Skip to main content

Turnkamp

Turnkamp

HT'35 gaat jaarlijks op kamp met kinderen van de leeftijd 7 t/m 12 jaar... dit jaar uitgaande van geboortejaren 2010 - 2005.
Zo zijn we al naar Lieshout, Mariahout, Eersel, Lierop geweest. In 2007 is voor het eerst 'Ons Thuis' in Ommel gekozen, een kampeerboerderij met twee slaaplocaties in een bosrijke omgeving.
Hier zijn we in 2009 geweest en ook de volgende jaren zal daar het turnkamp gehouden worden: een boerderij aan een doodlopend pad. Vlakbij een schitterend speelbos terecht, zeer geschikt voor een spel of een speurtocht. Het bos kent veel soorten bomen en het is heuvelachtig.
Dit belooft ieder jaar een leuk weekend te worden: De jeugdleden vertrekken vrijdagavond en mogen zondagmiddag weer opgehaald worden.
Komend jaar vindt het turnkamp plaats van 18 t/m 20 september 2020.


2019: Reis om de wereld

Ook dit jaar waren we te gast bij 'Ons Thuis' in Ommel, om ons jaarlijkse turnkampweekend door te brengen. Met bijna 100 kinderen was het tijd om op wereldreis te gaan. 
Zoals elk jaar waren er al enkele kinderen eerder aanwezig, maar pas vanaf 18:30u mochten zij inchecken... 
Nadat de kinderen hun spullen op zolder of in de slaapzalen hebben geplaatst, bedden hebben opgemaakt en we de ouders uitgezwaaid hadden, konden we beginnen..

Allereerst een welkomswoord aan alle kinderen, wat huishoudelijke mededelingen en de verdeling van de groepen, dit moesten de kinderen zelf uit zien te vinden. Leiding verspreid over het terrein wist ze vervolgens te vertellen of ze wel of niet bij hen hoorden. Nog geen groepsnamen, wel een koffer voor iedereen.. voor de reis die we gaan maken.
Een wandeltocht door het bos moest een aantal letters op leveren, welke ingevuld moesten worden op het antwoordformulier. Hier kwam een zin uit, waarmee het cijferslot van de koffer moest worden gevonden. 
Na het openen van de koffer, werd de volgende opdracht duidelijk. 
Want voordat er gereist mag en kan worden, zal er eerst een paspoort aangevraagd moeten worden. Gegevens invullen, foto erbij en naar de paspoortbalie.. gelukkig hadden we een spoedprocedure geregeld en hoefde er geen week gewacht te worden, alvorens het document gereed is. 
Tijdens de bingo moesten voorwerpen gevonden worden verspreid over het terrein. Ook waren er twee enveloppen, waarin de opdrachten stonden voor de volgende stap.
Na het oplossen van de rebus, werd duidelijk wat de eerste bestemming zou worden. Barcelona!
Paspoort ophalen dus en inchecken maar, koffercontrole hoorde hier natuurlijk ook mee met hierin de verschillende voorwerpen. 

Zaterdags ging de reis verder, 's morgens allereerst natuurlijk het ontbijt.. daarna werden er spellen op het veld gedaan. Het zonnetje scheen heerlijk, een klein windje erbij (soms wel lastig, want hierdoor speelde de wind ook wel eens een rol tijdens een aantal spellen). Er werd gedanst, gegooid met broodjes en pingpong, mens-erger-je-niet gespeeld, kar getrokken, boutjes en moertjes op elkaar gedraaid, spijker geslagen, sushi gegeten, kleding gewogen.. en dat allemaal in 7 minuten.. deze tijd moest voor de groepjes zelf bij gehouden worden.. te laat binnen? helaas, dan geen punten!
Na de lunch was het plan om met een wandel/selfietocht richting het bos (en Asten) te gaan, maar vanwege de tijd, liep dit wat anders. In het bos werd er daarom levend stratego gespeeld, waarbij ook een vlag gemaakt moest worden door de groepjes en vervolgens verstopt werd. Gelukkig hebben we een heel flexibele organisatie en was er ook nog tijd voor buikschuiven!

Om 18:00u was de frietkar geregeld, hier werd heerlijk van gegeten. Wat groente erbij..
Daarna tijd voor het avondprogramma, een boek vol vragen voor de kinderen, in verschillende categorieën: Nederland, Europa, Wereld, klederdracht, videovragen..
Een avondvullend programma wat werd afgesloten met een minidisco voor degene die nog energie hadden. Sommige kinderen hadden al hun bed op gezocht, op naar de laatste dag!
Ondertussen was er ook een nog activiteit voor de leiding: vijf opdrachten waarvoor per spel 15 minuten de tijd.. een legpuzzel, woordzoeker, atlas-opdracht, geld verdelen en een wereldreis.
Per opdracht kon een code gevonden worden, passend op een slotje.. vijf goede codes? Dan kan het kistje open met de prijs.. het groepje van Monique, Tessa, Laura en Jinky hadden vier codes goed, de hoogste score.. zij mochten alsnog hun prijs ophalen!

Zondag allereerst de spullen inpakken en slaapzalen leegmaken, alvorens we naar het ontbijt kunnen... daarna nog een druk programma: verschillende spelvormen zoals volleybal, basketbal en softbal op het veld in de zon. Dit werd door vijf groepjes gespeeld, de andere helft ging het bos in om kwartet te spelen: verzamelen van vijf dezelfde spullen door deze te stelen bij de andere groepjes. 
Tussendoor was er tijd voor groente, fruit, peperkoek en drinken.
Nadat er gewisseld was, stond de soep klaar met stokbrood. Ondertussen kwamen de eerste ouders ook al richting de kampaccommodatie.. maar eerst nog groepsfoto's, bedankjes en natuurlijk de prijsuitreiking. Welk groepje heeft nu de meeste kilometers behaald?
The big nine bleek hun reis in Lissabon te zijn geeindigd, een afstand van 1830 km: Valentine vd Kimmenade, Fieke Visser, Charlotte v Dalen, Dana Vogels, Evanne Akkermans, Maud Melis, Zeta Peters, Tessa Swinkels en Esmee Princen onder leiding van Fleur, Anouk en Jony!

Iedereen ontzettend bedankt, niet alleen tijdens maar ook in voorbereiding op het kamp!!
Noteert u alvast: 18-19-20 september 2020 - zelfde locatie.

Voor foto's, klik hier...2018: Onderwaterwereld

Ook dit jaar waren we te gast bij 'Ons Thuis' in Ommel, om ons jaarlijkse turnkampweekend door te brengen. Het maximumaantal van 120 inschrijvingen was snel bereikt, dus er was wederom genoeg animo om er een spetterend weekend van de maken. Letterlijk spetterend, want we begeven ons in een onderwaterwereld. 
Zoals elk jaar waren er al enkele kinderen eerder aanwezig, maar pas vanaf 18:30u mochten zij onder duiken... 
Nadat de kinderen hun spullen op zolder of in de slaapzalen hebben geplaatst, bedden hebben opgemaakt en we de ouders uitgezwaaid hadden, konden we beginnen..

