Skip to main content

Sinterklaas

Sinterklaas

Sinterklaasviering in 2020
Vanwege het Corona-virus vindt er dit jaar geen Sinterklaasviering plaats zoals we gewend zijn binnen de vereniging.
Als alternatief wordt er gekozen voor een Sinterklaasweek, waarbij de lessen worden bezocht op de verschillende locaties.


Zaterdag 30 november 2019
Vanochtend kwam Sinterklaas met zijn pieten op bezoek bij onze turnvereniging.
In de turnhal waren 14 stationnetjes, waar de kinderen en ook de pieten konden turnen: aan de brug, trampoline, in de valkuil, maar ook balanceren over de daken, pakjes gooien en natuurlijk een bezoekje bij Sinterklaas zelf.
Ruim 100 kinderen genoten van een gezellige ochtend en werden uiteindelijk beloond met een heus pietendiploma, cadeautje en een snoepzak.
Een zeer geslaagd bezoek, tot volgend jaar!
Hieronder enkele foto's (volledige album staat op Facebook):
{gallery}Activiteiten/Sinterklaas/2019{/gallery}


Zaterdag 24 november 2018

Deze ochtend kwam Sinterklaas met enkele pieten naar onze turnvereniging om er een turnfeestje van te maken. Vele kinderen met gespannen gezichtjes waren in afwachting van wat komen zou gaan. Sinterklaas kwam gelukkig al snel genoeg waarna er kon worden begonnen. In de hal waren 14 stationnetjes klaargezet waar in groepjes werd gewerkt.
Ook kwam iedereen natuurlijk even bij Sinterklaas.
Nadat iedereen de hele ronde had gemaakt, was het tijd voor een cadeautje, een echt pietendiploma en wat snoepgoed.
Een heuze verrassing was het dat de Pieten iederen nog zou uitzwaaien bij vertrek :) (zie: https://youtu.be/fDhI7wSWYp0)
{gallery}Activiteiten/Sinterklaas/2018{/gallery}


Zaterdag 25 november 2017
Vanochtend is Sinterklaas met zijn pieten bij onze turnvereniging op bezoek geweest. Gelukkig heeft hij hiervoor tijd vrij gemaakt, ondanks alle drukte. De turnhal was goed versierd met allemaal mooie tekeningen.
Ongeveer 110 kinderen wachtten in spanning af, er werd goed gezongen en nadat Sint en zijn gevolg binnen was, geturnd bij de verschillende stationnetjes. 
{gallery}Activiteiten/Sinterklaas/2017{/gallery}


Zaterdag 26 november 2016

Vanmorgen kwam Sinterklaas bij onze vereniging op bezoek, een hele hoop spannende gezichtjes in afwachting van wat zou komen.
In groepjes werd er geturnd, de stationnetjes werden één voor één afgewerkt: zaklopen, rekstok, heren brug, balk, trampoline, balanceren over een bank, vrij turnen op de vloer.. en natuurlijk ook een persoonlijk bezoekje aan Sinterklaas.
Na afloop was er voor alle kinderen een cadeautje en een echt pietendiploma!
{gallery}Activiteiten/Sinterklaas/2016{/gallery}
{youtube}3NzNu_97syc{/youtube}


Zaterdag 21 november 2015
Met ruim 140 kinderen was het een geweldig Sinterklaasfeest vanmorgen! In groepjes werd er gewerkt, van trampoline springen, tot kruiwagen lopen, schoorstenen gooien en balanceren, maar ook daken klimmen en slingeren. In het kleine zaaltje werd er gedanst met de pieten en mocht natuurlijk ook een bezoekje aan Sinterklaas niet ontbreken. 
De kinderen genoten er volop van en kregen vanwege het 80 jarige verenigingsjubileum een mooi t-shirt uitgereikt. 
Na ruim een uur was het tijd om Sinterklaas en zijn pieten uit te zwaaien, maar niet voordat de cadeautjes uitgedeeld waren: een chocoladeletter met een spelletje.
Gelukkig heeft Sinterklaas beloofd dat Hij volgend jaar weer terug komt, maar voor vanmorgen: Dank u wel, Sinterklaasje!
Klik hier voor foto's


