Nieuws

HT’35 straalt bij Zuid-Nederlandse districtsfinale
Publicatiedatum: 09-06-2018, laatste wijziging: 12-06-2018

Maar liefst 17 turnsters hadden zich weten te plaatsen bij de beste 28 van Zuid-Nederland. Zowel in de categorie D1 als D2 was turnvereniging HT’35 Helmond vertegenwoordigd in alle leeftijdscategorieën.
’s Morgens de jongste meisjes, de instappers. Fenne Snoeks en Nisrine Toub (D2) begonnen erg strak op brug, helaas was dat niet in de score terug te zien. Ook op de andere toestellen werd goed geturnd, een 13e plaats voor Fenne, Nisrine werd 21e.
Alpha van Hoof (D1) turnde in de andere baan, ook zij startte haar wedstrijd op brug. Een 10e plaats in de meerkamp was haar resultaat.
Vervolgens de pupillen-1 (D2): Maud Chatrou besloot haar sterke meerkamp helaas met een val op vloer, hierdoor een 15 plaats voor haar. Tess Verspaget noteerde de 4e score op brug, maar liet een punt liggen op balk (16e), zo ook Nina Wouters (19e). Zij behaalde wel de twee hoogste score op vloer. Laura van Drunen (D1) liet een sterke brugoefening zien, ook bij balk moest zij het toestel voortijdig verlaten. Ze eindigde als 20e.
De pupillen-2 (D2) Maud Zeegers en Renee Manders startten goed op brug, een zeer strakke oefening op balk leverde Maud het tweede punt op. Renee behaalde met twee strakke overslagen op sprong het tweede punt. Maud eindigde als 7e van Zuid-Nederland, Renee werd 11e.
Fleur Brouwer en Brechtje Wennink (D1) turnde in de andere baan. Mede dankzij de tweede score op sprong van Fleur eindigde ze als 12e. Brechtje werd 27e.
In de laatste wedstrijdronde de jeugd-1 meisjes. Lisan van Veen werd keurig na vier toestellen12e, Roxanne Bosch wist een 2e punt op brug te halen, uiteindelijk werd ze 16e. Aleid Kuijper eindigde als 23e (allen D2). D1 turnster Avelon Akkermans turnde een zeer stabiele wedstrijd en eindigde keurig als 7e. Jady Wilbers werd 21e en Josephine Lindeboom wist ondanks een enkelblessure zowel op sprong als vloer hoog te scoren. Een 23e plaats voor haar.
Deze turnsters behoren allen tot de top van Zuid-Nederland!

Landelijk gezien behoort HT’35 ook tot de top van Nederland en wel in de hoogste eerste divisie. Luna Stolwijk (junior) turnde zich zaterdag naar een mooie 16 e plaats, mede dankzij het derde punt op vloer. Op zondag had loting bepaalt dat Luna als eerste moest turnen tijdens de toestelfinale. Ze zette een hogere score dan zaterdag neer (12,067 om 11,867) en dat was voldoende voor een bronzen medaille!
Ook voor senioren Lara Teerlink en Kim van Lierop was het niet het eerste NK, Lara werd zaterdag in de meerkamp 18e, Kim eindigde als 25e.