Skip to main content

OPENING 4 & 5 JULI 2009


Afgelopen weekend was de spetterende opening van Turncentrum Helmond,  welke onder andere geopend werd door cabaretier en presentator Joop Vos. Zaterdag 04 juli was vanaf 15:00 uur de openings-act met:


Yuri van Gelder, the 'Lord of the Rings', wereldkampioen en drievoudig Europees Kampioen aan de ringen.
Jeffrey Wammer, sinds 2004 een vaste waarde in de Nederlandse ploeg
Carlo van Minde, Sinds 2006 lid van de nationale selectie

HT'35 IN LUXE TURNCENTRUM

Yuri van Gelder vindt het wel een 'aardig halletje'. Heel veel turnverenigingen zouden een jaloerse blik kunnen werpen op de geweldige sportaccommodatie de HT'35 op zaterdag 4 juli 2009 in gebruik nam. Het was dan ook meer dan de moeite waard om die turnhal officieel te openen. Daarvoor waren drie partijen, de gemeente Helmond, HT'35, Janssen & Fritsen en vele genodigden naar de Raktweg 14 gekomen waar in een goed gevuld middagprogramma met een aantal verrassingen de opening een feit was. Na jarenlange onderhandelingen is deze turnhal naast een verrijking voor HT'35 een aanwinst voor de stad Helmond.

Voorgeschiedenis
HT'35 is een grote turnverenging met een rijke historie die haar oorsprong vond in Mierlo-Hout, toen nog een dorp onder de gemeente Mierlo. Een vereniging die uitgroeide naar een van de grotere verenigingen. Maar ook een verenging die in de loop der jaren ook uit haar jasje groeide mede omdat deze vereniging bovenwijkse turners en turnsters aantrok Een vereniging die al vroeg in haar bestaan nauwe banden had met Janssen & Fritsen die er hun 'sport' van maakten om gymzalen in te richten en turntoestellen te ontwikkelen en te fabriceren. Een specialistisch bedrijf met wereldnaam in een markt waar slechts weinig spelers actief zijn. Een bedrijf dat vorig jaar leverancier was voor de Olympische Spelen in Beijing (Peking) Dit van oorsprong Houts bedrijf, met nu de derde generatie Janssen, groeide ook uit haar jasje en jarengeleden verhuisde zij vanaf de Hoofdstraat in het centrum naar een bedrijventerrein aan de Deurneseweg. Daar bouwde ze ook separaat een turnhal en ontwikkel afdeling waarin nu dus HT'35 gebruik van maakt. De turnhal dient nu dus twee doelen. Een permanent beschikbare en hypermoderne turnhal annex showroom met de nieuwste ontwikkelingen op turngebied. Maar ook de permanente turnhal voor HT'35 die hiermee haar 5e accommodatie in gebruik neemt.
En als dan vervolgens de gemeente in de samenwerking wordt betrokken en uit de middelen sport de zaken financieel ondersteunt dan staat er een prachtige turnhal in Helmond.

Nieuw logo, extra waardering, vrijwilligerspenning
Naast de officiële opening door wethouder Jos Boetzkes, werd ook op spectaculaire wijze het nieuwe logo van HT'35 onthuld door het jongste lid Timo en oudste lid en medeoprichter van HT'35 Theo Giebels.

Om de hal te realiseren hebben vooral Paul Zijderveld en Henny van Heijster zich met een niet aflatende ijver jarenlang ingezet. De lobby voor een eigen turnhal heeft veel energie gekost. Toen andere mogelijkheden om allerlei redenen niet haalbaar bleken, en Janssen & Fritsen met de oplossing kwam was 'n doel bereikt. En voor hun inzet en vasthoudendheid mocht HT'35 en in het bijzonder in de personen van Paul Zijderveld en Henny van Heijster veel waardering ontvangen. Die inzet en waardering werd voor Henny van Heijster als complete verrassing dik onderstreept met de vrijwilligerspenning van de gemeente Helmond die wethouder Jos Boetzkes ter plaatse overhandigde. Henny van Heijster is door haar vader en medeoprichter van HT'35 met het juiste 'turnsop' overgoten. Zij is al sinds haar 16 jaar lid secretaresse met tal van nevenfuncties binnen de club welke taken zij tot in de perfectie probeert te regelen.

Turnshow door amateur- en topturners
Nadat de leden van HT'35 een wervelende show hadden gebracht, waarbij alle mogelijkheden van degelijke turnhal de revue passeerden, was het de beurt aan drie topturners.
Niemand minder dan de topatleten Yuri van Gelder, Jeffrey Wammes en Carlo van Minde, die nationaal en internationaal al hun sporen hebben verdiend, demonstreerden hier wat topturnen is. Een opvallend antwoord op de vraag aan Yuri van Gelder wat hij van deze turnhal vond was dat hij wel trots zou zijn op zo'n halletje.

WAT ONS OPVIEL
Aan de zijlijn zien wij iemand met meer dan normale belangstelling de feestelijke opening van de turnhal van HT'35 volgen. Hij geniet zichtbaar en zou als zijn leeftijd het toeliet zo maar weer de toestellen bespringen. Maar wat blijkt?

De man is nu 85 jaar oud en heet Martien Haazen. Hij werd op elfjarige leeftijd lid van HT'35 (dus nu 74 jaar lid) en was tot op hoge leeftijd actief turner. Dat een soepel lichaam ook de geest fris houdt mag blijken uit het feit dat hij ook nog tot voor enkele jaren nog regelmatig op de ski's stond waarbij geen piste hem te hoog was. Een bijkomend gegeven is dat hij tot ver na zijn pensioengerechtigde leeftijd binnen zijn constructiebedrijf toeleverancier van onderdelen was voor de producten van Janssen & Fritsen. Hij kende dus de krachten die het materiaal te verduren kregen.

Our Trainers