Zaterdag 22 november 2014
Vorig weekend is Sinterklaas aangekomen in Nederland en komend weekend, vandaag kwam hij ook een bezoekje brengen aan onze turnvereniging.
's Morgens was de leiding al druk in de weer om alle toestellen klaar te zetten en de turnhal te versieren. Kinderen hadden mooie tekeningen gemaakt, welke uiteraard een mooi plaatsje kregen bij de spiegel.
Vanaf 10:00u kwamen de eerste kinderen en binnen zeer korte tijd waren er bijna 130!
Er werd verzameld op de grote vloer, waar na enkele Sinterklaarliedjes een optreden werd gegeven door een aantal meiden van de Zumba.
Rondom 10:30u kwam dan toch eindelijk Sinterklaas met zijn pieten. Die hadden wel zin in een feestje; ze kwamen al springend de hal binnen.. en dat op een verende turnvloer...
Een mooie Pietendans was het gevolg, zie ook het filmpje:
{youtube}MLAjGcOpq0s{/youtube}
De kinderen werden in groepen verdeeld en mochten naar de verschillende stationnetjes, springen op de trampoline, springen in de valkuil, hangen aan de brug, gooien met blokken, turnen aan de rekstok, lopen over de balk, klimmen over daken en gooien met cadeaujtes. Maar uiteindelijk ging het toch om het praatje met Sinterklaas.
Nadat alle groepjes overal geweest waren, werd er afgesloten in een grote kring en kregen de kinderen een leuk cadeautje, om vervolgens Sinterklaas uit te zwaaien en na te genieten van deze leuke ochtend.
Dank u wel Sinterklaas!
Klik hier voor foto's

Zaterdag 23 november 2013
Sinterklaas had laten weten ook dit jaar onze turnvereniging te bezoeken. Meer dan 100 kinderen zaten klaar om Sinterklaas te ontvangen.
Na het zingen van meerdere liedjes kwam Hij al snel genoeg met Zijn pieten het turncentrum binnen.
De kinderen werden verdeeld in verschillende groepen waarna tien stations van (turn)opdrachten konden worden uitgevoerd. Een van de stations was uiteraard ook Sinterklaas.
Er werd gezongen, verteld en geturnd voor Sinterklaas.
Als afsluiting was er ook nog een gezamenlijke dans, zie het filmpje:
{youtube}xZeac9OVwKM{/youtube}
Voor alle kinderen was er een cadeautje, een pietendiploma en werden er buiten nog pepernoten uitgedeeld.
Bedankt Sinterklaas!
Zie hier de foto's


Zaterdag 24 november 2012
Ongeveer 120 kinderen waren naar het turncentrum gekomen voor de jaarlijkse Sinterklaasviering, ook dit jaar heeft de goedheiligman tijd vrijgemaakt om naar onze turnvereniging HT'35 te komen. De kinderen moesten dan ook geduld opbrengen voordat Hij samen met z'n pieten arriveerden, vele liedjes werden gezongen, nog harder en harder. Gelukkig, om 10:30u kwamen ze met een warm welkom binnen... en dus kon er begonnen worden. De groepjes waren al gemaakt, waarna de 10 verschillende stations een voor een voorbij kwamen: brug, balk.. nee daklopen, springen op de trampoline en in de valkuil. Ook werd en geturnd op de lange mat en mochten de kinderen laten zien wat ze allemaal al hebben geleerd bij het turnen.
Zelfs de pieten hadden nog een dansje ingestudeerd, de Pieten-style, zie hier de opname.
{youtube}qzehX33tqhQ{/youtube}
Ondanks de crisis had Sinterklaas een cadeautje voor alle kinderen meegenomen en was er een heus Pieten-diploma!
Zie hier de foto's.


