Nieuws

Turnclinic 2022
Publicatiedatum: 22-07-2022

Dit jaar vindt er geen turnkamp plaats, maar een turnclinic in ons eigen turncentrum.
Deze zal plaatsvinden op zaterdag 17 september 2022 om 15:30u in het turncentrum.
De activiteit zelf zal ongeveer 1,5-2 uur duren waarna er nog voor eten wordt gezorgd als afsluiting.

Leeftijd: voor alle leeftijden
Kosten: gratis
Locatie: Rakthof 14, Helmond

 

Meld je nu aan via deze link


clinic2022

Al 50 jaren samen sporten
Publicatiedatum: 28-07-2022

De maandagavond-gymclub in Mierlo-Hout sport al meer dan 50 jaren samen. Deze, voorheen zelfstandige, groep is rond 1965 ontstaan uit de boerinnenbond en de vrouwen-organisatie. Later is de binding met deze organisaties vervallen. Het was toen een gymclub voor “gehuwde dames”, en de groep groeide zo hard dat deze in tweeën gesplitst moest worden. De tweede en oudste groep is in 2018 gestopt vanwege leeftijd en teruglopend aantal deelnemers.

2022 jubi50jaarsamenDe eerste lessen waren in het aula-zaaltje van de toenmalige huishoudschool Regina Pacis aan de Mahoniehoutstraat. Later was dit in de semi-permanente gymzaal van deze school.
In 1989 zijn de lessen voortgezet in de gymzaal aan de Dolfijnlaan. Toen deze gymzaal werd gesloopt in 2011, is de groep verplaatst naar de gymzaal van de Odulfusschool (In het Hart van het Hout) aan de Slegerstraat. Wel altijd op de maandagavond.
Vanaf 2004 is de zelfstandige groep opgegaan in Sportlife Plus. In 2018 is deze organisatie opgeheven en zijn alle dames lid geworden van HT35. Zodoende kon de gehele groep blijven voortbestaan binnen de turnvereniging.

In de jaren 70 werd er al een fietstocht georganiseerd als activiteit. In de loop van de tijd werd deze fietstocht een jaarlijkse terugkerende activiteit, als gezellige afsluiting van het seizoen.
Naast het fietsen werd er vaak nog een andere leuke bezigheid aan toegevoegd of er werd lekker gegeten, gesnoept of gedronken.
Ook bij Turnvereniging HT35 is het traditie om het seizoen af te sluiten met een sportieve, leuke, gezellige activiteit. 

Regelmatig worden er bij onze Turnvereniging jubilarissen gehuldigd tijdens deze bijeenkomst.
Helaas weet de vereniging niet precies wanneer de dames lid zijn geworden van deze gymgroep, maar uit de overdracht is wel bekend dat een aantal dames al ongeveer 50 jaren elke maandagavond samen sporten.
De dames werden daarom bij de jaarlijkse seizoen-afsluiting van dit jaar in het zonnetje gezet en verrast met een aardigheidje van de vereniging.
Cissy vd Boogaard - Joke Dennemans -Tonnie Broné - Marieke van Knegsel sporten dus al ongeveer 50 jaren samen en kregen daarom een insigne.
Ook Paula Snijders werd gehuldigd. Zij is namelijk eerder al 10 jaar lid geweest van de woensdagmiddag-fitnesgroep van HT35. Toen deze groep stopte, is zij verdergegaan bij de maandagavondgroep. Zij sport nog geen 50 jaren bij deze groep, maar wel ruim 20 jaren bij HT35 en werd dus ook in het zonnetje gezet.
Er is geproost op deze jubilarissen en de avond is gezellig afgesloten.

Toestelkampioenschappen heren: 20 medailles
Publicatiedatum: 08-07-2022

TK TIlburg
In het weekend van 2 en 3 juli vonden in Tilburg als afsluiting van het seizoen de toestelkampioenschappen heren plaats. HT’35 was hier zowel in de onder- als bovenbouw aanwezig. Voor de instappers zelfs de allereerste wedstrijd. Er werden maar liefst 17 medailles behaald: 9x goud, 4x zilver en 4x brons.

