Skip to main content

Nieuws

Geslaagden niveau 1 / Podiumplaats teamwedstrijden
Publicatiedatum: 24-02-2024

Afgelopen half jaar hebben Ninthe Zuidhof en Saar van Ooijen de opdrachten van hun niveau-1 cursus met succes uitgevoerd bij de recreatiegroep van onze jongens, onder begeleiding van trainer Gregory. Deze week hebben zij als jonge assistenten hun diploma in ontvangst mogen nemen.
Gefeliciteerd meiden!
niv.1 Saar Ninthe

Ondertussen werd er dit weekend ook in Boxmeer geturnd, er stonden zowel individuele als teamwedstrijden op het programma.
Onze senioren divisie vier kwamen, verdeeld over twee toestelgroepjes, in actie in baan 1.
Hierbij de uitslag:
Ilse Trieling 7e, Laura Hobeijn 11e, Lisan van Veen 12e, Sanne Verbakel 24e, Evelien 28e, Marleen van Hoek (drie toestellen) 34e.

In baan 2 de beurt aan twee bovenbouwteams supplement G. Team 1 (Mirthe Ruyters, Silke van den Berg, Sophie Huijnen) turnden 123,150 punten bij elkaar, goed voor ZILVER! Lizzie Vorstermans was onlangs helaas geblesseerd geraakt.
Team 2 bestaande uit Joy Kreemer, Loïs van Veyfeyken, Roosmarijn van Roemburg en Zeta Peters eindigde als vierde met 114,250 punten.

  • Last updated on .

HT’35 behaalt podiumplaatsen en laat wens in vervulling gaan
Publicatiedatum: 04-02-2024

Gisteren is voor mevrouw Trees Sanders-Fijt (93 jaar), bewoonster van Het Hurkhuis in Helmond, een grote hartenwens is vervulling gegaan. Ze heeft vroeger altijd op hoog niveau geturnd, en hoe mooi is het dan als je samen gaat kijken bij deze vereniging waar ze zelf geturnd heeft.. Speciaal voor haar hebben deze dames hun prestaties aan haar mogen laten zien tijdens hun turntraining.  
Na afloop werd er een mooie foto gemaakt van mevrouw Sanders tezamen met de turnsters en de ringen, een mooie invulling van een HARTENWENS.

Foto hartenwens

In Zierikzee vond gisteren de laatste landelijke plaatsingswedstrijd plaats voor onze senioren divisie 2 en 3. Divisie 3 turnster Britt Coenen wist mede dankzij de derde hoogste score op balk en mooiste vloeroefening het ZILVER te behalen. Jonne v.d. Zanden kwam helaas net tekort voor het podium ondanks een top 3 score op zowel sprong als balk.
Maisy van Tuijl eindigde op de 19e plaats.
Ook in de tweede divisie was het spannend, maar werd het podium net niet behaald. Toulaye Vereijken kwam net tekort en eindigde als vierde. Gerdie Verberne miste helaas een onderdeel op brug en eindigde als 18e, Indy Kwee turnde drie toestellen.

Vandaag  turnden onze heren hun tweede individuele plaatsingswedstrijd, ditmaal in Bergschenhoek. In wedstrijdronde 1 kwam Nick van Heugten (junior-2) steeds beter in de wedstrijd met uiteindelijk het 4e hoogste punt op ringen. Een 20e plaats voor hem. Simon Beerens (junior-1) wist zowel op ringen, sprong, brug en rek een top-3 score neer te zetten. Dit resulteerde in een mooie BRONZEN medaille. Senioren Philip van Bommel en Guus Hegeman turnden in wedstrijdronde 3. Philip eindigde hierbij op de 13e plaats, Guus turnde slechts twee toestellen

  • Last updated on .

