Skip to main content

Landelijke en regionale wedstrijden

Landelijke en regionale wedstrijden: al 12 podiums!
Publicatiedatum: 10-03-2018, laatste wijziging: 11-03-2018

Afgelopen weekend de voorwedstrijden voor onze divisie 5 bovenbouw en D2 onderbouwturnsters. Definitieve plaatsing voor de regiofinale, zondag 25 maart, wordt later deze week bekend, maar wel al prachtige resultaten: 3x goud, 2x zilver en 1 brons.. en 24 toestelfinales.
In de eerste wedstrijdronde instappers en jeugd-1 meisjes. Nisrine Toub en Karlijn Ruijs wisten met 52,767 en 51,784 ruim het goud en zilver te behalen. Roselie Latour turnde stabiel, maar had helaas wat pech bij sprong, waardoor ze zakte tot een 14e plaats van de 23 turnsters.
Roxanne Bosch wist het brons te behalen met het hoogste punt op balk. Vera Noppert werd 11e en Nienke Alting 19e.
Wedstrijd 2, opnieuw instappers in actie. Fenne Snoeks doorbrak haar reeks van vierde plaatsen, een mooie gouden medaille mede dankzij het hoogste punt op brug en vloer. Isabel van Hoof en Eflin Ekiz turnden beide een zeer stabiele meerkamp, een 6e en 7e plaats voor hen.
Ook jeugd-2 turnsters Esmee Franse en Ilse Verberne turnden in de top-10: 6e en 8e. Hopelijk mogelijk ze naar de regiofinale…
In de derde wedstrijdronde de pupillen-1. Met een zeer sterke start op brug, maar die vervelende koprol op balk in hun oefening, wisten ze een speciaal podium te realiseren: 1-2-3 voor Tess Verspaget, Maud Chatrou en Nina Wouters!!!
Ook de junioren kwamen in actie. Veerle Poppelaars turnde haar eerste wedstrijd voor HT’35, meteen met een mooie zilveren medaille als resultaat! Ook Sarah Bontjer en Tara van Hoeck wisten met een 5e en 14e plaats de regiofinale te behalen. 
Tenslotte de senioren… wat extra balktraining zou goed doen voor de volgende wedstrijd. Op sprong, brug en vloer werden mooie resultaten behaald: Malon Rovers 5e, Puck van Hoof 6e, Marijn van Gestel 8e, Merel Goorts 11e en Sanne Verbakel 13e.

Zondagochtend een mooie bronzen medaille voor Lisan van Veen (Jeugd-1) mede dankzij het hoogste punt op brug. Aleid Kuiper eindigde als zesde en Isabel v.d. Poel werd 14e.
Een jaar ouder, de jeugd-2 meisjes, voor het eerst in de bovenbouw turnend. Kim Dekkers wist met 41,250 het zilver te behalen. Sanne Vissers werd 6e en Nadine Peeters (hoogste punt op vloer), eindigde als 10e. Junioren Sanne van Lierop en Demi van Lierop begonnen de meerkamp sterk op brug, beide het derde punt van de wedstrijd. Daarna werd er prima doorgeturnd, wat een 7e plaats voor Sanne opleverde, Demi werd 15e.
Ook de pupillen-2 onderbouw kwamen vanavond nog in actie. Zij startten op brug, waar wat foutjes gemaakt werden. Op balk behaalde Maud Zeegers het hoogste punt, zo ook op vloer. Uiteindelijk een zilveren medaille voor haar. Nina van Kuyen eindigde als 10e, Renee Manders (ondanks een niet complete balkoefening maar wel een super brug en vloeroefening) 12e en Carlijne Raaijmakers eindigde als 14e.
Senioren Jony Schepers en Anne Baggermans kwam in de andere baan in actie. Beide stromen door naar de regiofinale, als 14e en 15e.


Zierikzee
In Zierikzee dit weekend de 1/8e finale voor de bovenbouw heren. Raoul en Marnix hebben veel vooruitgang en stabiliteit laten zien en plaatsen zich als respectievelijk 11e en 5e voor de kwartfinale in Winterswijk!
Danny turnt alleen op ringen in de laatste ronde van de wedstrijd. Jammer genoeg zit er een foutje in zijn oefening en haalt hij op dit moment nog niet genoeg punten voor kwalificatie, maar hij heeft nog twee kansen! Over 4 weken mag hij het opnieuw proberen.
Bij de jeugd en junioren stromen de beste 12 door. Helaas werden er her en der wat foutjes gemaakt, waardoor Roel Dankers als 14e, Philip van Bommel als 15e en Wassim Toub als 19e aan het eindigden.
Junior Koen Jansen turnt de sterren van de hemel en zet op ringen en voltige super oefeningen neer. Dat wordt dan ook beloont met een 8e plaats dus door naar de kwartfinale in Winterswijk


Roden
3 uur rijden... zaterdagochtend de beurt aan de instappers N2. Slechts 14 turnsters stromen door naar de halve finale. Renske van Stiphout en Puck Aben turnden in baan 1. Helaas kwamen beide net tekort, Renske werd 15 en Puck 19e.
In de andere baan Yi Mei Matheeuwsen en Destiny Netten. Met 49,975 en een 13e plaats mag Yi Mei naar de halve finale. Destiny kwam ook net tekort, ook zij werd 15e.
Inge Koolen en Pleun Vestjens kwamen later vanmiddag in actie en startten op sprong. Na een stabiele wedstrijd en zelfs het hoogste punt op vloer werd Inge netjes 8e en maar naar de halve finale. Pleun turnde goed op sprong, brug en vloer, maar liet helaas wat punten liggen op balk.. daardoor eindigde ze als 24e..

Ook op zondag turnsters van HT’35. Isa Koevermans (pupil-1) kreeg het zilver omgehangen. Zo ook Renske v.d. Vorst (pupil-2). Cleo Creutzburg eindigde kort daarachter als 6e.
De overige jeugd-1 meisjes startten vandaag op balk. Na het tweede punt op Romy Hulsers wist ze een 5e plaats te behalen. Lorraine Teurlings eindigde als 11e. Indy Kwee kwam helaas met een 18e plaats tekort voor de halve finale.
In de bovenbouw divisie 2 een andere doorstroming, Marieke Steijaert moest zich bij de beste 18 turnen en dat is gelukt. Met een 16e plaats mag zij naar de halve finale.
Een plaatsje bij de beste 10 als doel voor senioren. Kirsten Bevers turnde een zeer stabiele wedstrijd en mocht een zilveren medaille in ontvangst nemen. Inge Berkers wist een 10e plaats te behalen. Dione de Vaan sprong voor het eerst tsukahara, helaas niet voldoende voor doorstroming: de 19e plaats voor haar.

  • Last updated on .