Instap (B)
Taro: zilver vloer, goud sprong
JJ: goud op voltige, zilver sprong, brons rekstok
Noah: brons voltige

Pupil (C)
Teun: brons vloer en brug, goud voltige, sprong en rekstok

Nick (div.2 Junior 1): sprong brons, brug zilver, rek goud
Wassim (div.2 Junior 2) zilver rekstok
Roel (div.2 Junior 2) rekstok goud, brug goud, sprong goud, ringen brons, vloer brons

Helaas voor Sjors Verhees, instap B, geen medailles, we goed geturnd, maar steeds net naast het podium.
Ook Sam Stoffels en Beau Floris (beide pupil C) hebben verbetering laten zien maar het was nog niet goed genoeg voor een medaille
En Guus Hegeman (div. 2 Senior) heeft na een langdurige polsblessure eindelijk weer een wedstrijd kunnen turnen, nog niet op volle kracht en dus helaas ook geen podiumplaats
De volledige resultaten zijn te vinden op de website.

Workshops EHBO
Publicatiedatum: 07-07-2022

ehbo workshop
Op donderdagavond 30 juni was de aftrap van 3 EHBO workshops in de turnhal aan de Rakthof in Helmond. Deze workshops van het Rode Kruis zijn mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van het Helmonds sportakkoord.
Nadat we in een nieuwsbrief van JIBB gelezen hadden over deze mogelijkheid, hebben we met de drie turnverenigingen uit Helmond de handen ineen geslagen en deze workshops georganiseerd. Hierdoor krijgen maar liefst 37 trainsters en trainers van Avanti, HT’35 en SOS deze workshop aangeboden, welke specifiek gericht is op blessures bij turnen/gymnastiek.
We zorgen daarmee voor een veiliger sportklimaat en dragen bij aan de professionalisering van de vrijwilligers in de turnsport.
De eerste avond was een succes. Zaken als verstuiking, ontwrichting, hoofd, nek en wervelletsel kwamen aan bod. Alle deelnemers deden actief mee. Erg leuk om samen met de verschillende verenigingen hiermee bezig te zijn!

NK Toestelfinales Ahoy
Publicatiedatum: 26-06-2022

Sara Laura ahoy2022Rotterdam, vanochtend vanaf 09:00u stonden de NK toestelfinales op het programma. In Ahoy! Hét sportpaleis waar ook de eredivisie turners en turnsters in actie komen.. en daar mogen namens HT'35 ook onze 1e divisie junioren Sara en Laura Kloor bij aanwezig zijn. Tijdens hun NK (meerkamp) in april wisten ze zich te plaatsen voor meerdere toestelfinales.
Sara kwam uit op sprong (7e), balk (5e) en vloer (4e).
Laura turnde alleen balk.. en wist hier de zilveren medaille te behalen!
Dames, proficiat met deze prachtige afsluiting van het seizoen!
Huldiging jubilarissen HT'35
Publicatiedatum: 27-05-2022

Jubilarissen Kirsten Monique Emma
Zondag 22 mei vonden in ons eigen turncentrum niet alleen de clubkampioenschappen voor onze recreanten plaats, maar was het ook een geschikt moment om enkele jubilarissen in het zonnetje te zetten. Allen zijn inmiddels 12,5 jaar lid van onze vereniging:
Kirsten Bevers, turnster in de hoogste 1e divisie en lid van de activiteitencommissie
Emma Hagens, ex-turnster en trainster van meerdere recreatiegroepen.
Monique Jonkers, lid van de activiteitencommissie
Hartelijk gefeliciteerd!