Allereerst een welkomswoord aan alle kinderen, wat huishoudelijke mededelingen en de verdeling van de groepen.. ditmaal anders dan anders. De leiding staat verstopt in het bos.. de kinderen moeten hun leiding zien te vinden. Dolfijnen, zeepaardjes, zeesterren, SpongeBob, schelpen, Nemo & Dory, krabben, kwallen, haaien, zeemeerminnen, zeeprinsessen en duikers.. voor iedereen een gekleurd shirt. Tevens een flesje om het hele weekend zelf water in te tappen, zodat ze zelf hun drinken kunnen regelen. 
Zes groepjes starten met het aanleren van de kampdans, de andere helft gaat een voor één voor een wandeltocht het bos in, op zoek naar lintjes.. en af en toe een envelop waarop een deel van het buizenstelsel gaat getekend. Dit moet worden overgenomen op het vel wat de groepjes hebben ontvangen. Als het goed is, is aan het einde van de wandeltoch de kaart compleet ingevuld.
Wanneer deze groepjes hun tocht volbracht hadden, kon er gewisseld worden.
Om 22:30u is iedereen terug, tijd voor wat lekkers! En daarna nog het zoeken van een fles die op het veld ligt.. met daarop, nee daarin... 
een uitnodiging voor een 6 gangendiner van zaterdagavond! mmmm, dat wordt leuk!

Nadat de kinderen in bed waren gelegd, was er nog tijd voor het leidingsspel. Groepjes van 6-7 leiding kregen ieder een map met daarin 220 vragen, opdrachten, puzzels, enz. Deze moet voor zaterdag 23:59u ingeleverd worden. En daarnaast de opdracht om 20 loten te verkopen voor de grote clubactie.
Enkele groepjes stonden volgens opdracht zelfs om 2:07u buiten op het veld in zwemkleding om penalty te schieten, op zaterdag waren er drie groepjes om exact 17:00u met een taart in de slaapkamer van marianne en Linda.. maar ook weetjes over de turnvereniging, de onderwaterwereld, ontwerpen van een nieuw clubpakje en Linda-Marianne feitjes. Genoeg om mee bezig te gaan.

's Morgens na de ochtendgymnastiek, de kampdans, was het tijd voor ontbijt. Eventueel nog een extra boterham, wat het zou een druk programma worden. Allereerst levend kwartet op het veld: dezelfde stukken rioleringspijp moeten verzameld worden door de groepjes. Vervolgens het bos in om daar vuur-water-spons te spelen. Na een ochtend rennen, was het tijd voor de lunch.
Een vergelijkbare map met opdrachten als de leiding, kregen de groepjes uitgereikt na de lunch. Zij konden op weg richting Ommel, om daar de opdrachten uit te voeren en vragen te beantwoorden.
Enkele groepjes begonnen al op de kamplocatie, andere mochten direct wandelend vertrekken, circa 25 minuten lopen. 
Tevens moest er een geheime opdracht uitgevoerd worden: zoek Sandy...

Om 17:00u was iedereen terug, moe en voldaan. Sommige fanatiek op jacht naar grote clubactie loten, anderen die zich meer concentreerden op de opdrachten. 
Ondertussen was de voorbereiding voor het avondprogramma in volle gang. Om 18:00u zouden de deuren geopend worden en mochten onze gasten naar binnen. Binnen verwelkomd met een zee-drankje Blue ocean. De eerste gang die geserveert was, was het slootwater. Ondertussen werd er door presentatoren Tim en Miranda een heel programma vertelt, worden verschillende optredens verzorgt op een heus podium, werd er bingo gespeeld voor leuke prijzen en was er tijd voor feest. De zeewiermix stond als tweede op het menu, heerlijke komkommer, sla, tomaat, ei, enz.
Vervolgens de octopus, watermeloen, parels van de zee en als afsluiting de splash.
De kinderen en ook de leiding hebben ontzettend genoten van deze dinnershow, gevolgd door een minidisco.
Moe maar voldaan naar bed... terwijl de leiding ondertussen nog fanatiek met hun map bezig was om alles op tijd in te leveren...

Zondagochtend, de laatste dag alweer. Wat gaat de tijd snel als we het gezellig hebben met elkaar. Gelukkig was het afgelopen avonf al eerder stil in de slaapkamers, begrjipelijk ook na een drukke dag en al dat gefeest van gisteren. Na het opstaan mogen de kinderen ook al hun spullen bij elkaar gaan zoeken.. is er tijd voor ontbijt en staat het laatste spel op het programma. Ondanks het mindere weer, wordt er het beste van gemaakt.Het is de bedoeling dat de tekening van vrijdagavond nagebouwd wordt met buizen en dat er water verdiend wordt tijdens het spel. Hoe meer water, hoe beter.
De winnaar zal bepaalt worden op basis van de hoeveelheid verdiend water.
Enthousiast werd er gespeeld.. waardoor de geregelde pannenkoekenwagen zeer op prijs gesteld werd door de kinderen. Uitdaging: pannenkoeken eten zonder handen! Wat een ervaring.. wat een lol, tja dan zit de poedersuiker wel eens op andere plekken :) Maar op kamp kan dat!
Opnieuw werd er bingo gespeeld, tijd om mee naar huis te gaan was er niet, zo fanatiek werd er gespeeld.
Uiteindelijk gaan de haaien er met de winst vandoor: het team van Elize en Ilse met Avelon, Bente, Danicha, Frederique, Jady, Jopke, Josephine, Isa en Iris. Gefeliciteerd!
Daarnaast is er ook nog een winnend leidingteam: Fleur, Kirsten, Laura, Mark, Sanne, Tessa en Wienke

Iedereen ontzettend bedankt voor het zeer geslaagde (onder)waterweekend, de regen paste goed bij het thema. 
Laten we voor volgend jaar dan maar weer voor een zonniger thema gaan ;)


Voor foto's, klik hier...

2017: Jungle

Ook dit jaar waren we te gast bij 'Ons Thuis' in Ommel, om ons jaarlijkse turnkampweekend door te brengen. Met maar liefst een maximum van 135 kinderen dit jaar!!!
Uiteraard waren er al enkele kinderen eerder aanwezig, maar pas vanaf 18:30u kregen ze toegang tot de jungle... 
Nadat de kinderen hun spullen op zolder of in de slaapzalen hebben geplaatst, bedden hebben opgemaakt en we de ouders uitgezwaaid hadden, konden we beginnen..

We zouden er een jungle-avontuur van gaan maken.. en jawel hoor, al begin van de avond blijkt dat er een stel apen vanuit de jungle naar het kampterrein zijn gekomen om de prijzen weg te halen, te verstoppen, want plagen en vervelen vinden zij leuk.. alleen is de vraag natuurlijk waar die prijzen zijn gebleven. Ergens op het terrein. Het is echter aan de kinderen om de land/schatkaart hiervoor compleet te krijgen door middel van het spelen van de verschillende spellen. 
Dit doen ze in groepjes: aap, giraffe, krokodil, leeuw, olifant, papegaai, neushoorn, nijlpaard, slang, tijger, vlinder en zebra. Allen hebben een vlag en een eigen kleur. 
Tijdens uitvoeren van een speurtocht in het donkere bos moest het juiste spoor gevolgd worden en de dieren die onderweg gezien waren, onthouden worden in de juiste volgorde. Niet bij alle groepjes ging dit even goed, want lezen op het instructieformulier, rondkijken (in het donker) en dan ook nog het juiste pad vinden leidde bij een aantal groepjes tot verdwalen.. gelukkig was er leiding die hen uiteindelijk uit het donkere bos gehaald heeft en veilig naar hun bed heeft gebracht.. geen zorgen, alle kinderen lagen uiteindelijk netjes in hun bed!
Tegelijkertijd is er binnen in de accommodatie de kampdans aangeleerd, nog een paar keer oefenen, maar dan zullen alle kinderen deze nog regelmatig thuis laten zien, verwachten we..

