Nieuwtje 2015 item 50

Laatste dag Tilburgse Kampioenschappen, 9 medailles waarvan 4x goud!     (22-11)
Ter afsluiting de beurt aan onze D1 en divisie 4 turnsters.
In de vroege morgen de beurt aan de instappers, hun allereerste individuele wedstrijd! Zij begonnen op brug, waar direct mooie oefeningen werden geturnd.
Her en der wat wiebels en helaas ook vallen bij het onderdeel balk. Naar de muziek van de vloeroefening werd goed geluisterd en netjes geturnd. 
Na vier toestellen werd het bijna een 1,2...  Floor Reynecke mag zich Tilburgs Kampioen noemen, Lieke Crone werd tweede.
Brechtje Wennink eindigde als 5e, Fleur Brouwer 6e, Wieteke Schapendonk 10 en Chiara Couwenberg 11e.
In de andere baan turnde Bo Derks en Jeanelle Kivits hun eerste wedstrijd keuze oefenstof, waarbij Jeanelle 9e werd en Bo een mooie zilveren medaille mee naar huis mocht nemen.
Wedstrijdronde 2, de pupillen 1, vanwege het groot aantal turnsters verdeeld over twee groepjes. 
Milou Verstappen eindigde als 14e, Jady Wilbers 12e, Avelon Akkermans 8e en Lotte v.d. Weijer 6e. Iris van Rest, met het hoogste punt op sprong, werd 5e en Sophie Boeijen kwam net tekort voor het podium, een 4e plaats voor haar. Wel op het podium twee HT turnsters: Josephine Lindeboom liet de mooiste vloeroefening zien en werd tweede op balk; een bronzen medaille voor haar. Mila Schulte deed het nog wat beter met veruit de hoogste score op brug, tweede op vloer en derde op sprong. Goud voor Mila met ruim 54 punten!
Bij de junioren een aantal geblesseerden, waardoor er vandaar slechts vier in actie kwamen. Laury de Leeuw werd 15e, Marwa Dada 14e, Maisy van Tuijl had pech op brug wat haar veel punten kostte en nu een 9e plaats opleverde. Gerdie Verberne kwam net tekort voor het podium en werd 4e.

In de laatste wedstrijdronde de beurt een de pupillen 2, jeugd 1 meisjes en senioren.
Pupil Floor Thijssen had pech op balk en werd uiteindelijke 10e, Janne v.d. Hurk 8e en Famke van Leuken 7e. Een podiumplek was er voor Mijke Heemstra met 51,65 punten: brons voor haar. Daimy van Tuijl mag zich, mede dankzij de tweede score op balk en hoogste score op vloer Tilburgs Kampioene noemen.
Ook een medaille voor jeugdturnster Jara Miksch, zij veroverde een tweede plaats. Jackie v.d. Pol werd 8e.
Bij de senioren werd goed geturnd, Eline Cox kwam tekort op brug, maar scoorde goed op vloer. Een 14e plaats voor haar.
Maud v.d. Heuvel liet goede oefeningen op balk en vloer zien, 41,05 punten en een 13e plaats. Anouk Terbeek, eerste jaars senior, werd knap 6e. Fabiƫnne Wachters stond als 4e net naast het podium, maar bovenaan Anne Dollekens. Met een nipt verschil wist zij vandaag goud te behalen.

Kortom, wederom een medailleregen dit weekend: 5x goud, 3x zilver en 4x brons

Volledige wedstrijduitslagen zijn te vinden onder het kopje 'wedstrijdturnen'