Nieuws

HT’35 bij Nederlands Kampioenschap turnen, Zilver voor Sem Holtackers
Publicatiedatum: 24-04-2022

NK zilver SemAfgelopen weekend vonden in Waalwijk de Nederlands Kampioenschappen dames turnen voor de hoogste divisies. Cleo Creutzburg (junior, 2e divisie) had helaas een valse start op balk maar turnde haar meerkamp vervolgens op de andere toestellen goed uit. Een 21e plaats voor haar.
Laura en Sara Kloor (junioren, 1e divisie) startten sterk op sprong en wisten zich de gehele wedstrijd in de top van het veld staande te houden. Uiteindelijk wist Laura met een totaalscore van 47,000 punten als 5e te eindigen (toestelfinale balk). Sara eindigde kort daar achter met 46,600 punten op de 7e plaats (toestelfinale sprong, balk en vloer later dit seizoen in Ahoy Rotterdam).
tenslotte de senioren divisie 1. Kim van Lierop eindigde in een sterk deelnemersveld op de 22e plaats. Kirsten Bevers eindigde als 28e.

In Duiven het NK voor de heren. Junior 1 Sem Holtackers startte zijn meerkamp op voltige. Op ringen en sprong wist hij een mooie top-8 score neer te zetten. Uiteindelijk werd het een 21e plaats in de meerkamp. Bij de junioren-2 drie turners.
Roel Dankers wist dankzij een zeer stabiele meerkamp een mooie 8e plaats te behalen. Philip van Bommel eindigde als 22e, Wassim Toub werd 24e.
Voor hen waren er ook nog toestelfinales dit weekend:
Sem Holtackers: 2e brug (ZILVER), 6e vloer
Roel Dankers: 4e brug, 4e rek, 8e voltige
Philip van Bommel: 6e sprong
Wassim Toub: 7e sprong, 7e rek, 6e vloer, 7e voltige