Zaterdagochtend, vanaf 08:00u mogen ze de kinderen van de kamers en zich gaan opfrissen, om 08:30u is het ontbijt. Maar.. natuurlijk eerst de kampdans als ochtendgymnastiek en natuurlijk zingen voor onze jarige joppen Renske Bello en Jady Wilbers. Om 09:30 begint het bosspel, de groepen starten met het bouwen van een hun om vervolgens stratego te gaan spelen met, hoe toepasselijk, de figuren van Jungle Book: Hathi, Shere Khan, Jacala, Bagheera, Broer wolf, Raksha, Ikki, Baloe, Oe, Mang en Kaa. Hoe meer kaartjes van de tegenstanders worden veroverd, hoe meer punten. Ook kunnen er punten verdiend worden met het veroveren van de vlag. Bij sommige groepen gaat dit heel snel, anderen raken op het allerlaatste moment hun vlag nog kwijt.
Tussendoor is er tijd voor wat drinken en een appel.

Na de lunch wordt er in colonne gereden naar Asten, waar de kinderen een fotospeurtoch gaan doen. Twintig foto's moeten zo goed mogelijk nagemaakt worden op de juiste plaats, met het juist aantal personen, vergelijkbare kleding, decoratie, enz. Een grote uitdaging, allereerst om de juiste plaats te vinden en dan ook nog de foto zo precies mogelijk na te maken.
Ook krijgt iedere groep €0,50 en een banaan mee. De start van het ruilspel: kom met een zo'n origineel ander voorwerp terug! Dit was zeer uiteenlopend: een auto wieldop, barbie auto, pennen, brillen, windlicht met knuffelberen erin, een palmblad, snoep, potloden, puzzels, enz enz.
En natuurlijk op zaterdag 16 september de start van de Grote Clubactie. Er zijn er door de groepjes al 76 loten verkocht!!!
Ondertussen gaat het ook goed met het aantal puzzelstukken van de grote schatkaart...

Terug op het kampterrein is er nog wat vrije tijd en komt na 17:00u de frietkar. Hier waren ze wel aan toe, na al dat lopen vandaag. 
Als avondprogramma kunnen de kinderen zich opmaken voor de disco, ook de leiding helpt de kinderen met nagellak, make up, de haren. Sommigen hebben toepasselijke kleding bij zicht. Ook de leiding wordt gepimpt en loopt over een heuze catwalk om vervolgens de disco te laten starten met een echte DJ die ook verzoeknummertjes draait!
Er wordt volop gedanst, gezongen en gesprongen. Ook zijn er al kinderen naar bed, gewoon om daar nog even te kletsen, wat te snoepen of ook al te gaan slapen.
Om 23:00u is het overal stil.. op naar zondag!

Zondagochtend, vanaf 08:00u wakker worden en tot 09:00u de tijd om op te staan, aan te kleden, wassen, tanden poetsen en spullen opruimen. Alle kamers moeten leeg, de spullen op de bedden, zodat er alvast gepoetst kan worden. Na een ochtenddansje tijd voor het ontbijt. Om 09:30u de uitslag van de laatste stukjes van de schatkaart en dus het laatste stukje met het kruis erop waar de schat verborgen ligt. Team wit, de zebra's, winnen dit stukje en mogen dus gaan scheppen. Een tas wordt gevonden, maar helaas.. deze blijkt op slot met een cijderslot. Door middel van het spelen van spellen vanochtend moeten de juiste cijfers gevonden worden om de code te kraken. 
En dan heb je vier cijfers, maar dan weet je de volgorde nog niet. Na het spelen van vele spelletjes zoals lopen op blikken, sprinten, wedstrijdje handstand, puzzelspelletjes, hoepelen met het hele groepje, koekhappen (koekje moet van het voorhoofd in de mond, zonder handen), parcourslopen met een ei/bal op een lepel, enz kunnen stukjes materiaal gewonnen worden. Met 5x hetzelfde materiaal kan een cijferopdracht worden uitgevoerd en dus een cijfer van het slot gewonnen worden. Team roze, de nijlpaarden, bleken vandaag het eerste de code gekraakt te hebben: 9503.  Zij mogen de schat openen en vinden hierin de prijsjes: aapknuffels en -snoep. Gefeliciteerd!
Tot het laatst is het dus spannend gebleven, want ieder groepje had nog even veel kans om de code als eerste te kraken. 

Wauw, want een geweldig goed programma ook dit jaar weer. En wat hebben we geboft met het weer, op een paar enkele druppels na in Asten op zaterdagmiddag, is het stralend en zonnig geweest.
Alle vrijwilligers, AC, leiding, kampcommissie ontzettend bedankt voor dit mooie weekend. We hebben met z'n allen weer genoten en de kinderen daarbij nog het meest. Het was een enorme uitdaging om 135 kinderen te vermaken, maar het is ons weer gelukt!!! 

Voor foto's, klik hier...
O
ok was er een foto-speurtocht.. deze foto's zijn hier te vinden! 


2016: Winter Wonderland

Ook dit jaar zijn we te gast bij 'Ons Thuis' in Ommel, om ons jaarlijkse turnkampweekend door te brengen. Met maar liefst 130 kinderen dit jaar!!!
Uiteraard zijn er al enkele kinderen eerder aanwezig, maar pas vanaf 18:30u krijgen ze toegang tot het terrein. 
Nadat de kinderen hun spullen op zolder of in de slaapzalen hebben geplaatst, bedden hebben opgemaakt en we de ouders uitgezwaaid hebben, kunnen we beginnen..

We gaan er een Winter Wonderland-weekend van maken.. de temperaturen denken hier iets anders over, maar het wordt een winters tafereel.
Nadat de kinderen bij hun eigen leiding bijeen geroepen zijn, mogen zij enveloppen in een bepaalde kleur gaan zoeken. Wanneer deze allemaal gevonden zijn op het veld, krijgen zij een envelop met een nummer erop.
In de envelop de naam van de groep: ijsbeertjes, sneeuwballen, vliegende herten, pinguins, slingerende sleetjes, snowboots, scheve schaatsen, apfelstrudel, ijsmutse, eskimo's, skilatten en sneeuwpoppen.
Op zoek dus naar kinderen uit je eigen groep en de leiding erbij.
Nadat de groepsfoto's gemaakt zijn, kan het eerste spel beginnen: blinddoek-lopen.
Aan elkaar vast en lopen maar, welke kant? Ja.. dat weet de leiding en die helpt wel, maar in het donker met een theedoek voor je ogen, zal dat niet gemakkelijk zijn.
Een parcours met hindernissen, vervelende geluiden, planken, tonnen, soms wat water en netten... maar wel erg leuk, ook voor de leiding!
"Goh 't regent, blixemt, wat hoor ik? Oh, een buis, neee.. een net.. Waar zit dat gat? Let op, een rekstok!"

Ondertussen wordt er binnen flink geoefend op de kampdans.. 
Wanneer alle groepen klaar zijn met oefenen en de wandeltocht volbracht hebben, tijd voor wat lekker en wat drinken.. pyjama aan en.. film kijken: Happy Feet!.. of naar bed..
Al zou het nog wel even duren voordat het daadwerkelijk stil was (de tijd...? hmm, ssstt.. )

Zaterdagochtend vroeg op, tijd voor ochtendgymnastiek en een ontbijtje. Een goed ontbijt, want er is  een vol programma gepland.
Kinderen kunnen nummers gaan verdienen voor hun bingokaart.. Hoe beter er gepresteerd is door het groepje bij de spellen, hoe meer muntjes er verdiend en hoe meer getallen er afgestreept kunnen worden.
Net zolang tot dat er bingo geroepen kan worden.. 
's Ochtends tijd voor een bosspel. Het winter-wonderdorp is uitgehongerd door de barre winter, onze kinderen zijn hun redding. Er zal eten en drinken gebracht moeten worden naar het dorp, anders loopt het niet goed af voor de bewoners. Maar er zijn ook 'trollen' in het bos aanwezig, zij zullen het eten willen afpakken... een flinke renochtend, waarna de beloning van iets te drinken met wat lekker zeer welkom was.

