Nieuws

Turnkamp 2017
Publicatiedatum: 17-09-2017


Ook dit jaar waren we te gast bij 'Ons Thuis' in Ommel, om ons jaarlijkse turnkampweekend door te brengen. Met maar liefst een maximum van 135 kinderen dit jaar!!!
Uiteraard waren er al enkele kinderen eerder aanwezig, maar pas vanaf 18:30u kregen ze toegang tot de jungle...
Nadat de kinderen hun spullen op zolder of in de slaapzalen hebben geplaatst, bedden hebben opgemaakt en we de ouders uitgezwaaid hadden, konden we beginnen..

We zouden er een jungle-avontuur van gaan maken.. en jawel hoor, al begin van de avond blijkt dat er een stel apen vanuit de jungle naar het kampterrein zijn gekomen om de prijzen weg te halen, te verstoppen, want plagen en vervelen vinden zij leuk.. alleen is de vraag natuurlijk waar die prijzen zijn gebleven. Ergens op het terrein. Het is echter aan de kinderen om de land/schatkaart hiervoor compleet te krijgen door middel van het spelen van de verschillende spellen. 
Dit doen ze in groepjes: aap, giraffe, krokodil, leeuw, olifant, papegaai, neushoorn, nijlpaard, slang, tijger, vlinder en zebra. Allen hebben een vlag en een eigen kleur. 
Tijdens uitvoeren van een speurtocht in het donkere bos moest het juiste spoor gevolgd worden en de dieren die onderweg gezien waren, onthouden worden in de juiste volgorde. Niet bij alle groepjes ging dit even goed, want lezen op het instructieformulier, rondkijken (in het donker) en dan ook nog het juiste pad vinden leidde bij een aantal groepjes tot verdwalen.. gelukkig was er leiding die hen uiteindelijk uit het donkere bos gehaald heeft en veilig naar hun bed heeft gebracht.. geen zorgen, alle kinderen lagen uiteindelijk netjes in hun bed!
Tegelijkertijd is er binnen in de accommodatie de kampdans aangeleerd, nog een paar keer oefenen, maar dan zullen alle kinderen deze nog regelmatig thuis laten zien, verwachten we..

Zaterdagochtend, vanaf 08:00u mogen ze de kinderen van de kamers en zich gaan opfrissen, om 08:30u is het ontbijt. Maar.. natuurlijk eerst de kampdans als ochtendgymnastiek en natuurlijk zingen voor onze jarige joppen Renske Bello en Jady Wilbers. Om 09:30 begint het bosspel, de groepen starten met het bouwen van een hun om vervolgens stratego te gaan spelen met, hoe toepasselijk, de figuren van Jungle Book: Hathi, Shere Khan, Jacala, Bagheera, Broer wolf, Raksha, Ikki, Baloe, Oe, Mang en Kaa. Hoe meer kaartjes van de tegenstanders worden veroverd, hoe meer punten. Ook kunnen er punten verdiend worden met het veroveren van de vlag. Bij sommige groepen gaat dit heel snel, anderen raken op het allerlaatste moment hun vlag nog kwijt.
Tussendoor is er tijd voor wat drinken en een appel.

Na de lunch wordt er in colonne gereden naar Asten, waar de kinderen een fotospeurtoch gaan doen. Twintig foto's moeten zo goed mogelijk nagemaakt worden op de juiste plaats, met het juist aantal personen, vergelijkbare kleding, decoratie, enz. Een grote uitdaging, allereerst om de juiste plaats te vinden en dan ook nog de foto zo precies mogelijk na te maken.
Ook krijgt iedere groep €0,50 en een banaan mee. De start van het ruilspel: kom met een zo'n origineel ander voorwerp terug! Dit was zeer uiteenlopend: een auto wieldop, barbie auto, pennen, brillen, windlicht met knuffelberen erin, een palmblad, snoep, potloden, puzzels, enz enz.
En natuurlijk op zaterdag 16 september de start van de Grote Clubactie. Er zijn er door de groepjes al 76 loten verkocht!!!
Ondertussen gaat het ook goed met het aantal puzzelstukken van de grote schatkaart...

Terug op het kampterrein is er nog wat vrije tijd en komt na 17:00u de frietkar. Hier waren ze wel aan toe, na al dat lopen vandaag. 
Als avondprogramma kunnen de kinderen zich opmaken voor de disco, ook de leiding helpt de kinderen met nagellak, make up, de haren. Sommigen hebben toepasselijke kleding bij zicht. Ook de leiding wordt gepimpt en loopt over een heuze catwalk om vervolgens de disco te laten starten met een echte DJ die ook verzoeknummertjes draait!
Er wordt volop gedanst, gezongen en gesprongen. Ook zijn er al kinderen naar bed, gewoon om daar nog even te kletsen, wat te snoepen of ook al te gaan slapen.
Om 23:00u is het overal stil.. op naar zondag!

Zondagochtend, vanaf 08:00u wakker worden en tot 09:00u de tijd om op te staan, aan te kleden, wassen, tanden poetsen en spullen opruimen. Alle kamers moeten leeg, de spullen op de bedden, zodat er alvast gepoetst kan worden. Na een ochtenddansje tijd voor het ontbijt. Om 09:30u de uitslag van de laatste stukjes van de schatkaart en dus het laatste stukje met het kruis erop waar de schat verborgen ligt. Team wit, de zebra's, winnen dit stukje en mogen dus gaan scheppen. Een tas wordt gevonden, maar helaas.. deze blijkt op slot met een cijderslot. Door middel van het spelen van spellen vanochtend moeten de juiste cijfers gevonden worden om de code te kraken. 
En dan heb je vier cijfers, maar dan weet je de volgorde nog niet. Na het spelen van vele spelletjes zoals lopen op blikken, sprinten, wedstrijdje handstand, puzzelspelletjes, hoepelen met het hele groepje, koekhappen (koekje moet van het voorhoofd in de mond, zonder handen), parcourslopen met een ei/bal op een lepel, enz kunnen stukjes materiaal gewonnen worden. Met 5x hetzelfde materiaal kan een cijferopdracht worden uitgevoerd en dus een cijfer van het slot gewonnen worden. Team roze, de nijlpaarden, bleken vandaag het eerste de code gekraakt te hebben: 9503.  Zij mogen de schat openen en vinden hierin de prijsjes: aapknuffels en -snoep. Gefeliciteerd!
Tot het laatst is het dus spannend gebleven, want ieder groepje had nog even veel kans om de code als eerste te kraken. 

Wauw, want een geweldig goed programma ook dit jaar weer. En wat hebben we geboft met het weer, op een paar enkele druppels na in Asten op zaterdagmiddag, is het stralend en zonnig geweest.
Alle vrijwilligers, AC, leiding, kampcommissie ontzettend bedankt voor dit mooie weekend. We hebben met z'n allen weer genoten en de kinderen daarbij nog het meest. Het was een enorme uitdaging om 135 kinderen te vermaken, maar het is ons weer gelukt!!! 

Voor foto's, klik hier...
O
ok was er een foto-speurtocht.. deze foto's zijn hier te vinden!