Skip to main content

Nieuws

Afscheid van Paul Zijderveld als trainer na 55 jaar
Publicatiedatum: 22-07-2021

Paul afscheid2021Begin dit jaar heeft Paul bij het bestuur aangegeven dat hij vanwege Corona, gezondheid en zijn leeftijd gaat stoppen met training geven. Na zovele jaren was dit geen gemakkelijke beslissing.
Wegens de Corona-maatregelen was het organiseren van een groot afscheid niet mogelijk. Daarom heeft het bestuur afgelopen zondag 18 juli in een klein gezelschap Paul in het zonnetje gezet en hem een afscheidscadeau in de vorm van een fraaie turn-spiegel aangeboden.
In zijn 55 jarige trainersloopbaan en 65 jarig lidmaatschap is hij al diverse keren eerder gehuldigd met een Koninklijke Onderscheiding in 1997, een vrijwilligerspenning van de gemeente Helmond en het erelidmaatschap van de vereniging in 2008 bij zijn 50 jarig lidmaatschap.
Een belangrijke rol heeft Paul gespeeld bij de vele mooie turnresultaten en kampioenschappen.
Na het 1e kampioenschap met de damesselectie in 1973 zijn er velen gevolgd en heeft HT35 altijd in de bovenste regionen van het district en ook landelijk binnen de KNGU meegedraaid. De naam HT’35 is een bekende naam in de turnwereld.
Naast het training geven heeft Paul zich altijd ook sterk gemaakt voor het opleiden van jonge mensen tot assistent en trainer, zodat er uit eigen geledingen steeds weer aanvulling van het trainerskorps is.

Daarnaast heeft Paul zich jarenlang ingezet voor verbetering van de accommodaties en uiteindelijk is het in 2009 gelukt om een eigen turnhal te realiseren. Gelukkig heeft Paul daar nog ruim 10 jaar zelf training mogen geven. In 2017 bij een interview van Paul met het Eindhovens Dagblad gaf hij zelf aan: “Ik loop nog elke keer met een glimlach de turnhal binnen.”
Gelukkig blijft Paul via zijn bestuursfunctie nog betrokken bij de vereniging en gaat zijn opgebouwde kennis van de turnsport niet verloren.
Paul, heel erg bedankt voor jouw vele jaren inzet voor de tunsters en turners van HT'35.

  • Last updated on .