's Middags werd taxibedrijf HT ingeschakeld om alle kinderen naar de sporthal te brengen, tijd voor een turnmiddag! Verschillende stationnetjes zijn opgebouwd, allereerst de warming-up, maar ook rekstok en ringen zwaaien, lange mat, trampoline springen vanaf de kast, balkturnen, schuinvlak en schuinvlak voor salto voor over. Na bijna twee uur turnen moeten ze zelf naar huis. Afgezet bij het vertrekpunt moeten de groepjes zelf de weg naar huis vinden via een gps tocht..
De eerste zijn mooi op tijd voor het eten, de frietkraam is gearriveerd.
Langzaam aan druppelen de groepjes binnen.. sommige zijn er na een uur wandelen, anderen hebben er bijna 2 uur over gedaan (oeps!).

Na het eten tijd om even zelf te spelen, de voorbereiding voor de opening van de beautysalon werden gestart. Haren stijlen, vlechten, krullen, make-up, nagellak, tatoeages.. alles kan vanavond.. om iedereen er maar mooi uit te laten zien voor de disco. Deze wordt min of meer onderbroken door de ijscokar van Maartje, maar dat mocht de pret niet drukken.
Want na een drukke dag, zouden de kindertjes heerlijk gaan slapen.

Zondagochtend, allereerst het opruimen van de spullen en inpakken van de tassen.. bedden afruimen, in- en onder je bed even nakijken en alle tassen graag op de bedden; daarna mag er pas ontbeten worden.
We spelen vanmorgen op het veld, ganzenbord, maar dan snowbord.. dobbelen, het juiste nummer gaan zoeken (alle nummers zit in een mapje ergens verstopt op het terrein), het kaartje pakken of de opdracht uitvoeren en terug naar de bingokaart om dit nummer af te strepen. Leuke opdrachten, zoals penalty schieten, lucifers om en om neerleggen, pepernoot gooien, iemand met zoveel mogelijk kledingstukken aankleden, 3 minuten stil zijn... pff, dat viel niet mee zeg. Tussendoor wat drinken en wat lekkers..
Na 12:00u is het tijd voor de lunch, soep met een broodje knakworst.
Ondertussen zijn alle tassen naar buiten gesjouwd en worden de kinderen vermaakt op het veld.. Tijd voor bingo, want de kaarten zijn nog niet vol.. een half uur lang naar nummers luisteren, tussendoor wat reclame, maar wat werd het spannend. Uiteindelijk bleken de "slingerende sleetjes" en "skilatten" de winnaars met het laatste juiste nummer.
Na de prijsuitreiking wordt de kampdans getoond aan de ouders en wordt het tijd om het weekend te beeidigen. 
Iedereen ontzettend bedankt, het was weer fantastisch!

Voor foto's, klik hier..2015: Space / Ruimte

Vandaag is het zover, het jaarlijkse turnkamp. Ook dit jaar zijn we te gast bij 'Ons Thuis' in Ommel.
Na een regenachtig begin, worden de bedden opgemaakt wanneer de ouders weg zijn en de groepjes in gedeeld. Iedere groep heeft een kleur.
Aan het begin van de avond wordt er een spannende film vertoond, het raadsel wat zal moeten opgelost gedurende het weekend...

Te beginnen met het avondspel: planetenjacht, waarbij wezens van de planeet Gallo gevonden moeten worden in het bos die emoties of tics uitbeelden. Maar welke?
Namen die moeten worden geraden bij de juiste wezens.. en hoe meer goed, hoe meer sleutels er verdiend kunnen worden.
Sleutels waarvan er uiteindelijk 1 op de kist zal passen.
Tussentijds wordt er binnen geoefend op een kampdans.
Maar daar wordt in de slaapzalen uiteindelijk niet meer over gepraat.. nee, wie heeft er de meeste snoep bij zich?? Dan kunnen die dat gewoon inleveren bij de leiding ;)

's Ochtends na de ochtendkampdans is er discussie om het programma wel of niet om te gooien, gezien de weersvoorspellingen.
Uiteindelijk wordt besloten dat niet te doen en het bos in te gaan met de ene helft, de andere helft blijft op het veld om te turnen.
Er is een aanhanger gehuurd met verschillende tumblingbanen, trampolines en acromogelijkheden.
In het bos moeten records behaald worden; een zo lang mogelijk lint knippen van een A4, knijpers in je gezicht hangen waardoor je eruit zal gaan zien als een Gallo monster... knikkeren, sprinten, enz.
Hier wordt hard voor gestreden, met een extra sleutel voor de recordhouders per spel.
Het loopt zo al aardig op met de hoeveelheid sleutels, 's middags kunnen er nog meer verdiend worden.

Een pendeldienst van auto's taxien de kinderen naar Asten centrum. Hier wordt een selfie-tocht uitgevoerd met bijna 70 verschillende opdrachten. Deze moeten ieder vastgelegd worden op camera.
Van 'op de foto met een kikker', tot 'een groepshug met een onbekende', maar wederom extra sleutelmogelijkheden wanneer er 10 loten voor de Grote Clubactie worden verkocht!
Wat een enthousiasme bij de kinderen, maar dat zal duidelijk worden op de geweldig leuke foto's die hier gemaakt zijn (klik voor selfiefoto's)...
Om 17:00u werden de taxichauffeurs weer opgetrommeld en de kinderen weer keurig bij de kamplokatie afgezet, waarna er lekkere frietjes gegeten kunnen worden.

's Avonds is er tijd voor een disco, maar niet voordat het mysterie verder zal worden ontrafeld. Een filmpje laat zien dat er iets in de kist zit.. maar wat??
Eerst moet deze open.. sleutel voor sleutel dan maar gaan passen... Groep 1, lichtgroen, blijkt de juiste te hebben en dus wordt er nu dan echt duidelijk wat er in zit, het is Gurpy!
Tijd voor feest, wat hij is bevrijd!
Terwijl de kinderen na een heerlijke space-cake en -cocktail naar bed gaan, wordt er voor de leiding nog een dropping georganiseerd.. Zouden zij vannacht in hun bed slapen??
Het is gelukt hoor, de leiding is weer terug en zondagochtend op tijd weer uit bed om er voor te zorgen dat de kinderen hun spullen kunnen opruimen.
Ondertussen wordt er ook al schoongemaakt, het kan maar gedaan zijn.
Na de kampdans tijd voor ontbijt en zullen de spellen op het veld starten. Tijd om geld te gaan verdienen, hoe meer geuro's er verdiend worden, hoe meer hints er gekocht kunnen worden voor het ontcijferen van de code die hoort bij de dader.

Er werd volop gespeculeerd, maar uiteindelijk werd de juiste naam meerdere keren genoemd. Het resterend aantal geuro's werd bepalend en dus mag team 'bordeaux rood' zich de winnaar noemen.
Gefeliciteerd!
Zo ook aan de leiding, AC en de kinderen.. voor het succesvol laten verlopen van dit kampweekend. 
Tot volgend jaar...

Voor foto's, klik hier...


