Nieuws


Finalewedstrijden in Cuijk
Publicatiedatum: 21-05-2022

Zaterdag dag 1 van de regionale finalewedstrijden in Cuijk, een eerste succesvolle dag. Vanochtend werd er bij de bovenbouw, supplement G, direct een regiokampioen gehuldigd, namelijk Nina Verwer. Zij behaalde op zowel sprong als balk de hoogste score. Fenne Bakels eindigde als 11e en Inge Peters werd 14e.
In de middenbouw (niveau 3) vijf turnsters: Jasmijn Conde 14e, Yara Timmers 19e, Fleur Welten 24e, Ingrid van der Hoff 25e en Lois Fransen 29e.
Isa Koevermans (2e divisie jeugd) turnde een stabiele meerkamp met hoge scores op brug en balk. Nipt achter de nummer twee, mocht zij het brons in ontvangst nemen vandaag.
Voor de junioren divisie 3 zijn er twee finalewedstrijden. In wedstrijdronde 2 was de uitslag als volgt: Zoya Frumau 5e, Jet van der Velden 7e, Merel Verhofstadt 9e en Maud van Aerle 10e.
Als afsluiting de tweede divisie 3 en divisie 4 juniorenwedstrijd: Lisa van der Wegen en Brechtje Wennink als 15e resp. 33e.
Maar aan de andere kant van de zaal werd de dag afgesloten met opnieuw een regiokampioen: Sophie Meulendijks wist met bijna een punt voorsprong het goud te behalen. Ook Indy Kwee eindigde op het podium, zij kreeg het brons om gehangen.

Morgen dag twee...
Jeugdactiviteit bij We Jump Helmond
Publicatiedatum: 15-05-2022

Compilatie wejump 2022Op zaterdag 23 april is er een van oorsprong jeugdactiviteit georganiseerd; met een groep van bijna 40 leden is er overnacht bij
#WeJump in Helmond.
Iedereen was blij en enthousiast dat er eindelijk weer een activiteit plaats heeft kunnen vinden!
Rond 18.30 uur was iedereen aanwezig en zijn de ouders uitgezwaaid, gevolgd door uitleg over het gebruik van het trampolinepark.
Na een korte warming-up kon er eindelijk gesprongen worden, wat een gezelligheid en fijne sfeer hing er!
Tussendoor kon er gebruik worden gemaakt van onbeperkte ranja en mocht iedereen een zakje chips en een frisdrankje naar keuze uitzoeken.
Rond 22.00 uur waren er heerlijke broodjes hamburger en knakworst.
Nadat iedereen genoeg had gegeten kon er nog gesprongen worden tot 00.30 uur. Hier werd volop gebruik van gemaakt, hoewel sommigen ook al lekker zijn gaan slapen.
Na het springen heeft iedereen de pyjama aangetrokken en is bij elkaar gaan zitten om te kletsen of spelletjes te spelen.
Hoe later het werd, hoe stiller het werd. Het merendeels was toch wel moe en is lekker gaan slapen.
Maar dit geldt niet voor iedereen. Want sommigen besloten om de hele nacht wakker te blijven.. tot 06:30u, toen het tijd was om op te staan!
Met een aantal liedjes werd iedereen gewekt en was het tijd om de bedden op te ruimen en aan te kleden.
Terwijl er nog even flink gesprongen werd, zorgde de AC ervoor dat het ontbijt werd klaargezet om vervolgens rond 09.00 uur opgehaald te worden door de ouder(s).
Wat een fijne en gezellige activiteit was dit!
Bedankt allemaal voor jullie deelname en hopelijk tot de volgende (12+/jeugd)activiteit!

Wederom medailles bij finale en teamwedstrijden HT’35
Publicatiedatum: 15-05-2022

Na een korte break vanwege de meivakantie werd er afgelopen weekend weer geturnd, ditmaal in Boxmeer. Hier stonden ook de eerste (regionale) meerkampfinales op het programma. Bij de senioren divisie 5 drie turnsters. Merel Geerts wist mede vanwege een zeer strakke balkoefening het zilver te behalen. Sanne Verbakel werd 7e, Malon Rovers 8e.