Zaterdag 26 november 2011
De goedheiligman is weer in het land en kwam dus ook even bij turnvereniging HT'35 langs, zaterdagochtend in het Turncentrum. Vele kinderen waren vol verwachting naar de turnhal gekomen om te laten zien wat ze allemaal al kunnen en geleerd hebben in de turnlessen. In groepjes werd er aan de brug gezwaaid, over de balk gelopen, trampoline gesprongen en natuurlijk in de blokkenkuil, jipppiieee!! Eindelijk een keer in die bak met schuimblokken.. zo ook enkele pieten!
Maar wat was Sinterklaas onder de indruk.
Vanaf 10:15 tot 11:30u zijn de kinderen flink bezig geweest, waarbij de ochtend afgesloten werd met een ware pietendans. Ook zij hadden wat ingestudeerd, erg leuk!!
Na afloop kregen alle kinderen een leuk cadeautje, een spaarpot die zelf geschilderd kan worden.
Zie hier de foto's.Zaterdag 27 november 2010
Gelukkig had ook dit jaar Sinterklaas en zijn pieten tijd vrij gemaakt om naar onze Turnvereniging te komen. Alle kinderen waren al volop aan het klimmen, klauteren, spelen en turnen toen er drie pieten het turncentrum binnen kwamen. Wat een verrassing, maar nu Sinterklaas nog... Daar moest uiteraard eerst nog even voor gezongen worden. Uit volle borst zong iedereen mee.
Gelukkig duurde het niet lang voordat Hij kwam. Voor de tweede keer mocht Sinterklaas naar het turncentrum komen.
Opnieuw was Hij verbaasd over hoe mooi het eruit ziet.
Toen Sinterklaas alle kinderen had toegesproken, mochten zij weer verder gaan met de stationnetjes en kwamen zodoende ook bij Sinterklaas zelf. Iedereen mocht uiteraard iets laten zien, wat er bij de turnlessen geleerd is.
Nadat alle groepjes de verschillende stationnetjes gehad hadden, mocht iedereen bij Sinterklaas komen zitten. Zouden ze uit Spanje nog cadeautjes meegenomen hebben???
Jawel hoor, alle Pieten deelden cadeautjes en een zakje snoep uit, zodat alle kinderen met blije gezichtjes naar huis gingen.
Nog een weekje wachten en dan is het pakjesavond... Veel plezier allemaal!
Voor foto's, klik hier


Zaterdag 28 november 2009
Dit jaar voor het eerst zou Sinterklaas in het nieuwe Turncentrum van HT'35 komen. Natuurlijk erg spannend voor de activiteitencommissie hoe dit gaat lopen, omdat snoepgoed niet in de zaal gestrooid mag worden.
Het zal dus een beetje anders zijn dan andere jaren, maar daarom niet minder leuk.
De kinderen werden vanaf 10 uur verwacht, waarna er verschillende groepjes gemaakt werden. Er waren 10 stationnetjes, varierend van het klimrek, ringen, brug/rekstok, balk, trampoline, mat, maar ook lekker springen in de valkuil! Hartstikke leuk, alle kinderen waren erg enthousiast!! Ook Sinterklaas was erg verrast over het mooie Turncentrum.
Na 1,5 uur spelen en turnen werden alle kinderen bij elkaar geroepen en de cadeautjes uitgedeeld. Na afloop kregen ook alle kinderen nog snoepgoed mee naar huis.
Een geslaagde ochtend! Klik hier voor een fotoimpressie..


Zaterdag 29 november 2008
Sinterklaas en zijn pieten hadden ook dit jaar weer laten weten dat ze naar onze turnvereniging zouden komen. En gelukkig, op 29 november was het zover. Rond 10.15 uur zaten alle kleintjes van de vereniging met smart te wachten op de sint. Samen met de leiding zongen ze uit volle borst alle sinterklaasliedjes die ze geleerd hebben. Ook de ouders deden goed mee. En toen… kwamen er al een aantal knechtjes van de Sint om te vertellen dat Sinterklaas echt zou komen.

