Nieuws

Podiumplaatsen voor turnsters HT’35: 2x goud, 3x zilver en 2x brons!
Publicatiedatum: 27-11-2021

Vandaag vonden de eerste regionale turnwedstrijden plaats, welke voor de 2e divisie jeugd / 3e divisie junioren uitkomend in supplement D tevens geldt als kwalificatiewedstrijd voor de landelijke halve finales.
Zij startten verdienstelijk op zaterdagochtend. De junioren waren verdeeld over twee banen. In baan 1 was er zilver voor Inge Koolen mede dankzij de hoogste scores op brug, balk en vloer! Jet van der velden werd 7e, Floor van der Aa 15e en Merel Verhofstadt 17e.
Meyke Smits behaalde het goud in baan 2. Ook Sophie Meulendijks mocht plaats nemen op het podium, brons voor haar. Indy Kwee en Zoya Frumau deelden de 5e plaats, Maud van Aerle eindigde als 10e.
Jeugd-turnster (2e divisie) Isa Koevermans maakte haar comeback bij HT meer dan waar, ook voor haar een mooie zilveren medaille.

Voor onze jeugdmeisjes in de 3e divisie het debuut in de bovenbouw. Ook zij waren verdeeld over twee banen. In baan 1 Alpha van Hoof en Zoë Fransen. Na een sterkte start op brug, behaalde Alpha op balk en vloer het hoogste punt en dus was er goud voor haar. Zoë behaalde met het tweede punt op vloer de 9e plaats.
In baan 2 werd het ook een HT-podium, Puck Aben wist mede dankzij de hoogste score op brug het zilver te behalen. Kort daarachter het brons voor Saartje Beks. Lotus van Zutphen eindigde als 13e.

Voor de middenbouw stond er vandaag een teamwedstrijd op het programma: twee teams uitkomend in niveau 3. Allereerst in wedstrijd 2 de beurt aan team 2, bestaande uit Lynn Sonneveld, Ingrid van der Hoof, Fleur Welten en Sanne van Eekelen. Zij kwamen tot een totaalscore van 126,225 punten, een derde plaats. Team 1 (Yara Timmers, Jasmijn Conde, Lois Fransen en Merle Aben) turnde in wedstrijd 3 en wist met een teamtotaal van 135,725 ook een derde plaats te behalen.

Zondag zijn in niveau 4 twee teams in actie gekomen. Isa Verkuyten, Elize de Vries, Zoë Peeraer en Anna van Falier scoorden 137,425 punten, de derde plaats. Roos Keuning, Christy de Groot, Vajen Choi en Eefje Heinemans wisten maar liefst 142,725 te halen, net achter de nummer 1.
Alleen het team met de hoogste score mocht op het podium komen.
Tenslotte turnde Dana Vogels in de categorie niveau 2 tezamen met twee meisjes van Tabitta Boxtel. Ook dit team behaalde een derde plaats.


>> Uitslagen <<

Zilver voor junior Sara Kloor
Publicatiedatum: 21-11-2021

Vandaag in Den Haag de eerste kwalificatiewedstrijden voor onze eerste divisie turnsters. Junioren Sara en Laura Kloor turnden beiden in een aparte baan.
Laura startte op brug, om uiteindelijk met een meerkampscore van 43,700 tot een 9e plaats te komen. Sara begon haar wedstrijd sterk op sprong en behaalde op alle toestellen een top 5 score. Dit was ruim voldoende voor 46,150 punten en dus een mooie zilveren medaille.

De senioren kwamen in de laatste wedstrijdronde in actie. Kim van Lierop en Fenna Vestjens begonnen op sprong. Mede dankzij een strakke balkoefening eindigde Kim op een 10e plaats (46,150), Fenna debuteerde in de hoogste divisie en behaalde de 19e plaats (42,500).
Kirsten Bevers turnde in baan 2 startte goed op balk en maakte haar meerkmap vervolgens goed af. Een mooie 9e plaats (45,450) voor Kirsten.

Komend weekend de eerste regionale wedstrijden in Valkenswaard, waarbij turnsters van HT’35 zowel in teamverband als individueel in actie komen.

