Nieuws

Halve finales in Rotterdam
Zondag 6 mei vinden in Rotterdam de laatste halve finale wedstrijden plaats.
Onze turnsters uitkomend in de hoogste eerste divisie komen daar in actie, met als doel een plaatsje op het Nederlands Kampioenschap te behalen, wat in het weekend van 10-11 juni in Duiven plaatsvindt. Allen heel veel succes toegewenst.
’s Morgens de beurt aan tweelingzusjes Laura en Sara Kloor, uitkomend in de categorie Jeugd-1 N2. Zij startten op brug, gevolgd door balk, vloer en sprong, waar Laura de moeilijkere tsukahara liet zien en Sara een overslag. Laura plaatst zich als 4e voor het NK en behoorde op de toestellen sprong, balk en vloer tot de top 4, wat haar een toestelfinale opleverde. Sara werd 7e en plaatst zich ook voor het NK meerkamp.

Onze jeugdmeisjes Anouk van Aerle, Grietje Willems en Daphne Donkers wisten zich goed staande te houden tussen hun concurrenten. Met een 3e plaats op vloer wist Anouk een toestelfinale te bemachtigen, met meer dan 46 punten werd ze in de meerkamp 6e. Grietje eindigde als 11e en ook Daphne mag als 18e naar het NK. Junior Luna Stolwijk begon sterk op balk en ook op vloer en sprong, ditmaal twee goede tsukahara’s, leek ze op weg naar het NK. Helaas ging het mis op brug en kwam ze tellende onderdelen tekort waardoor ze zich niet wist te plaatsen.
Senioren Kim van Lierop en Tessa van de Kerkhof turnden beide in een andere baan. Kim eindigde als 12e in de meerkamp en wist ook nog een toestelfinale vloer te behalen. Tessa startte direct met het hoogste punt van de wedstrijd op balk (toestelfinale) en wist deze lijn goed door te zetten, met een 6e plaats kwalificeerde ook zij zich voor het NK.