Nieuws

Activiteiten in november weekend
Publicatiedatum: 27-11-2022

Sint22Zaterdagochtend kon er voor het eerst weer een "normale" Sinterklaasviering plaatsvinden in het turncentrum. Kinderen t/m 8 jaar waren van harte welkom om Sinterklaas en zijn pieten te ontvangen, samen te turnen en te spelen.
Het is een geslaagde ochtend geweest!Ook zondagmorgen was er volop activiteit in ons eigen turncentrum. 

Onze turnsters, uitkomend in de hoogste supplementen A, B en C, turnden vanochtend de jaarlijkse clubkampioenschappen. Normaal een mooie eerste test van het nieuwe seizoen, ditmaal een wedstrijd tussen de eerste landelijke wedstrijden door. Allen hebben immers eerder deze maand al hun eerste plaatsingswedstrijd geturnd.
Desondanks een mooie test, of om wat nieuwe elementen/onderdelen uit te proberen.
Spannend was het zeker, de scores lagen dicht bij elkaar. Uiteindelijk zag de top-3 er alsvolgt uit:
1) Tessa van de Kerkhof: 47,500
2) Kirsten Bevers: 46,550
3) Sara Kloor: 46,4500
Cleo viel helaas geblesseerd uit, heel veel beterschap!
Mooi nieuws was er wel voor de drie jubilarissen, allen 12,5 jaar lid van de vereniging: Anouk van Aerle, Daphne Donkers en Dione de Vaan. Hartelijk gefeliciteerdd!


Podium-A-B-C.jpgJubilarissen

Plaatsingswedstrijden in Weert en Zierikzee
Publicatiedatum: 14-11-2022

De eerste teamwedstrijd van het nieuwe wedstrijdseizoen vond voor onze heren bovenbouw (junior/senior) uitkomend in niveau 3 plaats in Weert.
Het team bestaande uit Guus Hegeman, Roel Dankers, Philip van Bommel, Wassim Toub, Dem Holtackers, Nick van Heugten en Gijs Henzen (st Christoffel, Venray) startte op vloer. Per toestel turnen drie turners, de hoogste twee scores tellen mee voor het teamtotaal.
“Team Volta” zoals ze zichzelf genoemd hebben, kwam tot een totaal van 126,300. Goed voor de derde plaats!

Zierikzee, de eerste plaatsingswedstrijd van Britt Coenen, nieuwkomer bij onze vereniging, heeft gisteren geresulteerd in een totaalscore van 42,066 en dus een mooie 7e plaats.
Zondagavond turnden de senioren eerste divisie turnden verdeeld over twee banen hun meerkamp. Sara en Laura Kloor debuteren in deze seniorencategorie.
Sara eindigde als 11e, Kirsten Bevers werd 14e.
In de andere baan behaalde Laura het tweede hoogste punt op balk, uiteindelijk resulteerde dit in een 6e plaats. Fenna Vestjens eindigde als 15e.

Wedstrijdseizoen turnen van start: 3x podium  
Publicatiedatum: 06-11-2022             

Vele sportcompetities zijn kort na de zomervakantie al begonnen. Voor turn(st)ers is er iets meer voorbereiding nodig en dus is afgelopen weekend het turnseizoen (pas) van start gegaan. De eerste landelijke plaatsingswedstrijden vonden plaats in Dalen, Overijssel.
Namens HT’35 junioren en senioren uitkomend in de hoge tweede divisie.
De junioren Cleo Creutzburg en Pleun Vestjens kwamen zondagochtend al vroeg in actie. Zij startten op brug, waar Cleo direct het hoogste punt neerzette. Dit deed ze ook op balk en vloer, waardoor haar de gouden medaille niet meer ontnomen kon worden.
Pleun wiste mede dankzij de tweede hoogste score op vloer een tiende plaats te behalen.

In de namiddag de beurt aan de senioren, verdeeld over twee banen.
In baan 1 startte Toulaye Vereijken met de hoogste score van de wedstrijd en turnde haar meerkamp stabiel door. Een mooie zilveren medaille voor haar. Jonne van der Zanden eindigde op de achtste plaats, mede dankzij de hoogste score op balk. Gerdie Verberne behaalde plaats 15.
Baan 2: Tessa van de Kerkhof, terug na een sabbatical, behaalde zowel op sprong als vloer de hoogste score en dus kreeg ook zij de gouden medaille omgehangen. Anne Dollekens eindigde als zesde. Maisy van Tuijl behaalde de 14e plaats.