Clubkampioenschappen recreanten 
Publicatiedatum: 23-05-2022

Eindelijk... vonden sinds lange tijd weer eens turnwedstrijden in ons eigen turncentrum plaats, de clubkampioenschappen voor onze recreanten.
Weken van voorbereiding om de oefeningen onder de knie te krijgen, gingen hieraan vooraf.
Er werd geturnd tegen leeftijdsgenootjes, zie de uitslagen (top 3) per categorie:
 
 
In onze prachtige accommodatie waar normaal alleen de wedstrijdturnsters trainen, kwamen nu onze recreanten in actie!!
Zie hier de uitslagen...

1

2

3

Ronde 1      
Geb.jaar 2016-2017 Rox van Ommeren (38,00) Lisa Cornelissen & Phileine Wennink (35,60)  Marly Koning (34,20) 
Geb.jaar 2015 Evi Berkers (37,90) Emme Willemsen (37,80) Yvaine Meulenkamp (36,50)
Geb.jaar 2014 Sissi-Maria Lemmen (37,00) Nena Ruben (36,90) Fay v.d. Laarschot (36,80)
       
Ronde 2      
Geb.jaar 2013 Rafl Housaein (36,60) Tess Berndsen (35,30) Jill Roos & Liv Sterken (34,60)
Geb.jaar 2012 Lisa van der Kallen (37,50) Liv Birjmohun (36,90) Fenna Verkampen (35,30)
Geb.jaar >2011 Zeta Peters (39,40) Luna Ydo (37,30) Joy Kreemer (37,10) 
       
       
Foto's, zie hier      
De volledige meerkamp van: Ronde 1 Ronde 2

Finalewedstrijden in Cuijk
Publicatiedatum: 21-05-2022, laatste wijziging 22-05-2022

Zaterdag dag 1 van de regionale finalewedstrijden in Cuijk, een eerste succesvolle dag. Vanochtend werd er bij de bovenbouw, supplement G, direct een regiokampioen gehuldigd, namelijk Nina Verwer. Zij behaalde op zowel sprong als balk de hoogste score. Fenne Bakels eindigde als 11e en Inge Peters werd 14e.
In de middenbouw (niveau 3) vijf turnsters: Jasmijn Conde 14e, Yara Timmers 19e, Fleur Welten 24e, Ingrid van der Hoff 25e en Lois Fransen 29e.
Isa Koevermans (2e divisie jeugd) turnde een stabiele meerkamp met hoge scores op brug en balk. Nipt achter de nummer twee, mocht zij het brons in ontvangst nemen vandaag.
Voor de junioren divisie 3 zijn er twee finalewedstrijden. In wedstrijdronde 2 was de uitslag als volgt: Zoya Frumau 5e, Jet van der Velden 7e, Merel Verhofstadt 9e en Maud van Aerle 10e.
Als afsluiting de tweede divisie 3 en divisie 4 juniorenwedstrijd: Lisa van der Wegen en Brechtje Wennink als 15e resp. 33e.
Maar aan de andere kant van de zaal werd de dag afgesloten met opnieuw een regiokampioen: Sophie Meulendijks wist met bijna een punt voorsprong het goud te behalen. Ook Indy Kwee eindigde op het podium, zij kreeg het brons om gehangen.

Zondagochtend werd het in de finalewedstrijd van supplement F al direct spannend voor het podium, Franca Schoonen kwam slechts 0,05 tekort en eindigde als 4e. Hannah van der Zanden op 0,1 daar weer achter als 5e. Laura van Drunen 17e, Maud 19e, Tess Verspaget 23e, Aleid Kuiper 25e.
Bij de middenbouw niveau 4 eindigde Christy de Groot als 16e en Zoë Peeraer 27e.
In niveau 5 werd Sophie Morpey 14e.
Voor niveau 6 maar liefst 10 finaleplaatsen voor HT’35 turnsters: Sophie Huijnen 7e, Lizzie Vorstermans 8e, Julie Rouwette 12e, Finne de Louw 13e, Fleur Senssen 15e, Lise van Tetrode 18e,
Yulet Ozdemir 19e, Nova Timmers 23e, Amaya L End 25e en Saar van Ooijen 32e.
Tenslotte de teamfinale (supplement E). Merel Goorts, Brechtje Wennink, Lisa van der Wegen en Anne Baggermans eindigde op de tiende plaats.