2014: Boerderij

Het jaarlijks terugkerend kampweekend stond weer voor de deur, met dit jaar als thema 'Boerderij'.
Vanaf een uur of 5 in de middag kwam de eerste leiding naar het terrein om de accommodatie aan te kleden, zodat de boerderijsfeer direct aanwezig zou zijn, wanneer de kinderen zouden komen.
Zij waren vanaf 18:30u welkom. Uiteraard stonden de eerste al eerder op de stoep.
Nadat de ouders om 19u uitgezwaaid waren, kon het dan toch echt gaan beginnen.
Met een welkomswoord werden de kinderen de regels uitgelegd en de groepsindeling bekend gemaakt. Paarden, katten, maiskolven, boeren/boerinnen, muizen en vogelverschrikkers.. we hadden het allemaal.
Allereerst werden de bedden opgemaakt, samen met de leiding. Iedereen heeft in ieder geval nu een mooi plekje naast een vriendje of vriendinnetje om te slapen.

Buiten werden er vervolgens kennismakingsspelletjes gedaan en binnen kon er aan de joker gewerkt worden.
Het mooiste t-shirt kan hiervoor ingezet worden bij een van de spellen die gedaan worden tijdens het kamp.
Na een leuke groepsfoto was het tijd voor wat drinken, nee... nog geen bedtijd.
Want er stond nog een avond/nachtspel op het programma. Aan de hand van een lint wat gespannen was, moest de route gelopen worden om hier zo veel mogelijk kaartjes te vinden.
Hiermee kon een puzzel gemaakt worden.
Hoe meer stukjes, hoe meer punten...
Inmiddels waren er veel kinderen die toch al wel erg moe waren geworden, dus nog even lekker wat drinken, een wafel en hup.. pyjama aan, tanden poetsen en naar bed..

Na een korte(re) nacht met toch ook wat onweer in de verte, 's morgens om 08:00u opstaan, tijd voor een warming-up.. Even wat rennen en springen, voordat we aan het ontbijt gaan.
Hiervoor waren de voorbereidingen ondertussen in volle gang. Er werd goed gegeten, maar er was ook een druk programma gepland. Het bos- en veldspel. Allereerst de oudste kinderen die naar het bos mochten om een mooie boerderij te gaan maken en hier ingredienten te gaan verbouwen.. Ingredienten voor een hamburger, die bij de MacDonalds kon worden ingeleverd.
Zo werden er heel wat meters afgelegd door de kinderen.
Ondertussen werd er op het veld middels kleine spelletjes gestreden om spruitjes. Van strondrace tot koemelken, geblindoekt tekenen en klompenrugby.
Voor de lunch was er voor het eerst tijd om te oefenen voor het optreden van de bonte avond, nadien werd er geruild en mochten de jongste kinderen het bos in.
Ook hier werd vol enthousiasme gebouwd aan de boerderij en gestreden om de kaas, uien, mayonaise, broodjes, hamburgers, tomaten en sla.
Lekker hoor!
Om 17:00u kwam de frietwagen, tijd om even fijn bij te kletsen en de laatste oefentijd voor het optreden.
De bonte avond werd gepresenteerd door onze eigen Danny, met hartstikke leuke dansjes, zang, turnelementen en acrogym.
Na een gezellige pyjama party, tijd om naar bed te gaan.. Weltrusten!

Zondagochtend, regen..... neeee toch??? Wel lekker geslapen in ieder geval, 's morgens de spullen opruimen en alles op de bedden verzamelen.
Na een lekker ontbijtje tijd voor spelletjes op het veld, de zeskamp. Kwalleballen, zaklopen, spijker poepen, touwtrekken.. oud hollandse boeren spelletjes.
De kinderen hebben zich heerlijk vermaakt.
Daarna was er ook nog tijd voor tikkertje en bokspringen, goed om ook de laatste energie op te maken en straks thuis heerlijk op tijd naar bed te gaan.
Een lunch van een broodje knakworst met soep ging er dan ook wel in.

Maar dan uiteindelijk natuurlijk nog de prijsuitreiking. Het was spannend maar de paarden (oud) en kippen (jong) waren de besten.
Zij kregen leuke prijzen mee naar huis. De troostprijs was voor het leidingteam, de 'koeienvlaaien': een zak met spruitjes :)
Een super geslaagd kamp, allemaal heel erg bedankt voor een geweldig weekend! Tot volgend jaar!!!

Klik hier voor foto's2013: Feestdagen
Van 27-29 september was kampeerboerderij ‘Ons Thuis’ te Ommel de locatie waar onze turnvereniging ook dit jaar weer het jaarlijkse turnkamp heeft georganiseerd. De weersvoorspellingen waren goed, de organisatie en leiding hadden er zin in, dus het zou vast en zeker weer een groot succes worden.
Bijna 120 kinderen hadden zich aangemeld om dit weekend te komen “feesten’, het thema van dit jaar: Nieuwjaar, Pasen, Koningsdag, Carnaval, Halloween, Dierendag, Sportdag, Buitenspeeldag, Valentijnsdag, Kerst en Verjaardag.. de namen van de 11 groepen.
Vrijdagavond werd gestart met kennismakingsspelletjes, was er tijd om een joker te knutselen en was er een avondspel/spooktocht georganiseerd. Moe maar voldaan gingen de kinderen redelijk op tijd naar bed en was het al snel stil in de kamers.
Zaterdagochtend weer vroeg op om te starten met een goede warming-up en ontbijt. Zowel het bos- als veldspel stonden op het programma. Verschillende zieke personen moesten in het bos gevonden worden, om ze vervolgens een medicijn te geven om ze op te laten knappen. Bij een verkeerde keuze, ging het alleen nog maar verder bergafwaarts met ze. Bomen werden platgeknuffeld, Justin Bieber nog meer aanbeden of de polonaise werd nog langer.
Op het veld werd 4-op-een-rij gespeeld, allemaal kleine opdrachten en spellen die gespeeld moesten worden om een nieuw gekleurd vakje op het bord te krijgen.
Tussen de lunch en avondeten was er genoeg tijd om een leuke act voor te bereiden voor de bonte avond. Ook dit was erg geslaagd, alle kinderen waren erg enthousiast en de jury bepaalde dat ‘Nieuwjaar’ het leukste optreden had verzorgd. Dit werd verder gevierd tijdens de pyjamaparty.
Zondagochtend opnieuw ochtendgymnastiek, ontbijt, spullen opruimen en als laatste tijd voor de zeskamp. Ski-lopen, skippyballen, flessen omgooien, mens-erger-je-niet, band werpen en puzzelen.
Het was erg spannend en er werd hard gestreden om te overwinning.
Bij de jongste kinderen bleek ‘Nieuwjaar’ de eindoverwinnaar, in de categorie oudere kinderen was het spannender. Een gedeelde overwinning van zowel ‘Pasen’ als ‘Carnaval’.
We kunnen terugkijken op een prachtig zonnig en geslaagd kampweekend. De kinderen konden waarschijnlijk moe, maar met een goed gevoel huiswaarts keren.

