale sprong als troost werd zij 9e.
In de andere baan turnden de jeugdmeisjes derde divisie. Dione de Vaan liet helaas wat puntjes liggen op brug, maar met prachtige oefeningen op sprong (4e), balk (3e) en vloer (1e) werd zij uiteindelijke 7e. Ook Wieske Leenders wist zich als laatste te plaatsen voor het regiokampioenschap, mede dankzij een super balkoefening (2e). Ilse Trieling kwam helaas 0,15 punten tekort voor plaatsing. Amé van der Vorst werd 23e.

Tenslotte de senioren derde divisie. Verdeeld over twee groepjes werd gestart op sprong en balk. Britt Claassen wist met een mooie tshukahara gehurkt het hoogste punt noteren. Ook op de andere toestellen behoorde ze tot de beste 6 turnsters. Met vier toestelfinales behaalde zij terecht een bronzen medaille. Britt Krebbers kwam helaas 0,35 punten tekort voor het podium, zij werd 4e. Kort hierachter Celine van Gerwen, mede dankzij de mooiste brugoefening van de wedstrijd. Marieke Verhees liet vandaag op vloer voor het eerst haar nieuwe oefening zien, wat beloond werd met een score van 12,20; het 4e punt. Als 12e mag zij naar de regiofinale. Kristel Rooyakkers en Linda Kuypers turnden beide een stabiele wedstrijd. Helaas een wat lage score op balk, maar een prachtige vloeroefening voor Kristel. Ook op sprong liet zij goede een gehurkte tshukara zien. Kristel werd 8e, Linda werd met ruim 43 punten 11e.
Iris van de Beek had wat pech op balk. Bij haar werd een onderdeel niet geteld, waardoor zij ver terug viel in de einduitslag. Nanda van den Berg begon goed op sprong, maar liet op balk en vloer kostbare punten liggen. Anke Rooyakkers kwam helaas 0,1 punt tekort voor plaatsing.
Eline Koppens, gepromoveerd uit de lagere vierde divisie, was helemaal in vorm. Met een mooie half in-heel uit op sprong, een goed doorgeturnde brugoefening, stabiele balkoefening en de mooiste vloeroefening van de wedstrijd, kon het niet anders dan dat zij vandaag het goud mee naar huis zou nemen. Proficiat!


Daantje van de Ven wint regiokampioenschap!     (19-01)
Vandaag vonden in Eindhoven verschillende turnwedstrijden plaats, voor de instappers N2 was dit het regiokampioenschap, voor de pupillen 1 (divisie 3) de voorwedstrijden van het regiokampioenschap. Een plaatsje bij de beste 16 geeft recht op deelname aan deze wedstrijd volgende week.
's Morgens was het eerste de beurt aan de instappers. Zij begonnen op balk, waar mooie oefeningen werden geturnd. Suze Klein liet een strakke oefening met een hoge uitgangswaarde zien: 12,70 punten! Ook Grietje Willems en Charlotte Schapendonk turnde goed.
Vervolgens liet Daantje op vloer de mooiste oefening van allemaal zien, beloond met ruim 12 punten. Ook Anouk van Aerle scoorde boven de 12. Daphne Donkers wist het tweede punt op sprong te behalen. Esmee Manders miste op brug net de plaatsing voor de toestelfinale. Met bijna 49 punten totaal wist Daantje vandaag het goud te behalen. Daphne eindigde net naast het podium op plaats vier. Voor een volledig overzicht van resultaten, zie wedstrijdturnen - uitslagen - 2013.

's Middags de beurt aan pupillen 1 Jinky van der Heijde en Manouk Swinkels. Zij begonnen goed op vloer, gevolgd door sprong. Manouk wist hier het derde punt te behalen met een mooie overslag. Daarna naar brug en tenslotte, Jinky's sterkste toestel. Met een strakke oefening werd zij hierop 3e. Beiden turnsters hebben zich geplaatst voor het regiokampioenschap.