Podiumplaatsen HT’35 in Reuver en Heerenveen
Publicatiedatum: 28-01-2024

De allereerste wedstrijd van onze instappers (B) zit er op! En wat hebben ze het fantastisch gedaan. Zaterdag 27 januari turnden zij hun eerste teamwedstrijd van de voorjaarscompetitie. Er zijn mooie dingen laten zien, maar weten ook waar we de komende tijd hard aan moeten gaan werken.
Met een teamtotaal van 256,50 punten behaalden Finn Verhappen, Luuk van Maris, Thije Zuidhof, Kees van Oijen en Rouel Claessens een zesde plaats.
Sam Stoffels (jeugd D) heeft in een combinatie team geturnd. Door netjes te turnen hebben de heren de ZILVEREN medaille bemachtigd met 240,35 punten.
Sjors Verhees en JJ Meertens (pupillen C) zaten in een competitie team met Turnoss. Met goede oefeningen en ook wat verbeterpunten is dit team 4e geworden (264,03). Doel voor de volgende keer is dan ook om een podiumplaats te gaan behalen, want het verschil was minimaal.

Ondertussen kwamen onze dames senioren eerste divisie in Heerenveen in actie voor hun laatste individuele plaatsingswedstrijd. Sara Kloor wist met een totaal van 45,90 het podium te behalen, een BRONZEN medaille! Zus Laura eindigde op de vijfde plaats en Fenna Vestjens werd 11e.
Op basis van de drie wedstrijden stromen zij door naar de halve finale op 23 maart in Purmerend.

  • Last updated on .

Wedstrijdweekend in Tilburg en Zwolle
Publicatiedatum: 20-01-2024, laatste wijziging: 21-01-2024

Gisteren het vervolg van het wedstrijdseizoen in Tilburg. Beide bovenbouwteams uitkomend in supplement D kwamen vanochtend in actie.
Team 2 (wedstrijd 1) bestaande uit Ilse Trieling, Malon Rovers, Merel Goorts, Nancy Bust en Sanne Verbakel turnde zich met 85,733 punten naar de zesde plaats.
In wedstrijd 2 de beurt aan team 1. Britt Coenen, Fenne de jong, Evelien van Dijk, Laura Hobeijn, Lisan van Veen en Marleen van Hoek behaalde 88,650 punten, goed voor de vierde plaats.

Ook de heren hadden een abonnement op plek 4 genomen. Tijdens de landelijke individuele plaatsingswedstrijden in Zwolle kwamen zowel Simon Beerens (junior-1) als Philip van Bommel (senior) tekort voor een podiumplek. Nick van Heugten (junior-2) eindigde ondanks de hoogste score op ringen, op een 21e plaats.

Vandaag de beurt aan team-2 (supplement F). De drie hoogste scores per toestel tellen mee voor het teamresultaat. Jara Broere, Helena van Lierop, Inge Peters en Nisrine Toub behaalden de hoogste zowel brug als vloer, waarmee zij met een totaal van 121,650 een zilveren medaille behaalden.
Individueel turnden Day van der Ven en Puck Aben (junioren divisie 3) hun regionale meerkamp. Na een goede start op brug werd de meerkamp met stabiele oefeningen voortgezet. Een 5e en 7e plaats voor hen. 

  • Last updated on .

Stickerturnen bij HT'35
Publicatiedatum: 12-01-2024

Gisterochtend hadden de onderbouw turnsters van de jong talent groep voor het eerst hun fundamentals meetmoment. Dit is de nieuwe oefenstof van de KNGU. De turnsters in de leeftijd van 5 jaar t/m 8 jaar lieten aan de juryleden hun oefeningetjes zien en werden beloond met een gouden, zilveren of bronzen ster sticker in hun diploma boekje.

Aan het eind van de ochtend hadden alle turnsters een mooi diploma stickerboekje vol met gouden, zilveren of bronzen sterren.
Het was een gezellige ochtend met veel turnen, trotse ouders/verzorgers die mochten komen kijken.
Juryleden en selectie turnsters bedankt voor jullie inzet.

Stickerturnen1 Stickerturnen2

 

  • Last updated on .