Voorwedstrijd / Regiokampioenschappen in Tilburg

Voorwedstrijd / Regiokampioenschappen in Tilburg: al meerdere podiumplaatsen
Publicatiedatum: 28-01-2018

Op zaterdag 27 en zondag 28 januari vonden de eerste voorwedstrijden plaats voor onze turnsters uitkomend in de derde divisie bovenbouw en N3 / Jeugd-N4 onderbouw.
Zaterdagochtend allereerst de pupillen-1. Day v.d. Ven maakte helaas een foutje op balk wat haar het podium kostte. Nu eindigde ze als 5e. Lotus van Zutphen werd 7e, Evy Donleben behaalde het 3ee punt op sprong en 2e op vloer, totaal goed voor de 10e plaats in de meerkamp. Zoë Fransen eindigde als 14e en Sofie Helsen werd 17e.
Juniorturnster Manouk Swinkels startte direct met het hoogste punt op balk en kwam ook op vloer, sprong en brug sterk voor de dag. Een verdiende bronzen medaille voor Manouk.
In wedstrijdronde 2 de beurt aan de jeugd-1 N4 turnsters. Maud van Aerle wist de meest stabiele meerkamp van vandaag te turnen, 52,267 punten en dus goud voor Maud. Sophie Meulendijks eindigde nipt naast het podium (4e) ondanks het hoogste punt op balk. Loes van Aaken werd 5e, Merel Verhofstadt 15e en Britt Meulendijks 16e.
Een jaar ouder zijn de jeugd-2 turnsters, hun eerste jaar in de bovenbouw. Gwen van Berne en Dyshanti Adriana mochten beide op het podium plaatsnemen, zilver voor Gwen (hoogste punt op balk) en brons voor Dyshanti. Jill Steenbakkers werd 5e en Lian Tiebosch 19e.
Tenslotte als laatste de beurt aan de pupillen-2. Anna Maas startte hier met het hoogste punt en wist uiteindelijk 4 te worden. Lieke Crone eindigde als 6e, Amy Wijgers kort daarachter als 7e. Chiara Couwenberg werd 11e, Floor v.d. Aa 15e, Floor Reynecke 16e en Jet v.d. Velden 17e. Er kan er echter maar 1 de beste zijn en dat was Sophie Steuten. Met 52,567 kreeg zij het goud om gehangen.
Aangezien er een grote groep senioren is, zijn zij verdeeld over twee wedstrijden. Zaterdag de beurt aan Anne Dollekens, Denise van Oorschot en Fenna Vestjens. Een goede start op vloer, maar uiteindelijk het hoogste punt op balk leverde Fenna een gouden medaille op. Anne eindigde net naast het podium als 4e, Denise werd 12e.

Zondag kwamen de overige senioren in actie. Gwen Philipsen wiste mede dankzij een goede brug- en balkoefening het podium te behalen, zilver voor haar. Maisy van Tuijl behaalde de hoogste score op balk, uiteindelijk een 7e plaats na vier toestellen. Gerdie Verberne (tweede op brug) werd 11e, Ilse Trieling 14 en Sanne Hermans 27e.


Ook waren op zondag de regiokampioenschappen voor de divisie 2 / N2 / Jeugd-N3 turnsters. Na twee voorwedstrijden nu het kampioenschap voor alleen turnsters uit regio Brabant-Oost.
's Morgens laat Isa Koevermans, pupil-1 N2, direct zien wie de beste is. Met zowel het hoogste punt op sprong, brug en vloer weet ze met maar liefst 2,3 punt verschil het goud en dus de titel regiokampioene 2018 te behalen.
Marieke Steijaert uitkomend in divisie 2 Jeugd-2 turnde een sterke brug en stabiele balkoefening, wat haar een mooie 6e plaats opleverde.

In de middagwedstrijd de beurt aan de jongsten, de instappers N2. Zij startten op vloer vandaag. Yi Mei Matheeuwsen turnde vandaag een foutloze meerkamp (hoogste punt op brug) en mocht verdient het goud in ontvangst nemen: regiokampioene 2018! Puck Aben eindigde als 7e mede dankzij een mooie vloeroefening. Destiny Netten behaalde het tweede punt op balk, in totaal goed voor de 9e plaats. Renske van Stiphout komt nog wat tekort op brug, maar mede dankzij goede oefeningen op sprong, balk en vloer werd ze 12e.
Ook de senioren in actie voor het regiokampioenschap. Kirsten Bevers eindigde als 7e, met het hoogste punt op vloer en tweede punt op sprong. Inge Berkers werd 11e, Danique Vreugde 13e, Sophie Pagen 15e en Dione de Vaan 16e.

Als laatste nog de jeugd-1 N3 en pupillen-2 turnsters. De pupillen-2 maakten het spannend vandaag, want op slechts 0,05 miste Cleo Creutzburg net het podium, ondanks een hoge score van 53,750. Een vierde plaats voor haar. Renske v.d. Vorst eindigde op slechts 0,5 punt erachter als 5e. Meyke Smits eindigde met 49,600 punten als 8e.
De jeugd-1 turnsters startten op sprong en zaten allen goed in de wedstrijd. Romy Hulsers wist echter met een score van maar liefst 54,375 het goud te behalen. Lorraine Teurlings was de beste op sprong, brug en vloer. Uiteindelijk een bronzen medaille voor haar. Inge Koolen eindigde als 5e, Indy Kwee werd 7e.


Uitslagen, zie wedstrijdkalender