Voorwedstrijd / Regiokampioenschappen in Reusel

Voorwedstrijd / Regiokampioenschappen in Reusel: zes podiumplaatsen
Publicatiedatum: 21-01-2018

In Reusel vonden de tweede voorwedstrijden plaats voor de divisie 2 / N2 / Jeugd N3 turnsters plaats. Instapper Renske van Stiphout eindigde als 7e, Destiny Netten 8e, Yi Mei Matheeuwsen 9e en Puck Aben 10e. Pupil-1 Isa Koevermans werd 6e. Renske v.d. Vorst, Cleo Creutzburg en Meyke Smits zijn een jaar ouder (pupillen-2) en wisten na vier toestellen een 6e, resp. 10e en 24e plaats te behalen.
Ook onze jeugd-1 meisjes, het laatste jaar in de onderbouw, turnden een goede meerkamp. Pleun Vestjens (komend vanuit de D1) werd 18e, Indy Kwee werd 13e, Inge Koolen 12e, Lorraine Teurlings 8e en Romy Hulsers miste nipt het podium en werd 4e.

Na vier jaar onderbouw komt Marieke Steijaert voor het eerst uit in de bovenbouw als jeugd-2. Zij wist een keurige meerkamp te turnen en werd 9e.
Tenslotte onze senioren, verdeeld over twee wedstrijden. Kirsten Bevers eindigde als 11e, Sophie Pagen werd 17e. In de laatste wedstrijdronde Inge Berkers 7e, Dione de Vaan 17e en Danique Vreugde 23e. Op basis van deze en de eerdere voorwedstrijd wordt bepaald of plaatsing voor de landelijke wedstrijden gehaald is..
Zondagochtend was ook de eerste voorwedstrijd voor de instappers N3. De overige divisie 3 / N3 turnsters komen komend weekend, 27/28 januari, in Tilburg in actie. Susan Abdullah wist knap het podium te halen, zilver voor haar. Zoë Kwee werd 5e en Saartje Beks 7e.

Geen voorwedstrijden maar regiokampioenschappen voor de hoogste eerste divisie turnsters.
Tweeling Sara en Laura Kloor wisten bij de jeugdmeisjes beide het podium te behalen, zilver en brons voor hen. Daphne Donkers eindigde bij de junioren eveneens op het podium, op de tweede plaats. Grietje Willems werd hier 5e, Anouk van Aerle 7e.
Regiokampioene 2018 is bij de senioren geworden Lara Teerlink, net voor Kim van Lierop. Zij kreeg het brons om gehangen. Tessa van de Kerkhof eindigde als 6e.