Nieuwtje 2016-09-25: Turnkamp

Turnkamp 2016
Ook dit jaar zijn we te gast bij 'Ons Thuis' in Ommel, om ons jaarlijkse turnkampweekend door te brengen. Met maar liefst 130 kinderen dit jaar!!!
Uiteraard zijn er al enkele kinderen eerder aanwezig, maar pas vanaf 18:30u krijgen ze toegang tot het terrein. 
Nadat de kinderen hun spullen op zolder of in de slaapzalen hebben geplaatst, bedden hebben opgemaakt en we de ouders uitgezwaaid hebben, kunnen we beginnen..

We gaan er een Winter Wonderland-weekend van maken.. de temperaturen denken hier iets anders over, maar het wordt een winters tafereel.
Nadat de kinderen bij hun eigen leiding bijeen geroepen zijn, mogen zij enveloppen in een bepaalde kleur gaan zoeken. Wanneer deze allemaal gevonden zijn op het veld, krijgen zij een envelop met een nummer erop.
In de envelop de naam van de groep: ijsbeertjes, sneeuwballen, vliegende herten, pinguins, slingerende sleetjes, snowboots, scheve schaatsen, apfelstrudel, ijsmutse, eskimo's, skilatten en sneeuwpoppen.
Op zoek dus naar kinderen uit je eigen groep en de leiding erbij.
Nadat de groepsfoto's gemaakt zijn, kan het eerste spel beginnen: blinddoek-lopen.
Aan elkaar vast en lopen maar, welke kant? Ja.. dat weet de leiding en die helpt wel, maar in het donker met een theedoek voor je ogen, zal dat niet gemakkelijk zijn.
Een parcours met hindernissen, vervelende geluiden, planken, tonnen, soms wat water en netten... maar wel erg leuk, ook voor de leiding!
"Goh 't regent, blixemt, wat hoor ik? Oh, een buis, neee.. een net.. Waar zit dat gat? Let op, een rekstok!"

Ondertussen wordt er binnen flink geoefend op de kampdans.. 
Wanneer alle groepen klaar zijn met oefenen en de wandeltocht volbracht hebben, tijd voor wat lekker en wat drinken.. pyjama aan en.. film kijken: Happy Feet!.. of naar bed..
Al zou het nog wel even duren voordat het daadwerkelijk stil was (de tijd...? hmm, ssstt.. )

Zaterdagochtend vroeg op, tijd voor ochtendgymnastiek en een ontbijtje. Een goed ontbijt, want er is  een vol programma gepland.
Kinderen kunnen nummers gaan verdienen voor hun bingokaart.. Hoe beter er gepresteerd is door het groepje bij de spellen, hoe meer muntjes er verdiend en hoe meer getallen er afgestreept kunnen worden.
Net zolang tot dat er bingo geroepen kan worden.. 
's Ochtends tijd voor een bosspel. Het winter-wonderdorp is uitgehongerd door de barre winter, onze kinderen zijn hun redding. Er zal eten en drinken gebracht moeten worden naar het dorp, anders loopt het niet goed af voor de bewoners. Maar er zijn ook 'trollen' in het bos aanwezig, zij zullen het eten willen afpakken... een flinke renochtend, waarna de beloning van iets te drinken met wat lekker zeer welkom was.

's Middags werd taxibedrijf HT ingeschakeld om alle kinderen naar de sporthal te brengen, tijd voor een turnmiddag! Verschillende stationnetjes zijn opgebouwd, allereerst de warming-up, maar ook rekstok en ringen zwaaien, lange mat, trampoline springen vanaf de kast, balkturnen, schuinvlak en schuinvlak voor salto voor over. Na bijna twee uur turnen moeten ze zelf naar huis. Afgezet bij het vertrekpunt moeten de groepjes zelf de weg naar huis vinden via een gps tocht..
De eerste zijn mooi op tijd voor het eten, de frietkraam is gearriveerd.
Langzaam aan druppelen de groepjes binnen.. sommige zijn er na een uur wandelen, anderen hebben er bijna 2 uur over gedaan (oeps!).

Na het eten tijd om even zelf te spelen, de voorbereiding voor de opening van de beautysalon werden gestart. Haren stijlen, vlechten, krullen, make-up, nagellak, tatoeages.. alles kan vanavond.. om iedereen er maar mooi uit te laten zien voor de disco. Deze wordt min of meer onderbroken door de ijscokar van Maartje, maar dat mocht de pret niet drukken.
Want na een drukke dag, zouden de kindertjes heerlijk gaan slapen.

Zondagochtend, allereerst het opruimen van de spullen en inpakken van de tassen.. bedden afruimen, in- en onder je bed even nakijken en alle tassen graag op de bedden; daarna mag er pas ontbeten worden.
We spelen vanmorgen op het veld, ganzenbord, maar dan snowbord.. dobbelen, het juiste nummer gaan zoeken (alle nummers zit in een mapje ergens verstopt op het terrein), het kaartje pakken of de opdracht uitvoeren en terug naar de bingokaart om dit nummer af te strepen. Leuke opdrachten, zoals penalty schieten, lucifers om en om neerleggen, pepernoot gooien, iemand met zoveel mogelijk kledingstukken aankleden, 3 minuten stil zijn... pff, dat viel niet mee zeg. Tussendoor wat drinken en wat lekkers..
Na 12:00u is het tijd voor de lunch, soep met een broodje knakworst.
Ondertussen zijn alle tassen naar buiten gesjouwd en worden de kinderen vermaakt op het veld.. Tijd voor bingo, want de kaarten zijn nog niet vol.. een half uur lang naar nummers luisteren, tussendoor wat reclame, maar wat werd het spannend. Uiteindelijk bleken de "slingerende sleetjes" en "skilatten" de winnaars met het laatste juiste nummer.
Na de prijsuitreiking wordt de kampdans getoond aan de ouders en wordt het tijd om het weekend te beeidigen.
Iedereen ontzettend bedankt, het was weer fantastisch!Voor foto's, klik hier..