De rest van het weekend enkel teamwedstrijden, waarbij ook naar de individuele scores gekeken wordt en er nog een plekje voor de finale van volgende week bemachtigd kan worden.
Drie teams, uitkomend in niveau 6 (verschillende wedstrijden, aparte uitslag):
Saar van Ooijen, Amaya L End, Yulet Ozdemir, Nova de Greef en Nova Timmers: 2e, zilver (140,050)
Fleur Senssen, Lizzie Vorstermans, Lise van Tetrode en Sophie Huijnen: 2e (145,325)
Ninthe Zuidhof, Wies van Oorschot, Julie Rouwette en Finne de Louw: 2e,zilver (137,500)

Twee teams in de bovenbouw, supplement G:
Isabel van Hoof, Helena van Lierop, Inge Peters en Nina Verwer: 1e, goud (125,450)
Anna Remmers, Mirthe Ruyters, Mijke van de Weijer, Roosmarijn van Roemburg en Julia Gocurucu: 6e (115,000)

Zondag kwam en er nog twee teams van HT’35 in actie, allereerst middenbouw niveau 5:
Silke van den Berg, Lizzy van den Bogaard en Sophie Morpey: 4e (144,375)
En het bovenbouwteam supplement E, bestaande uit Merel Goorts, Sanne Verbakel, Brechtje Wennink, Lisa van der Wegen. Dit team eindigde als derde (91,050)

Erelid Mario Janssen onderscheiden
Publicatiedatum: 30-04-2022

MarioJanssen erelid gehuldigdRidder in de Orde van Oranje-Nassau Mario Janssen heeft veel werk verzet voor de hockeysport in Helmond en de fusie van HUAC en HMHC tot de huidige Hockeyclub Helmond. Onder zijn leiding als voorzitter behaalde de golfbaan van Golf Club Overbrug de A-status. Sinds 1985 ondersteunt hij als lid Turnvereniging HT’35 Helmond, ruim 40 jaar draagt hij bij aan allerlei maatschappelijke projecten via Rotaryclub Helmond-Regio en bij Muziekvereniging Unitas is hij sinds 1994 beschermheer en voorzitter van het beschermcollege.

HT’35 bij Nederlands Kampioenschap turnen, Zilver voor Sem Holtackers
Publicatiedatum: 24-04-2022

NK zilver SemAfgelopen weekend vonden in Waalwijk de Nederlands Kampioenschappen dames turnen voor de hoogste divisies. Cleo Creutzburg (junior, 2e divisie) had helaas een valse start op balk maar turnde haar meerkamp vervolgens op de andere toestellen goed uit. Een 21e plaats voor haar.
Laura en Sara Kloor (junioren, 1e divisie) startten sterk op sprong en wisten zich de gehele wedstrijd in de top van het veld staande te houden. Uiteindelijk wist Laura met een totaalscore van 47,000 punten als 5e te eindigen (toestelfinale balk). Sara eindigde kort daar achter met 46,600 punten op de 7e plaats (toestelfinale sprong, balk en vloer later dit seizoen in Ahoy Rotterdam).
tenslotte de senioren divisie 1. Kim van Lierop eindigde in een sterk deelnemersveld op de 22e plaats. Kirsten Bevers eindigde als 28e.

In Duiven het NK voor de heren. Junior 1 Sem Holtackers startte zijn meerkamp op voltige. Op ringen en sprong wist hij een mooie top-8 score neer te zetten. Uiteindelijk werd het een 21e plaats in de meerkamp. Bij de junioren-2 drie turners.
Roel Dankers wist dankzij een zeer stabiele meerkamp een mooie 8e plaats te behalen. Philip van Bommel eindigde als 22e, Wassim Toub werd 24e.
Voor hen waren er ook nog toestelfinales dit weekend:
Sem Holtackers: 2e brug (ZILVER), 6e vloer
Roel Dankers: 4e brug, 4e rek, 8e voltige
Philip van Bommel: 6e sprong
Wassim Toub: 7e sprong, 7e rek, 6e vloer, 7e voltige

