Landelijke turnwedstrijden bij HT’35 Helmond

Landelijke turnwedstrijden bij HT’35 Helmond
Publicatiedatum: 23-03-2019, laatste wijziging 24-03-2019

In Sporthal Suytkade vinden dit weekend kwart- en halve finales plaats voor divisie 2 en 3, maar ook kwalificatiewedstrijden voor de hoogste eerste divisie.
Vanochtend allereerst aan instapper N3 Yara Timmers, voor haar de halve finale. Een plaatsje bij de beste 12 levert haar een plek op het NK op. Met een keurige 7e plaats mag zij 13 april in Rotterdam haar eerste NK turnen.
Instapper N2 Dana Vogels kwam helaas door een val op rek/brug net tekort voor een plaats bij de beste 12, ze werd 15e. Yi Mei Matheeuwsen, een jaartje ouder en dus pupil-1 N2 werd vandaag 21e.
Als jeugd-1 N3 turnster stroomt Sophie Steuten dankzij haar 8e plaats naar de halve finale. Meyke Smits werd 14e.
Bij de divisie 2 jeugd-2 eindigde Vieve Snoeks op het podium, een bronzen medaille voor haar. Ook Romy Hulsers (8e), Zoya Frumau (9e) en Pleun Vestjens (15e) gaan naar de halve finale. Inge Koolen eindigde als 16e.

Tenslotte de junioren en senioren divisie 2 in de laatste wedstrijdronde. Junioren Anouk van Aerle en Marieke Steijaert startten op balk, gevolgd voor vloer, sprong en brug.
Mede dankzij een hoge score op balk eindigde Anouk keurig op een 5e plaats. Helaas voor haar eindigde vandaag ook meteen haar turnseizoen, wegens een blessure moet ze noodgedwongen per direct stoppen. Bedankt voor deze mooie wedstrijd! Marieke eindigde als 20e.

De senioren startten op sprong met een gestrekte tsukahara voor Kirsten Bevers. Een val van balk maakte het nog even spannend, maar een mooie 4e plaats voor haar. Ook Anne Dollekens stroomt als 10e door naar de halve finale. Fenna Vestjens werd 12e, Sophie Pagen 13e en Dione de Vaan 16e.


Zondags de tweede kwalificatiewedstrijd voor onze Jeugd-1 N2 en hoogste eerste divisie junioren en senioren. Renske v.d. Vorst en Cleo Creutzburg (jeugd-1 N2) startten vandaag strak op vloer, maakten mooie sprongen.. Cleo maakte de meerkamp netjes af en werd derde vandaag. 
Renske plaatste zich nipt ook voor de halve finale. 
Junioren Daphne Donkers en Sara Kloor turnden in de andere baan. Laura Kloor is afgelopen week helaas geblesseerd geraakt, maar wist zich op basis van haar eerste kwalificatie al zeker van de halve finale. Sara eindigde vandaag mede dankzij het hoogste punt op vloer, naar het zilver. Daphne eindigde als 7e. Beide hebben zich geplaatst.

In de laatste wedstrijdronde de senioren. Kim van Lierop turnde in baan 1. Zij startte strak op balk en ook haar vloeroefening zag er keurig uit, tot de landing van de laatste serie.. helaas kon ze haar wedstrijd niet afmaken, maar is wel geplaatst voor de halve finale.
Lara Teerlink en Tessa van de Kerkhof turnden in baan 2. Met een nieuwe brugoefening die netjes doorgeturnd werd, liet Tessa zien terug te zijn naar haar blessure. Brons voor haar vandaag. Lara eindigde met ruim 46 punten als 13e, ook zij is geplaatst voor de halve finale.


Komend weekend turnt Marnix Vereijken (senior divisie 2) in Purmerend een kwalificatiewedstrijd.