Nieuwtje 2015 item 57

Eerste regionale voorwedstrijden in Weert     (12-12)
In het weekend van 12-13 december vinden de eerste individuele turnwedstrijden plaats van het nieuwe seizoen 2015-2016.
De tweede divisie bovenbouw en N2/N3 onderbouw turnsters bijten het spits af.
Voor de instappers N2 hun eerste "echte"wedstrijd, na hun oefenwedstrijd eerder in Tilburg.
Mooie resultaten werden direct behaald in een deelnemersveld van 33 turnsters: Renske v.d. Vorst behaalde goud en ook Cleo Creutzburg mocht op het podium plaatsnemen: brons voor haar. Anna Maas werd 9e, Amy Wijgerse 11, Meyke Smits 12e, Sophie Steuten 16e en Jet v.d. Velden 17e.

In ronde twee de beurt aan Anouk van Aerle (jeugd N2). Zij had helaas haar dag niet, begon met enkele vallen op balk maar sloot goed af op brug; een 9e plaats voor haar.
Gwen van Berne (pupil 2 N2) is helaas geblesseerd en dus kwamen alleen tweelingzusjes Laura en Sara Kloor in actie. Zij turnde beide een goede wedstrijd met de hoogste score van Laura op balk. Een bronzen medaille voor haar. Sara scoorde net iets meer en werd tweede.
De senioren divisie 2 begonnen de meerkamp op sprong vandaag. Kirsten Bevers eindigde net naast het podium als 4e, Inge Berkers werd 10e en Julia van Loon 13e.

Uiteindelijk werd het een avondwedstrijd, maar niet met minder resultaat.
De pupillen 1 N2 turnden een goede meerkamp, waarbij Vieve Snoeks het podium op mocht: brons voor Vieve. Indy Kwee werd 5e, Sophie Meulendijks 7e en Britt Meulendijks 14e.
In de andere baan turnden divisie 2 jeugdmeisjes Luna Stolwijk en Daantje Vos. Luna sprong voor het eerst een tsukahara, behaalde de hoogste score op vloer en werd vijfde. Daantje keurig 7e.

Op zondag kwam alleen nog jeugd-turnster Daphne Donkers in actie. Zij wist met maar liefst 2,5 punt verschil het goud te behalen.