Nieuws

Laatste weekend met landelijke halve finales
Publicatiedatum: 22-04-2018

In Alkmaar zijn op 21 en 22 april de laatste landelijke halve finales voor onze turnsters, op zaterdag kwamen bij de halve finale in Alkmaar allereerst junioren 1e divisie Luna Stolwijk en Daphne Donkers in actie.
Het niveau was erg hoog, dus ieder foutje zou direct kunnen leiden tot het niet plaatsen voor het NK. Luna wist als 2e jaars junior direct het tweede punt op vloer (NK toestelfinale) neer te zetten en maakte haar meerkamp goed af met een 13e plaats.
De beste 16 stromen door naar het NK. Daphne als eerste jaars junior, kwam hiervoor vandaag helaas tekort. Zij eindigde op de 23e plaats.
In de avondwedstrijd onze drie senioren. Kim van Lierop turnde in baan 1 en startte op balk. Na een goede vloeroefening en twee verschillende sprongen (NK toestelfinale) stroomt ze als 11e door naar het NK.
Lara Teerlink en Tessa van de Kerkhof kwamen in baan 2 in actie, beginnend op brug. Met 46,567 punten mag ook Lara als 12e naar het NK. Tessa eindigde als 18e vandaag, zij kwam slechts 0,233 punt tekort voor plaatsing.

Ondertussen turnde Raoul Coumans (derde divisie senior) ook een halve finale, maar dan in Kampen. Zijn doel is bereikt! Twee toestelfinales voor het NK zijn gehaald en even leek er zelfs een finale plaats allround in te zitten. Dat mocht helaas net niet lukken. Maar met een toestelfinale op vloer en ringen zijn we super tevreden. Op naar Hoofddorp!

Zondag maar liefst 14 turnsters in actie bij de halve finales in Alkmaar. Vanochtend vroeg allereerst de pupillen-2 N3. 
Sophie Steuten, Anna Maas en Jet v.d. Velden hadden zich via de voorwedstrijden gekwalificeert voor deze halve eindstrijd, waarbij de beste 12 doorstromen naar het NK.
Zij startten hun meerkamp op brug vandaag, Sophie zetten hier het 3e punt neer (NK toestelfinale). Ook op vloer behaalde ze een finaleplaats met de 3e score. Uiteindelijk mocht ze ook nog het brons in ontvangst nemen op het podium. Anna en Jet eindigden kort na elkaar als 14e en 15e.

In de tweede wedstrijdronde de beurt aan de jeugd-1 N4 en jeugd-2 turnsters.
De verwachtingen voor de onderbouwmeiden was hoog, aangezien zij bij beide voorwedstrijden meededen om het podium.. slechts de beste 6 mochten namelijk maar naar deze landelijke finale.
Het begin voor Loes van Aaken, Sophie Meulendijks en Maud van Aerle op balk was wat moeizaam, gevolgd door vloer, sprong en brug. Helaas lukten het alle drie niet om zich te plaatsen voor het NK meerkamp, Loes werd 13e (1e reserve), Sophie 14e en Maud 16e.
Sophie wist nog wel een NK toestelfinale sprong te behalen vanwege de derde score van de wedstrijd.
In de andere baan de bovenbouw jeugdturnsters Gwen van Berne en Dyshanti Adriana.
Herstellende van een knieblessure wist Gwen een goede meerkamp te turnen, met zelfs het 2e punt op balk (NK toestelfinale). Ze kreeg na vier toestellen een mooie bronzen medaille omgehangen.
Ook Dyshanti plaatste zich voor het NK door een mooie 10e plaats te behalen.

Manouk Swinkels, 2e jaars junior, kwam in wedstrijdronde 3 in actie. Na een redelijke start op brug, zette ze het hoogste punt op balk neer (NK toestelfinale). Om vervolgens haar meerkamp goed op vloer en sprong te voltooien. Een zesde plaats was genoeg voor het NK!

Tenslotte verdeeld over twee banen onze senioren. Denise van Oorschot en Gwen Philipsen turnden in baan 1. Anne Dollekens, Maisy van Tuijl en Fenna Vestjens in baan 2.
Voor hen gold dat een top-6 nodig is voor het NK, ieder foutje zal keihard worden afgestraft.
Denise van Oorschot en Gwen Philipsen startten in baan 1 sterk op vloer, Gwen turnde op brug een aantal nieuwe onderdelen wat helaas niet helemaal lukte, waardoor ze uiteindelijk 18e werd. Denise wist mede dankzij een derde score op balk een mooie 6e plaats te behalen, goed voor het NK!
In baan 2 Fenna Vestjens, Anne Dollekens en Maisy van Tuijl. Als eerste jaars senior behaalde Maisy een mooie 21e plaats vandaag. Anne wist met het hoogste punt op vloer (NK toestelfinale) uiteindelijk een score van 44,916 te behalen, goed voor zilver!
Fenna wist zelfs nog hoger te scoren, naast een mooie brugoefening (hoogste score, NK toestelfinale) kreeg zij vandaag het goud omgehangen (45,500).
Drie senioren naar het NK in Waalwijk!