Nieuws

Flashback op eerste helft 2020
Publicatiedatum: 09-07-2020

Op nieuwjaarsdag wensten we iedereen een gelukkig, mooi en sportief nieuwjaar.. niet wetende dat we nu ruim een half jaar later een ontzettend vreemd voorjaar en turnseizoen achter de rug hebben.
Vanaf december, januari werden door de hogere divisies de eerste plaatsings- en voorwedstrijden geturnd voor de later geplande regiokampioenschappen, toestelfinales en landelijke wedstrijden. 
Vonden wedstrijden begin maart eerst nog doorgang waarbij turnsters uit Brabant enkel mee mochten doen indien geen klachten, werd half maart het turnseizoen plotsklaps volledig gestaakt. Onze 5e divisie en D2 turnsters hebben hierdoor geen enkele wedstrijd kunnen turnen.

In de hoop dat het maar tijdelijk zou zijn en er mogelijk nog een vervolg zou komen, werd toch al snel duidelijk dat de pandemie geheel Nederland zou treffen. Het persbericht op 20 maart was duidelijk: het coronavirus zorgt voor een abrupt einde van het wedstrijdseizoen. 
Trainingen kwamen te vervallen in afwachting op betere tijden. Begin mei kwam de mogelijkheid tot buiten sporten. Na de toestemming/vergunning van de gemeente om met onze vereniging buiten te gaan sporten op de buitenterreinen van het Turncentrum en op het schoolplein van Odulfus, is direct gestart door de fitnessgroepen. Vervolgens startten ook de plus- en wedstrijdwedstrijdgroepen volgens een aangepast lesrooster; wie had dat gedacht dat we onze buitenruimten naast het turncentrum ooit zouden gebruiken om (aangepast) te trainen. 

Tenslotte kon ook een start gemaakt worden met de trainingen voor onze recreatiegroepen. Gelukkig was het weer alle groepen grotendeels goed gezind en zijn er maar weinig trainingen geannuleerd.
Alle lof voor onze train(st)ers die tijd en energie gestoken hebben in het voorbereiden van de aangepaste trainingen die zij verzorgd hebben!
Inmiddels kunnen de trainingen weer binnen plaatsvinden, gewoon weer aan de brug, over de balk en in de blokkenbak! Want de eigenlijke turntoestellen zijn voor turn(st)ers natuurlijk het meest geliefd.

Op dit moment staan we aan het begin van de zomervakantie.
Terugkijkend op een turbulente periode waarbij niemand weet hoe de komende tijd eruit gaat zien, moeten we nu weer vooruit gaan kijken. Wat zijn de mogelijkheden voor komend turnseizoen? Kunnen er weer wedstrijden georganiseerd worden binnen de RIVM-regels?
Ondanks die onzekerheid maakt HT’35 gebruik van de mogelijkheid om in de zomervakantie de turntrainingen voort te zetten (bij voldoende aanwezigheid). Al dan niet op een andere locatie/tijd als normaal, maar in ieder geval weer binnen in een gymzaal maar met turntoestellen!

Op naar een mooie zomer, allen fijne vakantie & stay safe!