Skip to main content

Podiumplaatsen in Valkenswaard

Podiumplaatsen voor turnsters HT’35: 2x goud, 3x zilver en 2x brons!
Publicatiedatum: 27-11-2021

Vandaag vonden de eerste regionale turnwedstrijden plaats, welke voor de 2e divisie jeugd / 3e divisie junioren uitkomend in supplement D tevens geldt als kwalificatiewedstrijd voor de landelijke halve finales.
Zij startten verdienstelijk op zaterdagochtend. De junioren waren verdeeld over twee banen. In baan 1 was er zilver voor Inge Koolen mede dankzij de hoogste scores op brug, balk en vloer! Jet van der velden werd 7e, Floor van der Aa 15e en Merel Verhofstadt 17e.
Meyke Smits behaalde het goud in baan 2. Ook Sophie Meulendijks mocht plaats nemen op het podium, brons voor haar. Indy Kwee en Zoya Frumau deelden de 5e plaats, Maud van Aerle eindigde als 10e.
Jeugd-turnster (2e divisie) Isa Koevermans maakte haar comeback bij HT meer dan waar, ook voor haar een mooie zilveren medaille.

Voor onze jeugdmeisjes in de 3e divisie het debuut in de bovenbouw. Ook zij waren verdeeld over twee banen. In baan 1 Alpha van Hoof en Zoë Fransen. Na een sterkte start op brug, behaalde Alpha op balk en vloer het hoogste punt en dus was er goud voor haar. Zoë behaalde met het tweede punt op vloer de 9e plaats.
In baan 2 werd het ook een HT-podium, Puck Aben wist mede dankzij de hoogste score op brug het zilver te behalen. Kort daarachter het brons voor Saartje Beks. Lotus van Zutphen eindigde als 13e.

Voor de middenbouw stond er vandaag een teamwedstrijd op het programma: twee teams uitkomend in niveau 3. Allereerst in wedstrijd 2 de beurt aan team 2, bestaande uit Lynn Sonneveld, Ingrid van der Hoof, Fleur Welten en Sanne van Eekelen. Zij kwamen tot een totaalscore van 126,225 punten, een derde plaats. Team 1 (Yara Timmers, Jasmijn Conde, Lois Fransen en Merle Aben) turnde in wedstrijd 3 en wist met een teamtotaal van 135,725 ook een derde plaats te behalen.

Zondag zijn in niveau 4 twee teams in actie gekomen. Isa Verkuyten, Elize de Vries, Zoë Peeraer en Anna van Falier scoorden 137,425 punten, de derde plaats. Roos Keuning, Christy de Groot, Vajen Choi en Eefje Heinemans wisten maar liefst 142,725 te halen, net achter de nummer 1.
Alleen het team met de hoogste score mocht op het podium komen.
Tenslotte turnde Dana Vogels in de categorie niveau 2 tezamen met twee meisjes van Tabitta Boxtel. Ook dit team behaalde een derde plaats.


>> Uitslagen <<

  • Last updated on .