Opnieuw kwalificatiewedstrijden, maar zonder publiek
Publicatiedatum: 15-11-2021

Afgelopen weekend werden er opnieuw landelijke kwalificatiewedstrijden geturnd, ditmaal wat dichter bij huis: in Reuver.
Gisteren de eerste dag waarop de corona-maatregelen aangescherpt waren en dus was er geen publiek welkom in de zaal bij onze turnsters.
's Morgens allereerst de beurt aan onze 2e divisie junioren Cleo Creutzburg en Pleun Vestjens in baan 1, Marieke Steijaert turnde in baan 2. 
Als eerste jaars junior turnde Cleo een hele strakke meerkamp en eindigde keurig op de vierde plaats. Pleun werd 18e.
Marieke wist met name op balk en vloer goed in de top-10 te scoren, met 43 punten eindigde zij als 7e.
Senior Laury de Leeuw, gepromoveerd vanuit de vierde divisie, startte op vloer en behaalde uiteindelijk na vier toestellen een 12e plaats.
In de laatste wedstrijdronde drie turnsters, allen ook gepromoveerd vanuit de lagere derde divisie. Na een periode waarin weinig tot niet getraind kon worden, een hele mooie uitdaging voor dit seizoen.
Jonne van der Zanden turnde geen volledige meerkamp. Gerdie Verberne behaalde een 18e plaats kort daarachter Maisy van Tuijl op een 20e plaats.

>> Uitslagen <<

Nieuwe corona-maatregelen
Publicatiedatum: 13-11-2021

Leden boven 18 jaar,
Zoals reeds bekend zijn er een aantal dingen veranderd ivm de Corona-maatregelen. Als vereniging volgen wij de regels zoals deze gelden, wij kunnen niet anders. Maar hopelijk is dit tijdelijk.

Hieronder een opsomming van de wijzigingen en regels.
• Leden boven de 18 jaar mogen enkel de Turnhal/gymzaal betreden als ze een geldige QR-code in hun bezit hebben.
• De leiding controleert de QR-code in combinatie met legitimatiebewijs..
• Trainers, Coaches en/of vrijwilligers zijn vrijgesteld van de QR-code.
• Door de QR-code check is het niet verplicht om een mondkapje te dragen. Maar als je jezelf er prettiger bij voelt dan mag je die gerust dragen.
• Ouders mogen niet binnenkomen in de Turnhal/gymzaal. Als zij om een of andere reden wel binnen willen komen, dan moeten ze ook gecontroleerd worden op een geldige QR-code.
Als je NIET gevaccineerd bent, zal je iedere training moeten zorgen dat je getest bent en een geldige QRcode kan tonen.

Mochten er nog vragen zijn, neem dan even contact op met Ingrid Geven (vc@ht35.nl) of Henny van Heijster (secretariaat@ht35.nl).

Met vriendelijke groet,
Bestuur HT35

Eerste kwalificatiewedstrijden voor seniorenturnsters HT’35
Publicatiedatum: 08-11-2021

Gisteren turnden in Eelde (Groningen) onze 2e divisie senioren hun eerste landelijke kwalificatiewedstrijd van het seizoen. Bijzonder om na zo’n lange periode weer in een volle sporthal te zijn en een meerkamp te mogen turnen.
Verdeeld over de twee banen; in baan 1 turnden Toulaye Vereijken en Daphne Donkers.
Toulaye is 10 jaar geleden gestopt met turnen, maar heeft ruim een jaar geleden besloten het toch weer te gaan proberen. En hoe, mede dankzij het derde hoogste punt op balk behaalde zij vandaag een 7e plaats. Daphne eindigde als 12e.
In baan 2 Anne Dollekens en Anouk van Aerle. Ook Anouk heeft er een tijd uitgelegen vanwege blessures. Zij turnde vandaag geen volledige meerkamp. Anne wist mede dankzij de derde hoogste score op vloer een 11e plaats te behalen.

>> Uitslagen<<

Noodkreet vanuit het bestuur
Publicatiedatum: 31-10-2021

Al enige tijd hebben wij een aantal vacatures binnen de vereniging en nu hebben een tweetal bestuursleden aangegeven dat zij hun functie willen neerleggen.
Dit betekent dat een aantal cruciale bestuursfuncties dan niet meer zijn ingevuld en dat kan zelfs de continuïteit van onze goed-draaiende vereniging in gevaar brengen.
Daarom een NOODKREET en oproep aan ouders, leden en alle betrokkenen.
Kan jij iets betekenen voor onze vereniging en wil je je inzetten voor onze ruim 400 leden en 75 actieve vrijwilligers?
Graag willen wij belangstellenden uitnodigen voor een toelichting op de taken en functies en mogelijke invulling hiervan.

