Nieuws

Er wordt weer geturnd, voor- en teamwedstrijden in Tilburg
Publicatiedatum: 19-02-2022, laatste gewijziging 20-02-2022

21 Div.4 5 SeniorenEindelijk werd er weer in wedstrijdverband geturnd en ook nog met publiek, wat heeft iedereen dit gemist. In het T-Kwadraat in Tilburg werd de dag gestart met teamwedstrijden, waarbij ook gekeken wordt naar de individuele meerkampscore en hierdoor voor niveau 3 en 4 turnsters een mogelijke plaatsing voor een individuele wedstrijd later dit seizoen.  
Dana Vogels (niveau 2) turnde samen met twee meisjes van Tabitta Boxtel in een team. Met een totaalscore van 114,350 behaalden zij de tweede plaats.
In niveau 3 twee teams van HT’35. Team 1 bestaande uit Yara Timmers, Jasmijn Conde, Lois Fransen en Merle Aben wist met 142,325 een eerste plaats te behalen. Team 2 (Lynn Sonneveld, Ingrid van der Hoff, Fleur Welten en Sanne van Eekelen) eindigde als vierde met een totaalscore van 131,125.
Voor de jeugdmeisjes divisie 3 was er een individuele meerkamp. In baan 1 turnde Alpha van Hoof zich naar het podium, zilver voor haar. Day van der Ven is weer hersteld na twee vervelende blessures en miste net het podium, zij werd vierde. Zoë Fransen eindigde op de 9e plaats. In baan 2 wist ook Puck Aben het podium te behalen, een bronzen medaille voor haar. Lotus van Zutphen eindigde als 5e en Saartje Beks werd 11e.

Zondagochtend kwamen beide niveau-4 teams in actie, elke in een andere baan. Team 1 bestaande uit Isa Verkuyten, Elize de Vries, Zoë Peeraer en Anna van Falier eindigde op de tweede plaats. Het andere team wist de derde plaats te behalen dankzij het goede turnen van Roos Keuning, Christy de Groot, Vajen Choi en Eefje Hermans.
Als afsluiting van het weekend de individuele meerkamp voor de senioren.
Laura Hobeijn en Fenne de Jong (divisie 4) startten hun wedstrijd op brug, gevolgd door balk, vloer en sprong. Uiteindelijk was er mede dankzij de tweede hoogste score op brug, een zevende plaats voor Laura. Fenne maakte met de 13e plaats haar comeback na er een tijdje uit te zijn geweest.
Uitkomend in de vijfde divisie mochten ook Sanne Verbakel, Malon Rovers en Merel Goorts laten zien waar zij afgelopen periode hard voor getraind hebben. Dit heeft zich groots uitbetaald in een gouden medaille voor Sanne en een bronzen medaille voor Malon. Het niveau lag erg dicht bij elkaar want Merel eindigde met minder dan een punt verschil op de 8e plaats.