Skip to main content

Al 50 jaren samen sporten

Al 50 jaren samen sporten
Publicatiedatum: 28-07-2022

De maandagavond-gymclub in Mierlo-Hout sport al meer dan 50 jaren samen. Deze, voorheen zelfstandige, groep is rond 1965 ontstaan uit de boerinnenbond en de vrouwen-organisatie. Later is de binding met deze organisaties vervallen. Het was toen een gymclub voor “gehuwde dames”, en de groep groeide zo hard dat deze in tweeën gesplitst moest worden. De tweede en oudste groep is in 2018 gestopt vanwege leeftijd en teruglopend aantal deelnemers.

2022 jubi50jaarsamenDe eerste lessen waren in het aula-zaaltje van de toenmalige huishoudschool Regina Pacis aan de Mahoniehoutstraat. Later was dit in de semi-permanente gymzaal van deze school.
In 1989 zijn de lessen voortgezet in de gymzaal aan de Dolfijnlaan. Toen deze gymzaal werd gesloopt in 2011, is de groep verplaatst naar de gymzaal van de Odulfusschool (In het Hart van het Hout) aan de Slegerstraat. Wel altijd op de maandagavond.
Vanaf 2004 is de zelfstandige groep opgegaan in Sportlife Plus. In 2018 is deze organisatie opgeheven en zijn alle dames lid geworden van HT35. Zodoende kon de gehele groep blijven voortbestaan binnen de turnvereniging.

In de jaren 70 werd er al een fietstocht georganiseerd als activiteit. In de loop van de tijd werd deze fietstocht een jaarlijkse terugkerende activiteit, als gezellige afsluiting van het seizoen.
Naast het fietsen werd er vaak nog een andere leuke bezigheid aan toegevoegd of er werd lekker gegeten, gesnoept of gedronken.
Ook bij Turnvereniging HT35 is het traditie om het seizoen af te sluiten met een sportieve, leuke, gezellige activiteit. 

Regelmatig worden er bij onze Turnvereniging jubilarissen gehuldigd tijdens deze bijeenkomst.
Helaas weet de vereniging niet precies wanneer de dames lid zijn geworden van deze gymgroep, maar uit de overdracht is wel bekend dat een aantal dames al ongeveer 50 jaren elke maandagavond samen sporten.
De dames werden daarom bij de jaarlijkse seizoen-afsluiting van dit jaar in het zonnetje gezet en verrast met een aardigheidje van de vereniging.
Cissy vd Boogaard - Joke Dennemans -Tonnie Broné - Marieke van Knegsel sporten dus al ongeveer 50 jaren samen en kregen daarom een insigne.
Ook Paula Snijders werd gehuldigd. Zij is namelijk eerder al 10 jaar lid geweest van de woensdagmiddag-fitnesgroep van HT35. Toen deze groep stopte, is zij verdergegaan bij de maandagavondgroep. Zij sport nog geen 50 jaren bij deze groep, maar wel ruim 20 jaren bij HT35 en werd dus ook in het zonnetje gezet.
Er is geproost op deze jubilarissen en de avond is gezellig afgesloten.

  • Last updated on .