Skip to main content

Groepen

Naast het turnen als wedstrijdsport zijn er binnen HT'35 allerlei turn-, gym- en trim-mogelijkheden op recreatief gebied. Sinds enige tijd zijn er bijvoorbeeld ook 55+groepen actief. Het overzicht van tijden, locaties, enz.. zie 'vereniging' - 'lesrooster'
Bent u geinteresseerd in een van de sport/turnmogelijkheden, vragen of uw zoon/dochter kan starten in een groep?
Neem dan contact op met onze verenigingscoordinator Ingrid: vc@ht35.nl . Zij weet precies waar er nog plaats is.

Kleuters
Kinderen vanaf 3 jaar kunnen bij onze vereniging terecht, bewegen en gymmen is enorm belangrijk voor de motorische, sociale en cognitieve ontwikkeling. 
Spelenderwijs komen alle grondvormen van bewegen aan bod, zoals springen, zwaaien, klimmen en klauteren, duikelen, gooien en vangen. In verschillende aanbiedingsvormen met zowel groot als klein materiaal leren kleuters zo hun evenwicht bewaren, krijgen ze inzicht in ruimte, afstand en snelheid.


Meisjes en jongens
Ieder meisje kan meedoen aan turnen. Je hoeft nog geen ster te zijn op de brug-ongelijk of op de evenwichtsbalk, al kan je dat wel worden. Je kunt kiezen voor recreatie- of wedstrijdturnen. De groepen zijn op leeftijd ingedeeld.

Ook jongens kunnen meedoen aan jongensturnen. Zij turnen niet op de evenwichtsbalk, maar op de gelijke brug, paard voltige en ringen. Je kunt kiezen voor recreatie- of wedstrijdturnen. De jongste kinderen turnen in gemengde groepen. Voor de iets ouderen is er een specifieke jongens (wedstrijd)groep.


Dames/Heren

Alle dames en heren kunnen bij HT'35 meedoen. Vanaf 20/25 jaar zijn er trim-, gym- en aerobic-mogelijkheden. Hier wordt aan de conditie, houding en beweging gewerkt, veelal op moderne muziek. Sinds kort zijn er overdag ook speciale 50/55+gym-groepen actief.


Wedstrijdgroepen

Voor meisjes/dames zijn er wedstrijdgroepen die in verschillende divisies turnen, regionaal divisie 5 en 6, maar ook nationaal t/m de hoogste eerste divisie. Er wordt deelgenomen aan de regionale competitie en clubteamwedstrijden en aan individuele wedstrijden, waarbij doorstroming naar landelijke wedstrijden mogelijk is.
Voorafgaand aan het trainen in een wedstrijdgroep is er een zgn. opleidingings/jong-talent/testgroep, tweemaal per week trainend.
Er wordt gebruik gemaakt van een permanente turnhal met valkuilen.
Ook heeft onze vereniging een selectiegroep jongens, welke eveneens traint in de turnhal.