En gelukkig. De Sint had dit jaar ook weer de weg gevonden naar Stiphout. Nadat hij wat handjes had uitgedeeld en de kinderen nog wat hadden gezongen vertelde de Sint dat hij het weer fijn vond om naar het turnen van de kinderen te komen kijken. Maar eerst lieten zijn eigen pieten een paar dansjes zien. Gelukkig hielpen de kinderen hiermee, want niet alle pietjes hadden de dansjes al onder de knie.
Toen was het aan de beurt aan de kinderen. Zij lieten uitbundig zien wat ze al allemaal geleerd hadden. De pieten probeerden ook mee te doen en dat lukte aardig, hoewel ze regelmatig geholpen moesten worden door de kinderen. Enkele pieten vonden het toch wel heel moeilijk en soms ook wel eng.
De Sint was zeer onder de indruk, hoewel hij niet alles heeft kunnen bekijken. De kinderen kwamen allemaal aan de beurt om vragen te stellen aan de Sint en om verhaaltjes te vertellen. Heel veel kinderen hadden mooie tekeningen gemaakt en kleurplaten gekleurd. Hopelijk heeft de Sint nog een grote muur vrij om deze mooie tekeningen op te hangen.

Na een uurtje moest de sint toch echt weer gaan, want hij had nog meerdere bezoekjes af te leggen. Maar voordat hij ging liet hij nog wel weten dat hij voor iedereen een cadeautje had meegenomen uit Spanje. Na het “dag Sinterklaasje” gezongen te hebben en de sint uitgezwaaid te hebben, kregen alle kinderen een cadeautje van de pieten. Deze cadeautjes werden allemaal tegelijk uitgepakt. Volgens ons viel de 'knuffelige etui' wel in de smaak bij de kids en heeft de Sint een goede keus gemaakt.
Wij bedanken Sinterklaas en zijn pieten voor het bezoek aan onze vereniging en vragen nu alvast of hij volgend jaar weer komt kijken naar het turnen.


De foto's zijn hier te vinden.
Voor iedereen een gezellige pakjesavond toegewenst en tot volgend jaar weer!


Zaterdag 01 december 2007

Sinterklaas en zijn pieten zijn weer in Nederland en hebben ook onze turnvereniging HT’35 een bezoek gebracht op zaterdag 01 december. Helaas begonnen de voorbereidingen niet volgens plan. De gymzaal van basisschool St. Trudo in Stiphout kon niet open. Zat er een pepernoot in het slot misschien?
Nee, helaas.. geen sleutel maar weigerend coderingsslot was het probleem. Alle trainsters en de organisatie van deze Sinterklaasviering zagen deze leuke ochtend al in het water vallen.
Gelukkig bood de centrale van de beveiliging ons te hulp en zorgde ervoor dat we alsnog naar binnen konden: Snel alles klaar zetten, toestellen opbouwen... 
 Klik hier voor meer foto's

Er stonden immers al veel kinderen buiten te wachten. Hopelijk zou Sinterklaas dit ook te horen krijgen via een van zijn pieten.. Hadden we net wat meer tijd om alles in orde te maken.

Gelukkig, een beetje later als gepland konden alle kinderen dan toch beginnen met het zingen van Sinterklaasliedjes. Al snel kwamen er een aantal pieten de zaal in, die fantastische kunsten lieten zien; leuk he, al die turntoestellen?! Na liedjes als 'Zie ginds komt de stoomboot', 'Zwarte piet ging uit fietsen' en 'Sinterklaasje kom maar binnen' kwam Sinterklaas gelukkig vrij snel naar de gymzaal. Iedereen was enthousiast, Sinterklaas was erg verrast over het grote aantal kinderen.

De zwarte pieten mochten als eerste het circuitje aan alle kinderen voordoen, waarna de kinderen zelf ook mochten gaan turnen. Sinterklaas liep rustig door de zaal en kreeg veel mooie tekeningen van de kinderen.
Tot slot nog een leuke verrassing: voor iedereen een cadeautje van de zwarte pieten.

Sint en de pieten, ontzettend bedankt en tot volgend jaar!


Zaterdag 02 december 2006
Gelukkig zijn ook dit jaar onze turnsters en turners niet vergeten door Sinterklaas en zijn pieten. Voor het eerst in de gymzaal van basisschool St. Trudo in Stiphout, omdat het zaaltje in Mierlo-Hout te klein geworden is voor zoveel kinderen. Klik hier voor een foto-impressie.

  • Last updated on .