Klik hier voor foto's


2012: Beroepen
Oléee, olé, olé, olé… nee, helemaal niet! Want helaas, het zit er weer op. HT was in het zonnige weekend van 14-16 september op turnkamp in Ommel, bij ‘Ons Thuis’. Een stortbui verstoorde de binnenkomst van de kinderen, maar al snel genoeg werd het droog. Ouders uitzwaaien en beginnen.. waaraan eigenlijk? Nou, genieten van een geweldig weekend met als thema ‘beroepen’. Dus de bloemisten, boeren, bouwvakkers, doktoren, kokken, matrozen, militairen, piloten, politie, schilders en werkelozen waren ditmaal de namen van de verschillende groepen.
De kennismakingsspelletjes en het maken van een joker, die ingezet kon worden voor verdubbeling van de punten, werden als eerste gedaan op vrijdag. Er werd heerlijk geknutseld en gespeeld. Na de groepsfoto’s tijd om buiten verder te gaan. De jongste kinderen bleven naast de boerderij om gekleurde kaartjes te zoeken (valt niet mee hoor als het donker is) en de ouderen mochten op zoek naar verstopte personen, enge mensen! Vooral als je aangevallen wordt door een bokser of een man met hark. En dan ook nog een lint volgen door het grote bos, brr
Gelukkig is iedereen weer heelhuids teruggekomen en was het tijd voor wat lekkers.
Op tijd naar bed, eheh.. want zaterdagochtend tijd voor ochtendgymnastiek en een lekker ontbijt.
Vandaag een druk programma: op naar Ommel voor de vossenjacht. Wat een rare mensen staan er toch op straat.. “Lang geleden dat ik zo’n jonge non gezien heb, ben je nog in opleiding?”.. of “volgens mij lig jij hier niet zomaar…” Wat een geweldige ochtend! Een lange wandeltocht, maar veel plezier gehad. Na de lunch 4-op-een-rij op het veld en op zoek naar ‘beroepen’ (kaartjes) in het bos.
De frietjes en snack gingen als warme broodjes, nee.. frietjes over de toonbank!
Gelukkig was er nog wel vrije tijd, tijd om het optreden voor ons eigen “HT got talent” voor te bereiden. Maar liefst 26 aanmeldingen, van zang tot dans, blokfluiten en twirlen. Voor de solisten een welverdiende prijs en natuurlijk een officieel podium: Sara en Laura wisten de eerste plaats te behalen. Merle, Bo en Jinky werden tweede en het vijftal Emmy, Joya, Lieke, Suus en Floor derde.
Nog even lekker swingen in de disco en dan snel naar bed (de vermoeidheid sloeg bij velen toch al wel toe). Zondagochtend een eerste kennismaking met de zumba-dans die later voorgedragen gaat worden aan de ouders. Ontbijten en snel naar het veld, want alle kinderen hadden allang zo’n supergave stormbaan zien staan. Er stond nog een zeskamp op het programma: het vliegende tapijt, oberen, blind volleyballen, touwtrekken en eieren gooien (maar waterballonnen zijn eigenlijk veel leuker met dit mooie weer!). Een super leuke afsluiting van dit mooie weekend.
Nog even wat eten.. die soep en worstenbroodjes waren zo op en toen, helaas.. de eerste ouders kwamen de kinderen alweer ophalen… maar wie heeft er gewonnen dan?! De doktoren en bloemisten hadden het beste gepresteerd tijdens alle spellen en mochten hun prijs ophalen.
Tenslotte het beloofde zumba-optreden en vervolgens voldaan naar huis!
Allen ontzettend bedankt voor dit ge-wel-dige weekend!!…

Klik hier voor foto's


2011: Superhelden
Wat waren we toch verwend met het mooie zonnige weer en warme temperaturen eind september en de eerste week van oktober. Het jaarlijkse turnkamp van HT’35 stond echter een week later gepland, dus geen zwempakken en bikini’s nodig… maar warme kleding, laarzen en een regenjas.. aldus de voorspellingen.
Terwijl de leiding de kampeerboerderij aan het aankleden was in het kader van het thema, regende het inderdaad.. het ontvangst van de kinderen vond daarom binnen plaats tussen alle mooie versieringen van SuperHelden!
Zodra alle ouders vertrokken waren, werden de kinderen welkom geheten en de groepen ingedeeld, ieder een andere held. Zo was er een team van superman, mega mindy, zorro, totally spies, de ninja’s, tarzan, pippi langkous, lucky luke, super mario en natuurlijk de held op sokken.

Begonnen werd met enkele spellen waarbij goed samengewerkt moest worden en de kinderen elkaar in de groep ook beter leerde kennen. Dit kon gelukkig buiten, evenals de speurtocht voor de jongste kinderen rondom de gebouwen. Voor sommigen spannend, ze moesten immers op zoek naar dierengeluiden die verstopt waren.
De oudsten mochten naar het grote bos voor een spooktocht.. Aan de hand van lichtstaafjes en het volgen van het rode lint moesten kaartjes gevonden worden. Maar of ze echt de durf hadden om goed naar kaartjes te kijken, viel bij sommige groepen aan te twijfelen.. laat ik maar gewoon voor me kijken…
Gelukkig konden alle spannende verhalen met elkaar gedeeld worden met een broodje en wat drinken erbij en werd het langzamerhand toch echt bedtijd..
Want zaterdag weer vroeg op, ochtendgymnastiek, ontbijten en aan de slag. In het zonnetje hebben de groepen met de jongste kinderen een erg leuke frisbee-clinic gehad. Heerlijk, laat die zon maar de hele dag schijnen!
Ondertussen renden de oudsten door het bos onder het mom van ‘levend stratego’. Ook moest er nog een vlag gevonden worden, dus extra opletten!
Na de lunch werd er gewisseld. Helaas was deze spelronde korter, want er kwam toch een stortbui naar beneden… Tijd voor bingo! Het leek wel of sommige dit nog nooit gespeeld hadden, maar wat een gespannen koppies in afwachting van het volgende nummertje..
Na enkele spelronden was het tijd voor wat ontspanning.. gewoon lekker buiten spelen (het zonnetje was er weer!), kletsen op bed, tekenen, oefenen voor onze eigen talentenshow. Oh ja, HT also got supertalent!! Want wat hebben we, na de barbecue, kunnen genieten van geweldige optredens. Een avondvullend programma met als winnaars The Cowgirls Daantje, Guusje, Luna en Daantje en twirlster Simone van Aerle. Dit direct gevolgd door een leuke disco, als was het voor sommigen inmiddels tijd om naar bed te gaan en waren er enkele die nog even lekker wilde dansen.
Zondagochtend, wederom een droge en zonnige start van de dag, werd begonnen met het inpakken van de tassen, ochtendgymnastiek en ontbijt.
Het laatste spelonderdeel alweer van dit weekend: minute to win it.
Verschillende spellen die steeds een kind uit moest voeren, waarvoor slechts 1 minuut de tijd, terwijl de anderen flink aan het aanmoedigen waren. Spijkerpoepen, snoepreisjes, lampenkap-spel en toren bouwen.. Zenuwslopend, maar erg leuk.
Al snel genoeg was de frietenkar aanwezig en kon er binnen gegeten worden, om vervolgens nog even lekker buiten te spelen. Wat hebben we toch geboft met het weer, geweldig! En wat hebben de kinderen zich vermaakt!!!
Maar is er dan ook nog een winnaar? Uiteraard, bij de jongsten was dit “Pippi Langkous” onder leiding van Sandy, Florine en Deiva. “Tarzan” mag zich bij de oudsten overtuigend winnaar noemen met Paul & Marianne als leiding.
Een groot compliment en dankwoord aan de leiding en organisatie, want het was wederom een groot succes. Geweldig om met ruim 100 kinderen zo op kamp te mogen op deze mooie locatie. We kunnen niet wachten tot volgend jaar :)

