Skip to main content

Turnkamp 2018

Turnkamp 2018
Publicatiedatum: 23-09-2018

Ook dit jaar waren we te gast bij 'Ons Thuis' in Ommel, om ons jaarlijkse turnkampweekend door te brengen. Het maximumaantal van 120 inschrijvingen was snel bereikt, dus er was wederom genoeg animo om er een spetterend weekend van de maken. Letterlijk spetterend, want we begeven ons in een onderwaterwereld. 
Zoals elk jaar waren er al enkele kinderen eerder aanwezig, maar pas vanaf 18:30u mochten zij onder duiken... 
Nadat de kinderen hun spullen op zolder of in de slaapzalen hebben geplaatst, bedden hebben opgemaakt en we de ouders uitgezwaaid hadden, konden we beginnen..

Allereerst een welkomswoord aan alle kinderen, wat huishoudelijke mededelingen en de verdeling van de groepen.. ditmaal anders dan anders. De leiding staat verstopt in het bos.. de kinderen moeten hun leiding zien te vinden. Dolfijnen, zeepaardjes, zeesterren, SpongeBob, schelpen, Nemo & Dory, krabben, kwallen, haaien, zeemeerminnen, zeeprinsessen en duikers.. voor iedereen een gekleurd shirt. Tevens een flesje om het hele weekend zelf water in te tappen, zodat ze zelf hun drinken kunnen regelen. 
Zes groepjes starten met het aanleren van de kampdans, de andere helft gaat een voor één voor een wandeltocht het bos in, op zoek naar lintjes.. en af en toe een envelop waarop een deel van het buizenstelsel gaat getekend. Dit moet worden overgenomen op het vel wat de groepjes hebben ontvangen. Als het goed is, is aan het einde van de wandeltoch de kaart compleet ingevuld.
Wanneer deze groepjes hun tocht volbracht hadden, kon er gewisseld worden.
Om 22:30u is iedereen terug, tijd voor wat lekkers! En daarna nog het zoeken van een fles die op het veld ligt.. met daarop, nee daarin... 
een uitnodiging voor een 6 gangendiner van zaterdagavond! mmmm, dat wordt leuk!

Nieuwsgierig naar de rest... ga naar foto's - turnkamp


  • Last updated on .