HT-turnsters genomineerd voor sporttalent 2012     (18-01)
De genomineerden voor de Helmondse sportprijzen 2012 zijn bekend. Op 17 januari 2013 worden de winnaars van de diverse sportprijzen tijdens het Sportgala in Zaal Traverse bekendgemaakt. De prijzen gaan naar de sporter, sportploeg, sporttalent, sportvrijwilliger en de meest opmerkelijke sportprestatie van het jaar. Daarnaast worden de gemeentelijke sportpenningen uitgereikt. De publieksprijs wordt beschikbaar gesteld door Weekblad De Trompetter.
Genomineerden voor de titel Sporttalent 2012: Maud van der Sommen (judo), Max Bevers (judo, paddy, motorsport), Kalia Klomp (handbal), Yara Kastelijn (wielrennen), Charlotte de Jong (rolschaatsen), Aisam Jelti en Evi Lakatos (judo), Jill Hermans, Lara Teerlink en Tessa van de Kerkhof (turnen).
Helaas vielen onze meiden niet in de prijzen, maar kregen zij wel een mooi aandenken.

Het dames bovenbouwteam divisie 1-2 mocht de gemeente sportpenning in ontvangst nemen: Lisette de Rijk, Inge Berkers, Merel Wilken, Kim van Lierop, Tessa van de Kerkhof, Kirsten Bevers, Mei Nin van der Sterren en Judith van Lieshout.. proficiat!


Kas Leenders uitgenodigd om deel te nemen aan het OJT programma     (15-01)
Kas Leenders is door de Koninklijke Nederlandse Gymnastiekunie (KNGU) opgenomen in het Oranje Jong Talent (OJT) programma voor heren turners.
Met het OJT wil de KNGU bereiken dat er in 2020 een brede nationale turnselectie is, zodat Nederland dat jaar met een landenteam kan deelnemen aan de Olympische Spelen. Daarvoor is aansluiting bij de internationale toplanden een voorwaarde. De bond vormt daarom vier regionale selecties voor turners van 8 tot 12 jaar.
De KNGU gaat niet alleen turners extra aandacht geven, maar ook trainers. Op die manier moet de turnsport in de breedte sterker worden. De sporters, ouders, clubtrainers en de thuisvereniging worden gezamenlijk betrokken gemaakt in dit proces via het "One team approach" zoals bondscoach Mitch Fenner dit verteld.
Rond de vijftig jonge turners uit het hele land zijn uitgenodigd voor het OJT-programma. Tot de zomer worden er in alle vier KNGU-districten tien regionale selectietrainingen georganiseerd die gegeven worden door regionale coaches. De allerbesten van deze groep worden opgenomen in het Nationale jong talentenprogramma.
Kas Leenders, turnend in de hoge eerste divisie bij HT'35 is door de KNGU opgenomen in het OJT. Heel veel succes!


Eerste individuele wedstrijden succesvol verlopen: 8x podium!     (13-01)
In sporthal de Linze te Geldrop vonden dit weekend de voorwedstrijden 4e divisie plaats. De beste 16 per categorie plaatsen zich voor de regiokampioenschapen, later dit seizoen. Per toestel mogen de beste 5 turnsters naar de toestelfinales. HT'35 heeft laten zien bij de besten te horen. 's Morgens was pupil 2 Anne van Ekert de eerste die het podium wist te behalen. Met een mooie tweede plaats, kreeg ze een mooie zilveren medaille omgehangen. Maisy van Tuijl werd 10e.
In de andere baan turnden de jeugdmeisjes hun wedstrijd. Fleur van de Hurk kwam alleen uit op balk, Melissa Muller (voor het eerst uitkomend in de vierde divisie) werd 26e. Eerste jaars Michelle Hermans werd 24e. Fenne de Jong en Minke Hillman maakten een wat mindere start op sprong, maar maakten dit op de andere toestellen goed, waardoor ze uiteindelijk 9e resp. 8e werden. Juultje Leenders liet helaas wat puntjes liggen op vloer, anders had er misschien nog wel meer in gezeten dan een knappe 5e plaats nu. Anouk Terbeek, helemaal terug na een rugblessure, turnde vier mooie oefeningen en wist daarmee het podium te halen: ze werd derde!
De senioren kwamen in de tweede wedstrijdronde in actie. Begonnen werd op balk. Nicole Rooyakkers, Sanne van de Vleuten en Femke Hermans startten direct goed en wisten dit de gehele wedstrijd vast te houden. Overtuigend was er een 1-2 voor Nicole en Sanne. Femke werd de 9e plaats.
Als laatste de pupillen 1 en junioren.

