Skip to main content

Goud voor Roel Dankers

Goud voor Roel Dankers, podiumplaats in Tilburg
Publicatiedatum: 28-01-2023, laatste wijziging 29-01-2023

Gisteren werden in Alkmaar de eerste individuele kwalificatiewedstrijden geturnd door onze heren bovenbouw.
Nick van Heugten startte als junior-1 en eindigde op de 14e plaats. De junioren-2 waren verdeeld over twee banen. Roel Dankers en Wassim Toub in baan 1. Zij startten goed op vloer. Roel behaalde hier de hoogste score en wist op zowel ringen, brug en rek een tweede score neer te zetten. Met een 68,700 was dit ruim voldoende voor het goud vandaag! Wassim werd 16e.
In de andere baan turnden Sem Holtackers en Philip van Bommel. Sem had de hoogste score op ringen en Philip een tweede score op brug.
Al met al goed voor een 8e resp. 10e plaats in de meerkamp.
18 maart volgt in Nijmegen de tweede kwalificatie.

In Tilburg vonden vandaag individuele wedstrijden plaats. De senioren (div.4) waren verdeeld over twee wedstrijden.
W2: Sanne Verbakel 12e.
W3: Malon Rovers 9e, Fenne de Jong 10e, Merel Goorts 11e en Marleen Hoek turnde weliswaar geen vier toestellen, maar behaalde wel de derde score op brug.. een 15e plaats voor haar.
Uitslag junioren (div.3):
Day van der Ven 7e, Maud van Aerle 8e, Lotus van Zutphen 14e en voor Zoë Fransen de eerste meerkamp van het seizoen.. 16e.

Vandaag stonden de teamwedstrijden op het programma. In supplement D twee teams verdeeld over twee wedstrijden.
Laura Hobeijn, Fenne de Jong, Zoë Fransen, Day van der Ven, Lotus van Zutphen en Britt Coenen kwamen net tekort voor het podium, een vierde plaats.
Sanne Verbakel, Malon Rovers, Merel Goorts, Anne Baggermans, Maud van Aerle en Marleen van Hoek wisten het teamtotaal ten opzichte van de eerste wedsstrijd te verbeteren en eindigde uiteindelijk als vijfde.
Ons middenbouw niveau 3 team bestaande uit Roos Keuning, Elize de Vries, Isa Verkuyten, Zoë Peeraer, Eefje Heinemans en Anna van Falier lieten zien waar ze de afgelopen weken hard op hebben getraind. Met een verbetering van bijna 7 punten ten opzichte van de vorige wedstrijd was er opnieuw een bronzen medaille voor hen.

  • Last updated on .