Geslaagd voor niveau 3
Publicatiedatum: 12-04-2022

Afgelopen weekend heeft Gregory Claassen zijn diploma niveau 3 gymnastiekleider in ontvangst mogen nemen.
Geslaagd Gregory

Podium- en finaleplaatsen in druk turnweekend HT’35
Publicatiedatum: 09-04-2022, laatste wijziging 10-04-2022

Wederom heeft HT’35 een druk wedstrijdweekend achter de rug, ditmaal in Alkmaar, Asten en Weert. In Alkmaar een landelijke plaatsingswedstrijd voor junioren (2e divisie). Cleo Creutberg wist met de hoogste scoresJunioren Pleun Marieke en Cleo voor op brug en balk uiteindelijk de zilveren medaille te behalen. Marieke Steijaert eindigde als 12e. In de andere baan behaalde Pleun Vestjens de 14e plaats.
Na twee wedstrijden stroomt Cleo door naar het Nederlands Kampioenschap later deze maand.

Sporthal de Schop in Asten is het strijdtoneel van teamwedstrijden, zowel in de midden- als bovenbouw. Zaterdag de beurt aan twee teams uitkomend in supplement G:
Anna Remmers, Mirthe Ruyters, Mijke van de Weijer, Roosmarijn van Roemburg en Julia Gocurucu: 7e (118,900)
Isabel van Hoof, Helena van Lierop, Inge Peters, Fenne Bakels en Nina Verwer: 1e, goud (133,350)
Drie teams in supplement F (verschillende wedstrijden, aparte uitslag dus):
Aleid Kuiper, Franca Schoonen, Maud en Esmee Princen: 4e (132,950)
Nina van Kuyen, Hannah van der Zanden, Isabel van der Poel en Lisan van Veen: 2e, zilver (132,050)
Julia v.d. Boogaard, Nisrine Toub, Emma Boeren, Sasja van Delft, Tess Verspaget en Laura van Drunen: 2e, zilver (128,950)
Zondag voor sommige de allereerste turnwedstrijd. ’s Morgens startte de middenbouw, waarbij HT’35, met drie teams, uitkomend in niveau 6 deelnam (verschillende wedstrijden, aparte uitslag):
Saar van Ooijen, Amaya L End, Yulet Ozdemir, Nova de Greef en Nova Timmers: 2e, zilver (141,800)
Fleur Senssen, Lotte Plugers, Lizzie Vorstermans, Lise van Tetrode en Sophie Huijnen: 2e (143,675)
Ninthe Zuidhof, Wies van Oorschot, Julie Rouwette en Finne de Louw: 1e, goud (141,550)
Als afsluiting nog een teamwedstrijd in supplement E, bestaande uit Merel Goorts, Sanne Verbakel, Brechtje Wennink, Lisa van der Wegen. Dit team eindigde als vijfde (86,650).

Junioren 2 Roel Wassim en PhilipIn Weert vonden de halve finales plaats voor onze heren, uitkomend in de 2e divisie.
Sem Holtackers, junior-1, wist een knappe 7e plaats te behalen. Nick van Heugten eindigde als 32e. Een jaar ouder, de junioren-2, zorgden opnieuw voor een podiumplaats. Ditmaal was het Wassim Toub die een bronzen medaille behaalde. Roel Dankers eindigde kort er achter op de 5e plaats.
Philip van Bommel werd 24e.
De definitieve plaatsing voor het NK volgt spoedig, alleen voor Nick is dit nog niet geheel zeker. Daarnaast zijn er ook diverse toestelfinales behaald.

Goud voor turners HT'35
Publicatiedatum: 04-04-2022

AfgelopenGoud_HT35_jongens.png weekend vond er een districtswedstrijd plaats in Oirsbeek voor Teun Heinemans en Sam Stoffels samen met hun teamgenoten Liam, Rune en Loek van Tensor Turnen Weert.