Niet alleen een succesvol schaatsweekend in Thialf, ook in Geldrop was er een 1-2-3. HT was in de categorie pupillen 1 een klasse apart. Jeanelle Kivits, Merle Hoogveldt en Bo Derks waren veruit de besten en mochten een mooie medaille mee naar huis nemen.
Junior Maud van de Heuvel wist een bronzen medaille te behalen dankzij een goede balk en vloeroefening. Sanne van de Pijl behaalde de hoogste score op sprong en werd keurig 4e. Renske Raaijmakers wist op haar verjaardag 7e te worden en Fabienne Wachters kort daarachter 8e.

Toestelfinales (38x):
Anne van Ekert: balk en vloer
Maisy van Tuijl: vloer
Anouk Terbeek: sprong en brug
Juultje Leenders: sprong en balk
Minke Hillman: brug
Fenne de Jong: balk en vloer
Nicole Rooyakkers: sprong, brug, balk en vloer
Sanne v.d. Vleuten: sprong, brug en vloer
Femke Hermans: balk
Jeanelle Kievits: sprong, brug, balk en vloer
Merle Hoogveldt: sprong, brug, balk en vloer
Bo Derks: sprong, balk en vloer
Maud v.d. Heuvel: balk en vloer
Sanne v.d. Pijl: sprong, balk en vloer
Renske Raaijmakers: brug en vloer
Fabienne Wachters: brug en vloer

Gisteren vond er in het turncentrum nog een competitiewedstrijd plaats van de jongste meisjes, turnend in categorie N2. Na een eerdere uitwedstrijd, was ditmaal het team van HGC in Helmond te gast. Namens HT turnden Anouk van Aerle, Daphne Donkers, Charlotte Schapendonk, Daantje van de Ven en Grietje Willems. Zij lieten op alle toestellen veruit de mooiste oefeningen zien en wisten ook nu met ruim 27!! punten te winnen. Daphne was vandaag individueel de beste.


Eerste weekend van 2013 vol met competitiewedstrijden     (07-01)
Dit weekend turnden zowel het bovenbouw als onderbouwteam 1e/2e divisie. De onderbouw heeft dit seizoen een gemengd team met Taxandria. Op zaterdag 5 januari turnden de pupillen Jill Hermans, Luna Stolwijk, Guusje van de Ven en Daantje Vos samen met de turnsters Floor Smits en Floor Kuijpers van Taxandria hun eerste competitiewedstrijd. De locatie was de turnhal van Flik Flak in Den Bosch. Hier moesten de HT-turnsters hard werken, maar zetten goede punten neer. Na mooie sprongen volgde brug. Hier helaas wat foutjes, maar balk en vloer gingen prima. Uiteindelijk waren de turnsters van Flik Flak net wat sterker en werd de wedstrijd met ruim 2 punten verloren: 158,05 voor Flik Flak tegen 155,25 voor HT.

Zondag was het de beurt aan de bovenbouwturnsters Inge Berkers, Tessa van de Kerkhof, Lara Teerlink, Danique Vreugde en Judith van Lieshout. Vanwege een blessure moest Kim van Lierop vanaf de zijlijn toekijken hoe haar medeturnsters de strijd met Tabitta aangingen. In Boxtel werd ook op sprong begonnen, maar beide partijen hadden het moeilijk. Het was maar goed dat iedereen twee keer een kans mag wagen want er waren ongeveer net zoveel mislukte, als goede sprongen! Gelukkig liet HT wel een paar mooie tshuka’s zien, al hadden de Tabitta-turnsters deze ook in huis. Het ging daarom gelijk op. Dat kon van brug niet gezegd worden! Omdat Judith helaas moest afhaken vanwege een rugblessure, ging HT met vier turnsters verder. Ook op brug werden aan beiden kanten fouten gemaakt, maar Tabitta scoorde hier duidelijk beter. Op balk was het precies omgedraaid, hier lieten de turnsters van HT vier goede oefeningen zien terwijl dit Tabitta niet gegund was. Zo was de stand weer aardig gelijk en moest de wedstrijd op vloer worden beslist. Onder begeleiding van een piepende en krakende cd-speler (de muziek viel helaas telkens uit), zetten beiden partijen hun beste beentje voor, al dan niet zonder muziek. De meiden van HT dachten dat ze de strijd ruimschoots verloren hadden maar niets bleek minder waar: de vloeroefeningen waren prima en de winst ging zodoende mee naar Helmond. De eindstand was 137,25 voor HT'35 tegen 133,45 voor Tabitta.

Komend weekend vinden in Geldrop de eerste individuele wedstrijden plaats voor de turnsters uitkomend in de vierde divisie. Turnsters en train(st)ers, veel succes!