Geef uw interesse voor een toelichting per mail door aan het secretariaat: secretariaat@ht35.nl
Ook voor vragen hierover kunt u terecht bij het secretariaat.
Bestuur HT35

Grote Clubactie, topverkoper Julia
Publicatiedatum: 20-10-2021

Julia verkoop Superlot 1 2021Heb jij ook zo goed je best gedaan met de lotenverkoop als Julia? Zij wist niet 1 maar zelfs 2 Superloten te verkopen! Op de foto zie je dat ze het Superlot overhandigt aan een lokale (Houtse) ondernemer, Kevin van Personal Fitness. Zo steunen ook de lokale ondernemers onze Houtse/Helmondse verenging!

Vergeet niet om op tijd je boekje(s) in te leveren (vóór 14 november), om er zeker van te zijn dat jij ook mee dingt naar de mooie prijsjes!

Zijn er nog vragen over de lotenverkoop? Stuur dan even een mailtje naar sponsor@ht35.nl

Grote Clubactie
Publicatiedatum: 18-09-2021

Vanaf zaterdag 18 september gaat de Grote Club Actie 2021 weer van start! HT35 doet hier natuurlijk weer aan mee. Dit jaar is het net als vorig jaar mogelijk om loten online te verkopen via de algemene link van de vereniging: https://lot.clubactie.nl/lot/turnvereniging-h.t.-35/300194 . Ook kunnen onze leden een persoonlijke verkooppagina krijgen om met alle familie en vrienden te delen via mail, Whatsapp, Facebook, Instagram, etc. Vraag je persoonlijke verkooppagina aan via sponsor@ht35.nl. Heel veel succes met de verkoop!

Opnieuw jubilarissen gehuldigd
Publicatiedatum: 01-08-2021

Jubilarissen Jolanda Ria 2021Er wordt niet alleen geturnd binnen turnvereniging HT’35, ook zijn er enkele fitness-groepen. Afgelopen week zijn tijdens de afsluitingsbijeenkomst van de fitness-groep (donderdag) twee zilveren jubilarissen gehuldigd. De volledige groep was aanwezig bij de wandelactiviteit met een tussenstop voor een drankje bij De Pastoor. Daar werden Jolanda van Leuken en Ria van Deursen gehuldigd vanwege hun 25-jarige lidmaatschap.
Jolanda en Ria Proficiat !

Afscheid van Paul Zijderveld als trainer na 55 jaar
Publicatiedatum: 22-07-2021

Paul afscheid2021Begin dit jaar heeft Paul bij het bestuur aangegeven dat hij vanwege Corona, gezondheid en zijn leeftijd gaat stoppen met training geven. Na zovele jaren was dit geen gemakkelijke beslissing.
Wegens de Corona-maatregelen was het organiseren van een groot afscheid niet mogelijk. Daarom heeft het bestuur afgelopen zondag 18 juli in een klein gezelschap Paul in het zonnetje gezet en hem een afscheidscadeau in de vorm van een fraaie turn-spiegel aangeboden.
In zijn 55 jarige trainersloopbaan en 65 jarig lidmaatschap is hij al diverse keren eerder gehuldigd met een Koninklijke Onderscheiding in 1997, een vrijwilligerspenning van de gemeente Helmond en het erelidmaatschap van de vereniging in 2008 bij zijn 50 jarig lidmaatschap.
Een belangrijke rol heeft Paul gespeeld bij de vele mooie turnresultaten en kampioenschappen.
Na het 1e kampioenschap met de damesselectie in 1973 zijn er velen gevolgd en heeft HT35 altijd in de bovenste regionen van het district en ook landelijk binnen de KNGU meegedraaid. De naam HT’35 is een bekende naam in de turnwereld.
Naast het training geven heeft Paul zich altijd ook sterk gemaakt voor het opleiden van jonge mensen tot assistent en trainer, zodat er uit eigen geledingen steeds weer aanvulling van het trainerskorps is.

Daarnaast heeft Paul zich jarenlang ingezet voor verbetering van de accommodaties en uiteindelijk is het in 2009 gelukt om een eigen turnhal te realiseren. Gelukkig heeft Paul daar nog ruim 10 jaar zelf training mogen geven. In 2017 bij een interview van Paul met het Eindhovens Dagblad gaf hij zelf aan: “Ik loop nog elke keer met een glimlach de turnhal binnen.”
Gelukkig blijft Paul via zijn bestuursfunctie nog betrokken bij de vereniging en gaat zijn opgebouwde kennis van de turnsport niet verloren.
Paul, heel erg bedankt voor jouw vele jaren inzet voor de tunsters en turners van HT'35.