NK divisie 3 / N3 / Jeugd N4: 7x podium

7x podium HT'35 bij Nederlandse Kampioenschappen
Publicatiedatum: 27-05-2018

In Waalwijk, sporthal de Slagen, vonden dit weekend de Nederlandse Kampioenschappen turnen plaats voor de derde divisie bovenbouw en N3/Jeugd-N4 onderbouwturnsters.
Ook HT’35 was hierbij aanwezig, waarbij onze turnsters zich via verschillende voorwedstrijden en halve finales geplaatst hebben. 
Op zaterdag de meerkampfinales, Zoë Fransen (pupil-1) eindigde op een keurige 23e plaats.
Sophie Steuten (pupil-2) wist het hele seizoen al podiumplaatsen te behalen, ook nu turnde ze een nette meerkamp. Ze eindigde als 14e van Nederland.

Voor het eerst in de bovenbouw uitkomend in de categorie jeugd-2, turnde Gwen van Berne zich net buiten de top 10, een elfde plaats voor haar. Leeftijdsgenootje Dyshanti Adriana werd 25e.
Als 2e jaars junior kwam Manouk Swinkels in actie, ook zij heeft al verschillende podiumplaatsen behaald en wist ondanks wat enkelproblemen de afgelopen weken haar trainingen goed op te bouwen. Mede dankzij een heel strakke balk- en mooie vloeroefening kreeg zij vandaag het zilver om gehangen. Met dit mooie resultaat promoveert zij naar de 2e divisie.
Tegelijkertijd kwamen drie senioren in actie. Denise van Oorschot werd keurig 26e. Anne Dollekens scoorde het 4e punt op brug en eindigde na vier toestellen als 17e.
Fenna Vestjens won eerder al de halve finale en wist ook vandaag dit niveau te behalen. Het hoogste punt op balk maar gewoon een hele strakke meerkamp leverde haar een verdiende gouden medaille op.. en ook promotie naar de 2e divisie.

Na de mooie resultaten van zaterdag bij de meerkampwedstrijden, werd het zondag misschien nog wel een mooiere dag met maar liefst 5 NK medailles!!!
Sprong: Sophie Meulendijks (jeugd-1 N4): goud
Brug: Sophie Steuten (pupil-2 N3): goud / Fenna Vestjens (div. 3 senior): zilver
Balk: Manouk Swinkels (div. 3 junior): zilver / Gwen van Berne (div. 3 jeugd): 5e plaats
Vloer: Anne Dollekens (div. 3 senior): brons / Sophie Steuten (pupil-1 N3): 11e plaats