Nieuw wedstrijdseizoen gestart

Wedstrijdseizoen turnen van start: 3x podium  
Publicatiedatum: 06-11-2022             

Vele sportcompetities zijn kort na de zomervakantie al begonnen. Voor turn(st)ers is er iets meer voorbereiding nodig en dus is afgelopen weekend het turnseizoen (pas) van start gegaan. De eerste landelijke plaatsingswedstrijden vonden plaats in Dalen, Overijssel.
Namens HT’35 junioren en senioren uitkomend in de hoge tweede divisie.
De junioren Cleo Creutzburg en Pleun Vestjens kwamen zondagochtend al vroeg in actie. Zij startten op brug, waar Cleo direct het hoogste punt neerzette. Dit deed ze ook op balk en vloer, waardoor haar de gouden medaille niet meer ontnomen kon worden.
Pleun wiste mede dankzij de tweede hoogste score op vloer een tiende plaats te behalen.

In de namiddag de beurt aan de senioren, verdeeld over twee banen.
In baan 1 startte Toulaye Vereijken met de hoogste score van de wedstrijd en turnde haar meerkamp stabiel door. Een mooie zilveren medaille voor haar. Jonne van der Zanden eindigde op de achtste plaats, mede dankzij de hoogste score op balk. Gerdie Verberne behaalde plaats 15.
Baan 2: Tessa van de Kerkhof, terug na een sabbatical, behaalde zowel op sprong als vloer de hoogste score en dus kreeg ook zij de gouden medaille omgehangen. Anne Dollekens eindigde als zesde. Maisy van Tuijl behaalde de 14e plaats.

Komend weekend vinden er opnieuw plaatsingswedstrijden plaats, ditmaal in Zierikzee.
Ook de heren komen voor het eerst in actie. Dichterbij huis, zij mogen naar Weert.