Nieuwtje 2015 item 49

Vervolg Tilburgse Kampioenschappen     (21-11)
Twee weken geleden was de eerste wedstrijddag, dit weekend het vervolg.
Op zaterdag de beurt aan de onderbouw N3- en bovenbouw derde divisie turnsters.
’s Morgens de beurt aan de pupillen 1, zij startten op sprong.
Lorraine Teurlings kwam voor het eerst uit in de HT-kleuren en wist mede dankzij een mooie vloeroefening als 11e te eindigen. Romy Hulsers turnde top 4 oefeningen en brug en balk, zij werd na vier toestellen 7e. Merel Verhofstadt behaalde maar liefst 14,20 op vloer.. een vijfde plaats voor haar. Ook Maud van Aerle wist ruim 14 punten te scoren, maar moest uiteindelijk genoegen nemen met net een plaatsje naar het podium. Dit was er wel voor Inge Koolen. Met de hoogste score op balk, mocht zij na vier toestellen de bronzen medaille mee naar huis nemen.
Manouk Swinkels (jeugd turnster) kon vandaag helaas niet in actie komen, wegens een blessure.
In wedstrijdronde 2 de beurt aan de pupillen 2.
Lian Tiebosch kwam helaas niet goed uit bij haar tweede sprong, wat haar waarschijnlijk een podiumplek heeft gekost. Nu een 18e plaats voor haar. Jill Steenbakkers scoorde het hoogst op vloer, met 48,750 punten werd ze 10e. Marieke Steijaert liet helaas wat puntjes op balk liggen, maar turnde op sprong, brug en vloer goed. Ze eindigde als 5e. Dyshantie Adriana turnde stabiel en behaalde een bronzen medaille.
Ook de junioren kwamen in actie. Fenna Vestjens en Gwen Philipsen kwamen vandaag voor het eerst in actie namens HT’35 en deden dat niet onverdienstelijk. Fenna werd keurig met ruime voorsprong op de nummer 2, mede dankzij de hoogste score op balk, verdiend eerste. Gwen kwam net tekort voor het podium en eindigde als 4e. Ilse Trieling, als tweede jaars, turnde een stabiele wedstrijd en werd 9e. Elke van de Pol 13e, Anouk van Herpen 16e, Wieske Leenders 23e, Celynne Frijters 26e, Sanne Hermans 29e.
Tenslotte de senioren. Britt Krebbers liet op sprong nog geen tsukahara zien, wat haar punten kostte, maar zette wel het tweede punt op vloer neer. Een 7e plaats voor haar.
Denise van Oorschot, ook een HT-debutant en gepromoveerd naar de hogere 3e divisie, werd 12e. Sophie Pagen werd 15 en kort daar achter Lieke Rijkers als 16e.