Uitkomend in de categorie "pupillen C" hebben ze hun prestaties van de vorige wedstrijd verbeterd. Het was een spannende wedstrijd en de verschillend waren klein, maar doordat alle jongens beter geturnd hebben dan de vorige keer, werden ze beloond met een gouden plak!
Team- en individuele turnmedailles HT’35
Publicatiedatum: 19-03-2022, laatste wijziging 20-03-2022

Een druk wedstrijdweekend: Tilburg, Purmerend en Volendam waren de locaties waar turnvereniging HT’35 actief was. De heren uitkomend in de 2e divisie turnden hun tweede plaatsingswedstrijd in Volendam, en met succes: Junioren-1 Nick van Heugten eindigde als 16e, Sem Holtackers werd keurig 6e. Junioren-2 Philip van Bommel werd 10e, evenals Wassim Toub in de andere baan. Roel Dankers wist zijn meerkampresultaat van vorige week met ruim 9 punten te verbeteren en dus was er een mooie bronzen medaille voor hem. Sem, Philip, Wassim en Roel hebben zich voor de halve finale geplaatst.

In Purmerend kwamen 2e divisie dames in actie. Jonne van der Zanden werd 15e, Maisy van Tuijl eindigde als 17e.
Ook mochten onze turnsters uitkomend in de hoogste 1e divisie hun meerkamp turnen. Laura Kloor wist mede dankzij de hoogste scores op balk en vloer de gouden medaille mee naar huis te nemen. Sara Kloor kwam helaas net tekort voor het podium, een vierde plaats voor haar.
Tenslotte tezamen in eenzelfde baan behaalde Kirsten Bevers de 11e plaats en Kim van Lierop werd 14e. Fenna Vestjens eindigde in de andere baan als 17e. Kirsten en Kim plaatsten zich hiermee voor het NK, net als Sara en Laura.

Dichterbij huis, in Tilburg, vonden zowel team- als individuele wedstrijden plaats.
In de bovenbouw (supplement F) maar liefst drie teams, allen behaalden het podium in hun wedstrijd: Julia v.d. Boogaard, Nisrine Toub, Emma Boeren, Sasja van Delft, Tess Verspaget en Laura van Drunen werden tweede. Aleid Kuiper, Franca Schoonen, Maud, Esmee Princen eindigde als eerste. Net als Nina van Kuyen, Hannah van der Zanden, Isabel van der Poel en Lisan van Veen in de andere baan.
Zondagochtend turnden de middenbouw niveau 5 hun teamwedstrijd: Sophie Morpey, Emma van Schaijk, Lizzy van den Bogaard en Silke van den Berg wisten hier het zilver te behalen. 
Individueel was er een 13e plaats voor Brechtje Wennink en Lisa van der Wegen eindigde als 19e (beide junior 4e divisie).

Landelijke turnwedstrijden heren en dames
Publicatiedatum: 13-03-2022

Bergschenhoek junioren1 2Afgelopen weekend vonden zowel heren- als dames turnwedstrijden plaats, waar turnvereniging HT’35 bij aanwezig was. De bovenbouw junioren turnden hun eerste plaatsingswedstrijd in Bergschenhoek. Ondanks dat het ook voor hen twee moeilijke jaren waren met lockdowns en quarantaines, hebben zij laten zien veel te hebben bijgeleerd met nieuwe onderdelen en een goede afwerking. Allen zijn (minimaal) één divisie gepromoveerd en komen nu uit in de tweede divisie.
Junioren-1 Sem Holtackers eindigde op de zesde plaats (baan 1), Nick van Heugten eindigde als 15e (baan 2). Wassim Toub (junior-2) behaalde op sprong de hoogste score, een 9e plaats voor hem. In de andere baan wist Philip van Bommel ook 9e te worden en Roel Dankers 12e.
Komend weekend vindt voor hen de tweede plaatsingswedstrijd in Volendam plaats.

Ondertussen kwamen ook enkele senioren uitkomend in de 2e divisie in actie.
Toulaye Vereijken wist het hoogste punt op vloer te halen, zij eindigde als 8e in de meerkamp. Anouk van Aerle werd 15e. In de andere baan behaalde ook Anne Dollekens de hoogste score op vloer, een 12e plaats voor haar in totaal. Daphne Donkers eindigde als 14e.