 

Jeugdactiviteit bij We Jump Helmond
Publicatiedatum: 15-05-2022

Compilatie wejump 2022Op zaterdag 23 april is er een van oorsprong jeugdactiviteit georganiseerd; met een groep van bijna 40 leden is er overnacht bij
#WeJump in Helmond.
Iedereen was blij en enthousiast dat er eindelijk weer een activiteit plaats heeft kunnen vinden!
Rond 18.30 uur was iedereen aanwezig en zijn de ouders uitgezwaaid, gevolgd door uitleg over het gebruik van het trampolinepark.
Na een korte warming-up kon er eindelijk gesprongen worden, wat een gezelligheid en fijne sfeer hing er!
Tussendoor kon er gebruik worden gemaakt van onbeperkte ranja en mocht iedereen een zakje chips en een frisdrankje naar keuze uitzoeken.
Rond 22.00 uur waren er heerlijke broodjes hamburger en knakworst.
Nadat iedereen genoeg had gegeten kon er nog gesprongen worden tot 00.30 uur. Hier werd volop gebruik van gemaakt, hoewel sommigen ook al lekker zijn gaan slapen.
Na het springen heeft iedereen de pyjama aangetrokken en is bij elkaar gaan zitten om te kletsen of spelletjes te spelen.
Hoe later het werd, hoe stiller het werd. Het merendeels was toch wel moe en is lekker gaan slapen.
Maar dit geldt niet voor iedereen. Want sommigen besloten om de hele nacht wakker te blijven.. tot 06:30u, toen het tijd was om op te staan!
Met een aantal liedjes werd iedereen gewekt en was het tijd om de bedden op te ruimen en aan te kleden.
Terwijl er nog even flink gesprongen werd, zorgde de AC ervoor dat het ontbijt werd klaargezet om vervolgens rond 09.00 uur opgehaald te worden door de ouder(s).
Wat een fijne en gezellige activiteit was dit!
Bedankt allemaal voor jullie deelname en hopelijk tot de volgende (12+/jeugd)activiteit!

Wederom medailles bij finale en teamwedstrijden HT’35
Publicatiedatum: 15-05-2022

Na een korte break vanwege de meivakantie werd er afgelopen weekend weer geturnd, ditmaal in Boxmeer. Hier stonden ook de eerste (regionale) meerkampfinales op het programma. Bij de senioren divisie 5 drie turnsters. Merel Geerts wist mede vanwege een zeer strakke balkoefening het zilver te behalen. Sanne Verbakel werd 7e, Malon Rovers 8e.

De rest van het weekend enkel teamwedstrijden, waarbij ook naar de individuele scores gekeken wordt en er nog een plekje voor de finale van volgende week bemachtigd kan worden.
Drie teams, uitkomend in niveau 6 (verschillende wedstrijden, aparte uitslag):
Saar van Ooijen, Amaya L End, Yulet Ozdemir, Nova de Greef en Nova Timmers: 2e, zilver (140,050)
Fleur Senssen, Lizzie Vorstermans, Lise van Tetrode en Sophie Huijnen: 2e (145,325)
Ninthe Zuidhof, Wies van Oorschot, Julie Rouwette en Finne de Louw: 2e,zilver (137,500)

Twee teams in de bovenbouw, supplement G:
Isabel van Hoof, Helena van Lierop, Inge Peters en Nina Verwer: 1e, goud (125,450)
Anna Remmers, Mirthe Ruyters, Mijke van de Weijer, Roosmarijn van Roemburg en Julia Gocurucu: 6e (115,000)

Zondag kwam en er nog twee teams van HT’35 in actie, allereerst middenbouw niveau 5:
Silke van den Berg, Lizzy van den Bogaard en Sophie Morpey: 4e (144,375)
En het bovenbouwteam supplement E, bestaande uit Merel Goorts, Sanne Verbakel, Brechtje Wennink, Lisa van der Wegen. Dit team eindigde als derde (91,050)