Komend weekend vinden er opnieuw plaatsingswedstrijden plaats, ditmaal in Zierikzee.
Ook de heren komen voor het eerst in actie. Dichterbij huis, zij mogen naar Weert.

Grote clubactie 
Publicatiedatum:  24-09-2022

Vanaf zaterdag 24 september mogen alle leden van HT'35 van 7 jaar en ouder weer loten gaan verkopen.
Dit jaar bestaat er ook weer de mogelijkheid om zogenaamde "superloten" te (ver)kopen en is het online kopen van loten mogelijk: https://lot.clubactie.nl/lot/turnvereniging-h.t.-35/300194
Alvast bedankt!

Turnclinic 2022
Publicatiedatum: 22-07-2022, update 12-09-2022

Helaas staat er dit jaar geen turnkamp op de planning, maar een turnclinic in ons eigen turncentrum.
Deze zal plaatsvinden op zaterdag 17 september 2022 om 15:30u.
De activiteit zelf zal ongeveer 1,5 tot 2 uur duren, waarna er nog voor eten wordt gezorgd als afsluiting.

Leeftijd: voor alle leeftijden
Kosten: gratis
Locatie: Rakthof 14, Helmond


Aanmelden is niet meer mogelijk


clinic2022

Al 50 jaren samen sporten
Publicatiedatum: 28-07-2022

De maandagavond-gymclub in Mierlo-Hout sport al meer dan 50 jaren samen. Deze, voorheen zelfstandige, groep is rond 1965 ontstaan uit de boerinnenbond en de vrouwen-organisatie. Later is de binding met deze organisaties vervallen. Het was toen een gymclub voor “gehuwde dames”, en de groep groeide zo hard dat deze in tweeën gesplitst moest worden. De tweede en oudste groep is in 2018 gestopt vanwege leeftijd en teruglopend aantal deelnemers.

2022 jubi50jaarsamenDe eerste lessen waren in het aula-zaaltje van de toenmalige huishoudschool Regina Pacis aan de Mahoniehoutstraat. Later was dit in de semi-permanente gymzaal van deze school.
In 1989 zijn de lessen voortgezet in de gymzaal aan de Dolfijnlaan. Toen deze gymzaal werd gesloopt in 2011, is de groep verplaatst naar de gymzaal van de Odulfusschool (In het Hart van het Hout) aan de Slegerstraat. Wel altijd op de maandagavond.
Vanaf 2004 is de zelfstandige groep opgegaan in Sportlife Plus. In 2018 is deze organisatie opgeheven en zijn alle dames lid geworden van HT35. Zodoende kon de gehele groep blijven voortbestaan binnen de turnvereniging.

In de jaren 70 werd er al een fietstocht georganiseerd als activiteit. In de loop van de tijd werd deze fietstocht een jaarlijkse terugkerende activiteit, als gezellige afsluiting van het seizoen.
Naast het fietsen werd er vaak nog een andere leuke bezigheid aan toegevoegd of er werd lekker gegeten, gesnoept of gedronken.
Ook bij Turnvereniging HT35 is het traditie om het seizoen af te sluiten met een sportieve, leuke, gezellige activiteit. 

Regelmatig worden er bij onze Turnvereniging jubilarissen gehuldigd tijdens deze bijeenkomst.
Helaas weet de vereniging niet precies wanneer de dames lid zijn geworden van deze gymgroep, maar uit de overdracht is wel bekend dat een aantal dames al ongeveer 50 jaren elke maandagavond samen sporten.
De dames werden daarom bij de jaarlijkse seizoen-afsluiting van dit jaar in het zonnetje gezet en verrast met een aardigheidje van de vereniging.
Cissy vd Boogaard - Joke Dennemans -Tonnie Broné - Marieke van Knegsel sporten dus al ongeveer 50 jaren samen en kregen daarom een insigne.
Ook Paula Snijders werd gehuldigd. Zij is namelijk eerder al 10 jaar lid geweest van de woensdagmiddag-fitnesgroep van HT35. Toen deze groep stopte, is zij verdergegaan bij de maandagavondgroep. Zij sport nog geen 50 jaren bij deze groep, maar wel ruim 20 jaren bij HT35 en werd dus ook in het zonnetje gezet.
Er is geproost op deze jubilarissen en de avond is gezellig afgesloten.

