(Zuid) Nederlands Kampioenschappen en teamwedstrijden

(Zuid) Nederlands Kampioenschappen en teamwedstrijden turnen
Publicatiedatum: 25-05-2019, laatste wijziging: 26-05-2019

NK senior Kirsten

HT’35 heeft er een Nederlands Kampioen meerkamp bij… In Duiven vond het Nederlands Kampioenschap damesturnen plaats voor de 2e divisie. Jeugd-1 Sophie Steuten eindigde als 22e. HT’35 had drie jeugd-2 turnsters in de meerkampfinale, Romy Hulsers eindigde als 12e, Vieve Snoeks 15e en Pleun Vestjens 35e.
Senior Kirsten Bevers startte deze wedstrijd op brug met een stabiele oefening en liet ook op balk en vloer strakke oefeningen zien. Op sprong behaalde ze zelfs het tweede punt van de wedstrijd. Met een score van 47,468 was zij vandaag de beste en mag zich Nederlands Kampioen 2019 noemen!
Kirsten en Romy hebben zich geplaatst voor de Ahoy Cup in juni.
Zondag stonden de NK toestelfinales op het programma. Ook hier verschillende medailles. Sophie Steuten won zilver op brug, Kirsten Bevers werd Nederlands Kampioen op balk en tweede op brug. Vieve Snoeks turnde de mooiste oefening, maar kwam moeilijkheid tekort.. ze miste op 0,034 de bronzen medaille.

In Alkmaar vond het Nederlands Kampioenschap heren plaats, Philip van Bommel eindigde bij de toestelfinale sprong als 5e. Stan Classens werd 6e op het toestel ringen.

Ondertussen werden er districtsfinales in Cuijk geturnd, de beste turnsters uit Brabant, Zeeland en Limburg strijden in divisie 4 en 5 (bovenbouw) voor het kampioenschap aldaar.
Div. 5 Jeugd: Milou Verstappen 21e, Lisan van Veen 24e, Isabel v.d. Poel 30e
Div. 4 Jeugd: Iris van Rest 18e, Josephine Lindeboom 21e
Div. 5 Junior: Kim Jansen 21e, Esmee Franse 24e
Div. 4 Junior: Mijke Heemstra 15e
Div. 5 Senior: Merel Goorts 21e, Malon Rovers 30e
Div. 4 Senior: Jonne v.d. Zanden 4e, Fabiënne Wachters 5e, Laura Hobeijn 17e, Laury de Leeuw 32e, Jinky Teurlings 34e

W3 D3 podiumZondag was HT’35 met drie teams D2 en drie teams D3 (onderbouw) aanwezig bij de clubteamwedstrijden, teams van maximaal 5 turnsters streden ditmaal als team voor de medailles.
In de categorie D2 maar liefst 19 teams in totaal. Goud was er voor Lynn Sonneveld, Florie McCormack, Fenne Snoeks en Sasja van Delft met ruim 4 punten verschil op de nummer 2. Emma van Schaijk, Hannah Appelhof, Isabel van Hoof en Fenne Bakels misten nipt de bronzen medaille, een 4e plaats voor hen. Silke van den Berg, Karlijn Ruijs en Yara van Os werden keurig 8e..

In de categorie D3 vier teams, waarbij HT’35 een 1-2-3tje behaalde:
goud voor Tess van Uden, Helena van Lierop, Fiene van Beeck en Emma Ober. Zilver voor Nova Timmers, Elin Roosen, Natalia Zawada en Nina Verwer.
En een bronzen medaille voor Lotte Plugers, Roosmarijn van Roemburg, Jopke van Leuken en Isa Dankers.