Overtuigende winst bij clubteamwedstrijden

Overtuigende winst bij clubteamwedstrijden
Publicatiedatum 08-04-2018

D2 en D3 samen
In een warme sporthal de Vijfkamp in Eindhoven vond zaterdag laat in de middag en avond clubteamwedstrijden plaats voor onze D2 en D3 onderbouw teams. 
Op beide niveaus waren twee teams ingeschreven, allen startend op vloer. In de categorie D3 vijf deelnemende teams.
Met een score van 154,975 wisten Esmee Prinsen, Elin Roosen, Fiene van Beeck, Roosmarijn van Roemburg en Tessa Swinkels het goud te behalen. 
Een verschil van 1,5 punt was er op ons andere team, bestaande uit Anna Remmers, Mirthe Ruyters, Natalia Zawada, Sasja van Delft en Yara van Os. 
Het verschil met de nummer drie was ruim acht punten!
In de andere baan negen teams D2. Een score van 155,275 was net niet voldoende voor het zilver, maar toch een mooie bronzen medaille voor Eflin Ekiz, Isabel van Hoof, Nina van Kuyen en NIna Wouters. 
Fenne Snoeks, Maud Chatrou, Maud Zeegers, Nisrine Toub en Tess Verspaget wisten met ruim twee punten verschil het goud te behalen: 157,875 was het puntentotaal.

Ook op zondag werd er in teams gestreden om de medailles.
Zilver voor het divisie 5 bovenbouwteam Anne Baggermans, Jony Schepers, Malon Rovers en Sanne Verbakel: 127,250.
Ook zilver voor Alpha van Hoof, Emma Boeren, Feline Aben, Laura van Drunen en Lisa v.d. Wegen (D1): 159,475. Brons voor het andere D1 team: Brechtje Wennink, Julia v.d. Boogaard, Thandie Leenaars en Wieteke Schapendonk (153,975).
Eveneens zilver voor div. 4 bovenbouwturnsters Amber Pluym, Fabienne Wachters, Fleur v.d. Hurk, Laura Hobeijn en Laury de Leeuw (130,975) en slechts 0,2 tekort voor het brons, maar een vierde plaats voor Britt Schepers, Daimy van Tuijl, Ise van Lieshout, Jinky Teurlings en Mijke Heemstra (128,350).

Een mooie afsluiting van het weekend werden de twee overwinningen en dus gouden medailles voor zowel het N3 onderbouwteam (Evy Donleben, Lotus van Zutphen, Saartje Beks, Sofie Helsen en Zoë Kwee) als het derde divisie bovenbouwteam (Dyshanti Adriana, Jill Steenbakkers, Lian Tiebosch en Manouk Swinkels).