Klik hier voor foto's


2010: WK Turnen
Eindelijk, na weken van voorbereiding was het vrijdag 17 september dan zover.. we gaan weer op kamp. Een weekend lang bij ‘Ons Thuis’ in Ommel te gast, een kampeerboerderij op een mooi stuk grond met omliggende grasvelden en speeltoestellen.
Vanaf 16u is de accommodatie aangekleed met medailles, ballonnen, een rode loper bij de ingang waar aan de aanmeldingstafel VIP-passen werden uitgedeeld. Daarnaast ontzettend veel turnfoto’s aan de muren en een heuse prijzenkast.
De jongste kinderen werden naar ‘de schop’ verwezen, waar zij een bed mochten uitzoeken om het weekend te slapen. De ouderen sliepen op luchtbedden op zolder.
Nadat alle ouders uitgezwaaid waren, werden de kinderen in groepen (deelnemende landen op de WK) verdeeld en kregen zij een t-shirt in bijbehorende groepskleur, gemakkelijk om kinderen snel te herkennen.
Gestart werd met het maken van een vlag als crea-opdracht. Veelal werd gekozen voor de landenvlag. Tussen het knutselen door kreeg iedereen een traktatie van jarige-job Megan Latour. Zij werd vandaag 8 jaar en had voor iedereen een eigengemaakte traktatie meegenomen. Hartstikke leuk Megan, dank je wel!! Er is dus ook uitgebreid gezongen.
Na de groepsfoto’s was het tijd voor de avondspellen. De jongsten hadden de opdracht gekleurde lintjes te vinden (valt niet mee, als het donker is!). De anderen hadden een speurtocht, waarbij een touw gevolgd en kaartjes verzameld moest worden.
Na een broodje en wat drinken: bedtijd!
Uiteraard duurde het even voor het stil was, maar zaterdagochtend moesten te kinderen wel weer fris zijn voor de ochtendgymnastiek. Dansend en springend wakker worden.. Na het ontbijt mochten zes groepen het bos in. Na het maken van een gevangenis was het de bedoeling dat andere kinderen getikt werden (en dus de gevangenis in moesten), maar belangrijker nog.. de vlag moest gestolen worden.
Ondertussen oefenden de andere groepjes voor een demonstratie, welke beoordeeld zou gaan worden en zondag als afsluiting aan de ouders is getoond.
’s Middags zijn beide programma’s omgedraaid en werden na 16:00uur de demonstraties aan de groep laten zien.

Tijd voor de barbecue.. vlees, groentjes, fruit, salade., sausjes. alles!!
De kinderen hebben dan ook goed gegeten en dus kon gestart worden met de volgende opdracht. De leiding zou alle kinderen schmincken en de groep mocht versierd worden. Vervolgens de disco en vanaf 22:00u was het bedtijd. Binnen een uurtje was alles en iedereen stil.. doodmoe.
Zondagochtend, half 9 eruit.. 09:00uur, jawellll.. ochtendgymnastiek. Ondertussen de voorbereiding van de veldspellen. Van ‘Frans beschuitfluiten’, ‘de toren van Pisa’ tot de ‘Grieks-Amerikaanse sirtaki’. Uiteraard een pauze tussendoor en een rondje bagpacken, zodat de kinderen meteen hun tas konden inpakken.
Om 12:30uur kwam de frietkraam, heerlijke frietjes met een frikandel of kroket.
Het buikje rond, nog even de demonstraties oefenen en vervolgens de prijsuitreiking.. toch het spannendste waar ze allemaal naar uitkijken.

1. China (710 pnt)
2. Japan (670)
3. Brazilië (630)
4. Engeland (600)
5. Nederland (580)
6. Italië (520)
7. Frankrijk (500)
8. Spanje (490)
9. Amerika (470)
10. Australië (450)
11. Griekenland & Rusland (350)


Nadat de ouders langzaam het terrein op kwamen, maakten de kinderen zich op voor de demonstraties. Met een groot publiek was het natuurlijk wel extra spannend, maar liet iedere groep nog een prachtig optreden zien.
Gedurende de dagen hebben de kinderen zich regelmatig zelf vermaakt op de speeltoestellen, met het springtouw, tafelvoetbal enz. Zondagmiddag was dan ook duidelijk aan alle snoetjes te zien dat ze erg moe waren.. op tijd naar bed! Zodat ze vervolgens kunnen terugdenken aan een super leuk weekend met prachtig zonnig weer, leuke spellen, een geweldige organisatie en wat uiteraard niet mag ontbreken: het enthousiasme van de kinderen zelf! Op naar volgend jaar…

Klik hier voor foto's


2009: Sprookjes
Vrijdagmiddag, 18 september, wordt er vanaf 17:00 hard gewerkt om kampeerboerderij ‘Ons Thuis’ in Ommel om te toveren tot sprookjesboerderij. Dat lukt best goed, want je komt via het kasteel in de grote recreatiezaal waar posters hangen van ‘Belle en het Beest’, ‘Assepoester’ en ‘Sneeuwwitje’.
De kinderen, er hadden zich maar liefst 128 aangemeld dit jaar!, mochten vanaf 18:30 naar het kamp komen, werden de slaapplaatsen verdeeld en werden ook al snel genoeg de ouders uitgezwaaid. “Zo, nu kan het echt gaan beginnen!”
Alle kinderen, verdeeld in groepen met ‘sprookjesnamen’ mochten starten met het maken van een mascotte, welke ingezet kon worden bij de verschillende spellen. Hiermee waren dubbele punten te verdienen.
Prachtige resultaten: een echte Peter Pan, het huisje van Hans en Grietje maar ook de laars van Klein Duimpje!!
De jongste kinderen kregen een sprookjesverhaal te horen bij kaarslicht, de oudsten mochten naar buiten voor het nachtspel. Een spannende speurtocht; door het volgen van het lint moesten verloren voorwerpen gevonden worden. Maar natuurlijk niet zonder ‘beesten’ en ‘heksen’…
Voor het slapen gaan nog wat drinken en naar bed… slapen? Nou, kletsen kunnen we beter zeggen. Maar na een klein uurtje werd het toch stil want ’s morgens moest worden gestart met een warming-up op het veld en daarna het ontbijt.
Vervolgens werden de kinderen verdeeld over het bosspel en de speurtocht. ’s Middags werd dit omgedraaid. In het bos moesten de kinderen koekjes zoeken en naar het huisje van grootmoeder brengen. Maar natuurlijk liepen er ook wolven door het bos.. bij de speurtocht moesten er, door het volgen van de fee, letters verdiend worden bij de verschillende spellen, waardoor de naam van het ontbrekende sprookje te voorschijn kwam.
Na de BBQ weer meteen aan de slag met het versieren van de leiding en maken van een toneelstukje, gedicht of liedje.. wat een originele ideeën hebben ze laten zien!!
Na al die verkleedpartijen was het tijd voor de disco, waarbij veel gedanst en gezongen werd!!! Iedereen was enthousiast.
Zondagochtend, toch een beetje uitgeslapen, werd na het ontbijt meteen gestart met de veldspellen, ook nu weer allen te maken met sprookjes: Klein Duimpje die rennend met grote laarzen broodkruimels in alle pionnen moet stoppen, Doornroosje die 100 tellen slaapt, de Kleine Zeemeermin die springend door hoepels en om pionnen moet, het vliegend tapijt en Tafeltje dekje, Ezeltje strekje.
Om 13:00 kwam de frietwagen en daarna was het tijd voor de afsluiting van het kamp: de prijsuitreiking. Het was zeer spannend geweest en uiteindelijk waren er zelfs twee winnaars. Proficiat ‘Peter Pan’ en ‘Sneeuwwitje’!
Terugkijkend op het weekend, was het met prachtig zonnig en warm weer, een zeer geslaagd weekend geweest. Zowel kinderen, ouders en de leiding, iedereen was enthousiast. Daarom ook hartelijk dank voor allen die hieraan meegewerkt hebben!

Klik hier voor foto's

2007: Bling Bling
Het weekend van 7-9 september stond dit jaar in het teken van het turnkamp, met als thema ‘Bling Bling’, dus veel glitter en glamour. Nadat de kampeerboerderij Ons Thuis te Ommel versierd was, kwamen de eerste kinderen het terrein op. Omdat er twee slaaplocaties waren, moest de aanmelding georganiseerd worden. De jongste kinderen sliepen in de stapelbedden, de ouderen op de slaapzolder.