Toestelkampioenschappen heren: 20 medailles
Publicatiedatum: 08-07-2022

TK TIlburg
In het weekend van 2 en 3 juli vonden in Tilburg als afsluiting van het seizoen de toestelkampioenschappen heren plaats. HT’35 was hier zowel in de onder- als bovenbouw aanwezig. Voor de instappers zelfs de allereerste wedstrijd. Er werden maar liefst 17 medailles behaald: 9x goud, 4x zilver en 4x brons.

Instap (B)
Taro: zilver vloer, goud sprong
JJ: goud op voltige, zilver sprong, brons rekstok
Noah: brons voltige

Pupil (C)
Teun: brons vloer en brug, goud voltige, sprong en rekstok

Nick (div.2 Junior 1): sprong brons, brug zilver, rek goud
Wassim (div.2 Junior 2) zilver rekstok
Roel (div.2 Junior 2) rekstok goud, brug goud, sprong goud, ringen brons, vloer brons

Helaas voor Sjors Verhees, instap B, geen medailles, we goed geturnd, maar steeds net naast het podium.
Ook Sam Stoffels en Beau Floris (beide pupil C) hebben verbetering laten zien maar het was nog niet goed genoeg voor een medaille
En Guus Hegeman (div. 2 Senior) heeft na een langdurige polsblessure eindelijk weer een wedstrijd kunnen turnen, nog niet op volle kracht en dus helaas ook geen podiumplaats
De volledige resultaten zijn te vinden op de website.

Workshops EHBO
Publicatiedatum: 07-07-2022

ehbo workshop
Op donderdagavond 30 juni was de aftrap van 3 EHBO workshops in de turnhal aan de Rakthof in Helmond. Deze workshops van het Rode Kruis zijn mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van het Helmonds sportakkoord.
Nadat we in een nieuwsbrief van JIBB gelezen hadden over deze mogelijkheid, hebben we met de drie turnverenigingen uit Helmond de handen ineen geslagen en deze workshops georganiseerd. Hierdoor krijgen maar liefst 37 trainsters en trainers van Avanti, HT’35 en SOS deze workshop aangeboden, welke specifiek gericht is op blessures bij turnen/gymnastiek.
We zorgen daarmee voor een veiliger sportklimaat en dragen bij aan de professionalisering van de vrijwilligers in de turnsport.
De eerste avond was een succes. Zaken als verstuiking, ontwrichting, hoofd, nek en wervelletsel kwamen aan bod. Alle deelnemers deden actief mee. Erg leuk om samen met de verschillende verenigingen hiermee bezig te zijn!

NK Toestelfinales Ahoy
Publicatiedatum: 26-06-2022

Sara Laura ahoy2022Rotterdam, vanochtend vanaf 09:00u stonden de NK toestelfinales op het programma. In Ahoy! Hét sportpaleis waar ook de eredivisie turners en turnsters in actie komen.. en daar mogen namens HT'35 ook onze 1e divisie junioren Sara en Laura Kloor bij aanwezig zijn. Tijdens hun NK (meerkamp) in april wisten ze zich te plaatsen voor meerdere toestelfinales.
Sara kwam uit op sprong (7e), balk (5e) en vloer (4e).
Laura turnde alleen balk.. en wist hier de zilveren medaille te behalen!
Dames, proficiat met deze prachtige afsluiting van het seizoen!
Huldiging jubilarissen HT'35
Publicatiedatum: 27-05-2022

Jubilarissen Kirsten Monique Emma
Zondag 22 mei vonden in ons eigen turncentrum niet alleen de clubkampioenschappen voor onze recreanten plaats, maar was het ook een geschikt moment om enkele jubilarissen in het zonnetje te zetten. Allen zijn inmiddels 12,5 jaar lid van onze vereniging:
Kirsten Bevers, turnster in de hoogste 1e divisie en lid van de activiteitencommissie
Emma Hagens, ex-turnster en trainster van meerdere recreatiegroepen.
Monique Jonkers, lid van de activiteitencommissie
Hartelijk gefeliciteerd!