Voorwedstrijd / Landelijke kwalificatie

Voorwedstrijd / Landelijke kwalificatie
Publicatiedatum: 03-02-2018  Wijziglng: 17-02-2018

02 Jeugd podiumTurn(st)ers van HT’35 kwamen verspreid over het land dit weekend in actie.
In Boxmeer de voorwedstrijden van de vierde divisie / D1 turnsters, waarbij de beste 16 turnsters doorstromen naar de regiofinale 24/25 maart, maar ook de kwalificatie voor de toestelfinales op 8 april. Een belangrijke wedstrijd dus.
Instapper (2009) Julia v.d. Boogaard beet de spits af, ze werd keurig zevende (brug 2e en vloer 3e). Ook de junioren vroeg in de morgen in actie. Jinky Teurlings eindigde net naast het podium, vierde (brug 1e) en Britt Schepers werd 10e (vloer 3e). Pupil-1 (2008) Laura van Drunen startte sterk op vloer (2e), na vier toestellen eindigde ze als 8e.
Bij de jeugd-2 geen 16 maar slechts 9 meisjes die doorstromen naar de regiofinale. Mijke Heemstra (balk 1e, vloer 2e) wist met 44,050 punten het podium te halen: zilver! Daimy van Tuijl (brug 1e, vloer 4e) eindigde als vierde. Ise van Lieshout werd 9e en behaalde ook een toestelfinale balk (3e).
De pupillen-2 (2007) startte op brug vandaag. Lisa v.d. Wegen eindigde als negende, Brechtje Wennink 10e, Fleur Brouwer (sprong 1e) werd 13e en Wieteke Schapendonk 14e.
Ook in de derde wedstrijdronde de eerste groep senioren. Laury de Leeuw (brug 3e, vloer 4e) eindigde met 44,000 punten als vijfde. Laura Hobeijn (brug 2e) werd zevende, Jonne v.d. Zanden (brug 5e) werd 14. Marwa Dada had helaas pech op brug, maar turnde een super balkoefening (2e). Ze werd 19e, nipt genoeg voor doorstroming.
Zaterdagavond in de laatste ronde de jeugd-1 meisjes. Bij hen slechts 8 turnsters die doorstromen naar de regiofinale. Josephine kwam net tekort voor het podium, vierde.. maar haalde wel het hoogste punt op vloer. Jady Wilbers eindigde als zesde (balk 4e, vloer 2e) en Sophie Boeijen mag als zevende naar de regiofinale.

Zondag in alle vroegte de beurt aan de overige drie instappers. Zij startten hun meerkamp op sprong.
Alpha van Hoof wist mede dankzij het hoogste punt op sprong en vloer een bronzen medaille te behalen. Feline Emma Boeren werd zevende (sprong 3e) en ook Feline Aben stroomt als 10e door naar de finale (sprong 4e en brug 5e). In de andere baan de beurt aan jeugd-1 meisjes Avelon Akkermans en Iris van Rest. Het werd een klein HT-podium. Iris behaalde zilver (brug 3e en balk 2e), ook Avelon mocht het podium betreden, brons voor haar (brug 2e en vloer 5e).
Tenslotte in wedstrijdronde drie de senioren. Fabienne Wachters, Fleur van den Hurk, Amber Pluym en Emma Baggermans begonnen op balk, vloer, sprong en brug. Ondanks her en der wat foutjes eindigde Fabienne als derde op het podium (sprong 1e, brug 2e), Fleur als 6e (balk 1e), Amber werd 10e (brug 5e) en Emma 12e (sprong 5e en vloer 2e).

In Hoofddorp de eerste landelijke kwalificatie voor de eerste divisie turnsters. Zaterdag kwamen jeugdturnsters Laura en Sara Kloor in actie. Zij startten op sprong, waar Sara een tsukahara gehurkt liet zien en Laura een overslag. Op brug werd goed doorgeturnd door beide meiden, het derde punt op Sara hier. Laura liet een stabiele balkoefening zien (ze is tenslotte Nederlands Kampioen vorig jaar op balk geworden!), Sara had helaas een val. Op vloer werd de meerkamp goed afgesloten. Met 43,533 behaalde Laura het podium, brons voor haar. Sara eindigde als zevende.
Zondag de junioren en senioren. Luna Stolwijk wist ondanks een voetblessure het podium te behalen; 45,333 punten waren goed voor een bronzen medaille. Daphne Donkers eindigde als 14e. In de andere baan turnde Grietje Willems, zij kwam niet verder dan een 19e plaats vandaag.
Bij de senioren uiteraard een sterk deelnemersveld, Kim van Lierop wist met het hoogste punt op vloer vandaag een vierde plaats in de meerkamp te halen. Lara Teerlink werd als 8e en Tessa v.d. Kerkhof eindigde met een aangepast programma als 13e vandaag.