Nadat iedereen gearriveerd was, konden de ouders (met vriendelijk verzoek) zo snel mogelijk vertrekken en kon het turnkamp echt beginnen.

Meryan sprak de kinderen toe, waarna allereerst de crea begon. De leiding was natuurlijk al verkleed, maar de kinderen moesten ook nog wat hebben, dat in het teken stond van ‘bling bling’. Iedereen kreeg een stoere pet, die versierd mocht worden. Daarnaast moesten de groepjes een groepsnaam verzinnen en een mooie joker maken, welke ingezet kon worden bij de spelletjes. Deze activiteit werd afgesloten met een mooie presentatie van de joker op de catwalk!

De oudsten hadden ’s avonds nog een aantal spelletjes op het veld, de jongste kinderen gewoon ‘op tijd’ naar bed.. morgen weer een dag! Nou ja, rond middernacht leek het wat stiller te worden,.. de hoop was er. De leiding keek nog uit naar een lekkere pizza (Marianne?!), maar helaas: die kwam er niet. Dan toch maar naar bed, wat uiteindelijk een kort nachtje zou worden, want kinderen zijn nou eenmaal weer vroeg wakker. Dus gewoon op tijd weer het bed uit en het ontbijt klaar maken.
Daarna volgden een super leuk bosspel en speurtocht (lees: spelletjes rondom de boerderij). Het geheim ervan zat ‘m in de staart.. de laatste opdracht bleek soms goed verstopt!

In het bos een vorm van levend stratego, met twee FBI-agenten die de kaartjes van de kinderen afpakten. Dit leverde een hoop spanning op voor de kinderen. ’s Middags na de lunch werden de groepen omgedraaid en werden opnieuw spellen opnieuw gespeeld.

Zo, hopelijk wordt er nu wel geslapen vannacht, nu de kinderen zo fanatiek in het bos en op het veld gerend hebben?! Gezien het mooie weer kon buiten de BBQ gebruikt worden met heerlijke salade en fruit van Linda en hamburgers en frikadellen.

’s Avonds was het enerzijds tijd voor een workshop streetdance en anderzijds ‘pimp de leiding’. Hier kwamen fantastische creaties naar voren met veel bling bling.

Na een uur werden de groepen omgeruild. Uiteindelijk heeft de hele groep nog kunnen jumpen onder leiding van Martijn Verschuren en Diandra van Lier; bedankt, het was super! Hiermee werd de disco-avond geopend.

Zondag was het nog tijd voor verschillende spelletjes, maar niet voordat de tassen ingepakt waren en de slaapzalen waren opgeruimd en werd de middag afgesloten met friet van de frietenkar.

Het was een geweldig weekend, welke winnend afgesloten werd door ‘de stoere brandweervrouwen’ Birgit van Breugel, Mabel en Yasmijn Hoogervorst, Nicole Klopping, Lisa Mertens en Bo van der Vleuten.

Bij de oudsten wonnen Sabine Biemans, Julia van de Eijnden, Daphne Hebels, Eva Nguyen, Lauren Peters, Anke Rooyakkers en Dagmar Vissers.

Namens iedereen: Rita van Hoof en Meryan van de Warrenburg ONTZETTEND BEDANKT voor dit zeer geslaagde weekend!

Foto's vrijdag 07-09-2007
Foto's zaterdag 08-09-2007
Foto's zondag 09-09-2007

2006: Hawaï
In het weekend van 1-3 september 2006 vond het jaarlijkse turnkamp weer plaats, ditmaal opnieuw in kampeerboerderij W'tje Wel te Eersel. De weersvoorspellingen waren zeker niet tropisch te noemen, maar iedereen was zeer positief gestemd over het toch uit kunnen voeren van het voorbereidde buitenprogramma.
Vrijdagavond, rond 18:00 - 18:30 rijden de eerste auto's het terrein op, om vervolgens alle kinderen de slaapkamer aan te wijzen waar ze twee nachten zouden moeten slapen.. Nou ja, 'liggen' kunnen we misschien beter zeggen, in sommige gevallen. Zodra de ouders weg waren, wat niet voor iedereen (met name sommige ouders hoor...) meeviel, konden we beginnen. De leiding was al verkleed als Hawaiianen, evenals de accomodatie. De kinderen kregen de opdracht zichzelf ook zo mooi mogelijk aan te kleden. Vervolgens de groepsfoto en tegen een uur of 21:00 de speurtocht buiten.
Na een tocht van ruim een uur lopen was er tijd voor wat warm drinken en eten, waarna de avond gevuld werd met een dansprogramma!

Zaterdagochtend: vroeg op want het wordt een drukgevulde dag. 's Morgens vindt in het bos een spel plaats waarbij eerst een bunker/hut gebouwd moet worden en vervolgens bij verschillende spelen een eigen kleurenkaart moet worden verdiend. Wanneer dit niet in een keer lukt, mochten de groepjes later terugkomen. Degenen die als eerste terugwaren bij het startpunt, waren de winnaar. 's Middags waren er typische hawaiiaanse spellen op het veld gedaan, bij de boerderij; zoals liaan hangen, kokosnoot gooien, penalty schieten (met slippers!), 'extreme make over', palmboom schuiven en 'made in hawaii'. De temperatuur was inmiddels wat gezakt, dus met name het palmboom schuiven (lees: buikschuiven) was erg fris. Gelukkig was er tijd voor de kinderen om zich te verkleden..

Na de bbq kon het avondprogramma beginnen met het versieren van de leiding. Altijd leuk!
Er was nog genoeg materiaal van de vrijdagavond over, dus de kinderen konden hun creativiteit goed kwijt.  Begonnen werd met een andere vorm van stoelendans, namelijk met een A4-papiertje waar je zo snel mogelijk op moest gaan staan, vervolgens na het versieren van leiding en (bijpassende) hoed, was er een soortgelijk spel met de hoed. De winnaar mocht deze hoed houden. Ook hierna was het nog een gezellige en swingende avond met veel dans en muziek.

De tijd vliegt, dag 3.. De voorspelling was minder en jawel, het regende helaas. Een tropische buitje zullen we het maar noemen.. Iedereen goed ingepakt en op naar het bos. Er stond een vossenjacht op het programma. De 'vossen' waren verkleed als allerlei beroepen, wat geraden moest worden door de kinderen. Er volgde een vraag en hier konden letters mee worden verdiend, wat moest leiden tot een oplossing.. Heel toepasselijk: Hoeladanspas
Een geslaagde ochtend, wat werd beloond met frietjes van de frietkraam, die naar het terrein kwam!

Omdat bij alle spellen de kinderen in andere groepjes verdeeld werden, was er uiteindelijk een individuele uitslag:
1. Ilona de Brouwer (417)
2. Silke Nederveen (408)
3. Kelly Romonesco (403)
4. Cayley Moons, Anne vd Poel en Anke Rooyakkers (393)
7. Tessa vd Kerkhof en Eline Koppens (392)
9. Dagmar Vissers (378)
10. Anique v.d. Broek (372)
11. Daphne van Bergen (361)
12. Roel van Moorsel (358)
13. Iris Hoogland en Miek Hustinx (357)
15. Lindsay v. Heemstede Obelt (354)

Proficiat allemaal met jullie prijzen!
Al met al een zeer geslaagd weekend!! Op naar het volgend jaar..

Foto's vrijdag 01-09-2006
Foto's zaterdag 02-09-2006
Foto's zondag 03-09-2006
  • Last updated on .